Jump to content
Dogomania

Galeria Akit (prosimy zakladac oddzielne tematy!)!

Recommended Posts

Posted

mejin napisał(a):
Witam forumowiczów!

Jestem tu nowy. Na forum dogs.pl poznałem Kasię i Łukasza, którzy wskazali mi tę listę dyskusyjną jako ciekawe miejsce, gdzie spotykają się sypatycy Akit i nie tylko. Od miesiąca jesteśmy szczęśliwymi posiadaczami Akity. Wabi się Mejin i pochodzi z hodowli Tajgeta. Ma prawie trzy miesiące. Z racji tego, że jest to nasz pierwszy pies, nie mamy doświadczenia w wychowaniu szczeniaków. Pozwolę sobie co jakiś czas podpytać o fachowe wskazówki.
Pani Iwono jeśli zagląda Pani na to forum, a wydaje mi się, że tak, postaram się wszelkie pytania zadawać tą drogą, aby nie zaśmiecać Pani skrzynki mailowej moimi zapytaniami i wątpliwościami. Może w ten sposób również inni początkujący akiciarze też coś skorzystają.

Z góry dziękuję i pozdrawiam
Arek

Witamy nowego akitomaniaka :P
Iwona na forum się nie wypowiada, więc jesli masz do niej pytania to radzę słać maile. A jeżeli wystarczą Ci nasze doświadczenia to myslę, że wszyscy właściciele akit Ci chętnie pomogą. :P :P

• Replies 10.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Agappe - jeżeli te "ogonki i jajeczka" to dłuuugaśna historia, to spoko. Niech zostanie to między Wami - wtajemniczonymi.
Natomiast jeżeli mogę i ja na tym zyskać, to oczywiście bardzo proszę. I będe czuła się zaszczycona dostępem do grona wtajemniczonych.

Posted

to nie jest taka długa historia.. i to nie dotyczy akit tylko jajeczko to jest rhodesian (zdjęcia u mnie na stronie w przyjaciołach), jak chcesz moge Ci napisać

witam nowego akiciarza :)))) maleństwo jest słodziutkie!!! :)

Posted

mejin napisał(a):
Witam forumowiczów!

Jestem tu nowy. Na forum dogs.pl poznałem Kasię i Łukasza, którzy wskazali mi tę listę dyskusyjną jako ciekawe miejsce, gdzie spotykają się sypatycy Akit i nie tylko. Od miesiąca jesteśmy szczęśliwymi posiadaczami Akity. Wabi się Mejin i pochodzi z hodowli Tajgeta. Ma prawie trzy miesiące. Z racji tego, że jest to nasz pierwszy pies, nie mamy doświadczenia w wychowaniu szczeniaków. Pozwolę sobie co jakiś czas podpytać o fachowe wskazówki.
Pani Iwono jeśli zagląda Pani na to forum, a wydaje mi się, że tak, postaram się wszelkie pytania zadawać tą drogą, aby nie zaśmiecać Pani skrzynki mailowej moimi zapytaniami i wątpliwościami. Może w ten sposób również inni początkujący akiciarze też coś skorzystają.

Z góry dziękuję i pozdrawiam
Arek

Oto kilka zdjęć Mejina. Niestety nienajświeższe

witam naszego czerwonego brata :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
jeżeli będziesz potrzebował czegoś od Iwony to w miarę postaram się jej przekazać to co napiszesz na tym forum
natomiast tak jak napisała Agnieszka każdy postara ci się pomóc w rozwiązywaniu problemów

Posted

Kasia_i_Łukasz napisał(a):

Jejuń ale ta Arashi już duża pannica :angel:
Psiaki śliczne jak zawsze :loveu:

A nadruki na koszulkach :klacz:

Posted

donya napisał(a):
Asiaczek napisał(a):
christoph napisał(a):
Wprawdzie jest to galeria akit, ale nie można podarować sobie wstawienia zdjęcia takiej słodkości. Mam nadzieję, że Matgi nie zbije mnie, że ją uprzedziłem?

