Jump to content
Dogomania

Galeria Akit (prosimy zakladac oddzielne tematy!)!

Recommended Posts

Posted

Ja będę na szkoleniu od 9.00 do 12.00 więc bardzo chętnie ok. 12.
Później (po 14. jadę najprawdopodobniej na Paluch spróbować wyjść na spacer z akitą, która tam jest)

• Replies 10.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

A my wlasnie wrocilysmy z Emisiem ze spacerku. Pierwszy raz w tym roku bylam bez kurtki na dworze i powiem szczerze, ze bylo mi goraco :lol: Kurcze, pogoda jest poprostu wspaniala! Mam nadzieje, ze juz taka pozostanie do lata, ktore bedzie gorace i owocami pachnace ;)

A Emiko byla coprawda na nie trzymanej lince, ale reagowala na swoje imie i nawet przybiegala na wolanie ;) Moze jest to spowodowane wlasnie linka, tzn. ona sobie zdaje sprawe, ze na niej spaceruje - nie wiem. W kazdym razie odbiegala momentami dosc daleko i nawet jakbym ja chciala dogonic to raczej nic z tego heh.

A ten spacer jutro to bardziej by nam pasowal jednak okolo 15, bo mamy kilka rzeczy do zrobienia w domu - chyba wiekszosc z nas je ma :eviltong:

Posted

A ponieważ to Galeria :-)

to wstawię zdjęcie jedynego w Polsce Multichampiona (jak ktoś zna innego - choćby ze wschodnimi championatami - to podać - poprawię)

Latem postaram się o jego fotkę plenerową :-)

Posted

Hmmm... i jak tu wstawiać zdjęcia przy taki Multichampionie.:evil_lol:[quote name='Izis']
Ale co tam wstawiam dzisiejsze zdjęcia kluska
Akita u Izis FCI FUKASHI

Śliczny kociaczek.:loveu:
Rzeczywiście, nic a nic nie pozował.:)

Posted

Widzisz Wani, już tak to z nimi jest,
czasem doprowadzają do rozpaczy,
a potem znów są aniołami i jestesmy szczęśliwi:evil_lol:
Te bestyjki wszystko wiedzą i mądre są niesłychanie.

A my z Niunią byłyśmy dziś z rana na tropieniu.
Trzeba w końcu zacząć cos robić.:roll:

Posted

[quote name='Iwona&Wiki']Hmmm... i jak tu wstawiać zdjęcia przy taki Multichampionie.:evil_lol:
Śliczny kociaczek.:loveu:
Rzeczywiście, nic a nic nie pozował.:)

Dziękuję Iwonko :-)
To udało się zrobić dopiero pod koniec spaceru jak wracałyśmy zrezygnowane do domu, bo na większości zdjęć jest koniec ogona, kawałek którejś łapy albo ucha albo już psa tam nie ma (niestety aparat działa z opóźnieniem lekkim).
Ale kiedyś mój "nadworny fotograf" K. zrobi kluskowi takie ładne pozowane przy tatusiu co to pół roku linieje na okrągło (a w międzyczasie ma wyjątkowo udane "romanse" których śliczne owoce pojawiły się nawet tu na forum - choć niektóre rozjechały się po Europie i nie tylko...) ;-)

A ja dalej pytam gdzie PANOWIE MIGOTKI?

Posted

[quote name='Druchna']Do spacerowiczów
Będzie Paulina z dziewczynami i my.
Więc zapraszamy na 15

Czekam na zdjęcia, żeby choć wirtualnie pooglądać spacery ślicznych dzieciaków :-)
Taki już duży psiak z Daitaro i Daichiego a jeszcze niedawno byl tacy malutcy :-) :-)

Posted

Izis napisał(a):
A ponieważ to Galeria :-)

to wstawię zdjęcie jedynego w Polsce Multichampiona (jak ktoś zna innego - choćby ze wschodnimi championatami - to podać - poprawię)

Latem postaram się o jego fotkę plenerową :-)

A od ilu champonatów liczy się multichampion?
Pzdr

Posted

bety napisał(a):
A od ilu champonatów liczy się multichampion?
Pzdr

Agappe twierdzi, że od trzech (nie licząc Interchampionatu) ;-)
Znasz jeszcze jakiegoś w rasie Akita? Przedstaw nam go proszę.
Zresztą nawet jeśli chodzi o inną rasę (czyli Akita Amerykańska) też chętnie poznam :-)

Posted

Izis napisał(a):
Agappe twierdzi, że od trzech (nie licząc Interchampionatu) ;-)
Znasz jeszcze jakiegoś w rasie Akita? Przedstaw nam go proszę.
..............

