Matagi Posted August 8, 2005 Posted August 8, 2005 sh_maniak napisał(a):qrcze szkoda, ze Ciebie nie będzie :( Ja się w Sopocie szykuje na wielkie zadkobranie ... mamy taka liczna i mocna stawke, ze sie zastanawiam po co ja tam wogóle jade i te tylko 600km :roll: ... trzeci raz w tym roku nad morze chyba :lol: :lol: Ale by sie przydało cos powalczyć ... Aska mogłaby Mł.Ch skończyc, a Sosiek zacząc ( jak narazie był, az na dwuch wystawach :lol: w klasie szczeniat na dodatek , ale fajnie nam szło miał Bis Puppy 3 i Bis Puppy 2 :angel: :angel: ) .... echh ... pozyjemy zobaczymy jak mocne bedzie zadkobranie :roll: Ojjjjjjjj,nie kracz,nie kracz.... :wink: bo coś czuję,że to sopockie wystawianie wyjdzie Ci nie zadkiem.....myśl,Marta :P ,pozytywnie,będzie dobrze!!!!!!!!!! :D :D :D :D
Asiaczek Posted August 9, 2005 Posted August 9, 2005 "Zadkobranie" - to słowo mi się podoba, abstrahując od jego znaczenia. Matagi ma racje - podoba się, czy nie, to słowo trzeba usunąć z naszego języka wystawowego. I MYŚLEĆ POZYTYWNIE!!!!! Pzdr.
sh_maniak Posted August 9, 2005 Posted August 9, 2005 Mysle pozytywnie jak wystawiam nie swoje psy, z moimi zawsze mam stracha :wink: Wystawa będzie napewno miła, ze względu na masę znajomych, 2 dni nad morzem, bardzo miła sędzine na husky mamy :D , wielka konkurencje :roll: ... końce bo będę marudzic :lol:
sh_maniak Posted August 9, 2005 Posted August 9, 2005 Zabaczcie, jak pewna właścicielke husky Chistoph przyłapał w Legnicy ( of kors nie mnie 8) ) , jeden na raczkach, drugi na kolankach :sweetCyb: , swiat sie kończy :roflt: .... psy parcujace :evil_lol:
Asiunia02 Posted August 9, 2005 Posted August 9, 2005 Chris tez rozpieszcza swoje psiaki. Tutaj widac jak jego "polowka" tuli ich malego pupila :)
Piotr_32 Posted August 9, 2005 Posted August 9, 2005 przyłączam się do rozpieszczania pupili całym sercem
yahoo Posted August 9, 2005 Posted August 9, 2005 [quote name='sh_maniak']Zabaczcie, jak pewna właścicielke husky Chistoph przyłapał w Legnicy ( of kors nie mnie 8) ) , jeden na raczkach, drugi na kolankach :sweetCyb: , swiat sie kończy :roflt: .... psy parcujace :evil_lol: No nie wiem, czy takie wzięcie na ręce akity jest możliwe... :roll: :lookarou: Nie zaprzeczam, że wśród akitoców istnieją na pewno jacyś "strong meni", ale uniesienie takich bysiorów, jakimi są dorosłe akity, to nie jest prosta sprawa... :wink: :)
Asiunia02 Posted August 9, 2005 Posted August 9, 2005 Chikake ze szczescia kilka razy podniosłam ale innych nie dam rady :)
sh_maniak Posted August 9, 2005 Posted August 9, 2005 Ja tam moje chudzielce bez problemu podnosze, ale chłopakó długo tak nie potrzymam :lol:
Matagi Posted August 9, 2005 Posted August 9, 2005 Nooooooooo,znalazłam głowę i resztę Kozutsu Vaduz :lol: :wink: I znowu się czepiam może uszu,ale mam wrażenie,że są one za małe w stosunku do głowy,na tym zdjęciu tego za bardzo nie widać,gdzieś tu ,na dogo była taka jedna fotka,ale nie potrafię jej odszukać.Dobra,uszy,uszami,ale ta głowa ma być w typie DJP :o :o :o
Asiunia02 Posted August 9, 2005 Posted August 9, 2005 Nie mowie, ze ten pies jest brzydki ale mi sie nie podoba (chyba najbardziej wplywa na to kształt kufy i uszu) :) A co do uszu to w wiekszosci wzorcow pisze: "Uszy: Wzgelnie male, grube i trojkatne odzielone od siebie przerwa o umiarkowanej dlugosci. Ustawione, lekko nachylone ku przodowi." Wiec chyba za małych to on nie ma.
