Agappe Posted November 19, 2005 Posted November 19, 2005 kilka zdjec z dzisiaj.. myśle, ze nie potrzeba podpisywac.. :)
Agappe Posted November 20, 2005 Posted November 20, 2005 Pragne wszyskich poinformować, że BIMBO Yamamoto jest od dziś nowym Championem Polski!!! :) ukończył championat w 6meisięcy i 7 dni!! :)) dzis na wystawie w kielcach BIMBO zdobył CWC, NPwR i Zw.Rasy!! :) ogromne gratulacje!!!! :)
christoph Posted November 20, 2005 Posted November 20, 2005 Agappe napisał(a):Pragne wszyskich poinformować, że BIMBO Yamamoto jest od dziś nowym Championem Polski!!! :) ukończył championat w 6meisięcy i 7 dni!! :)) dzis na wystawie w kielcach BIMBO zdobył CWC, NPwR i Zw.Rasy!! :) ogromne gratulacje!!!! :) Gratulacje dla Bimbonka! W Championach powoli robi się ciasno(':lol:')(':lol:')
Agappe Posted November 20, 2005 Posted November 20, 2005 christoph napisał(a):Agappe napisał(a):Pragne wszyskich poinformować, że BIMBO Yamamoto jest od dziś nowym Championem Polski!!! :) ukończył championat w 6meisięcy i 7 dni!! :)) dzis na wystawie w kielcach BIMBO zdobył CWC, NPwR i Zw.Rasy!! :) ogromne gratulacje!!!! :) Gratulacje dla Bimbonka! W Championach powoli robi się ciasno(':lol:')(':lol:') jesli psy zasługują na takie tytuły to chyba nie powinniśmy rozpaczać :)
donya Posted November 20, 2005 Posted November 20, 2005 A teraz wyniki z Kielc sędzia - M. Supronowicz Psy otwarta BIMBO Yamamoto - dosk., 1/2, CWC, NPwR, BOB FUJIMARU Pa-Lis - dosk., 2/2 Suki szczeniąt ARASHI Tajgeta WO Suki młodzieży FUJIN Yamamoto - dosk., 1/2, Zw.Mł. SHIRA TORI Eskimo River - dosk., 2/2 Suki pośrednia ENISA Porażynianka - nieobecna MIDORI Turzycowa Dolina - dosk., 1/2, CWC, NSwR REN'AI SABI Halne Wzgórze (FCI) - dosk., 2/2 Suki otwarta AKAI-YUMI Granitowy Pazur - dosk., 1/1 BEJSHI Roal - nieobecna LIKA Żelazny Jar - nieobecna LUNA Żelazny Jar - nieobecna
donya Posted November 20, 2005 Posted November 20, 2005 Aaa jeszcze jedno. Dzisiaj sie dowiedziałam, że Bimbonek ma GÓRNE KOŃCZYNY :roll:
donya Posted November 20, 2005 Posted November 20, 2005 Zdjecia z Kielc. Jakosc niezbyt dobra - za co przepraszam Psy otwarta - Fujimaru Pa-Lis, Bimbo Yamamoto Bimbo
donya Posted November 20, 2005 Posted November 20, 2005 Suki klasa szczeniat Arashi Tajgeta mlodziez Fujin Yamamoto Shira Tori Eskimo River
donya Posted November 20, 2005 Posted November 20, 2005 Suki pośrednia Midori Turzycowa Doina Ren'ai Sabi Halne Wzgorze otwarta Akai-Yumi Granitowy Pazur
cleo2000 Posted November 20, 2005 Posted November 20, 2005 Gratulacje dla Bimbusia tylko nie rozumiem decyzji CWC w sukach patrzac na zdj.
