Musha Posted January 29, 2006 Posted January 29, 2006 pisząc ok.6 miesiąca mam na myśli 1 miesiąc do przodu lub do tyłu
Agappe Posted January 29, 2006 Posted January 29, 2006 Asiunia02 napisał(a):a okarze sie w koncu ze ma 4 miesiace i wcale nie bede zaskoczona :) nie no jak na 4 czy 5 miesięcznego pieska to my miał chyba za chude i za długie łapki w porównaniu do reszty .. .. ja zostaje w w klasie szczeniąt.. 6-7 miesięcy
cleo2000 Posted January 29, 2006 Posted January 29, 2006 Witamy my dajemy 4,5 miesiaca na pieska , a jesli suczka to 5,5 miesiaca
weihaiwej Posted January 29, 2006 Posted January 29, 2006 Mnie się bardzo podoba ta akita, jeśli to pies, to moim zdaniem wygląda na 7-10 miesięcy, jeśli suczka, może mieć 9-15. To dość duże przedziały, ale na podstawie jednego zdjęcia trudno ocenić, a więc nie zdziwi mnie zupełnie inny wiek...
Matagi Posted January 29, 2006 Posted January 29, 2006 [quote name='donya'] Jak myślicie w jakim wieku jest ten piesek? Moim skromnym zdaniem na zdjęciu jest piesek ,nie suczka.Zwierzę jest w trakcie linienia,może dlatego umięśnienie jest dosyć wyraźnie widoczne,szczególnie dobrze widać umięśnione udo.Szczenię nie będzie miało takiego udźca;) :cool3: Poza tym szczenięta mają takie charakterystyczne "miękkie " łapki,a ten pies stoi wyciągnięty jak struna,jego łapy nie maja tej szczenięcej miękkości.Dalej: szczenięta nie zmieniaja sierści w wieku 4,5 ,czy sześciu miesięcy,dzieje się to ciut później.Piesek na zdjęciu miał przed linieniem całkiem bogaty włos na ogonie,widać kawałek nawet:p ,szczeniaki takiego pióra na ogonie nie mają zazwyczaj:razz: Ten pies ma najmniej 9- 12 miesięcy,ale równie dobrze może być psem dorosłym.;) :lol:
Matagi Posted January 29, 2006 Posted January 29, 2006 [quote name='donya']Lilka podoba Ci sie ten pies :roll: Podobać się ,to mi sie podoba....ładny jest,ma wyraz pyska jaki lubię,ale mógłby być ciut większy,taki bardziej ......męski!;) :lol: Nooo gadaj kto to i w jakim wieku!!!:mad: :mad: :mad: Może to emeryt się okaże?:evil_lol: :diabloti: :evil_lol:
Agappe Posted January 29, 2006 Posted January 29, 2006 [quote name='donya']Lilka podoba Ci sie ten pies :roll: Agnieszkaaaa może powiesz już w jakim on jest wieku?
sh_maniak Posted January 29, 2006 Posted January 29, 2006 Jak poszło rodzimym akitką w Trencinie, bo widziałam w katalogu, że były? :)
Agappe Posted January 29, 2006 Posted January 29, 2006 sh_maniak napisał(a):Jak poszło rodzimym akitką w Trencinie, bo widziałam w katalogu, że były? :) a które były?
Matagi Posted January 29, 2006 Posted January 29, 2006 :multi: :loveu:[quote name='sh_maniak']Jak poszło rodzimym akitką w Trencinie, bo widziałam w katalogu, że były? :) Marcik!!! Wielkie gratki dla Ciebie i Asanpi za Trencin!!!:multi: :loveu: :multi: :loveu: :multi: Napisz nam jakie akity były zgłoszone,nikt sie nie przyznał do tej pory,że był,albo zgłosił...;) ;) ;)
Matagi Posted January 29, 2006 Posted January 29, 2006 Zanim Agnieszka ujawni tajemniczy wiek akitki,to ja wstawię cościk....;) ;) ;)
AKITY-HalneWzgórze Posted January 29, 2006 Posted January 29, 2006 [quote name='donya'] Jak myślicie w jakim wieku jest ten piesek? sory ,że akurat ta fotka,ale patrząc na końce ogonów to nijak nie widze różnicy-Lilka -Ty widzisz?
AKITY-HalneWzgórze Posted January 29, 2006 Posted January 29, 2006 [quote name='Matagi']Zanim Agnieszka ujawni tajemniczy wiek akitki,to ja wstawię cościk....;) ;) ;) Czy to KENSEI????
AKITY-HalneWzgórze Posted January 29, 2006 Posted January 29, 2006 Agnieszka,masz moze jeszcze jakąś fotkę tego pieska,którego ustalamy wiek?
Agappe Posted January 29, 2006 Posted January 29, 2006 hmmm Jolu jaki Kensei??? chyba nie jestem na czasie ; )
AKITY-HalneWzgórze Posted January 29, 2006 Posted January 29, 2006 podpowiem tylko tyle,że jest w hodowli z przydomkiem taty Twojej Anatki;)
donya Posted January 29, 2006 Posted January 29, 2006 [quote name='AKITY-HalneWzgórze']Agnieszka,masz moze jeszcze jakąś fotkę tego pieska,którego ustalamy wiek? Mam, bardzo proszę
donya Posted January 29, 2006 Posted January 29, 2006 [quote name='AKITY-HalneWzgórze']Czy to KENSEI???? Chyba nie, Kensei już pojechał tam skąd przybył ;)
Agappe Posted January 29, 2006 Posted January 29, 2006 donya napisał(a):Chyba nie, Kensei już pojechał tam skąd przybył ;) hmm oj chyba bardzo jestem nie na czasie.. ;p
Matagi Posted January 29, 2006 Posted January 29, 2006 [quote name='AKITY-HalneWzgórze'] sory ,że akurat ta fotka,ale patrząc na końce ogonów to nijak nie widze różnicy-Lilka -Ty widzisz? Jasne,że widzę!!!:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: Ja mam rentgen w oczach....wszystko widzę!:eviltong:
donya Posted January 29, 2006 Posted January 29, 2006 Agappe napisał(a):hmm oj chyba bardzo jestem nie na czasie.. ;p nie śledzisz nowinek :eviltong:
Matagi Posted January 29, 2006 Posted January 29, 2006 [quote name='AKITY-HalneWzgórze']Czy to KENSEI???? Którego psa uważasz za Kensei?:roll: ;)
AKITY-HalneWzgórze Posted January 29, 2006 Posted January 29, 2006 MATAGI-tego Donya -i co już nie wroci? -jeśli nie to szkoda,bo....ale to już.... never mind
donya Posted January 29, 2006 Posted January 29, 2006 [quote name='AKITY-HalneWzgórze'] Donya -i co już nie wroci? -jeśli nie to szkoda,bo....ale to już.... never mind Z tego co wiem - nie :shake: przynajmniej w najblizszym czasie
Recommended Posts