Jump to content
Dogomania

Galeria Akit (prosimy zakladac oddzielne tematy!)!

Recommended Posts

Posted

Daria ma rację. Charakter psy dziedziczą na ogól po rodzicach choć czasem zdarza się, że i po dziadkach. Niestety nawet akitę z super charakterem może zniszczyć nieodpowiednie towarzystwo nie tylko ludzkie ale i psie. Niektóre akity uczą się wręcz szczekać niczym wioskowe burki przestając z takowymi za płotem... ale tylko niektóre...

innych to zupełnie nie wzrusza ;-) są ponad to ;-)

• Replies 10.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

witajcie :)
Nie jestem ekspertem od psich zachowań wieć proszę na mnie nie krzyczeć:nono: jeśli się mylę ale myślę, że stosując dużo cierpliwości, miłości i ZDROWEGO ROZSĄDKU można ukształtować psa aby był naszym prawdziwym towarzyszem i zachowaywał się w sposób który nam odpowiada. Ja się dopiero tego uczę i raz mi coś wychodzi a raz nie, mam lepsze i gorsze dni ale jakoś ciągniemy z Dajutem ten wózek :). Co do dziedziczenia:hmmmm: to nie wiem nic na ten temat więc się nie wypowiadam :).
Pozwolę sobie wkleić za to przykład samowolki w wykonaniu Daichiego. Dodam, że w takim stanie musieliśmy go wsadzić do samochodu w którym są jasne siedzenia:mad:. Samochodu rodziców:evil_lol: . Czekamy teraz na rachunek za czyszczenie tapicerki :placz:.

pocieszające jest jedynie to, że prowokator i inicjator taplania się w błotku nie wygladał lepiej :).

Mam nadzieję, że nasze zdjęcia jeszcze was nie znudziły:eviltong: i czekam z niecierpliwością na fotorelację innych właścicieli akitek. W końcu nie jesteśmy tu dla przyjemności :evil_lol: . Przebrnęłam przez 960 stron i chcę więcej!!

Posted

[quote name='Izis']Daria ma rację. Charakter psy dziedziczą na ogól po rodzicach choć czasem zdarza się, że i po dziadkach.

Zgadzam się.

Posted

cropka napisał(a):
Super zdjęcia :loveu: (ale sama nie chciałabym miec takiej błotnej akity :lol:)

Zarzekała się żaba błota ;-) masz akitę to wcześniej czy później i taką błotniarską mieć będziesz może ;-)

Posted

Miyamoto wodę, w tym bagna i duże kałuże, omija z daleka :p. Hrabia jeden woli suchą pytą przejść. Jak Grośka w sobotę pływała w morzu, to tylko się patrzył zdziwiony, co jej odbiło :lol:

Posted

cropka napisał(a):
Miyamoto wodę, w tym bagna i duże kałuże, omija z daleka :p. Hrabia jeden woli suchą pytą przejść. Jak Grośka w sobotę pływała w morzu, to tylko się patrzył zdziwiony, co jej odbiło :lol:

Nigdy nie mów nigdy. On młody jest jeszcze... może się rozkręcić ;-)

Posted

Do dej błotnistej historii (której prowodyrem był Taro) dołożę jeszcze kleszczowy wątek :placz: Wiadomo że te potwory są już od dawna na łąkach bo jeszcze w lutym zdjęłam z Tara kilkanaście po spacerze nad Wisłą, ale teraz to był szczyt... Po powrocie do domu Taro miał mycie podwozia - bardzo dokładnie go opłukiwałam wsadzając głowę tu i ówdzie. Po jakimś czasie poczułam że coś mnie zaswędziało na szyii, kazałam się obejrzeć mamie - a wynik był taki: 2 we włosach jedan na plecach. Nie wkręcone tylko ospale spacerujące. Bleeee :shake: zważywszy że nie cierpię pająków itp.:angryy: Do tego jeden na psie i jeden spacerował po szybie w samochodzie - zastanawiam się czy takie odpadnięte z psa kleszcze (bo zakroplony fiprexem) mogą łazić po domu np. i zagrażać ludziom? Wiecie doś na ten temat?
BTW Samochód do dziś "pachne" mułem :)

Posted

śliczny maluszek :). I ma na karku białą plamkę zupełnie jak mój Dajutek. Czy mi się wydaje czy Wy mieszkacie gdzies na Gocławiu?? Jesli tak to chętnie przespacerujemy się z Dajusiem z wami. Jeśli pozwilicie oczywiście:).

