Jump to content
Dogomania

Galeria Akit (prosimy zakladac oddzielne tematy!)!

Recommended Posts

• Replies 10.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

hmm co sie stało z tymi zdjęciami z Legionowa??? Wam też nie działają?? hmmm

weihaiwej.. :) brawo na tym grupowym zdjeciu Anatka jest pierwsza po lewej z najmniejszymi uszkami :)
a na tych zdjeciach gdzie są 3 psiaki jest pierwsza z prawej :)

Posted

Witam wszystkich bardzo serdecznie i chce podzielić się RADOSNĄ NOWINĄ

-otóż dzisiaj na wystawie w TATA na Węgrzech SHOGUN Halne Wzgórze uzyskał CACIB i BOB i tym samym jest już INTERCHAMPIONEM !!!!

ale to nie wszystkie wieści...otóż na tej wystawie była też KHADABRA Halne Wzgórze i....uzyskała CACIB i jest też już INTERCHAMPIONKĄ !!!!

ja nie byłam z nimi w tym czasie :cry: na tak ważnej wystawie dla Halnego Wzgórza,ale byłam całą duszą i sercem z nimi,wieści Wam przekazuję.
Jak wrócą będą fotki i szczegóły
Serdecznie pozdrawiam

Posted

[quote name='AKITY-HalneWzgórze']Witam wszystkich bardzo serdecznie i chce podzielić się RADOSNĄ NOWINĄ

-otóż dzisiaj na wystawie w TATA na Węgrzech SHOGUN Halne Wzgórze uzyskał CACIB i BOB i tym samym jest już INTERCHAMPIONEM !!!!

ale to nie wszystkie wieści...otóż na tej wystawie była też KHADABRA Halne Wzgórze i....uzyskała CACIB i jest też już INTERCHAMPIONKĄ !!!!

ja nie byłam z nimi w tym czasie :cry: na tak ważnej wystawie dla Halnego Wzgórza,ale byłam całą duszą i sercem z nimi,wieści Wam przekazuję.
Serdecznie pozdrawiam

:laola:
Gratulujemy!!!!!!
Fantastyczne nowiny:)))
Bardzo sie cieszymy:))

Posted

[quote name='AKITY-HalneWzgórze']Witam wszystkich bardzo serdecznie i chce podzielić się RADOSNĄ NOWINĄ

Serdecznie pozdrawiam

ogromne gratulacje!!!!!!!! :))))) bardzo sie ciesze :)

Posted

Umilam sobie czas oczekiwania na powrót Zwycięzców,przy komputerze i wysyłam Wam pare fotek naszych akitek,korzystajacych z swojego wybiegu.
Dodam,ze malce pierwszy raz miały okazję być na nim.

Z wielkim zainteresowaniem "badały"staw,prawie wszystkie zdąrzyły do niego wpaść,zanim dotarło do nich,ze to średnia przyjemnośc.
na sporym wybiegu(prawie hektar)mają stawik,lasek świerkowy i wiele innych atrakcji,zwiedzały go wczoraj cały dzień,z przerwami na posiłki i spanko i były przeszczęśliwe.mogly dopiero teraz na niego wejść,bo to raj dorosłych akit i wiem,iż jest na nim sporo odłamków kości a z tak duzego terenu niesposób je wszystkie usunąc.
Mogły dopiero teraz z niego skorzystać bez obaw,że nawet połknięty taki odłamek mocno im zaszkodzi ,teraz już są calkiem sporymi,dzielnymi psaiakami. :)

a na deser ta fotka

Posted

Jolu... piękne macie to swoje miejsce na ziemi... :))
może kiedyś uda mi sie do Was przyjechać.. :)

aa co to za dorosła suczka na zdjęciach???

Posted

[quote name='Agappe']
aa co to za dorosła suczka na zdjęciach???

