Jump to content
Dogomania

Galeria Akit (prosimy zakladac oddzielne tematy!)!

Recommended Posts

Posted

Asiaczek napisał(a):
donya napisał(a):
[Dzieki Asia
A nie trafiłaś :wink:
Byliśmy w parku tam gdzie nasze spotkanie nie doszło do skutku

Ale numer! To oni teraz wszędzie na Mokotowie tak grabią liście?!
Pzdr.

Bo oni maja taką maszynę podobną do odkurzacza, która wydmuchuje powietrze. Dlatego takie drogi sa porobione.

• Replies 10.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

cleo2000 napisał(a):
Gratulacje
dla Bimbusia

tylko nie rozumiem decyzji CWC w sukach
patrzac na zdj.

Dlatego też wydaje mi się, iż nie należy komentować wyników na podstawie zdjęć, które sama autorka nazwala nieudanymi. Skoro nie widział pan nigdy naszej suki - wstawiam nieco lepsze zdjecia, choc i one nie oddaja calej jej krasy:)

Posted

A ja jeszcze wstawię parę zdjęć z dzisiejszej zabawy Iru z jej rówieśnikiem hovawartem i troche starszym jack russell terrierem :)

Iru i Buster są podobnej wielkości, za to jrt mieści się jak widać pod nia bez problemu..

Zabawa na całego :P

Posted

donya napisał(a):
Może Kasia i Łukasz wstawią lepsze fotki. Ale też narzekali, że ciemno i nic nie wychodzi

Ale my nie mamy pretensji o to ze te zdjecia sa w galeri, ani o ich jakosc bron Boze.Zdjecia jak zdjecia - raz sa lepsze, raz gorsze;) chodzi o pochopne wyciąganie wniosków i zaoczną krytykę.Pozdrawiamy i jeszcze raz gratulacje dla Bimba.

Posted

OGROMNE GRATULACJE DLA BIMBUSIA !!!!!!!!!!!!!!!!!!

Poprosze zdjecia Fujimaru Pa-Lis. lisowna1@o2.pl

Moi drodzy!! rozmowa rozpoczeta przez mojego brata nie ma prowadzic do tego aby ktos był urazony czy cos, ale do tego, ze nie kazdy pies wystawiany musi byc championem. A prawda jest taka, ze wiele wlascicieli psow nie tylko w rasie Akita, probuja ze wszelka cena zdobyc tytuł jezdzac po najrozniejszych wystawach az w koncu sie uda.
Zgadzam sie z Leszkiem w 100% ze decyzje niektórych sedziow nie tylko polskich sa zaskakujace.
Nie kazdy pies typowy w rasie musi byc championem. Championa to ma byc pies naprawde ładny. Wyrozniajacy sie z grona psow na wystawach.

Ka$ia to jest forum dotyczace akit i nie tylko na temat twojej suni sie tutaj wypowiadano, wiec nie masz czym sie denerwowac.

Ja tez kiedys usłyszałam ze moja sunia nie powinna dostac Res.CACIB na wystawie Europiejskiej i jakos nic to nie zmieniło stosunku do mojej Kleopatruni. Pies ma sie podobac Tobie,a nie innym.

Trzeba tez wciaz pod uwage to, ze na forum tak samo, jak na wystawach jeden sedzia Ci powie ze jest piekna,a inny da jej ocene bdb i niestety pokazujac psa trzeba sie z tym liczyc.

Trzeba takze umiec patrzec sprawiedliwie na swoje pupile i bedac uczestnikiem forum spodziewac sie, ze kiedys pojawi sie rowniez temat naszych psiakow.

Posted

Ka$ia nie obraz sie na mnie bo nie to jest moim celem, ale przynac musisz ze twoja sunia jest dosc wysoka. prawda?? i to juz moze byc powodem tego ze jednym sie podoba a innym nie.

Posted

Asiunia02 napisał(a):
Ka$ia nie obraz sie na mnie bo nie to jest moim celem, ale przynac musisz ze twoja sunia jest dosc wysoka. prawda?? i to juz moze byc powodem tego ze jednym sie podoba a innym nie.

Asiunia02 nie denerwuje sie i nie obrazam, bo nie widze ku temu powodu.
Nasz pies to nie 100$ - nie musi sie wszystkim podobac;)
Wiem po co sa organizowane wystawy i jak dzialaja fora internetowe.
Asiunia02 polecam czytanie ze zrozumieniem, bo nie o tym o czym piszesz Ty pisalam ja.
Serdecznie pozdrawiam:)

Posted

weihaiwej napisał(a):
Gratulacje dla Bimba i Agnieszki, dla Kasi i Wojtka z Midori (Ka$iaN, widzę, że i u Was śnieg?) oraz Kasi i Łukasza z Arashi :)
Pozdrawiam!

Dziekujemy bardzo:)
Śniegu mamy sporo - a suki sa tym faktem zachwycone:) Kitsu widziala snieg po raz pierwszy, ale wcale nie byla zdziwiona czy tez zaskoczona;)
Dla niej to oczywiste ze jest snieg i mozna sie w nim wytarzac;)
Pozdrawiamy:)

Posted

Ka$iaN. napisał(a):

Asiunia02 polecam czytanie ze zrozumieniem, bo nie o tym o czym piszesz Ty pisalam ja.
Serdecznie pozdrawiam:)

Cały moj post nie był skierowany do Ciebie :)

Wklejaj wiecej zdjec z akitkowych charcy na sniegu !!!!!!!!!!!!! Prosimy !!

