Jump to content
Dogomania

Galeria Akit (prosimy zakladac oddzielne tematy!)!

Recommended Posts

• Replies 10.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dawno tutaj nie zaglądałam, ale już nadrobiłam zaległości.

Kasia i Łukasz i Weihaiwej - ale mieliście wspaniały weekend!!! Tylko pozazdrościć! A psiaki też miały niezłą frajdę, prawda?

Pzdr.

Posted

STAWKA NA II WALENTYNKOWA WYSTAWE W BYDGOSZCZY

Akita, pies, młodzieży - AKEBONO Tomodachi Broda Piotr, Police

Akita, pies, pośrednia - AKAJ z Diabelskiej Góry
Akita, pies, pośrednia - Akita u Izis (FCI) TADA

Akita, pies, otwarta - AKUMA Akairo

Akita, pies, championów - FUMIKO Pa-Lis

Akita, suka, młodzieży - SAKAI Eskimo River

Akita, suka, pośrednia - DONA OMONO-GAWA
Akita, suka, pośrednia - DAICHI Omono Gawa
Akita, suka, pośrednia - ENISA Porażynianka

Akita, suka, otwarta - BATUMI Zielony Jawor z Lipinek

Posted

hmm a czy dzisiaj nie ma wystawy w Rzeszowie???? zna ktoś wyniki??

bardzo bym prosiła, żeby ktoś mi przesłal na @ całą stawkę + sędziego z Głogowa

Posted

Agappe napisał(a):
hmm a czy dzisiaj nie ma wystawy w Rzeszowie???? zna ktoś wyniki??

bardzo bym prosiła, żeby ktoś mi przesłal na @ całą stawkę + sędziego z Głogowa

Daria!!!
Rzeszów- Akit sztuk 2
suki:
1.młodzież -SHIRA TORI Eskimo River
oc.dosk.- zw.mł.-n.s.w r.-zw.rasy

2. otwarta -BANJI Toszi Kon
oc.dosk.?
ocenę suki z otwartej wnioskuję na podstawie wyjścia do porównania o rasę,ponieważ nie rozmawiałem z właścicielem
sędziował:Paweł Szemraj

Posted

Agappe napisał(a):
hmm zw.mł i nswr??? ciekawa sprawa :p

Wg regulaminu:
---------
Tytuł "Najlepszy Pies/Suka w Rasie". O tytuł ten mogą ubiegać się psy (suki) w każdej rasie z ocenami doskonałymi i I lokatą z klasy pośredniej, otwartej, użytkowej i championów, konkurując ze sobą w tzw. "porównaniu".
---------
Ale nie ma pewności, czy w karcie oceny jest wpis NSwR:niewiem:

Posted

:evil_lol: -"- :evil_lol:Dawno nie było mnie tu –ale widzę że wszyscy są to bardzo dobrze !!! jakieś nowe twarze się tu pojawiły nie znam osobnika ( kto mnie uświadomi? )

Mam i dobre wieści niedawno doszło do spotkania na szczycie przepięknej szlachcianki ARIGATA TAMURA a skromnym szlachcicem ( o powalającym wyglądzie ) BUT-SU.

Rozmowy sączyły się powodzeniem!

Posted

[quote name='obcy']:evil_lol: -"- :evil_lol:Dawno nie było mnie tu –ale widzę że wszyscy są to bardzo dobrze !!! jakieś nowe twarze się tu pojawiły nie znam osobnika ( kto mnie uświadomi? )

Obcy! :nono: ;) Gdybys uważniej czytał, znalazłbyś informację podaną przez Jolę, że to Kensei, dokładniej Kensei Go Okayama Nishioota - aż tak dokładnie nie był opisany :) Był we francuskiej hodowli La Vallee des Dragons Sacres.

But-Su miał okazję troche pofiglować... ;)

Pozdrawiam!

Posted

[quote name='weihaiwej']Obcy! :nono: ;) Gdybys uważniej czytał, znalazłbyś informację podaną przez Jolę, że to Kensei, dokładniej Kensei Go Okayama Nishioota - aż tak dokładnie nie był opisany :) Był we francuskiej hodowli La Vallee des Dragons Sacres.

But-Su miał okazję troche pofiglować... ;)

Pozd
:evil_lol: -"-:evil_lol:
Dzięki bardzo za inf.- potrzebowałem rzetelnych informacji ;) !
pozd :p

Posted

:)
Swoją drogą, Obcy, będziesz z But-Su na klubówce? Wtedy przestałbyś być taki obcy ;);)
ha ha, na razie to pewnie w akitowym światku bardziej obca jestem ja...

Posted

[quote name='Asiaczek']Dawno tutaj nie zaglądałam, ale już nadrobiłam zaległości.

Kasia i Łukasz i Weihaiwej - ale mieliście wspaniały weekend!!! Tylko pozazdrościć! A psiaki też miały niezłą frajdę, prawda?