Czy to aby na pewno diabełek Matagi? Bo tam był jeszcze jeden diabełek, podobny. Nie pomyliłeś się aby? Mały zołzikiewicz.
pzdr.

To jest własnie chłopak, który chciał zjeść Bimbuśka, Inazumę i Okiego.
Jego piekna siostrzyczka własnie rozrabia u Matagi w domku :wink:

Agnieszka ma rację 8) szybowiec na tym zdjęciu to braciszek BABY :lol: :lol: :lol: :lol:

Posted

Kasia_i_Łukasz, również cieszę się, że miałem okazję Was poznać.
Przesyłam wielkie głaskadełka dla Arashi i Asztara.
Oczywiście GRATULUJĘ Arashi znakomitej lokaty :klacz: :klacz: :klacz:
Szkoda, że przegapiłem występy Waszych milutkich piesków.
Ależ one mają milutkie futerka, tylko głaskać, głaskać, głaskać ... :D
Pozdrawiam.
:D

Posted

baskomaniak napisał(a):
Kasia_i_Łukasz, również cieszę się, że miałem okazję Was poznać.
Przesyłam wielkie głaskadełka dla Arashi i Asztara.
Oczywiście GRATULUJĘ Arashi znakomitej lokaty :klacz: :klacz: :klacz:
Szkoda, że przegapiłem występy Waszych milutkich piesków.
Ależ one mają milutkie futerka, tylko głaskać, głaskać, głaskać ... :D
Pozdrawiam.
:D
baskomaniak , czyżbyś był na wystawie??? Jeśli tak, to fociory do specjalnego topiku natychmiast dawaj!!!!!! :evilbat:

Posted

Asiunia02 napisał(a):
Asiaczek napisał(a):

Asiunia02 - wiem, że to nie makitka, bo sama tego małego brząka głaskałam w Łodzi. W pytaniu chodziło mi o to, czy to na pewno maluszek, który trafił do Matagi. Bo były 2, bardzo do siebie podobne z wyglądu. I wtedy o pomyłkę bardzo łatwo, prawda?

Bo ja jak zwykle nie wiedzialam, ze Matagi ma takie cudo :)

A mam,mam!!!! :lol: Czekałam od kwietnia!!!! :lol:
A mam dlatego,że:
1.Nasza najstarsza w domu sznaucerka miniatura cz-sr.ma już 14 lat,trochę już niedowidzi i niedosłyszy,a w domu potrzeba miec takie małe coś na kolanka w zimowe wieczory,no i takie małe,to spełnia też funkcję dzwoneczka :wink: :wink: :lol:

2.Nasza Martyna skończyła już 16 lat :lol: ,więc najwyższy czas zapisać ją do ZK,niech ma swój ogonek,dba o niego,szkoli /agility/,przygotowuje do wystaw.Młoda zasłużyła na szybowca,niech więc ma i się cieszy :wink: :lol:
A jak rano Martyna szoruje do szkoły,Darek do pracy,to ja mam największą radochę...... :lol: Baba ląduje u mnie w łóżku,układa się na szyji mojej i ......śpi słodko! :D :P

Posted

Musha napisał(a):
donya napisał(a):
Asiaczek napisał(a):
christoph napisał(a):
Wprawdzie jest to galeria akit, ale nie można podarować sobie wstawienia zdjęcia takiej słodkości. Mam nadzieję, że Matgi nie zbije mnie, że ją uprzedziłem?

Czy to aby na pewno diabełek Matagi? Bo tam był jeszcze jeden diabełek, podobny. Nie pomyliłeś się aby? Mały zołzikiewicz.
pzdr.

