Jump to content
Dogomania

Galeria Akit (prosimy zakladac oddzielne tematy!)!

Recommended Posts

• Replies 10.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='donya'][quote name='Asiaczek'][quote name='Agappe']to jeszcze jedno ciekawe zdjęcie...
wystawilibyscie w polsce w takim stroju akitę?

aaa ps. to jest zdjęcie z jakiejś wystawy w europie..
Ależ byłaby sensacja! A i psiak prezentowany przez tę pania jest OK. Gdyby taka osoba zadomowiła się w PL, to swoim strojem (jakże egzotycznym) przebiłąby Czerwona Marynarkę! Może warto zaprosić kogoś takiego do nas, do PL?
pzdr.

Tylko jak w tym biegać. :roll: Nie wszędzie ocenia się akity w ruchu.
A tego to nie wiedziałam. A w którychkrajach ocenia się tylko stójkę? Japonia?
Pzdr.

Posted

Agappe - ciekawe rzeczy opowiadasz.
Ale czy to jest sprawiedliwe? W końcu ruch akit jest piekny i wart oglądnięcia. No, ale cóż. Mają takie przepisy, to w końcu ich sprawa, prawda?
pzdr.

Posted

[quote name='Agappe'][quote name='Asiaczek']Matagi - zdjęcia bawiącej się Aszi - ekstra! Mała nieźle daje czadu, co?
A te drugie zdjęcia, to akita taka sobie; to jakaś utytułowana akita, czy co?
Pzdr.

ta druga nie była jeszcze na ani jednej wystawie.. jest to siostra SAKAI Eskimo River, które była m.in. w Sopocie..

Hmmmm....Daria,ty jakas nie bardzawo przytomna.... :wink: SHIRA TORI Eskimo River BYŁA JUŻ NA WYSTAWIE!!!Przeca podałam Ci wyniki z Przemyśla.... :wink: akit było sztuk 1 :wink: i była to właśnie TA suczka! :lol: Szła w młodzieży :lol:

Posted

Asiaczek napisał(a):
Sprowadzamy - tak (przed kupnem widzimy w ruchu ich rodziców albo nie). Ale kto był w Japonii z akitą na wystawie, od nas z PL?
Pzdr.

Nikt nie był i chyba szybko nie będzie.A co do kupna akit z Japonii,to wcale niekoniecznie widzimy ruch rodziców /nie tylko z Japonii,w Europie tyż/,ponieważ praktycznie kupujemy "kota w worku".Znane i i uznane hodowle zawsze zostawiają sobie najlepszy materiał hodowlany/trudno sie dziwić :wink: /.Jeżeli zamawiamy sobie psa z danej hodowli,to przeważnie przyjeżdżamy,pokazują nam szczeniaczka i good by.Bierzemy,bo był zamówiony i basta,nie pasuje- znajdą się inni :wink: BARDZO RZADKO DAJĄ NAM WYBRAĆ SZCZENIĘ,a jeżeli dają nawet,to nie znaczy,że zobaczymy cały miot. :wink: Ja nic nie sprowadzałam ze świata,wiem,że nie jest to ot tak-siup i mamy światowego makitę :wink: Pertraktacje chyba trwają nie 5 minutek,to nie jest telefonik,gadu-gadu i już mamy SUPER AKITĘ! Zapewne więcej wie GR,ale jakoś ostatnio nie zagląda tu.Spodziewam się,że jak zajrzy ,to napisze więcej! :lol:

Aaaa,w tradycyjnym kimonie zapewne nie miałby problemu wystąpić mój TZ :wink: :lol: Ale takie oryginalne kosztuje tyle samo prawie co japońska katana,więc na razie ogony makitowe wystawiam ja :wink: :lol: w zwykłych portkach i czyms tam na grzbiecie! :wink: :wink: :wink:

Posted

Asiaczek napisał(a):
Sprowadzamy - tak (przed kupnem widzimy w ruchu ich rodziców albo nie). Ale kto był w Japonii z akitą na wystawie, od nas z PL?
Pzdr.

Oj nie trzeba jeździć z akitą do Japonii. Japończyki przecież oceniają akity na wystawach w europie. Na światówce 2006 ma być Japończyk. :P

Posted

[quote name='Asiaczek']Matagi, Donya - dzięki za info. Czyli tego typu problemy z kupnem maluchów mamy chyba we wszystkichrasach.
Pzdr.

zapewne we wszystkich... przecież takjak matagi napisała trudno się dziwić hodowcą ze zostawiają sobie najlepszy materiał hodowlany..

Posted

[quote name='Agappe']to jeszcze jedno ciekawe zdjęcie...
wystawilibyscie w polsce w takim stroju akitę?

aaa ps. to jest zdjęcie z jakiejś wystawy w europie..
Hm,
Ja to bym chyba nie wystawił:
1. mam raczej mało akit w domu
2. brak mi takiego stroju.

Tak sobie myślę, jaki strój byłby dobry do wystawienia baska?

zdrówko

Posted

Asiaczek napisał(a):

Przepaska na biodra, koraliki z kłów słonia na szyi i dzida w ręku, a basek wtedy "na barana"!...

... i jeszcze taniec szamana :wink:

Posted

Asiaczek napisał(a):
Jak to jaki?!
Przepaska na biodra, koraliki z kłów słonia na szyi i dzida w ręku, a basek wtedy "na barana"!.
pzdr.

hahah piękne.. po prostu piękne.. i teraz wyobrazić sobie takich 3 wystawców... czerwony kubraczek z mopsem, jakiś człek w kimonie z akitą i wyżej opisany człek z baskiem... ciekawa stawka :) hehe

Posted

quote="Daisunia"]najlepiej zapytać Izis niech nam odpowie ;)[/quote]

Może Izis odpowie,a może nie.Izis czy byłaś w Mlada B.Jeśli tak,to jakie osięgnięcia młodego?

Posted

quote="Daisunia"]najlepiej zapytać Izis niech nam odpowie ;)[/quote]

Może Izis odpowie,a może nie.Izis czy byłaś w Mlada B.Jeśli tak,to jakie osięgnięcia młodego?

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...