Agappe
, odpowiem za Jolę - to nie całkiem jeszcze dorosła, bo 6-cio miesięczna Akari No Tsuki Halne Wzgórze, córka Khadabry :)

Posted

Serdecznie pozdrawiam
I ja się dołączam do gratulacji dla hodowli. :P
Dzięki tej wiadomośći zdążyłem jeszcze zaktualizować stronę
http://www.akita-club.pl/wystawy_wyn.htm#top

Posted

Jola
Super psiaki - i małe i duże :P
Super miejce - przejeżdżalismy tamtędy w drodze do Mlada Boleslav.
Srasznie mi się tam podobało. Zazdroszczę Wam baardzo

Posted

Dzieki, dzieki, dzieki za gratulacje :D :D :D
Mam sie z czego cieszyc, bo udalo sie cos o czym do tej pory tylko mazylem... jak widac mazenia sie spelniaja 8)
Podziekowania dla Joli, ze podtrzymywala mnie na duchu (czasami ze wzajemnoscia), a i za pewne wyznanie :wink: , dzieki Leszkowi, ktory nas dowiozl tam i z powrotem ponad 900 km i nie zmruzyl oka oraz Zuzi, za walke na ringu 8) i mojemu Sebastianowi, ktory mnie wspieral dzisiaj i zyczyl sukcesu.
A i o Shogunie bym zapomnial :roll: - wybaczcie juz leze w lozku i prawie spie - jego juz wysciskalem :lol: :lol: :lol:
Zdjecia oczywiscie beda, wstawa calkiem przyjemna, piekne pogoda lecz troche zimno.
Pozdrawiam i zycze wszystkim wystawiajacym osiagniecia tego co Nas tak dzisjaj cieszy :D :D :D

Posted

Wielkie GRATULACJE dla Joli i KHADABRY i dla Marka i SHOGUNA!!!!! :P :D :P :D :P :D :P :D :P :D :P :D :P :D

Jola! :P Wspaniałe zdjęcia,przepiękne szczeniaczki,jeszcze raz powtórzę: jak pięknie jest u Was na Halnym,aż dech zapiera....zazdroszczę !!!! :P :P :P

Posted

Jakoś ostatnio nic mi się nie chce,prawie nic mnie nie cieszy,nie mam na nic ochoty,ale dzisiaj pogoda była tak piękna,że słońce sięgnęło mojego dołu :-? i wyciągnęło mnie do ogrodu .Grzechem byłoby nie zrobić jesiennych fotek :wink: Trudna to była sesja zdjęciowa,ponieważ NIEMOŻLIWOŚCIĄ jest sfotografowanie bawiącej sie shiby :lol: ,porusza się toto z prędkością światła,musiałam złapać tego diabła tasmańskiego i ustawić,inaczej się nie da.Mała akita też nie lepsza :wink: A obie razem to już....mieszanka niemal wybuchowa :lol: mają temperament niesamowity.Śmieszne jest to,że akita jest większa,starsza o miesiąc,ale jak się tłuką,to odpuszcza akita :wink: Iwona mnie uprzedzała,ale nie sądziłam ,że szybowiec to aż taki szerszeń :lol: :wink: Moja Baba to ....Baba Jaga - dosłownie!!! :lol: :wink: Ale kochamy ją baaaaardzo!

Tak więc na fotkach jest M`BABAGOMA GO Tajgeta czyli BABA
i NAGATA GO Matagiinu PL w domu zwana Agatą.
WEIHAIWEJ! :P BŁAGAM NIE OBRAŹ SIĘ !!! :P :P :P

Posted

Dziękujemy bardzo wszystkim za gratulacje!!! :P
Już ochłonęlismy,wracamy do codziennych zajęć,a mamy ich sporo :lol:
przesyłam fotki,które zrobił Leszek.
Akit w sumie było 7 i tak:
pręgowany pies w kl.młodzieży SAKE NO UCHI ATASHI-oc.dosk.bez tyt.Zw.Mł.

Pies kl.otwarta NO SHOGUN KENSHZ NIKO -oc.dosk. bez wnioskuCAC

pies kl.championów SHOGUN Halne Wzgórze -oc.dosk.CACIB,CAC,BOB :P :P :D

SUCZKI -kl.młodzieży AMATERASU INU YOKO ZUNA YASUHISA -oc.doskonała ,lokataI ,bez tyt.Zw.Mł.