Posted

Witajcie kochani! Ostatnio żadko się tutaj udzielam, ale na bierząco staram się śledzić nasz akici wątek. Śliczne te Wasze akitkowe błotniaczki :loveu::loveu::loveu: Fajnie się tutaj zagląda jak ciągle widać nowe fotki - tak trzymajcie!!
My totalnie zaangażowaliśmy się w rolę dziadków :lol: To dla nas nowe i niezwykle fascynujące przeżycie :loveu:
Nasze niunie wczoraj otworzyły oczka! Zobaczcie sami jak cudne są takie akicie maleństwa:

Pozdrawiam Was cieplutko i muszę uciekać, bo już zdążyłam stęsknić się za naszymi akiciątkami :loveu:

Posted

Kasia_i_Łukasz napisał(a):

Pozdrawiam Was cieplutko i muszę uciekać, bo już zdążyłam stęsknić się za naszymi akiciątkami :loveu:

haha i jak Ty masz zamiar oddać te male kluseczki potem nowym właścicielom??:evil_lol::evil_lol:

Posted

Śliczne muminkowe mordki :). Ojjjj będą łzy kiedy przyjdzie się rozstać :placz:. Ale pocieszjące jest to, że teraz w zasadzie nie traci się dzięki internetowi kontaktu z "dziećmi" i można obserwować jak rosną, rozwijają się i stają się dużymi dzielnymi kitkami :)

Posted

Taishi napisał(a):
dziękujemy :) Mieszkamy na Ochocie 15min od Pól Mokotowskich, ale i tak bardzo chętnie się na spacerek wybierzemy.

:multi: super. Ja w ramach edukacji i poznawania nowych miejsc chętnie wybiorę się z moją kitą na Pole Mokotowskie. Wydaje mi się że Taro (brat) rozpoczyna w ten weekend PT właśnie na PM więc i my się tam zjawimy co by się pobawiły. Może więc uda się zapoznać nasze psiaczki :loveu:.

Posted

witaj Balaska :)
Widzę że forum zdominowały ostatnio akitki Izis :). Twój piesek śliczny!! Ale czy o jakiejkolwiek akitce można powiedzieć coś innego?? Toż to najpiękniejsze i najmądrzejsze psy na świecie!!!! I niech ktoś odważy się powiedzieć że jest inaczej to...:mad: .

Posted

Mam nadzieję, że "starzy wyjadacze galeriowi" nie będą mi mieli zazłe że się tu tak panoszę :mad:. W sumie galeria jest od zdjęć :razz:

Taro Żeglarz (jezioro Śniardwy łódka Hukers)

Rzeka Pisa (łódka ta sama)

W tym roku będziemy kontynuować żeglarską przygodę :multi:

Posted

ania_wawa napisał(a):
Twój piesek śliczny!! Ale czy o jakiejkolwiek akitce można powiedzieć coś innego?? Toż to najpiękniejsze i najmądrzejsze psy na świecie!!!! I niech ktoś odważy się powiedzieć że jest inaczej to...:mad: .

No ba, podpisujemy się pod tym 4 rękami, 4 psimi łapami i 8 frecimi szkitkami :p
E no nie znowu tak daleko, jak zorganizujecie jakieś akicio - Izisowe :razz: spotkanko to wpadniemy 100%

Druchna foty normalnie wymiatają

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...