Jump to content
Dogomania

Galeria Akit (prosimy zakladac oddzielne tematy!)!

Recommended Posts

Posted

mam prosbe, wybieram sie do Torunia, a nie wiem gdzie bedzie wystawa, dzieki za pomoc w znalezieniu miejsca do ktorego sie wybieram :lol: :lol: :lol:

• Replies 10.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='weihaiwej']Jolu!! Gratulacje!! :iloveyou: Ode mnie, a także specjalne od Kasi i Łukasza, którzy w weekendy nie mają dostępu do netu :D
Ucałuj każdy pyszczek od nas :buzi: To będzie... 17 całusów plus 2 mamusie :D
Dzięki!!!! Kasi i Łukaszowi też!!!,
,już wycałowałam,już wiem,czyja znajoma chciała suczkę :wink:
To 17 to,jak 17 mgnień,czego schyłku lata?to 17 reminiscencji hiszpańskich,i jeszcze niewiadomo czego,będzie b.wesoło :lol: :o :wink:
Wielkie gratulacje dla Bosa,dla Iwony!!!-BRAWO!!!
Anatko,ale jeszcze cała suczka jest Interchempionką! -zapomniałaś o Natsume? :P :wink:
GR- dzięki i życzę Tobie też takiego obrodzenia,myślę,że jeszcze Cię to kiedyś czeka,czego b.życzę :P

Posted

oj ja wiem, ze Natsume jest Interchampionką, ale teraz mamy o jednego wiecej pieska, a suczek nadal tyle samo... może za rok będzie więcej?? :)))

jeszcze zapomniałam o najważniejszym.. gratuluje szczeniaczków i czekam z niecierpliwością na nowe zdjęcia :)

Posted

GR napisał(a):
mam prosbe, wybieram sie do Torunia, a nie wiem gdzie bedzie wystawa, dzieki za pomoc w znalezieniu miejsca do ktorego sie wybieram :lol: :lol: :lol:

Stadion Osiedlowy ulica Świętopełka. Pozno, ale zawsze :)

Posted

Hallo, tu Halne???
Gratulujemy kolejnych maluchów :lol: , ależ one są czerwioniutkie....
Szczerze mówiąc, to chyba mam problemy z liczeniem, bo na zdjęciu naliczyłam tylko 9 :cry: Na szczęście Podaliście prawidłową ilość... :wink:
Czekamy na następną dobrą nowinę...

Posted

[quote name='yahoo']Hallo, tu Halne???
Gratulujemy kolejnych maluchów :lol: , ależ one są czerwioniutkie....
Szczerze mówiąc, to chyba mam problemy z liczeniem, bo na zdjęciu naliczyłam tylko 9 :cry: Na szczęście Podaliście prawidłową ilość... :wink:
Czekamy na następną dobrą nowinę...

w oczekiwaniu na poród Momiji zrobiłam taki reportażyk

otóż mamy takiego wspaniałego kota,któremu w naszym domu wszystko można,no i ten koteczek czuje sie jak król

[/URL
[URL=http://imageshack.us]

-zajmuje najlepsze miejsca w domu,nawet ulubiony kuchenny fotel Mieci,co najbardziej boli Hoseki'ego,bo też chciałby być tak ważny

-jednak kot jest dominantem i nic sobie z tego nie robi

- patrząc jednak na minę Hoseki'ego można wywnioskować,że domiancja kotka może nie potrwać w nieskończoność

Miecia jest zmartwiona faktem,że nie może zająć swojego ulubionego miejsca oraz faktem,że ostatnio słabo się na nim mieści.

na fotce powyżej też widać,jak z rodzinnym podobieństwem Momi i Hos jednocześnie przymykają prawe oczka,na myśl o błysku flesza

:hand:

Posted

no to wstawiam wyniki z Torunia

Psy

Klasa młodzieży
Akita u Izis (FCI) UMON

Klasa pośrednia
Akita u Izis (FCI) TADA

Klasa otwarta
APOLLO Imaginacja dosk, III
CZINGO Roal dosk, II
FUMIKO Pa-Lis dosk, CWC, NPwR

Suki

Klasa młodzieży
ANITA KARACHI POLONIA DAKOBO Keddef Lee dobra, III
DONA Omono-Gawa dosk, II
SAKAI Eskimo River dosk, I, bez Zw.Mł

Klasa posrednia
Akita u Izis (FCI) TAKA

Klasa championów
CHIKAKA Pa-Lis CWC,NSwR, BOB

a ja zaraz wstawie zdjecia psów z Sopotu.. jutro będą suczki

Posted

Uzupełnię tylko, iż w Toruniu nie wystąpił żaden z psów Akita u Izis FCI. Na pewno nie było ani TADY ani TAKI i UMON na 99% też nie jechał.
Więc na całej wystawie było z 7 akit.

Gratuluję zwycięzcom :-)

Posted

Witamy
wreszcie wrocilismy

Nasza Dona - szata w lince - tak napisal sklad sedziowski- i tak jest

Fumiko ukonczyl Champ.polski

Chikaka nie wytrzymala upalow i na BOG juz nie chciala biegac

A suczka z Ml. ta 3 byla tylko db -bo choc ladna to sedziowie i chyba wszyscy widzieli ze na zadlugi wlos
jak znajde zdj. to bedzie mozna zobaczyc

sedziowala oficjalnie Pani z Bialorusi o ile sie nie myle ale bylo w ringu jeszcze dwoch Panow
- napewno pan Borkowski i ktos jeszcze ktory wspolnie z Pania sedziną byli jego egzaminatorami

P. Borkowski chyba ze przekrecilem nazwisko to z tego co kojarze to ten Pan ktory prowadzi hodowle z Pania Supronowicz ?!!