maga18 Posted November 20, 2005 Posted November 20, 2005 cleo2000 napisał(a): tylko nie rozumiem decyzji CWC w sukach patrzac na zdj. tez to zauwazylam... :o i zauwazylam rowniez, ze BIMBO Yamamoto jest pięęęęękny!! :D :klacz:
cleo2000 Posted November 20, 2005 Posted November 20, 2005 kiedys w PSIE czytalem artykol W OBRONNIE CHAMPIONA POLSKI jak znajde go to wstawie na forum pisze sie tam o rozdawaniu przez sedziów w Polsce tylułow CWC po przeczytaniu i ogladnieciu zdj. na forum z tego sezonu wystawowego mozna miec różne myśli hodujemy psy juz przeszlo 24 lata i my pamietamy wystawy REGIONALNE i mysle ze piowinni je przywrocic do życia z tego co pamietam psy zaliczaly wystawe jako na psa hodowlanego oczywiscie oprocz tego raz w roku byl przeglad hodowlany nie bylo tam certyfikatow krajowych duzo nowych wystaw zlaszcza z tych malych miejscowosci gdzie sa 2-3 psy w rasie powinny byc REGiONALNYMi wystawa KRajowa to bylo cos a miedzynarodowa to wyzwanie\ choc zmienilo sie to poniewaz mamy lepsze psy i ich przygotowanie Leszek Lis
cleo2000 Posted November 20, 2005 Posted November 20, 2005 ALE ZA ROK WORLD DOG SHOW :-) w Poznaniu zobaczymy kto przyjedzie bo sa juz champ. w PL ktore dostaja db oceny na jednej wystawie na drugiej cwc caciby itd
donya Posted November 20, 2005 Posted November 20, 2005 Dziekujemy za miłe słowa. Mnie najbardziej zaskoczyła suczka w otwartej, która dostała oc. dosk..
cleo2000 Posted November 20, 2005 Posted November 20, 2005 Na zdj. to MŁ.CH.PL CH.PL Askino z KOMORNICKIEJ FERMY wł. i Hod. Marcin Lis (moj kuzyn) RASA DUZY PIES JAPONSKI jestesmy pewni z kuzynem ze na tych wspominanych wystawach u niektorych sedziów ASkino wygral by BOBa w AKITACH
Asiaczek Posted November 20, 2005 Posted November 20, 2005 Donya - jeszcze raz gratki dla Bimbonka!!! A ze zdjęć mi wychodzi, że Wasza grupka akitek była w sobotę na Polach!!! Wiesz, po czym poznałam? Po specyficznie zagrabionych liściach, na serio! Pzdr.
donya Posted November 20, 2005 Posted November 20, 2005 Asiaczek napisał(a):Donya - jeszcze raz gratki dla Bimbonka!!! A ze zdjęć mi wychodzi, że Wasza grupka akitek była w sobotę na Polach!!! Wiesz, po czym poznałam? Po specyficznie zagrabionych liściach, na serio! Pzdr. Dzieki Asia A nie trafiłaś :wink: Byliśmy w parku tam gdzie nasze spotkanie nie doszło do skutku
donya Posted November 20, 2005 Posted November 20, 2005 Wiadomo, niektórzy sędziowie mają marną wiedzę o akitach. Niektórym się wydaje że im pies większy tym lepszy. My pojechaliśmy bo akurat Bimbkowi minęło 6 miesięcy. Ale tak naprawdę cenię tylko kilka opisów jakie dostał od sędziów.
cleo2000 Posted November 20, 2005 Posted November 20, 2005 Donya nie zrozum mnie zle BIMBO akurat godnie reprezentuje rase i tez nie chce nikogo z wl. innych Akitek urazic lecz wystawa to wystawa W Niemczech p. Gabriela sedziuje psy ze swojej hodowli i ostatnio byly w wiekszosci bdb, bo jesli nie zasluguja to nie sa DOSK.
Asiaczek Posted November 20, 2005 Posted November 20, 2005 donya napisał(a):[Dzieki Asia A nie trafiłaś :wink: Byliśmy w parku tam gdzie nasze spotkanie nie doszło do skutku Ale numer! To oni teraz wszędzie na Mokotowie tak grabią liście?! Pzdr.
donya Posted November 20, 2005 Posted November 20, 2005 cleo2000 napisał(a):Donya nie zrozum mnie zle BIMBO akurat godnie reprezentuje rase i tez nie chce nikogo z wl. innych Akitek urazic lecz wystawa to wystawa W Niemczech p. Gabriela sedziuje psy ze swojej hodowli i ostatnio byly w wiekszosci bdb, bo jesli nie zasluguja to nie sa DOSK. P.Gabriela hoduje akity i jej ocena jest wiele warta. Natomiast oceny w stylu "doskonały we wszystkich szczegółach" dla mnie nic nie znaczą. Dzisiejsza wystawa tak naprawdę też nie jest jakąś znaczącą. W zasadzie najbardziej miarodajną wystawą były Czechy w Mlada Boleslav i wcale nie dlatego, że Bimbo wygrał. Pierwszy raz widziałam jak sedzie dokładnie oglada psa, dotyka każdy centymetr jego ciała. Długo zastanawia się nad wyborem.
Recommended Posts