Jump to content
Dogomania

Galeria Akit (prosimy zakladac oddzielne tematy!)!

Recommended Posts

• Replies 10.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Chris gratulacje !!!!!!

Załuje, ze nie pojechalam, bo bym zobaczyła Dikake na wlasne oczy - dawno jej nie widziałam :) A do tego byłaby jakas suczke w kalsie mlodziezy.

Posted

Jeśli chodzi o wyniki, to tak było napisane na tablicy:

Na koniec dodam, że moim zdaniem tabliczki z lokatami były wg mnie ustawione na ringu stanowczo za blisko siebie, jak dla akit. I to była jedna z przyczyn groźnego w skutkach starcia 2 psów w młodzieży. A druga sprawa, to chyba małe doświadczenie wystawców, chyba nie do końca zdających sobie sprawę, co może oznaczać zbyt bliskie spotkanie 2 akit.
Dlatego też myślę, że w głównej mierze to wystawca decyduje o tym, gdzie ma się zatrzymać z psem i jaką zachować odległość od konkurenta.
Sam jako początkujący wystawca o mało się nie obraziłem, gdy ktoś zwracał mi uwagę za zbyt bliskie podejście z psem. Teraz już wiem, że wcale nie było się o co obrażać, a dzięki temu można było uniknąć nieprzyjemnych sytuacji, gdzie zarówno lekarz jak i weterynarz mają naraz pacjentów.

Posted

donya napisał(a):
christoph napisał(a):
Wykonane podczas wystawy...

A co to za pies? :roll:

Sam chciałbym wiedzieć, zdjęcie zrobiła moja córka, a obejrzałem je dopiero w domu...

Posted

Chris rzeczywiście dwoił się i troił, aby porobić zdjęcia. A łatwo nie było; sędzia Petr Rehanek sędziował szybko, w baskach poszło piorunem, nie wiem, jak w akitach. Ale chyba tez szybciutko.Akity - macie dobrego, oddanego sprawie Nadwornego Fotografa!
Dobra sprawa taka tablica z wynikami, prawda?

Ścięcie się 2 akit (młodzieżowych psów) wyglądało b.groźnie. Bo w efekcie i poszkodowany pies i jego właściciel mocno utykali. Mam nadzieję, że pogryzienie nie okazało się groźne. No i licze, że Panowie załatwili to między sobą w sposób normalny(?)
Pzdr.

Posted

christoph napisał(a):
donya napisał(a):
christoph napisał(a):
Wykonane podczas wystawy...

A co to za pies? :roll:

Sam chciałbym wiedzieć, zdjęcie zrobiła moja córka, a obejrzałem je dopiero w domu...

A ja wiem kto to :wink: :lol: :wink: :lol: Jest tak......hmmm....interesujący :x ,że zapamiętałam go dobrze.Wstawiałam już tu jego zdjęcie kiedyś,mogę powtórzyć:

ten pies kiedyś mieszkał w Olsztynie,teraz zamieszkuje we Wrocławiu.Na wystawie zapewne był po to aby poobnosić się swoją niewątpliwą :wink: urodą no i medalami,które mu tam wiszą pod gardłem :lol:

Posted

Matagi napisał(a):
ten pies kiedyś mieszkał w Olsztynie,teraz zamieszkuje we Wrocławiu.Na wystawie zapewne był po to aby poobnosić się swoją niewątpliwą :wink: urodą no i medalami,które mu tam wiszą pod gardłem :lol:

Jak się ma tyyyyyyyyyyle medali to trzeba się nimi chwalić :wink:

Posted

donya napisał(a):
Matagi napisał(a):

Jak się ma tyyyyyyyyyyle medali to trzeba się nimi chwalić :wink:

Agnieszka może my też zaczniemy.. a puchary na grzbiecie :))

Posted

Basenji napisał(a):
Ale te akity niewychowane.
Jęzora się nie pokazuje, zwłaszcza do fotki!
Zdrówko :evil:

A te fotki niektórzy oglądają,może to dla nich ten jęzorek....???? :wink: :lol: :wink: :lol:

Posted

Dostałam od Dobrego Duszka Akitowego kilka foteczek z Wrocławia. :P :D Niektóre są bardzo podobne do zdjęć Krzyśka,więc wstawiam mniej podobne :wink: :lol: :

Posted

Dzięki wszystkim za graaatulacje, a niektórym jeszcze dodatkowo za kibicowanie ...
Wczoraj było gorąco, a Bushi dopiero dzisiaj mógł porządnie wypocząć. A jak, zobaczcie sami.

Posted

christoph napisał(a):
Już/dopiero wróciłem z Wrocławia. Na początek wyniki, zdjęcia później.
Ugoku - D2
Umon - D1, Zw.Mł.
Mushiro - D1, CWC
Amai - D1, CWC, Res.CACIB
Bisho - D1, CACIB, CWC, BOS, BOB
Arashi - D1, CACIB, BOS
Dikaka - D2

Pozostałe zgłoszone psy na ringu nieobecne.

Amai na dzisiejszej wystawie zakończył dorosły championat - tym razem to już na pewno minęło pół roku;-)
Zdjęcia zaraz, właśnie obrabiam.

co za frekwencja.. 7 obecnych, 8 nieobecnych..to prawie jak na wyborach :)

Posted

donya napisał(a):
A tak wygląda akita w wieku 14 lat

Przypomina mi Miśka-akitę,którego wziął ze schroniska,mój kolega mieszkający w Niemczech :lol:

A tak w ogóle,to duży ruch dzisiaj tutaj :huh:

Posted

Matagi napisał(a):
donya napisał(a):
A tak wygląda akita w wieku 14 lat

Przypomina mi Miśka-akitę,którego wziął ze schroniska,mój kolega mieszkający w Niemczech :lol:

A tak w ogóle,to duży ruch dzisiaj tutaj :huh:

On jest z jakiejś hodowli we Francji - żył 14 lat i 1 dzień a na imię miał Eros.... W wieku 11 - 12 lat brał jeszcze udział w agility.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...