CHAAKITA Posted April 30, 2008 Posted April 30, 2008 [quote name='AKITY-HalneWzgórze'] Chaakita -witam Cię serdecznie na forum i widzę,że fotki jak na ten aparat to świetne dziełajesz :lol: -brawo! ...i utrzymaj na razie w tajemnicy naszą niespodziankę :razz: Ma się rozumiec:razz:
CHAAKITA Posted April 30, 2008 Posted April 30, 2008 a aparat naprawdę robi wszystko, żeby zdjęc nie robic:roll: ale walczę z nim niezmordowanie , bo miło jest oglądac swoje kochane rojbry na zdjęciach. a i miło jest się tym pochwalic w szerszym gronie:lol: co do wystaw - uważam, że to "wyjeżdżenie" nie jest niczym uwłaczającym. Bo niby dlaczego? Dlatego, że psiak ma więcej bodźców, jest blisko swoich ukochanych właścicieli, ma po drodze masę przygód, smakołyki...;) Podejrzewam, że dla psiaków z niektórych hodowli (bez żadnych podtekstów, od razu uprzedzam, bo widzę, jak tu wszyscy przewrażliwieni są...:shake:) to jest to jedyna frajda ( też zależy od wychowania, bo jak psiak się wszystkiego boi i jest przerażony, to pewnie nie:-() i oderwanie od nudy, w której funkcjonują większośc czasu. A od strony formalnej - zgadzam się, że hodowca musi pokazac i udowodnic, że jego psiaki podobają się nie jednemu tylko sędziemu. A i tytuły są tu bez znaczenia... już zapomniałam co dalej :oops: to przez pogodę, akurat teraz musiała się popsuc :placz: a ja mam kąpanie psiaków...no właśnie!! uciekam zatem :p
wani Posted April 30, 2008 Posted April 30, 2008 Alez sliczny ten malec o umaszczeniu sezamowym... cudo :loveu:
Druchna Posted April 30, 2008 Posted April 30, 2008 wani napisał(a):Alez sliczny ten malec o umaszczeniu sezamowym... cudo :loveu: Wani to chyba pręgusek (ale ja się nie znam) - najładniejszy jakiego widziałam :loveu:
wani Posted April 30, 2008 Posted April 30, 2008 Tak, tak... to jest bez watpienia pregusek :) Mialam na mysli, ze jest takim sezamowym raczej preguskiem... zuplenie innym niz nasza Emisia na przyklad :eviltong: Cudno! Cudo! Cudo! ale i tak najbardziej na swiecie kocham moja Emisie :loveu::lol:
CHAAKITA Posted April 30, 2008 Posted April 30, 2008 pewno, że pręgusek :lol: to jest fajne u pręgusków, że każdy ma niepowtarzalne...pręgi? wzory?:lol:
Izis Posted April 30, 2008 Posted April 30, 2008 To super ze Halne będzie miało "świeżą krew" w hodowli. Gratuluję. Gratuluję też wygrania konkurencji na Najlepszą Hodowlę Roku 2008. Nie umniejsza tego wcale fakt iż byliście jedyną startującą w tej konkurencji hodowlą, bo przecież około połowa akit prezentowanych na tej wystawie była z Waszym przydomkiem (to się nazywa monopol prawie), więc kto śmiałby konkurować ;-) Rozumiem, że zdrowie Waszych akitek zweryfikujecie badaniami - skoro piszecie tyle o ich zdrowiu - bo jak od weryfikacji zdrowia psów jest specjalistyczny weterynarz (okulista w wypadku badania oczu oraz jeden z 8 weterynarzy uprawnionych do odczytu przez Związek Kynologiczny w Polsce - jeśli chodzi o odczytanie zdjęcia stawów) a nie hodowca prawda? Nie bardzo rozumiem rozróżnienie, że przed jakimś rokiem mieliście mioty w typie amerykańskim a po nim już w typie japońskim - skoro matką miotów była KAWAKITA FUJI Matricaria (ur. 11.02.1994) (jedyne zdjęcie Kawakity - domowo Puni - w internecie jakie na chwilę obecną znalazłam pochodzi z innej strony i to z czasu gdy miała 10 lat, bo nie zauważyłam jej ani w emerytach ani też nie zauważyłam działu odeszły) a potem jej córki lub wnuczki itd. KAWAKITA - prekursorka Waszej hodowli (praktycznie wszystkie Wasza akity od niej się wywodzą) jakoś znikła z Waszej strony - albo tylko ja znów nie dojrzałam... no i w żadnym z rodowodów nie zostało umieszczone ani nawet podlinkowane jej zdjęcie. Biedna KAWAKITA (prababcią INOCHIEGO m.in.) nie zasłużyła sobie na zdjęcie na Waszej stronie... Jeszcze chwila i nie będzie jej nawet widać w rodowodach i będziecie mogli zacząć udawać, że nie istniała suka, która jest jedynym korzeniem Waszej hodowli... myślę, że ona sobie na to nie zasłużyła po tym wszystkim co dla Was zrobiła (ostatni miot miała bodajże w wieku 9 lat).