Posted

Witam wszysktich po dlugiej przerwie. Chce zabrac glos odnosnie kalendarzy. Dosc dawno temu dalam haslo "kalendarz", oczywiscie na 2006 rok. Mialam ze 3 odzewy i nic, cisza. W miedzyczasie Mushi tez probowal cos w tej materii zrobic, ale on rowniez nie doczekal sie lawiny zdjec. Poniewaz 2006 rok jednak zbliza sie wielkimi krokami, zdecydowalysmy sie utrzymac ten pomysl i znow wydac taki kalendarzyk. Zalezy nam na typowych, ladnych glowach akitowych, z lekkiego polprofilu, musi tez byc widoczny ogon, Jako probke prosze MATAGI, zeby wstawila w tym typie zdjecie. Akity tym razem nie beda imienne, ale musza byc ladne w typie , oraz doskonale jakosciowo zdjecia. Termin dosc krotki, ze 2 tygodnie. Podaje kontakt na Agnieszke- INAZUME: abigail9@wp.pl, lub prosze do mnie :D :D :D

Posted

GR napisał(a):
Witam wszysktich po dlugiej przerwie. Chce zabrac glos odnosnie kalendarzy. Dosc dawno temu dalam haslo "kalendarz", oczywiscie na 2006 rok. Mialam ze 3 odzewy i nic, cisza. W miedzyczasie Mushi tez probowal cos w tej materii zrobic, ale on rowniez nie doczekal sie lawiny zdjec. Poniewaz 2006 rok jednak zbliza sie wielkimi krokami, zdecydowalysmy sie utrzymac ten pomysl i znow wydac taki kalendarzyk. Zalezy nam na typowych, ladnych glowach akitowych, z lekkiego polprofilu, musi tez byc widoczny ogon, Jako probke prosze MATAGI, zeby wstawila w tym typie zdjecie. Akity tym razem nie beda imienne, ale musza byc ladne w typie , oraz doskonale jakosciowo zdjecia. Termin dosc krotki, ze 2 tygodnie. Podaje kontakt na Agnieszke- INAZUME: abigail9@wp.pl, lub prosze do mnie :D :D :D

mam 2 takie zdjecia, ale oba są na tle łóżka... wiec wyciać tło i zostawić samego psa na białym tle, czy sobie poradzicie?

Posted

pada śnieg, pada śnieg... :))

jak łapa wyzdrowieje to będę zdjęcia robić.. bo zdjęcia z obandarzowaną łapą w kolorowych skarpetkach to chyba nie najlepszy pomysł.. :p

Posted

Mysle, ze wygodniej dla nas bedzie, gdy zdjecia beda takie calkiem gotowe, juz po obrobce, ale nie termicznej :lol: :lol: :lol:

Posted

Mnie chodzilo tylko o to, zeby nie bylo w tle niepotrzebnych rzeczy jak np. lozka , stoly itp., rzeczy ktore beda psa czynily malo wyrazistym. No i ostre, ostre jak ten piekny wisniowy (wisienny) kwiat.

Posted

Nawiązując do tej dyskusji, która była wcześniej, uważam, że nigdy nie można oceniać psa wyłącznie na podstawie zdjęcia!!

No to lecimy z naszą fotorelacją z KIELC 2005 :lol: Przepraszam za ich jakość, ale tak jak wcześniej wspomniała donya, oświetlenie było bardzo kiepskie :(

BIMBO Yamamoto

FUJIMARU Pa-Lis

ARASHI Tajgeta:angel:

FUNJIN Yamamoto

SHIRA TORI Eskimo River

MIDORI Turzycowa Dolina

REN'AI SABI Halne Wzgórze

Fotki AKAI-YUMI Granitowy Pazur niestety nie posiadam :(

Na koniec fotka z innego ringu :iloveyou:

donya prosimy o przesłanie zdjęć Aszki na nasz mail :D

Posted

Kasia - może aparat trzeba było ustawić na "noc", albo na "pólcień"? Szkoda, bo zdjęcia naprawdę mogły być ciekawe.
Ale i tak nic nie przeskoczy tego JEDNEGO zdjęcia, jak Twoje "chłopaki" siedzą tyłem , objęci... eh, zdjęcie życia!!!
Pzdr.

Posted

Asiaczek: masz racje co do tego zdjecia i musi cos z tym fantem zrobic bo Kasiunia miała je zgłosic do jakiegos konkursu i chyba nic nie działa w tym kierunku :) Jesli mi cos wpadnie w oko (jakis konkurs) to sie powaznie tym zainteresuje.

Posted

Asiunia02 - cieszę się, że mamy takie samo zdanie nt. tego zdjęcia. Jest po prostu super! Ja rozmawiałam z Kasią i Łukaszem i namawiałam ich do wysłania choćby do "Mojego Psa". Może wysłali...
Pzdr.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...