Ka$iaN. Posted September 8, 2005 Posted September 8, 2005 Witam serdecznie:) Udalo mi sie zalogowac - wiec podsylam zdjecie mojego suczyska - to Ushi i Floo.
Asiaczek Posted September 8, 2005 Posted September 8, 2005 [quote name='donya'][quote name='Asiaczek'][quote name='Agappe']to jeszcze jedno ciekawe zdjęcie... wystawilibyscie w polsce w takim stroju akitę? aaa ps. to jest zdjęcie z jakiejś wystawy w europie.. Ależ byłaby sensacja! A i psiak prezentowany przez tę pania jest OK. Gdyby taka osoba zadomowiła się w PL, to swoim strojem (jakże egzotycznym) przebiłąby Czerwona Marynarkę! Może warto zaprosić kogoś takiego do nas, do PL? pzdr. Tylko jak w tym biegać. :roll: Nie wszędzie ocenia się akity w ruchu. A tego to nie wiedziałam. A w którychkrajach ocenia się tylko stójkę? Japonia? Pzdr.
Agappe Posted September 8, 2005 Posted September 8, 2005 tak w Japoni... tam są różne stowzrzyszenia.. i któreś ocenia psa tylko w statyce.. ale któe tego nie pamiętam
Asiaczek Posted September 8, 2005 Posted September 8, 2005 Agappe - ciekawe rzeczy opowiadasz. Ale czy to jest sprawiedliwe? W końcu ruch akit jest piekny i wart oglądnięcia. No, ale cóż. Mają takie przepisy, to w końcu ich sprawa, prawda? pzdr.
Agappe Posted September 8, 2005 Posted September 8, 2005 ich sprawa po części.. po częsci i nasza, bo przecież my psy z Japoni też sprowadzamy...
Asiaczek Posted September 8, 2005 Posted September 8, 2005 Sprowadzamy - tak (przed kupnem widzimy w ruchu ich rodziców albo nie). Ale kto był w Japonii z akitą na wystawie, od nas z PL? Pzdr.
Matagi Posted September 8, 2005 Posted September 8, 2005 [quote name='Agappe'][quote name='Asiaczek']Matagi - zdjęcia bawiącej się Aszi - ekstra! Mała nieźle daje czadu, co? A te drugie zdjęcia, to akita taka sobie; to jakaś utytułowana akita, czy co? Pzdr. ta druga nie była jeszcze na ani jednej wystawie.. jest to siostra SAKAI Eskimo River, które była m.in. w Sopocie.. Hmmmm....Daria,ty jakas nie bardzawo przytomna.... :wink: SHIRA TORI Eskimo River BYŁA JUŻ NA WYSTAWIE!!!Przeca podałam Ci wyniki z Przemyśla.... :wink: akit było sztuk 1 :wink: i była to właśnie TA suczka! :lol: Szła w młodzieży :lol:
Agappe Posted September 8, 2005 Posted September 8, 2005 oj ciiicho :p.. no rzeczywiście jestem nie przytomna.. a Ty miałaś do mnie zadzwonić..
Matagi Posted September 8, 2005 Posted September 8, 2005 Asiaczek napisał(a):Sprowadzamy - tak (przed kupnem widzimy w ruchu ich rodziców albo nie). Ale kto był w Japonii z akitą na wystawie, od nas z PL? Pzdr. Nikt nie był i chyba szybko nie będzie.A co do kupna akit z Japonii,to wcale niekoniecznie widzimy ruch rodziców /nie tylko z Japonii,w Europie tyż/,ponieważ praktycznie kupujemy "kota w worku".Znane i i uznane hodowle zawsze zostawiają sobie najlepszy materiał hodowlany/trudno sie dziwić :wink: /.Jeżeli zamawiamy sobie psa z danej hodowli,to przeważnie przyjeżdżamy,pokazują nam szczeniaczka i good by.Bierzemy,bo był zamówiony i basta,nie pasuje- znajdą się inni :wink: BARDZO RZADKO DAJĄ NAM WYBRAĆ SZCZENIĘ,a jeżeli dają nawet,to nie znaczy,że zobaczymy cały miot. :wink: Ja nic nie sprowadzałam ze świata,wiem,że nie jest to ot tak-siup i mamy światowego makitę :wink: Pertraktacje chyba trwają nie 5 minutek,to nie jest telefonik,gadu-gadu i już mamy SUPER AKITĘ! Zapewne więcej wie GR,ale jakoś ostatnio nie zagląda tu.Spodziewam się,że jak zajrzy ,to napisze więcej! :lol: Aaaa,w tradycyjnym kimonie zapewne nie miałby problemu wystąpić mój TZ :wink: :lol: Ale takie oryginalne kosztuje tyle samo prawie co japońska katana,więc na razie ogony makitowe wystawiam ja :wink: :lol: w zwykłych portkach i czyms tam na grzbiecie! :wink: :wink: :wink:
donya Posted September 8, 2005 Posted September 8, 2005 Asiaczek napisał(a):Sprowadzamy - tak (przed kupnem widzimy w ruchu ich rodziców albo nie). Ale kto był w Japonii z akitą na wystawie, od nas z PL? Pzdr. Oj nie trzeba jeździć z akitą do Japonii. Japończyki przecież oceniają akity na wystawach w europie. Na światówce 2006 ma być Japończyk. :P
Asiaczek Posted September 8, 2005 Posted September 8, 2005 Matagi, Donya - dzięki za info. Czyli tego typu problemy z kupnem maluchów mamy chyba we wszystkichrasach. Pzdr.
