AKITY-HalneWzgórze Posted April 26, 2008 Posted April 26, 2008 [quote name='Izis']Chodziło mi bardziej o coś aktualnego i akiciego po nowemu i znalazłam (o ile Agappe ma dobre dane, bo na stronie hodowli nie znalazlam wzmianki o Ch. Szwecji... chyba, że nie dostrzegłam... no nie dostrzegłaś http://akita_halne.republika.pl/aktuelle.htm a niebawem zaktualizuję,bo tydzień temu Inochi znowu na wystawie w Szwecji osiągnął CAC i BOB :razz: kiedy Isis uczcimy pierwszego Interchampiona z Twoim przydomkiem?
Izis Posted April 27, 2008 Posted April 27, 2008 Nie dostrzegłam bo nie ma o tym wzmianki na jego stronie a to duże niedopatrzenie ;-) To miło, że po tylu latach hodowania doczekaliście się Multichampiona z własnym przydomkiem :-) Gratuluję! Przy takiej ilości miotów i szczeniąt a i tak musieliście sami to wyjeździć... bo ludziom po prostu nie chce się jeździć na wystawy i taka jest smutna rzeczywistość.
Izis Posted April 27, 2008 Posted April 27, 2008 [quote name='Balaska']A tu fota dla babci Śliczna fotka :-)
CHAAKITA Posted April 27, 2008 Posted April 27, 2008 a to moje cuda z dzisiejszego spacerku nad Wartą...
Asiunia02 Posted April 27, 2008 Posted April 27, 2008 Wreszcie poznańskie tereny, a nie same pola mokotowskie :eviltong::eviltong::eviltong::eviltong::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol:
Agappe Posted April 27, 2008 Posted April 27, 2008 [quote name='Izis']A ponieważ to Galeria :-) http://www.akita.pl/ryuu/ryuu-torun-m.jpg to wstawię zdjęcie jedynego w Polsce Multichampiona (jak ktoś zna innego - choćby ze wschodnimi championatami - to podać - poprawię) Latem postaram się o jego fotkę plenerową :-) heh Izis według Twojej definicji Multichampionatu sprzed kilku miesięcy to mamy jeszcze conajmniej 3 multi: Int.Ch., Ch.Pl., Ch.Lt CZENAJ Roal Int.Ch., Ch.Pl., Ch.Rus TANOSHIMI GO Dogutti Int.Ch.(chyba), Ch.Pl. Ch.Danii, Ch.Szwecji INOCHI=O KAKERU Halne Wzgórze :evil_lol::evil_lol::evil_lol:
Agappe Posted April 27, 2008 Posted April 27, 2008 [quote name='CHAAKITA']a to moje cuda z dzisiejszego spacerku nad Wartą... http://img524.imageshack.us/img524/1272/p1010006vn8.jpg śliczne dwie akicie pupki!!!:loveu::loveu::loveu: [quote name='Asiunia02']Wreszcie poznańskie tereny, a nie same pola mokotowskie :eviltong::eviltong::eviltong::eviltong::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol: Asia gardzisz naszymi zdjęciami:mad::mad: o Ty:mad::diabloti::evil_lol:
CHAAKITA Posted April 27, 2008 Posted April 27, 2008 - a i owszem, trochę nadwarciańskiego klimatu wprowadzę ;) - tak tak, INOCHI już interchampiona skończył. Zatem, dwa championaty + int.ch. dają multichampiona?
CHAAKITA Posted April 27, 2008 Posted April 27, 2008 tak...akitki mają chyba najładniejsze pupy spośród wszystkich znanych mi psiaków :loveu: :lol:
Agappe Posted April 27, 2008 Posted April 27, 2008 AKITY-HalneWzgórze napisał(a): a niebawem zaktualizuję,bo tydzień temu Inochi znowu na wystawie w Szwecji osiągnął CAC i BOB :razz: kiedy Isis uczcimy pierwszego Interchampiona z Twoim przydomkiem? Jolu gratuluje!!!! ale prosze Cie pozbieraj informacje od tymczasowego szweckiego domu Inochiego ile psiaków było obecnych z Ino w klasie ile było dorosłych samców i ile było akit, które mogły walczyć o BOB (tzn bez szczeniaków).. bo potem na koniec roku będę miała duuuży problem:oops::oops:
Izis Posted April 27, 2008 Posted April 27, 2008 A tutaj Akita u Izis FCI FUJI: i też ona ale z pewnym znajomym brzdącem biegnąca ;-) Może mama brzdąca się przyzna :-)
Agappe Posted April 27, 2008 Posted April 27, 2008 haha co za ujęcie :) świetne a my niedawno wrócilismy z wycieczki w góry - byliśmy w Bielsku Białej u rodzinki i pojeździlismy sobie troche po górach.. jak zabiore bratu aparat to wstawie kilka pięknych zdjęć :) (nie tylko akicich, ale i jakieś krajobrazy:loveu:)
Izis Posted April 27, 2008 Posted April 27, 2008 No :-) kolejna prawie fruwająca akita :-) Oba zdjęcia autorstwa Pańci od Miyamoto, której niniejszym serdecznie dziękuję :-) :-)
Balaska Posted April 27, 2008 Posted April 27, 2008 Jaka z Fuji laska :crazyeye:. Śliczniuśna dziewuszka :loveu:
Balaska Posted April 27, 2008 Posted April 27, 2008 Izis napisał(a): Buziaczki od RYUU i LIKI dla maluszka :-) Maluszka???? Ledwo co go po schodach tacham babcia.