To jest własnie chłopak, który chciał zjeść Bimbuśka, Inazumę i Okiego.
Jego piekna siostrzyczka własnie rozrabia u Matagi w domku :wink:

Agnieszka ma rację 8) szybowiec na tym zdjęciu to braciszek BABY :lol: :lol: :lol: :lol:

Yes!!!! :lol: Tutaj na rączkach Krysi /dzięki niej właśnie mamy kupę fotek z wystaw :P :D / jest braciszek Baby,czyli MIGOTO :D :P
To on chciał zjeść większość akit,ale poprzestał na mordowaniu starszego brata ,z którym razem siedział w klatce /pięknego czarnego KUROI OJISAMA Tajgeta,zwycięzcę rasy i V grupy z Mladej Boleslaw/ i Iwona musiała małego agresora przesadzić do innego apartamentu :wink: :lol:

Posted

A teraz pierwsze zdjęcia mojej małej panienki szybowcowej :lol: :P
Panie,Panowie!!!! :P Mam zaszczyt przedstawić Wam

[b]M`BABAGOMA GO Tajgeta!!!!!!!!!!!!! :P :P :P

Posted

Matagi napisał(a):
A teraz pierwsze zdjęcia mojej małej panienki szybowcowej :lol: :P
Panie,Panowie!!!! :P Mam zaszczyt przedstawić Wam

[b]M`BABAGOMA GO Tajgeta!!!!!!!!!!!!! :P :P :P

prawdziwe cudo :P

Posted

Matagi napisał(a):
donya napisał(a):
Piękna BABA :P
A w domu jak się zwie????

Oczywiście,że BABA :wink: :lol: Czyli BA-baaaaaaa :wink: :wink: :wink:

I na ulicy bedziesz się darła (albo Darek) BABO chodź tu. Jeszcze Ci ktoś przyłoży :wink:

Posted

donya napisał(a):
Matagi napisał(a):
donya napisał(a):
Piękna BABA :P
A w domu jak się zwie????

Oczywiście,że BABA :wink: :lol: Czyli BA-baaaaaaa :wink: :wink: :wink:

I na ulicy bedziesz się darła (albo Darek) BABO chodź tu. Jeszcze Ci ktoś przyłoży :wink:

:lol: :lol: :lol: Noooooooooooo!!!! :wink: :wink: :wink: Będę wrzeszczeć:"Babo jedna!!!!Noooooooo i gdzie łazisz!!!!!!!!Hoooooo no tu migiem" :wink: Pewnie gorzej będzie Darkowi :wink: może i jaka baba zdzieli go torebką przez łeb :wink: albo oskarży o różne takie,które są teraz w modzie :wink: :jumpie: wesoło będzie :wink: :lol:
Ja imiona dla szybowców dostałam od pewnej "dobrej duszyczki akitowej" :P i imię BABA wybrałam od razu dla swojej panienki :wink: Lubię takie imionka! :wink: :lol:

Posted

Dzięki Donya! Napewno chętnie skorzystam z porad fachowców.

I już mam piewrwsze pytanie, czy z takim psiakiem mozna już iść do psiego przedszkola. Zaznaczam, że za dopiero za 4 tygodnie będzie szczepiony przeciw wściekliżnie?

Pozdrawiam
Arek

Posted

Musha napisał(a):

witam naszego czerwonego brata :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
jeżeli będziesz potrzebował czegoś od Iwony to w miarę postaram się jej przekazać to co napiszesz na tym forum
natomiast tak jak napisała Agnieszka każdy postara ci się pomóc w rozwiązywaniu problemów

Dzięki Musha!!!

Pozdrawiam
Arek

Posted

mejin napisał(a):
Dzięki Donya! Napewno chętnie skorzystam z porad fachowców.

I już mam piewrwsze pytanie, czy z takim psiakiem mozna już iść do psiego przedszkola. Zaznaczam, że za dopiero za 4 tygodnie będzie szczepiony przeciw wściekliżnie?

Pozdrawiam
Arek

Witaj mejin!
Do psiego przedszkola nie potrzeba szczepienia przeciwko wsciekliźnie, a przyjmują z reguly szczenięta w wieku 3-6 miesięcy :)

Pozdrawiam

Posted

Matagi napisał(a):
mejin! :P Witam serdecznie! :D :lol: :P

Cześć Matagi! Widzę że Twoja panna "BABA" też Tajgeta. Mejin jest z czerwcowego miotu. Czyli ma młodszą siostrę... ja mam ich trzy :silly: :silly: :silly: .

Pozdrawiam
Arek

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...