wani Posted April 30, 2008 Posted April 30, 2008 Dokladnie! W preguskach nafajniejsze jest to, ze kazdy jest wyjatkowy... takiego samego na swiecie nie uswiadczysz ;P Z czerwonymi, a tym bardziej bialymi sprawa wyglada inaczej... one sa juz do siebie dosc podobne (oczywiscie nie chce nikogo urazic) :)
Izis Posted April 30, 2008 Posted April 30, 2008 Ale pewnie strona jest dopiero w budowie lub aktualizacji i Punia wkrótce będzie miała swoje zasłużone zaszczytne miejsce na niej. W końcu każdy szczeniak z Halnego ma ją w rodowodzie - czasem nawet kilka razy.
CHAAKITA Posted April 30, 2008 Posted April 30, 2008 Punia była cudną, kochaną sunią, którą żywo pamiętamy i wspominamy. I nie potrzebne jest ani jej ani nam publiczne roztrząsanie swoich uczuc, niektórym śłużące za reklamę, bo tak łatwo grac na uczuciach innych...
Izis Posted April 30, 2008 Posted April 30, 2008 Jasne, że była cudna i kochana i dawała śliczne maluchy. Pewnie też niedługo zobaczymy poświęconą jej stronę na stronie Halnego. Bo KAWAKITA/Punia zasłużyła na to aby mieć takie miejsce. Swoją drogą pamietam, że miała bardzo ładne zdjęcia i nie rozumiem dlaczego zniknęły - pewnie przeoczenie webmastera po prostu. To linkowane przeze mnie zdjęcie nie odpowiada jej urodzie ale niestety innego nie ma w tej chwili w sieci a to uważam jest dla niej krzywdzące po prostu, że nie ma w sieci jej zdjęć na których wyglądała jak śliczna biała puchata przytulanka.
Druchna Posted April 30, 2008 Posted April 30, 2008 W sobotę byłyśmy z Pauliną na Polach. Trudno to może nazwać spacerem bo Aiko i Fumi raczej leniuchowały leżąc w cieniu a Taro jak zwykle zaczepiał wszystkich. Fotograf (ten w obrazki na ostatnim zdjęciu) miał fazę na artystyczne ujęcia :) Sami zobaczcie Artystyczna Fumi (chyba) Leniuszki Aiko Fumi Artystyczna Aiko Taro i jego dołek Chrześcijanin wśród lwów :)
Izis Posted April 30, 2008 Posted April 30, 2008 [quote name='Druchna']W sobotę byłyśmy z Pauliną na Polach. Trudno to może nazwać spacerem bo Aiko i Fumi raczej leniuchowały leżąc w cieniu a Taro jak zwykle zaczepiał wszystkich. Fotograf (ten w obrazki na ostatnim zdjęciu) miał fazę na artystyczne ujęcia :) Sami zobaczcie Artystyczna Fumi (chyba) Oj Fumi to ma zdecydowanie ciemniejszy kolor i ciut dłuższe uszy ;-) To nie ona ;-) Już raczej YOKO zwana AIKO ;-)
Druchna Posted April 30, 2008 Posted April 30, 2008 Izis napisał(a):Oj Fumi to ma zdecydowanie ciemniejszy kolor i ciut dłuższe uszy ;-) To nie ona ;-) Już raczej YOKO zwana AIKO ;-) No właśnie - nie byłam pewna. Przepraszam :oops: To Aiko czyli Yoko
ania_wawa Posted April 30, 2008 Posted April 30, 2008 [quote name='Druchna']Chrześcijanin wśród lwów :) raczej antychryst i baranki boże :diabloti::diabloti::diabloti:
AKITY-HalneWzgórze Posted April 30, 2008 Posted April 30, 2008 [quote name='Izis']To super ze Halne będzie miało "świeżą krew" w hodowli. Gratuluję. Gratuluję też wygrania konkurencji na Najlepszą Hodowlę Roku 2008. Nie umniejsza tego wcale fakt iż byliście jedyną startującą w tej konkurencji hodowlą, bo przecież około połowa akit prezentowanych na tej wystawie była z Waszym przydomkiem (to się nazywa monopol prawie), więc kto śmiałby konkurować ;-) -nie wykupiliśmy monopolu :lol: -Ani Ty nie wykupiłaś monopolu ;) Rozumiem, że zdrowie Waszych akitek zweryfikujecie badaniami - skoro piszecie tyle o ich zdrowiu - bo jak od weryfikacji zdrowia psów jest specjalistyczny weterynarz (okulista w wypadku badania oczu oraz jeden z 8 weterynarzy uprawnionych do odczytu przez Związek Kynologiczny w Polsce - jeśli chodzi o odczytanie zdjęcia stawów) -wobraż sobie,że weryfikujemy-możesz skontaktować się z dr.Simbiedą i sprawdzać stawy naszych akit a nie hodowca prawda? Gdyby zdrowie tylko weryfikowały badania,byłoby