donya Posted September 25, 2005 Posted September 25, 2005 christoph napisał(a):Wykonane podczas wystawy... A co to za pies? :roll:
Asiunia02 Posted September 25, 2005 Posted September 25, 2005 Chris gratulacje !!!!!! Załuje, ze nie pojechalam, bo bym zobaczyła Dikake na wlasne oczy - dawno jej nie widziałam :) A do tego byłaby jakas suczke w kalsie mlodziezy.
Asiunia02 Posted September 25, 2005 Posted September 25, 2005 Poprosze na maila zdjecia Dikaki !!! :) Obojetnie w jakiej postaci. Npo to teraz widzimy sie w Poznaniu, czy jeszcze gdzies sie wybierasz ??
christoph Posted September 25, 2005 Posted September 25, 2005 Jeśli chodzi o wyniki, to tak było napisane na tablicy: Na koniec dodam, że moim zdaniem tabliczki z lokatami były wg mnie ustawione na ringu stanowczo za blisko siebie, jak dla akit. I to była jedna z przyczyn groźnego w skutkach starcia 2 psów w młodzieży. A druga sprawa, to chyba małe doświadczenie wystawców, chyba nie do końca zdających sobie sprawę, co może oznaczać zbyt bliskie spotkanie 2 akit. Dlatego też myślę, że w głównej mierze to wystawca decyduje o tym, gdzie ma się zatrzymać z psem i jaką zachować odległość od konkurenta. Sam jako początkujący wystawca o mało się nie obraziłem, gdy ktoś zwracał mi uwagę za zbyt bliskie podejście z psem. Teraz już wiem, że wcale nie było się o co obrażać, a dzięki temu można było uniknąć nieprzyjemnych sytuacji, gdzie zarówno lekarz jak i weterynarz mają naraz pacjentów.
christoph Posted September 25, 2005 Posted September 25, 2005 donya napisał(a):christoph napisał(a):Wykonane podczas wystawy... A co to za pies? :roll: Sam chciałbym wiedzieć, zdjęcie zrobiła moja córka, a obejrzałem je dopiero w domu...
Asiaczek Posted September 26, 2005 Posted September 26, 2005 Chris rzeczywiście dwoił się i troił, aby porobić zdjęcia. A łatwo nie było; sędzia Petr Rehanek sędziował szybko, w baskach poszło piorunem, nie wiem, jak w akitach. Ale chyba tez szybciutko.Akity - macie dobrego, oddanego sprawie Nadwornego Fotografa! Dobra sprawa taka tablica z wynikami, prawda? Ścięcie się 2 akit (młodzieżowych psów) wyglądało b.groźnie. Bo w efekcie i poszkodowany pies i jego właściciel mocno utykali. Mam nadzieję, że pogryzienie nie okazało się groźne. No i licze, że Panowie załatwili to między sobą w sposób normalny(?) Pzdr.
Kasia_i_Łukasz Posted September 26, 2005 Posted September 26, 2005 Gratulujemy wszystkim wystawianym i wystawiającym we Wrocku !! :BIG: AMAI i chris'owi gratulujemy ukończenia championatu !! super !! :smilecol:
Matagi Posted September 26, 2005 Posted September 26, 2005 christoph napisał(a):donya napisał(a):christoph napisał(a):Wykonane podczas wystawy... A co to za pies? :roll: Sam chciałbym wiedzieć, zdjęcie zrobiła moja córka, a obejrzałem je dopiero w domu... A ja wiem kto to :wink: :lol: :wink: :lol: Jest tak......hmmm....interesujący :x ,że zapamiętałam go dobrze.Wstawiałam już tu jego zdjęcie kiedyś,mogę powtórzyć: ten pies kiedyś mieszkał w Olsztynie,teraz zamieszkuje we Wrocławiu.Na wystawie zapewne był po to aby poobnosić się swoją niewątpliwą :wink: urodą no i medalami,które mu tam wiszą pod gardłem :lol:
Agappe Posted September 26, 2005 Posted September 26, 2005 chris gratuluje ukończenia championatu... wyniki wstawie jak odęspie dzisiejszą noc... :)