Izis Posted April 27, 2008 Posted April 27, 2008 Balaska napisał(a):Jaka z Fuji laska :crazyeye:. Śliczniuśna dziewuszka :loveu: Cieszymy się, że się podoba siostrzyczka :-) Balaska napisał(a):Maluszka???? Ledwo co go po schodach tacham babcia. Wierzę:lol:. FUKASHI też swoje waży klusek jeden.
Agappe Posted April 27, 2008 Posted April 27, 2008 tak wygląda szczęśliwy pies w górach: a tak wyglądamy my :)
Agappe Posted April 27, 2008 Posted April 27, 2008 CHAAKITA napisał(a): Zatem, dwa championaty + int.ch. dają multichampiona? nie ma takiego tytułu jak multichampion oficjalnie, więc nie ma jednoznacznego określenia ile championatów i jakich potrzeba, żeby tytuować psa tym tytuem.. wedle mojej wiedzy najczęściej stosuje się ten tytuł do 3 championatów różnych krajów (bez Intera), a Izis kilka miesięcy temu mówiła, że zamiast trzeciego championatu danego kraju może być Inter.. tak samo jak jest pytanie co oznacza trzecie pokolenie danej hodowli?? np nasza hodowla to Róża, i mamy suczke z innej hodowli np.Hiacynt:cool3: 3 pokolenia to : X Hiacynt("babcia") - A Róża(matka) - B Róża czy X Hiacynt("prababcia") - A Róża("babcia") - B Róża(matka) - C Róża ???
cropka Posted April 28, 2008 Posted April 28, 2008 [quote name='Izis']A tutaj Akita u Izis FCI FUJI: i też ona ale z pewnym znajomym brzdącem biegnąca ;-) Może mama brzdąca się przyzna :-) Mama się przyznaje ;) do tego małego potwora :loveu:>
wani Posted April 28, 2008 Posted April 28, 2008 Alez fajne foteczki... Wszystkie psiaki jak zwykle przecudnej urody (bez faworyzacji ktoregokolwiek) ;) Tak sobie mysle, ze tez sobie sprawie taka mala kieszonkowa cyfrowke ;) A, ze zblizaja sie moje imieniny... to kto wie ;P
Asiunia02 Posted April 28, 2008 Posted April 28, 2008 Agappe napisał(a):nie ma takiego tytułu jak multichampion oficjalnie, więc nie ma jednoznacznego określenia ile championatów i jakich potrzeba, żeby tytuować psa tym tytuem.. wedle mojej wiedzy najczęściej stosuje się ten tytuł do 3 championatów różnych krajów (bez Intera), a Izis kilka miesięcy temu mówiła, że zamiast trzeciego championatu danego kraju może być Inter.. tak samo jak jest pytanie co oznacza trzecie pokolenie danej hodowli?? np nasza hodowla to Róża, i mamy suczke z innej hodowli np.Hiacynt:cool3: 3 pokolenia to : X Hiacynt("babcia") - A Róża(matka) - B Róża czy X Hiacynt("prababcia") - A Róża("babcia") - B Róża(matka) - C Róża ??? Wg mnie wariant drugi jest prawidłowy.
CHAAKITA Posted April 28, 2008 Posted April 28, 2008 Agappe napisał(a):nie ma takiego tytułu jak multichampion oficjalnie, więc nie ma jednoznacznego określenia ile championatów i jakich potrzeba, żeby tytuować psa tym tytuem.. wedle mojej wiedzy najczęściej stosuje się ten tytuł do 3 championatów różnych krajów (bez Intera), a Izis kilka miesięcy temu mówiła, że zamiast trzeciego championatu danego kraju może być Inter.. tak samo jak jest pytanie co oznacza trzecie pokolenie danej hodowli?? np nasza hodowla to Róża, i mamy suczke z innej hodowli np.Hiacynt:cool3: 3 pokolenia to : X Hiacynt("babcia") - A Róża(matka) - B Róża czy X Hiacynt("prababcia") - A Róża("babcia") - B Róża(matka) - C Róża ??? dziękuję bardzo za wyjaśnienie :cool2:
Mori No Kodomo Posted April 28, 2008 Posted April 28, 2008 Witam Trochę fotek z pierwszego wyjazdu integracyjnego ;)
Recommended Posts