Jump to content
Dogomania

Galeria Akit (prosimy zakladac oddzielne tematy!)!

Recommended Posts

Posted

Moj tata jest hodowca jak i sedziom gołebii rasowych ale z drobiem tez ma duzo wspólnego.

Nasza Chikaka tez juz ma na swoim koncie trcohe kurek,a le naszczescie anszej własnosci :) :)

• Replies 10.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Asiunia02 napisał(a):
Moj tata jest hodowca jak i sedziom gołebii rasowych ale z drobiem tez ma duzo wspólnego.

Nasza Chikaka tez juz ma na swoim koncie trcohe kurek,a le naszczescie anszej własnosci :) :)

Aaaa stąd wiedziałaś kim jest kudłata!:lol: Mam nadzieję,że Twego taty nie było na wystawie w hali katowickiej podczas tej tragedii...???:shake:
A co do gołębi,to jesienią nawrzeszczałam na swego znajomego/wlazłam do jego gołębnika/,że jego gołębie maja jakiegoś syfa,bo jedne miały łyse szyje,a inne jakieś "gomuły" na dziobach.......:evil_lol: Dowiedziałam się,że te łyse na szyjach to tzw.gołoszyjki /chyba sie nie myle?/,a te z guzami to dragony.....:oops: A znajomy dłuuuugo wył ze śmiechu.....:oops: :oops: :oops:

Posted

Matagi napisał(a):
Aaaa stąd wiedziałaś kim jest kudłata!:lol: Mam nadzieję,że Twego taty nie było na wystawie w hali katowickiej podczas tej tragedii...???:shake:
A co do gołębi,to jesienią nawrzeszczałam na swego znajomego/wlazłam do jego gołębnika/,że jego gołębie maja jakiegoś syfa,bo jedne miały łyse szyje,a inne jakieś "gomuły" na dziobach.......:evil_lol: Dowiedziałam się,że te łyse na szyjach to tzw.gołoszyjki /chyba sie nie myle?/,a te z guzami to dragony.....:oops: A znajomy dłuuuugo wył ze śmiechu.....:oops: :oops: :oops:

Jestem troche obyta w tym temacie bo co roku robie katalog Poznanskiej Wystawy Gołebii i Drobiu Ozdobnego, wlasnie ta wystawa była powodem mojej długiej nieobecnosci na dogo.
A tak dla szczególy to była to Gołoszyjka Rumuńska :)
W tym roku naszczescie do katowic nie pojechał :)

Posted

Asiunia02 napisał(a):
Jestem troche obyta w tym temacie bo co roku robie katalog Poznanskiej Wystawy Gołebii i Drobiu Ozdobnego, wlasnie ta wystawa była powodem mojej długiej nieobecnosci na dogo.
A tak dla szczególy to była to Gołoszyjka Rumuńska :)
W tym roku naszczescie do katowic nie pojechał :)

To super,że nie pojechał!:multi: Gołoszyjka rumuńska......:cool3: ,a ja kazałam znajomemu leciec do weterynarza.....:evil_lol: :oops:

Posted

Widzę, że galeria akit zeszła na kury, więc najwyższa pora ją trochę ożywić :lol:

Zaczynamy od fotek z minionego piątku...

W sobotę zwiedzaliśmy, razem z akitkami, naszą piekną jurę. Tym razem były to ruiny zamków w Mirowie i Bobolicach :loveu:

Pozdrowionka :p

Posted

Kasia_i_Łukasz napisał(a):
Widzę, że galeria akit zeszła na kury, więc najwyższa pora ją trochę ożywić :lol:

Kury nie sa złe, choc osobiscie wole gesi:)
A plenery macie przepiekne:)
Czarno biała Arashi na moscie - Super:loveu:

Posted

Ka$iaN. napisał(a):
A plenery macie przepiekne:)

Nie "macie", tylko my mamy, w końcu jura jest nasza wspólna :lol:
Byliśmy w miejscu oddalonym od Częstochowy dokładnie o 49km a od Krakowa 112km. Mam nadzieję, że uda się nam kiedyś wyciągnąć Was na wspólną wyprawę po jurze? Moglibyśmy umówić się np. w połowie drogi między Częstochową a Krakowem...? :cool3:

