Jump to content
Dogomania

Galeria Akit (prosimy zakladac oddzielne tematy!)!

Recommended Posts

Posted

[quote name='obcy'] 0X WITAM 0X
Bardzo mnie cieszy fakt że BUT-SU jest tak znany choć trochę mnie to dziwi bo nie jestem częstym uczestnikiem wystaw ale jest to bardzo miłe. AKARI NO TSUKI---jest fantastyczna :thumbs: i bardzo podobna do BUT-SU, ja widziałem ją jak miała parę tygodni. Widzę że wyrosła na pięknego :Dog_run: , mam nadzieje że sprawi wam wiele radości jak mi sprawia BUT-SU. A jak pozostałe rodzeństwo !! Pozdrawiam całe HALNE WZGÓRZE i wszystkich którzy nas kojarzą, bo ja nie ukrywam wszystkich nie pamiętam ale myślę że to szybko nadrobię.

Dzięki za pozdrowionka-tak się składa,że brzciszek Akari ,czyli syn But-su i Khadusi jest.....w Słupsku! nie spotkaliście się z nim i jego właścicielem? -jego pan planował spotkać sie z Wami. Ma śmieszny pseudonim(synek But-su) -BOLO a jego imię rodowodowe to AKAI OKAMI,czyli Czerwony Wilk -były tu na forum nawet jego fotki znalezione kiedyś przez Agappe i nawet zostal szybko rozpoznany mimo pseudonimu przez Agatke,czyli Wejhaiwej:lol:
No a siostrzyczka Akegata jest w Gdyni i przedstawiałam ją Tobie w Sopocie,gdzie była z swoją właścicielką:multi: ale pewnie byłeś mocno zaaferowany wystawianiem But-su i może nie pamiętasz?:razz:
Myślę,że i Akegata i Akari pojawią się nie raz na wystawach więc pewnie je zobaczysz,a i pan z Akai'em też coś się zapalił do wystaw więc moze i jego spotkamy.:roll:

• Replies 10.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

AKITY-HalneWzgórze napisał(a):
Do mnie dotarły już kalendarze,chcecie zobaczyć ,jak wygladają?
Potrudzilam się i zeskanowałam,ale po kawałku ,bo nie mam tak duzego skanera,więc będzie w 4 częściach-może być?

Czekamy !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Posted

0X witam0X

Dzięki za wiadomości o rodzince , BOLO i jego właściciel nie kontaktował się szkoda ale spróbuje go namierzyć przez związek . Co do kalendarza jestem ciekaw jak wygląda i proszę o jakiś kontakt wiem ze można zamawiać u pani Ewy i Agi ale nie mogę znaleźć żadnego namiaru do nich.
A tu BUT-SU trochę inaczej:
http://www.album.com.pl/zWy384aAbzYQg/182338.jpg

Posted
Posted

[quote name='weihaiwej']Obcy, ja mam tylko maila do Agnieszki od Inazumy: abigail9@wp.pl , był tu na forum podany :)

0X -"-0X
dzieki bardzo wystarczy mi to :multi: kalendarz obłedny!!!! Co ja tu mogę jeszcze powiedzieć każdy widzi i podziwie nie trzeba słów !!!!!!!!!!!!!

Posted

Odnalazłam 4 swoje pupilki :) Ciesze sie bardzo, ze w tym roku jest wiecej akit, bo wiecej osób miało szanse pokazac swoje pupile !!!!!!!!!!!!Na takim kalendarzu widac olbrzymie róznice w typie głow wsrod akit.

