Jump to content
Dogomania

Galeria Akit (prosimy zakladac oddzielne tematy!)!

Recommended Posts

• Replies 10.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ładnie stoi Fuki, prawda ;)?

Dodatkowo chciałam się jeszcze pochwalić, że mój "mały" mężczyzna (waży obecnie 20 kg :-o) skończył dzisiaj 5 miesięcy :multi::multi::multi:.
:smilecol: :sweetCyb: :laola: :BIG: :new-bday: :tort: :bday:

Posted

a kim sa kuracjuszki???? :roll:

Inu..poczepiam się szczegółów
4 zdjecie - głowa wyżej, łapy przednie równolegle
5 zdjecie - za daleko tylnie łapy - powinien być kąt prosty między ziemią a hmm stopą? ;) i to samo dotyczy przednich łap.. no i więcej futra weź do obroży - żeby miał wiekszą głowę.

Posted

Asiunia02 napisał(a):
Ale też była w Szczecinie :) Przepraszam, nie doczytałam.

Asia zakochałaś się czy co??? :roll::lol: co Ty taka nieogarnieta? ;)

Posted

Inu napatrzyła się na pewnego promowanego akitę i pewnie myśli, że akita musi taki długi być ;-) i próbuje na siłę Fukiego przedłużyć ;-)

Posted

[quote name='Agappe']a kim sa kuracjuszki???? :roll:

:razz: to kobitki jeżdżące do uzdrowisk, jak lądek zdrój - zdrowotne źródła, masaże, kąpiele w błocie, dancingi i te sprawy :lol:

Posted

abigail napisał(a):
Dzięki Asia ponownie za pomoc;)
Ale.... znowu poprawka - to jest moja Kitka (rodowodowo...Fara Rilaf)
babcia:evil_lol: weteranka, mama AMAI
Pzdr

a w jakim wieku jest dziewczynka???
Po wieeelu akitkach w ogóle starości nie widać :)))) co druga osoba (reszta nie wyraża swojej opini o wieku Rudej), która mnie zaczepia myśle, że Anata to szczeniak lub conajmniej młody pies:loveu::loveu:

Posted

[quote name='Agappe']a w jakim wieku jest dziewczynka???
Po wieeelu akitkach w ogóle starości nie widać :)))) co druga osoba (reszta nie wyraża swojej opini o wieku Rudej), która mnie zaczepia myśle, że Anata to szczeniak lub conajmniej młody pies:loveu::loveu:

Mądrzy ludzie gadają, że akita jest jak wino, im starsze tym lepsze....
Naaaaprawdę warto się o tym przekonać;)
Suczka Kitka ma 8,5 i jest jak "rakieta":lol: Może za szczeniaczka ją nie biorą ale np. za "aniołka", co również prawdą nie jest:cool1:
Oto jak zwiedza codziennie nasz Szpilkowy Las (zdjęcie wiosenne po przejściu trąby)

A to inna suczka już prawie 5-letnia wprost z Lasu

I jeszcze małżeństwo;) (ŚREDNIA WIEKU 5 LATEK;))

A to nasz niedawny "odchowanek" Yo-Toshi:loveu:

Wszystkie nasze pieski (nawet niegrzeczne i stare) są od początku do końca przez nas kochane FOR EVER!;)

Posted

[quote name='Izis']Inu napatrzyła się na pewnego promowanego akitę i pewnie myśli, że akita musi taki długi być ;-) i próbuje na siłę Fukiego przedłużyć ;-)

Skoro o promocji mowa, to na życzenie popromuję to co dobre bo polskie (tzn JAPOŃSKIE;)) Wartość wysokiej eksterierowo klasy akity stanowi to, że się sama ustawia:loveu: Nie wolno jej dotykać:cool3: (powymądrzać się trochę mogę, a nie musicie słuchać) I to doradzam przy nauczaniu akitek szykujących się na wystawy. No i życzę wszystkim krótkim, długim i innym... żeby można im było w takich pozach robić takie zdjęcia, o ile zieloną trawkę i swobodny wybieg widują na oczy!
Poniżej oczywiście AKOGARENO Z hodowli AKOGARENO FCI
(przewalczyłam ten programik i nauczyłam się wstawiać foty:loveu:)

Posted

no śliczne kitki....:loveu:

a najlepiej by było żeby się dzieciaki same wystawiały, żeby tak same po ringu biegały...;)
hm...nie wiem dlaczego ale znowu mi się wydaje, że się delikatne uprzejmości na nasze forum zakradają...?

Posted

ale mnie obudziłaś ;) Ty się kładź jak mamy rano jechać bo obie zaśpimy i kto nas obudzi?:lol: właśnie mi ulewa zmoczyła całe pranie na balkonie...cholera...:angryy:

Posted

Taishi napisał(a):
ale mnie obudziłaś ;) Ty się kładź jak mamy rano jechać bo obie zaśpimy i kto nas obudzi?:lol: właśnie mi ulewa zmoczyła całe pranie na balkonie...cholera...:angryy:

jaka ulewa???!! u mnie sucho

Posted

Taishi napisał(a):
u nas przez chwilkę ale bardzo obficie...i dalej nie śpisz...:mad:

jak widać sama nie jestem ;) nadrabiam zaległości wystawowe ;)

Posted

Hejka:)
Daichi i jego nowy kumpel rodesian :). Biegali wczoraj ze dwie godziny a ta bestia i tak nie poszła spać jak wróciliśmy do domu.

Tu chyba na żaby poluje :)

Posted

[quote name='Taishi']no śliczne kitki....:loveu:

a najlepiej by było żeby się dzieciaki same wystawiały, żeby tak same po ringu biegały...;)
hm...nie wiem dlaczego ale znowu mi się wydaje, że się delikatne uprzejmości na nasze forum zakradają...?

Dziękuje:-)
Takich co się same wystawiają jest naprawdę niewiele, ale są. W każdej rasie!
Co do uprzejmości, cóż... takie życie! Landrynkowo na ringach akit obecnie nie jest:shake: Ale ponieważ to galeria to zrobię uprzejmość i pokażę jak nie należy ustawiać psa do oceny na ringu; to na co Daria zwróciła uwagę przy synku (tylne łapki) - należy to skorygować. Jak? Oczywiście każdy dobiera sobie doradców sam;)

pzdr

Posted

No, to teraz będę się tłumaczyć :evil_lol:.
To nie ja ustawiałam Fukiego - on sam się ustawił.
Lepsze zdjęcia będą, jak znajdziemy lepsze miejsce, bo tam pełno dziur jest tylko.
Żeby potem nie było, że mój pies ma załamany grzbiet.
A jeżeli ktoś chce oceniać "przydatność" na wystawy mojego psa, to zapraszam do Sopotu. Tam będzie można ocenić go na żywo.

Posted

zaspanego towarzystwa część pierwsza ;)

[quote name='Asiaczek']O ile Gospodarze przywitali nas bardzo ciepło i serdecznie, o tyle małe kitki były wyraźnie nieprzygotowane (przynajmniej na początku... Sami zobaczcie:

Cdn.
Pzdr.

Posted

:loveu::loveu::loveu:

A ja wlasnie wrocilam ze spacerku z Emisiem. Spokojnie moge ja nazywac myszojadem, albowiem pozarla dzis kilka myszek, a ja musialam sluchac ich przerazliwego pisku! Po powrocie dostala wielka miche karmy... te myszki to byla taka zakaska :shake:;)

Milego dnia for all!

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...