donya Posted September 26, 2005 Posted September 26, 2005 Matagi napisał(a):ten pies kiedyś mieszkał w Olsztynie,teraz zamieszkuje we Wrocławiu.Na wystawie zapewne był po to aby poobnosić się swoją niewątpliwą :wink: urodą no i medalami,które mu tam wiszą pod gardłem :lol: Jak się ma tyyyyyyyyyyle medali to trzeba się nimi chwalić :wink:
Agappe Posted September 26, 2005 Posted September 26, 2005 donya napisał(a):Matagi napisał(a):ten pies kiedyś mieszkał w Olsztynie,teraz zamieszkuje we Wrocławiu.Na wystawie zapewne był po to aby poobnosić się swoją niewątpliwą :wink: urodą no i medalami,które mu tam wiszą pod gardłem :lol: Jak się ma tyyyyyyyyyyle medali to trzeba się nimi chwalić :wink: Agnieszka może my też zaczniemy.. a puchary na grzbiecie :))
Basenji Posted September 26, 2005 Posted September 26, 2005 Ale te akity niewychowane. Jęzora się nie pokazuje, zwłaszcza do fotki! Zdrówko :evil:
Matagi Posted September 26, 2005 Posted September 26, 2005 Basenji napisał(a):Ale te akity niewychowane. Jęzora się nie pokazuje, zwłaszcza do fotki! Zdrówko :evil: A te fotki niektórzy oglądają,może to dla nich ten jęzorek....???? :wink: :lol: :wink: :lol:
Matagi Posted September 26, 2005 Posted September 26, 2005 Dostałam od Dobrego Duszka Akitowego kilka foteczek z Wrocławia. :P :D Niektóre są bardzo podobne do zdjęć Krzyśka,więc wstawiam mniej podobne :wink: :lol: :
christoph Posted September 26, 2005 Posted September 26, 2005 Dzięki wszystkim za graaatulacje, a niektórym jeszcze dodatkowo za kibicowanie ... Wczoraj było gorąco, a Bushi dopiero dzisiaj mógł porządnie wypocząć. A jak, zobaczcie sami.
christoph Posted September 26, 2005 Posted September 26, 2005 A jak majster wróci, to dopiero da nam popalić...
bellatriks Posted September 26, 2005 Posted September 26, 2005 superowsko pi.ękme psisko!!!!! :fadein:
Agappe Posted September 26, 2005 Posted September 26, 2005 christoph napisał(a):Już/dopiero wróciłem z Wrocławia. Na początek wyniki, zdjęcia później. Ugoku - D2 Umon - D1, Zw.Mł. Mushiro - D1, CWC Amai - D1, CWC, Res.CACIB Bisho - D1, CACIB, CWC, BOS, BOB Arashi - D1, CACIB, BOS Dikaka - D2 Pozostałe zgłoszone psy na ringu nieobecne. Amai na dzisiejszej wystawie zakończył dorosły championat - tym razem to już na pewno minęło pół roku;-) Zdjęcia zaraz, właśnie obrabiam. co za frekwencja.. 7 obecnych, 8 nieobecnych..to prawie jak na wyborach :)
Matagi Posted September 27, 2005 Posted September 27, 2005 donya napisał(a):A tak wygląda akita w wieku 14 lat Przypomina mi Miśka-akitę,którego wziął ze schroniska,mój kolega mieszkający w Niemczech :lol: A tak w ogóle,to duży ruch dzisiaj tutaj :huh:
donya Posted September 27, 2005 Posted September 27, 2005 Matagi napisał(a):donya napisał(a):A tak wygląda akita w wieku 14 lat Przypomina mi Miśka-akitę,którego wziął ze schroniska,mój kolega mieszkający w Niemczech :lol: A tak w ogóle,to duży ruch dzisiaj tutaj :huh: On jest z jakiejś hodowli we Francji - żył 14 lat i 1 dzień a na imię miał Eros.... W wieku 11 - 12 lat brał jeszcze udział w agility.
Matagi Posted September 27, 2005 Posted September 27, 2005 Znaczy się dziarski z niego był staruszek :lol: Misiek,mego kolegi ma ok.15 lat.Wzięty został ze schroniska w wieku 10 lat.
Recommended Posts