Anata na tym kalendarzu to wyglada jak równy z równym obok Bimbolka :)

Posted

dostałam właśnie @ że w schronisku w Dłużynie jest 5 letni duży pies japoński z rodowodem, czy ktos mógłby mu pomóc?Niestety nic wiecej nie wiem ale jeżeli zadacie mi pytania postaram się dowiedzieć jak najwięcej [niestety nie znam się na tej rasie zupełnie], a jest jescze że " o maści biało-czarnej".Może jakis hodowca by sie nad nim zlitował i chociaz domek tymczasowy, niechcielibysmy żeby trafił w nieodpowiednie ręce

Posted

Krzysiek!!!
Jestem pod wielkim wrażeniem!!!!!:multi: :multi: :multi: :modla: :modla: :modla: Chylę czoło!!! Jak zwykle odwaliłeś kawał świetnej roboty!!!:cool2:
Dzięki Ci za to!!!!:loveu: :loveu:

Posted

donya napisał(a):
Oooooooooooooooo i w rankingu wystawowym wygralismy :lol: :lol: :lol: :lol:
Wielkie podziękowania dla Krzyska :cool2: :thumbs:

Dołączam się do podziekowań dla Krzyśka -naprawdę mrówcza praca!!!:crazyeye:
i gratuluję Tobie Bimbonka i Bimbonkowi Ciebie !!!:multi:

Posted

Witam, ja tak sie wtrące do dyskusji jako zupełnie zielony :) i jedynie z wiedzą teoretyczną. Jak akity radzą sobie z mrozami? Czy podobnie do haszczaków i malamutów mróz dla nich jest "obojętny"? I jeszcze jedno pytanko czy w najbliższym czasie będzie organizowana wystawa psów rasowych w okolicach jury krakowsko częstochowskiej lub w okolicach Katowic? :) Pozdrawiam

Posted

[quote name='lothia']dostałam właśnie @ że w schronisku w Dłużynie jest 5 letni duży pies japoński z rodowodem, czy ktos mógłby mu pomóc?Niestety nic wiecej nie wiem ale jeżeli zadacie mi pytania postaram się dowiedzieć jak najwięcej [niestety nie znam się na tej rasie zupełnie], a jest jescze że " o maści biało-czarnej".Może jakis hodowca by sie nad nim zlitował i chociaz domek tymczasowy, niechcielibysmy żeby trafił w nieodpowiednie ręce

Lothia
, tutaj akurat nie ma właścicieli akit amerykańskich (dotychczas DJP), skopiowałam Twój post i umieściłam w grupie II, gdzie akity amerykańskie były dotychczas (i na dgm nadal są).
Mam nadzieję, że nie masz nic przeciwko :)
Pozdrawiam

Posted

Akitkowy kalendarz opracowany bajecznie :lol: Mam nadzieję, że niebawem zawiśnie w naszym domku :cool3:
Chris jestem pod wrażeniem tego co stworzyłeś :multi: [SIZE=5]Zasłużyłeś na największe brawa!! :klacz:
Asztarek na V miejscu :loveu:

pozdrówka :hand:

Posted

[quote name='christoph']Zapraszam na ranking wystawowy akit 2005.

http://www.akita-club.pl/ranking_2005.htm[/quote]

Chris,jesteś naszym WIELKIM:lilangel: - MISTRZEM info o Akitkach i super FOTOREPORTEREM!!!
Czy moge Tobie dodać jeszcze pracy?

Nasunął mi się pewien pomysł.
Wymyśliłam,że mając juz zebrane tak ogromne dane o naszych akitkach to jeszcze możesz się pokusić o wzbogacenie Rankingu o takie dane: otóż mając liczbę wystaw,w których uczestniczył dany pies/suczka można ustalić Współczynnik nazwijmy go Piękności(ale ktoś lub Ty moze wymyślić inną nazwę owego współczynnika) i uzyskaną liczbę punktów podzielić przez ilość wystaw i na innej liście ustawić akitki wg.tego Współczynnika,mozesz też pogrupować akitki wg ilości wystaw,np. 1-3,5-7,powyzej 10 i wtedy ustawić je też wg.Współczynnika Piękności i wg. Liczby Wystaw (lub inna nazwa-jaką moze wybierzemy wspólnie na forum?)-i wtedy będzie b.obiektywny obraz nawet dla laika,który zajrzy na taką listę,no i będzie to bardzo adekwatny obraz możliwości(potencjału,klasy,jakości)danego akity.
Co Ty Chris na taki pomysł? Co na to forumowicze?

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...