Pzdr.
Asiaczek, weekend był wspaniały, wciąż z uśmiechem wracamy do niego myślami, a i Iru pewnie we śnie biega z Aszi i Asztarem po ośnieżonych zboczach :) Zgodnie doszliśmy do wniosku, że jedna akita to spełnienie marzeń, dwie - podwójne szczęście, a trzy to juz eksplozja radości! Ponieważ było nas czworo, zdecydowanie wciąż było o jedną akitkę za mało...
Oby więcej takich cudownych spotkań!

Kasiu, następnym razem u nas :):):)

Posted

christoph napisał(a):
Wg regulaminu:
---------
Tytuł "Najlepszy Pies/Suka w Rasie". O tytuł ten mogą ubiegać się psy (suki) w każdej rasie z ocenami doskonałymi i I lokatą z klasy pośredniej, otwartej, użytkowej i championów, konkurując ze sobą w tzw. "porównaniu".
---------
Ale nie ma pewności, czy w karcie oceny jest wpis NSwR:niewiem:

nistety oceny i tytuły przepisałem z karty ocen:eviltong: :eviltong:

Posted

[quote name='weihaiwej']Asiaczek, weekend był wspaniały, wciąż z uśmiechem wracamy do niego myślami, a i Iru pewnie we śnie biega z Aszi i Asztarem po ośnieżonych zboczach :) Zgodnie doszliśmy do wniosku, że jedna akita to spełnienie marzeń, dwie - podwójne szczęście, a trzy to juz eksplozja radości! Ponieważ było nas czworo, zdecydowanie wciąż było o jedną akitkę za mało...
Oby więcej takich cudownych spotkań!

Kasiu, następnym razem u nas :):):)
Ludziska - pozazdrościć!:lol:
Pzdr.

Posted

[quote name='weihaiwej']:)
Swoją drogą, Obcy, będziesz z But-Su na klubówce? Wtedy przestałbyś być taki obcy ;);)
ha ha, na razie to pewnie w akitowym światku bardziej obca jestem ja...[
:evil_lol: -"- :evil_lol:
Niestety na klubowej raczej mnie nie będzie bo chyba pracuje i dzień prędzej jadę na krajową do Gdańska no i chyba zgłoszeń już nie przyjmują . Ale kto wie może się pojawię ? Nie wiem jeszcze, ---a można się zgłosić przed samą wystawą ,kto wie? Nie jesteś taka obca no stoper widzę cię w sieci :crazyeye: –nie bądź taka skromna :diabloti: hahhahhahha!!!! :cool3:

Posted

Krajowa wystawa w Głogowie - 21-22.01.2006, sędzia ?????
psy - kl.młodzieżywynik
HOSEKI Halne Wzgórze oc.doskonała, med.złoty, lokata I, Zw.Mł
psy - kl.pośredniawynik
CZNADOR Porażynianka nieobecny
UTSUKUSHI Akita u Izis FCI oc.doskonała, med.złoty, lokata I, CWC, NPwR, Zw.Rasy, BOG3!!!
psy - kl.otwartawynik
FUJIMARU Pa-Lis oc.doskonała, med.złoty, lokata I
psy - kl.championówwynik
BISHO Tajgeta oc.doskonała, med.złoty, lokata I, CWC
suki - kl. szczeniątwynik
AKARI No TSUKI Halne Wzgórze oc.wybitnie obiecująca, lokata I
CAMA Dolina Wiązów oc.obiecująca, lokata II
suki - kl.młodzieżywynik
HACHIKO Pa-Lis oc.bardzo dobra, lokata I
suki - kl.pośredniawynik
DONA Omono-Gawa oc.bardzo dobra, lokata I
suki - kl.otwartawynik
RYOKO Halne Wzgórze oc.doskonała, med.złoty, lokata I, CWC, NSwR

tak to szło??? kto sędziował?? bo coś nie moge sie doczytac

Posted

:cool1:[quote name='AKITY-HalneWzgórze']- dzięki za info-ale moze teraz już Chakiri Bambusovy Haj skończył już interchampionat? Czenajowi też sie uda,Chakiri to piesek już chyba prawie 5-letni,a Czenaj to młodzik ma może 2,5 roku -jeszcze wszystko przed nim!!!:))

Chakiri może i skończył intera ,ale nim nie jest....:p :cool1: :p
A latek to ma troszkę...:evil_lol: więcej niż 5 -w maju skończy 7;) .

A teraz foteczki /żeby nas mod nie pogonił:lol: /:

Posted

Musha napisał(a):
nistety oceny i tytuły przepisałem z karty ocen:eviltong: :eviltong:

@Musha
Czasami zdarzało się, że przy pytaniach o wyniki sami właściciele nie do końca wiedzieli, jak to jest z ich psami (kilkakrotnie byłem tego świadkiem), zdarzało się też, że gdyby właściciel sam nie upomniał się o odpowiedni wpis, to później miałby niejakie problemy z wyprostowaniem tego post factum (niektórzy zainteresowani mogą potwierdzić:thumbs:)
W związku z tym chwała Ci za to, że zajrzałeś (albo było Ci dane zajrzeć) do kart ocen a podana ocena jest rzetelna. A że wzbudza pewne kontrowersje?;)

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...