może super,ale,czy to jest gwarancją zdrowia? a poddawanie psów ,co roku narkozom do badania oczu pewnie nie szkodzi w żaden sposób pieskom,ile znasz przypadków PRA u akit? Nie bardzo rozumiem rozróżnienie, że przed jakimś rokiem mieliście mioty w typie amerykańskim a po nim już w typie japońskim - skoro matką miotów była KAWAKITA FUJI Matricaria (ur. 11.02.1994) Twoje rozumienie jest może nazbyt ukierunkowane tylko na użytek ripost? (jedyne zdjęcie Kawakity - domowo Puni - w internecie jakie na chwilę obecną znalazłam pochodzi z innej strony i to z czasu gdy miała 10 lat, bo nie zauważyłam jej ani w emerytach ani też nie zauważyłam działu odeszły) a potem jej córki lub wnuczki itd. KAWAKITA - prekursorka Waszej hodowli (praktycznie wszystkie Wasza akity od niej się wywodzą) jakoś znikła z Waszej strony - albo tylko ja znów nie dojrzałam... no i w żadnym z rodowodów nie zostało umieszczone ani nawet podlinkowane jej zdjęcie. Biedna KAWAKITA -(prababcią INOCHIEGO m.in.) -ba! praprababcią TAKUMASHISY,Kakujitsu,Ikiikiego !!! i wielu innych akit,które są świetne-toż to nie może być możliwe dla Ciebie ,a może Czegoś nie wiesz? nie zasłużyła sobie na zdjęcie na Waszej stronie... Jeszcze chwila i nie będzie jej nawet widać w rodowodach i będziecie mogli zacząć udawać,-wyobraż sobie,że ona nigdy nie zniknie z tych rodowodów,bo nie ma takiej możliwości,gdyby nie była wspaniała i obawiałabym sie,że ona coś zepsuje na pewno nie było by jej w rodowodach akit z Halnego Wzgórza że nie istniała suka, która jest jedynym korzeniem Waszej hodowli... -nie sklonowaliśmy KAWAKITY,naprawdę -mam wymieniać ile róznych reproduktorów użylismy do hodowli?może wystarczy liczba 10 +Punia i spróbuj policzyć,jaka możliwośc kombinacji wychodzi biorąc pod uwagę genetykę(a nie prosty rachunek prawdopodobieństwa)-a Ty to nazywasz jednym pniem:shake: myślę, że ona sobie na to nie zasłużyła po tym wszystkim co dla Was zrobiła (ostatni miot miała bodajże w wieku 9 lat). czy muszę na stronie niuńkać i ciamkać ,że ją kochaliśmy,że była królową i prekurorką Halnego?o tym kiedyś pisałam -wszsycy,ktorzy u nas bywają widzą jej fotki,których jest sporo na ścianach,obok wielu innych,co mogę i tu na forum pokazać,byś sie tak nie obawiała,że Punia została wymazana. jakby dobrze poszperać po wszystkich stronach to na pewno można znależc jej fotki. Jak tak prowokujesz to można zapytać dlaczego u Twojej EMI GO Tycon tak nagle kończy sie rodowód?-a jest znacznie,znacznie młodsza od Kawakity. dlaczego Ty masz tak wiele akit też z jednego pnia(importowana LIKA,Hevia i Nakayoshi? a potem Tada i Taka? Myślałam,że już kiedyś też tu na forum przestanie Ciebie to boleć,ona już śpi spokojnie ,odeszła w wieku 12 lat i myślę,że nie ma co polemizować,które akity mają lepiej Twoje,czy moje Nikt też nie musi zakładać na stronie działu Za Tęczowym Mostem...
AKITY-HalneWzgórze Posted April 30, 2008 Posted April 30, 2008 [quote name='AKITY-HalneWzgórze']jakby dobrze poszperać po wszystkich stronach to na pewno można znależc jej fotki choćby w dziale Historia hodowli na pierwszej naszej stronie
Taishi Posted April 30, 2008 Posted April 30, 2008 to się zaczynają uprzejmości...:diabloti:...dobrze, że wyjeżdżamy;). A tak poza wszystkim to wątek "Galeria akit"...a nie "hodowlane zaczepki" Miłego długiego weekendu wszystkim życzę, spokoju i relaksu :evil_lol:.
wani Posted April 30, 2008 Posted April 30, 2008 Marta - brawo! wlasnie cos w ten desen mialam napisac. Ania, Aneta - fotki se spacerku sobotniego super. Szkoda, ze nam sie nie udalo dotrzec. Nastepnym razem na pewno i Emis sie pojawi na zdjeciach ;) Dzis bylysmy na ostatnim juz antybiotyku u weta. Mozna powiedziec, ze psinka jest zdrowa i gotowa na przechadzki po parku. Po majowce jakos sie umowimy.