Mówicie, że trzy bez intera no to jest jeszcze jedna taka APHELIA Cend (Ch. Polski + Rosji + Litwy) :) - bo jak rozumiem Ch. Polski się w to wlicza ;)

Pzdr

Posted

[quote name='bety']Mówicie, że trzy bez intera no to jest jeszcze jedna taka APHELIA Cend (Ch. Polski + Rosji + Litwy) :) - bo jak rozumiem Ch. Polski się w to wlicza ;)

Pzdr

Pamiętam białaskę ale to suka, czyli Multichampionka ;-) jest weteranka. Swoje tytuły zbierała przed rokiem 2000. Ostatni raz była na wystawie w klasie weteranów w w wieku 10 lat w 2006 roku (zdaje się, że doskonała nawet), czyli teraz jeśli żyje skończy wkrotce 12 lat.
Jeden z syneczków RYUU dołączył do jej wnuczki na Łotwie ;-)

Właśnie znalazlam spis i chyba jest jeszcze jeden tym razem nie weteran i w dodatku pies INOCHI O KAKERU Halne Wzgorze - figuruje u Agappe jako Champion Danii, Szwecji i Polski :-)
A przy okazji Agappe jak zajrzysz to popraw YOKO w Ch. PL bo jest tak napisana, ze w ogole jej nie zauwazylam.

Posted

Izis napisał(a):
Pamiętam białaskę ale to suka, czyli Multichampionka ;-) jest weteranka. Swoje tytuły zbierała przed rokiem 2000. Ostatni raz była na wystawie w klasie weteranów w w wieku 10 lat w 2006 roku (zdaje się, że doskonała nawet), czyli teraz jeśli żyje skończy wkrotce 12 lat.
Jeden z syneczków RYUU dołączył do jej potomkini na Łotwie ;-)

A przy okazji Agappe jak zajrzysz to dopisz YOKO do CHAMPIONÓW POLSKI :-)

Zaraz, zaraz nie było napisane że ma być tej samej płci :cool3: i w jakich latach miał zdobywać tytuły :razz: Aphelia pozostała w japońcach - mimo "amerykańskiego" pochodzenia. Pamiętam ją jako młodzieżówkę a ostatni raz była wystawiana w zeszłym roku (i nawet nieźle się trzymała - jak na swój wiek). Tytuły zdobywała w kwiecie wieku a to że teraz jest weteranem .... no cóż każdego psa to czeka (jeśli dożyje). Czyli jakby nie patrzeć to jest drugim multichampionem (a właściwie pierwszym) w rasie. :p;):lol:
Pzdr

Posted

Chodziło mi bardziej o coś aktualnego i akiciego po nowemu i znalazłam (o ile Agappe ma dobre dane, bo na stronie hodowli nie znalazlam wzmianki o Ch. Szwecji... chyba, że nie dostrzegłam...

A ponieważ to galeria to na zdjęciu APHELIA Cend prekursorka Multichampionów w Polsce - choć jeszcze przed podziałem rasy (w jej rodowodzie widnieje "akita inu" - na zdjęciu w wieku 10 lat w klasie weteranów):

http://chow5.w.interia.pl/images/taj.wet..JPG

http://chow5.w.interia.pl/images/rodtaji.jpg

Posted

[quote name='Izis']Pamiętam białaskę ale to suka, czyli Multichampionka ;-) jest weteranka. Swoje tytuły zbierała przed rokiem 2000. Ostatni raz była na wystawie w klasie weteranów w w wieku 10 lat w 2006 roku (zdaje się, że doskonała nawet), czyli teraz jeśli żyje skończy wkrotce 12 lat.
Jeden z syneczków RYUU dołączył do jej potomkini na Łotwie ;-)

Właśnie znalazlam spis i chyba jest jeszcze jeden tym razem nie weteran i w dodatku pies INOCHI O KAKERU Halne Wzgorze - figuruje u Agappe jako Champion Danii, Szwecji i Polski :-)
A przy okazji Agappe jak zajrzysz to popraw YOKO w Ch. PL bo jest tak napisana, ze w ogole jej nie zauwazylam.

Tak Inochi mam trzy championaty i to jak szybciutko udało mi się to zaliczyć i na dodatek z jednym właścicielem, wiec ogromne BRAWA dla Halniaczków !!!!

Posted

A tutaj dla przypomnienia ta sunie nadal się nie odnalazła. Została ukradziona z okolic Warszawy i może być wszędzie. Mastif pirenejski się odnalazł. Los małej 3,5 miesięcznej wtedy Fizi jest nadal nieznany :-(
Może macie pomysły jak jeszcze można szukać małej...

Posted

Iwona&Wiki napisał(a):
A my z Niunią byłyśmy dziś z rana na tropieniu.
Trzeba w końcu zacząć cos robić.:roll:

Może jakieś szczegóły? ;-)

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...