TARTAGAL'S HATSUGA GO -oc.dosk. lokataII (ta suczka w Tuln zdobyła tytuł Mł.Zwyc.Europy) -tutaj podbno zachowała się b.lękliwie (ale z daty jej urodzenia wynika,iż w Tuln nie powinna być w kl.młodzieży!!!-tuln-03.06.05 a ona ur.14.09.04) :o

suczka ,kl.młodz.-GOLD-STELLA BACUKO -biała,oc.b.dobra -b.kiepsko zachowywala sie w ringu-brak fotki indywidualnej
wszystkie suczki-klasa młodzieży

suczka kl.championów KHADABRA Halne Wzgórze,oc.dosk.,CAC,CACIB :P

i jeszcze jedna fotka Dusi (Dorci)

porównanie o BOB

Podobno sędzia był zachwycony wystawianiem i przygotowaniem akit z Polski -jego asystent w j.ang.wypytywał skąd pies/suczka/ jakiego kraju champion,itp. sam p.Tibor nie zna angielskiego ,a na Łódź mowi Lodzia i podobno ma sędziować w Łodzi 06 akity?-ale to Marek musi potwierdzic lub zdementować. 8)
fotka z p.Tiborem Gellenem

Mój jedyny komentarz z sędziowania-zacny to sedzia,który za wszelką cenę nie promuje rodzimych akit,byleby tylko uzyskać aplauz rodaków,czego nie można powiedzieć o niektórych sędziach zza naszej pd.granicy :cry:

Posted

Bylismy dzisiaj na spacerku i oto kilka fotek;)
Ushi na wysokościach

Kitsu

Ushi i Max

Ginger, Kitsu i Ushi

Ushi i Kitsu

Ginger i Ushi

Kitsune

Kitsune:)

Posted

Matagi! Jakże mogłabym sie obrazić mając taką słodką imienniczkę? :D

Jolu, super zdjęcia, gdy na nie patrzę, nasuwa mi sie jedno: daleko konkurencji do polskich akit, świetnie, że Halne akitki tak pieknie Polskę zareklamowały :):)

Ka$iaN., wymarzona pogoda do takich wycieczek, prawda? I do fotografowania akitek na błękitnym tle nieba :) Super!

Posted

Serdecznie pozdrawiam
Ogromne gratulacje!!! Powrót z 2 Interami to olbrzymi sukces!
Piękne drapki dla psiaków, a dla Was - wygodnego łóżeczka...
pzdr.

Posted

[quote name='Matagi']Jakoś ostatnio nic mi się nie chce,prawie nic mnie nie cieszy,nie mam na nic ochoty,ale dzisiaj pogoda była tak piękna,że słońce sięgnęło mojego dołu :-? i wyciągnęło mnie do ogrodu .Grzechem byłoby nie zrobić jesiennych fotek :wink: Trudna to była sesja zdjęciowa,ponieważ NIEMOŻLIWOŚCIĄ jest sfotografowanie bawiącej sie shiby :lol: ,porusza się toto z prędkością światła,musiałam złapać tego diabła tasmańskiego i ustawić,inaczej się nie da.Mała akita też nie lepsza :wink: A obie razem to już....mieszanka niemal wybuchowa :lol: mają temperament niesamowity.Śmieszne jest to,że akita jest większa,starsza o miesiąc,ale jak się tłuką,to odpuszcza akita :wink: Iwona mnie uprzedzała,ale nie sądziłam ,że szybowiec to aż taki szerszeń :lol: :wink: Moja Baba to ....Baba Jaga - dosłownie!!! :lol: :wink: Ale kochamy ją baaaaardzo!

Tak więc na fotkach jest M`BABAGOMA GO Tajgeta czyli BABA
i NAGATA GO Matagiinu PL w domu zwana Agatą.
WEIHAIWEJ! :P BŁAGAM NIE OBRAŹ SIĘ !!! :P :P :P

Matagi - u Shiby przecież po uszach widac, że to małe ladaco! I Tyś się mimo wszystko zdecydowała?! Odważna z Ciebie kobitka!
Pzdr.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...