Izis Posted April 30, 2008 Posted April 30, 2008 Od razu widać, że nigdy nie przebadaliście oczu żadnego z Waszych psów. Do badania oczu nie stosuje się żadnej narkozy nawet nie głupiego jasia, zwyczajne krople do oczu to jedyne co okulista aplikuje psu na krótko przed badaniem. :-) Dziwię się więc, że taki kit o narkozie próbujecie wcisnąć ;-) Rodowody angielskie (np. importowanej z Anglii Tycon EMI GO) mają o 1 pokolenie mniej niż polskie... Żeby poznać prekursorkę Halnego trzeba aż w dziale historia poszperać... hmm też dobrze. Miłego weekendu życzę wszystkim.
Iwona&Wiki Posted April 30, 2008 Posted April 30, 2008 Fajnie, że zwierzaki wracają do zdrowia. A mój Wikiszon już w majówkowym nastroju:) Również życzę wspaniałego weekendowania:multi: i pięknej wiosennej pogody:)
wani Posted April 30, 2008 Posted April 30, 2008 Kocham tego Twojego Wikiszona! Pozycz go mi na chwilke... a obiecuje, ze nie oddam :loveu: Slodziutki jezyczek, a pozniej jeszcze urokliwszy usmiech... Jestem rozanielona :loveu: Mmm...
ania_wawa Posted April 30, 2008 Posted April 30, 2008 Ja także życzę wszystkim udanego weekendu. Myślę że w poniedziałek galeria zaroi się od nowych ślicznych zdjęć :)
wani Posted April 30, 2008 Posted April 30, 2008 Na 100%! My tez wyjezdzamy jutro z samego rana na dzialeczke i zabieramy ze soba cale oprzyrzadowanie do robienia zdjec ;) Udanego wypoczynku wszystkim zycze juz teraz :cool3:
AKITY-HalneWzgórze Posted April 30, 2008 Posted April 30, 2008 [quote name='Izis']Od razu widać, że nigdy nie przebadaliście oczu żadnego z Waszych psów. Do badania oczu nie stosuje się żadnej narkozy nawet nie głupiego jasia, zwyczajne krople do oczu to jedyne co okulista aplikuje psu na krótko przed badaniem. :-) Dziwię się więc, że taki kit o narkozie próbujecie wcisnąć ;-) Rodowody angielskie (np. importowanej z Anglii Tycon EMI GO) mają o 1 pokolenie mniej niż polskie... Żeby poznać prekursorkę Halnego trzeba aż w dziale historia poszperać... hmm też dobrze. Miłego weekendu życzę wszystkim. To znaczy,że wterynarze wciskają sporo kitu,stety lub nie. co do rodowodu Emi to jednak nie znaczy,że na tym kończą sie jej przodkowie. Taishi -święta racja Przepraszam wszystkich nowych forumowiczów,że zamiast ich pięknie powitać-to sprowokowałam coś,co Taishi dobrze określiła. -wiadomo,że każdy lubi się pochwalić,tutaj wiadomo -swoją lub wieloma akitkami,że się cieszy kiedy może z innymi sie tym podzielić. I fajnie jest nie zamęczyć też nadmiarem info i często ciagle tych samych,na które można sie natknąć wszędzie. Forum to niczyja prywatna strona,ani baza ogłoszeń,gdzie jest to zrozumiałe,ze każdy stara się prześcignąć. Zasady forum są jasno określone i widziałam nie raz prośby moderatorow żeby nie powtarzać w nieskończonośc tych samych fotek cytując kogoś. Po tym weekendzie będzie tu masa nowości i fotek i chyba sie zerwie dogomania :lol: a każdy będzie chciał oglądać,a inni wklejać. To fajna zabawa,wciągająca,a ile fotek powstaje specjalnie żeby się tu nimi pochwalić,to fajny nałóg,ja tez bym chciała,często tu coś wrzucić choc mam mało czasu i net za slaby.(ale też zdaję sobię sprawę,ze niektorych mogę zameczyć i wcale nie bedą się cieszyć,jeśi będzie tu za dużo akitek z halnego) Życzę wszystkim udanych wycieczek,pięknych fot,super pogody i udanych wystaw,a będzie ich trochę,a halniaki przynajmniej te nasze będą odpoczywać od wystaw na wycieczkach w plenerze i tez będą foty!
Recommended Posts