Posted

Juz nic nie musze pisac, gdyz braciszek mnie wyprzedzil wiec tylko wklejam zdjecia :)

Psy klasa Otwarta

Apollo Imaginacja (Kasiu wiecej zdjec nie mam gdyz z powodu upalow nasz fotograf sie zbuntowałam i obijal :) )

Czingo Roal

Fumiko Pa-Lis (moj ulubieniec :) )

I teraz suczki

Klasa mlodziezy

SAKAI Eskimo River

Dona Omono-Gawa (moj chudzielec :))

I razem cala 3

No i nasza lala :) Chikaka Pa-Lis

Reprezencja mała ale i tak wieksza niz na innych wystawach :)
Najwazniejsze, ze nawet taka mala ilosc akit zwabila do ringu wielu kibicow :) Widocznie bylo co ogladac :lol: :lol: :lol: :lol:

DZIEKUJE WSZYSTKIM ZA GRATULACJE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

czekam na inne zdjecia z wystawy. Wioletta przesli mi na mail to cos wkleimy na forum :) Albo zaloguj sie i sama to zrob :) Czas sie pokazac z Fumisiem, nawet i tutaj :)

Posted

No to wkładam zdjęcia z dzisiejszego Torunia.. które dostała Matagi (ona teraz lata po kuchni i wrzeszczy na wszystkich :p )

APOLLO Imaginacja

CZINGO Roal

FUMIKO Pa-Lis

klasa otwarta psy
od lewej FUMIKO Pa-Lis, CZINGO Roal, APOLLO Imaginacja

DONA Omono-Gawa

SAKAI Eskimo River

ANITE...

CHIKAKA Pa-Lis

"mały biały piesek"

Posted

Poprosze zdjecia z wzystkie zdjecia z wystawy w wersji obrobionej lub nie na maila akitaspalis2@wp.pl Szczegolnie prosze o Chikake, Done, Fumika, Sakai.

Jeszcze raz dziekujemy !!!!!!

kadziumia a gdzie u małego jezyczek ?? w ta minka wygladał BOSKO :)

Posted

Asiunia02 napisał(a):
kadziumia a gdzie u małego jezyczek ?? w ta minka wygladał BOSKO :)

No to trzeba bylo mu wtedy zdjęcie zrobić :wink: A jezyczek to pewnie będzie jeszcze nie raz, bo mam wrażenie, ze mu tak zostanie :o :lol:
Tak czy inaczej, dumna jestem z bialasa, bo pierwszy swój wyjazd na wystawę zniósł dzielnie, w końcu charakterek ma po tatusiu ;), z ogonkiem na grzbiecie dzielnie maszerował miedzy ringami i żadnej duuuuuuuuuużej dziewczynie nie przepuścił, wąchanko bylo obowiązkowe ;), samce natomiast z rezerwą omijał, a osobniki odpowiednie mu wzrostem całkowicie ignorował :o .

mfg

Posted

Z reklamacja do "mojego" fotografa, ktory zamiast robic zdjecia to latał ze stolikiem z kata w kat w poszukiwaniu cienia :) I tak i tak nic to nie dało bo po 5 godzinym czekaniu Chikaka nie miała najmniejszej ochoty znow pieknie sie prezentowac tak jak w ringu.

Na zywo maluda wyglada 1000 razy słodziej :)

Posted

Asiunia02 nie wyszlo nasze wczorajsze spotkanie, bo wyjechalismy na weekend, i mimo zamiaru wstapienia na wystawe, nie moglismy bo nie zabralismy swiadectwa szczepien, i nie mielismy co zrobic z naszymi Niuchami!!
A co do Anity to wystepowala z nami w Inowrocławiu, wowczas dostala ocene doskonala i II miejsce.

Posted

[quote name='AKITY-HalneWzgórze'] Asiunia -Ty mocno musiałaś trzymać kciuki! :lol: :roll: :P :o :D Jesteśmy tu wszyscy w szoku :o ,nie spodziewaliśmy się,że będzie ich tyle,choć brzuszek Sayko był nieco pokaźny. :crazyeye:
Na Halnym przybyło 10 akiciątek! -Syonaro-Yuuniątek,marzenia się materializują,teraz czeka ciężka praca,akicie mamy i nas,akicie niańki. :lol: :-?

JESZCZE RAZ SERDECZNE GRATULACJE DLA CIEBIE JOLU, SYONARKI I 10 MALUSZKÓW!! :laola:

już nie mogę się doczekać kiedy zobacze je na żywo :wink:

Posted

[quote name='Agappe']i przekazuje najnowsze informacje
BOS Kumade zakończył w dniu dzisiejszym Interchampionat.. więc mamy w Polsce już całe 2 psy int.ch :) ogromne gratulacje :))

IWONKA OGROMNE GRATULACJE DLA CIEBIE I BOSKA OD CAŁEJ NASZEJ RODZINKI!! DUŻY BUZIAK W NOSEK DLA TATUSIA OD CÓRUNI :BIG:

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...