Agappe Posted September 8, 2005 Posted September 8, 2005 [quote name='Asiaczek']Matagi, Donya - dzięki za info. Czyli tego typu problemy z kupnem maluchów mamy chyba we wszystkichrasach. Pzdr. zapewne we wszystkich... przecież takjak matagi napisała trudno się dziwić hodowcą ze zostawiają sobie najlepszy materiał hodowlany..
Basenji Posted September 9, 2005 Posted September 9, 2005 [quote name='Agappe']to jeszcze jedno ciekawe zdjęcie... wystawilibyscie w polsce w takim stroju akitę? aaa ps. to jest zdjęcie z jakiejś wystawy w europie.. Hm, Ja to bym chyba nie wystawił: 1. mam raczej mało akit w domu 2. brak mi takiego stroju. Tak sobie myślę, jaki strój byłby dobry do wystawienia baska? zdrówko
Asiaczek Posted September 9, 2005 Posted September 9, 2005 Jak to jaki?! Przepaska na biodra, koraliki z kłów słonia na szyi i dzida w ręku, a basek wtedy "na barana"!. pzdr.
takatuka Posted September 9, 2005 Posted September 9, 2005 Asiaczek napisał(a): Przepaska na biodra, koraliki z kłów słonia na szyi i dzida w ręku, a basek wtedy "na barana"!... ... i jeszcze taniec szamana :wink:
Agappe Posted September 9, 2005 Posted September 9, 2005 Asiaczek napisał(a):Jak to jaki?! Przepaska na biodra, koraliki z kłów słonia na szyi i dzida w ręku, a basek wtedy "na barana"!. pzdr. hahah piękne.. po prostu piękne.. i teraz wyobrazić sobie takich 3 wystawców... czerwony kubraczek z mopsem, jakiś człek w kimonie z akitą i wyżej opisany człek z baskiem... ciekawa stawka :) hehe
Asiaczek Posted September 9, 2005 Posted September 9, 2005 Hahaha! Niezła stawka przebierańców, co? Pzdr.
Daisunia Posted September 9, 2005 Posted September 9, 2005 dzisiaj widzialam pręgowana akitke na moim osiedlu wabi się Szira ( o ile dobrze usłyszalam) cudna psina ale wolę czerwone i biale akity :)
Daisunia Posted September 9, 2005 Posted September 9, 2005 wydaje mi się ze ta akitka miala okolo roku ale mogę się mylić , a ja jestem z drawska pomorskiego
Daisunia Posted September 9, 2005 Posted September 9, 2005 najlepiej zapytać Izis niech nam odpowie ;)
lima Posted September 9, 2005 Posted September 9, 2005 quote="Daisunia"]najlepiej zapytać Izis niech nam odpowie ;)[/quote] Może Izis odpowie,a może nie.Izis czy byłaś w Mlada B.Jeśli tak,to jakie osięgnięcia młodego?
lima Posted September 9, 2005 Posted September 9, 2005 quote="Daisunia"]najlepiej zapytać Izis niech nam odpowie ;)[/quote] Może Izis odpowie,a może nie.Izis czy byłaś w Mlada B.Jeśli tak,to jakie osięgnięcia młodego?
Recommended Posts