Przemyślcie to koniecznie :p

Posted

Kasia_i_Łukasz napisał(a):
Nie "macie", tylko my mamy, w końcu jura jest nasza wspólna :lol:
Byliśmy w miejscu oddalonym od Częstochowy dokładnie o 49km a od Krakowa 112km. Mam nadzieję, że uda się nam kiedyś wyciągnąć Was na wspólną wyprawę po jurze? Moglibyśmy umówić się np. w połowie drogi między Częstochową a Krakowem...? :cool3:

Przemyślcie to koniecznie :p

Świetny pomysl!!!:loveu:
Dlaczego wczesniej na to nie wpadlismy?
Ja jest za:) Ciekawe co na to Ushi?:diabloti:

Posted

[quote name='donya']Gratulacje dla Chrisa :multi: :multi:
mam nadzieję, że sam się pochwali

Gratulacje dla Asiaczka - zaprzyjaźnionej baskomaniaczki :multi: :multi:
Gusio dostał BOBa :lol: :lol: :lol: :lol:
Dzięki!
I jeszcze raz gratki dla Chrisa.

Chris robił fotoreportaż, myślę, że wstawi do Galerii zdjęcia. Sama jestem ciekawa, czy jakies Gusiowe-BOB-kowe zdjęcia wyszły.
Pzdr.

Posted

[quote name='Kasia_i_Łukasz']Widzę, że galeria akit zeszła na kury, więc najwyższa pora ją trochę ożywić :lol:

Zaczynamy od fotek z minionego piątku...

W sobotę zwiedzaliśmy, razem z akitkami, naszą piekną jurę. Tym razem były to ruiny zamków w Mirowie i Bobolicach :loveu:

Pozdrowionka :p
A ja wybrałam swoje typy na "zdjęcie spaceru".
A jak inni?
Pzdr.

Posted

[quote name='Asiaczek']A gdy przeglądnęłam te zdjęcia jeszcze raz, to wydaje mi się, że "Twarzą ku słońcu" i "Jestem piękny" mają najwięcej szans...

pzdr.

Asiaczku!!! Gratulacje wielkie!!!:loveu: :loveu: :loveu:
A ta fotka zatytułowana przez Ciebie:"Jestem piekny" przedstawia Asztara!

Posted

Asiaczek napisał(a):
O cholercia! :oops: Ale plama...
Już poprawiam.
Matagi - a możesz w swoim poscie też poprawić?
Pzdr.

Mówisz-masz!;) :multi:

Posted

Dzięki za gratulacje, my powtórzyliśmy osiągnięcie z ub. r. z wystawy Championów (teraz to się nazywa Champion of Champions 2006:lol:) czyli
CWC, NPwR, BOB.
I na tym też się zakończyło.
Teraz wstawię trochę zdjęć akit z tej wystawy, a cały reportaż wstawiam do topicu Leszno.

Akita:
Sędziuje Erwin Deutscher (A)

Posted

Hej , uu wiedze ze ktos kocha jure :cool3: To bardzo dobrze bo moze kiedys sie spotakmy przypadkiem na tych pieknych skałkach ja mam około 30 godziny drogi autem , a do ogorodzienca to 15 min :pCzekam na cieplejsze dni i w droge , zaczynam uprawiac dogroning a co - bede sie marnowac , mało tego psa marnowac trzeba saplic troche jego i mojej energi :lol:. Zdjęcia przepiekne Asztar na tle Jury przepiekne , az sie chce samaemu odkrywac cos nowego . Wogole , zdjecia sa cudne i wielkie gratki dla Was :multi:.Christoph- zdjecia z wystaway naprawde interesujace i coż za piekny wyraz pyszczka:DAkita amerykanska , bardzo ładna ( choc nie gustuje w tym kolorze). Pozdrówka dla wszytkich ;)

Posted

[quote name='christoph']Dzięki za gratulacje, my powtórzyliśmy osiągnięcie z ub. r. z wystawy Championów (teraz to się nazywa Champion of Champions 2006:lol:) czyli
CWC, NPwR, BOB.
Teraz wstawię trochę zdjęć akit z tej wystawy, a cały reportaż wstawiam do topicu Leszno.

Akita:
Sędziuje Erwin Deutscher (A)

Gratulacje!Ładne zdjęcia.A klubowych z 19.02.2006 nie będzie tutaj?Zapewne nie tylko ja chciałabym je obejrzeć....

Posted

[quote name='christoph']Dzięki za gratulacje, my powtórzyliśmy osiągnięcie z ub. r. z wystawy Championów (teraz to się nazywa Champion of Champions 2006:lol:) czyli
CWC, NPwR, BOB.

Gratulujemy chłopaki!!!

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...