Asiunia02 Posted August 9, 2005 Posted August 9, 2005 Juz po 24 -> czas sie polozyc a tu w lozku niespodzianka i to lekko chrapiaca :) Jak sie jej pozbyc, bo zal obudzic ?? Musiałam zrobic mu zdjecie :)
Matagi Posted August 9, 2005 Posted August 9, 2005 Asiunia02 napisał(a):Nie mowie, ze ten pies jest brzydki ale mi sie nie podoba (chyba najbardziej wplywa na to kształt kufy i uszu) :) A co do uszu to w wiekszosci wzorcow pisze: "Uszy: Wzgelnie male, grube i trojkatne odzielone od siebie przerwa o umiarkowanej dlugosci. Ustawione, lekko nachylone ku przodowi." Wiec chyba za małych to on nie ma. Wiem jakie uszy ma mieć akita,wzorzec znam,ale nie chodzi mi tutaj o wzorzec.Ja po prostu mam wrażenie,że jego uszaki są .....za małe w stosunku do głowy.To zdjęcie nie oddaje tego,co widziałam na innej fotce.Na tamtej,która jest gdzięś tu,może i w galerii,może w zdjęciach z wystawy,Kozutsu ma głowę jak sklep z doczepionymi jakby ,szczątkowymi uszkami.O to mi chodziło,nie było tam chyba proporcji.Może się czepiam,ale takie uszki utkwiły mi w pamięci,ot co :D Ale nie powiem,że jest to głowa DPJ,choćby ze względu na uszy :wink: :D :lol:
Asiunia02 Posted August 10, 2005 Posted August 10, 2005 Matagi: Zgadzam sie z Toba w 100%. Jego glowka nie tworzy calosci. Musimy poszukac tego zdjecia - to bylo z jakies wystawy wiec trzeba sprawdzic, na jakiej byl wystawiany.
weihaiwej Posted August 10, 2005 Posted August 10, 2005 Tu są zdjęcia Kozutsu Vaduz z Koszalina, wstawione przez Yahoo - czy to te, o które Ci chodzi Matagi? [quote name='yahoo']Obiecane zdjęcia z Koszalina... wybór NPwR PIES z klasy otwartej - KOZUTSU Vaduz dwa dorosłe psy: EDO YUMI i KOZUTSU Vaduz
Ziemniak Posted August 10, 2005 Posted August 10, 2005 Hej!!! Witam Was po dluzszej przerwie ale bylem na urlopie 8) W niedlugim czasie wrzuce kilka zdjec z mojego wypoczynku A tak swoja droga, to nic sie tutaj nie zmienilo. Czytalem wyniki z ostatnich wystaw, ciekawe, ciekawe.... A teraz pora na Sopot, no i klubowke... my sie wybieramy tylko na klubowke, pewnie jak wiekszosc z Was :wink: . Moze bysmy zrobili sobie jakies oficjalne spotkanie po tym wszystkim? Pozdrawim Marek
Matagi Posted August 10, 2005 Posted August 10, 2005 [quote name='weihaiwej']Tu są zdjęcia Kozutsu Vaduz z Koszalina, wstawione przez Yahoo - czy to te, o które Ci chodzi Matagi? [quote name='yahoo']Obiecane zdjęcia z Koszalina... wybór NPwR PIES z klasy otwartej - KOZUTSU Vaduz dwa dorosłe psy: EDO YUMI i KOZUTSU Vaduz Na środkowej fotce już lepiej widać uszy /ależ ja jestem upierdliwa :wink: /,ale to nie to zdjęcie,tamto było z jakiejś wcześniejszej wystawy tegorocznej.Będę miała chwilkę czasu,to poszukam,na razie czasu brak,dzieci dają mi równo popalić,skończyły już 6 tygodni,temperamencik mają po mamusi,więc się nie nudzę.... :wink: :lol: :wink:
Asiunia02 Posted August 10, 2005 Posted August 10, 2005 Mi sie poprostu nie podoba :) Obojetnie czy ma cechy DJP czy Akit. Dla mnie nie ma to róznicy.
Asiunia02 Posted August 10, 2005 Posted August 10, 2005 Kolejne zdjecia moich pupilków. Tym razem preguski. Hachiko akurat jest w wieku w którym nie wyglada zbytnio korzystnie, ale i tak jest fajniutka Pregusy zamkniete na wybiegu :) Hachiko "tulona" przez Dona i tatusia
weihaiwej Posted August 10, 2005 Posted August 10, 2005 [quote name='Asiunia02'] Hachiko "tulona" przez Dona i tatusia To się nazywa miłość... :lol:
weihaiwej Posted August 10, 2005 Posted August 10, 2005 [quote name='Matagi']na razie czasu brak, dzieci dają mi równo popalić,skończyły już 6 tygodni,temperamencik mają po mamusi,więc się nie nudzę.... :wink: :lol: :wink: Matagi, a może podzielisz się nowymi zdjęciami Sakowych dzieci? :D
Matagi Posted August 10, 2005 Posted August 10, 2005 Szczenięta w Matagiinu PL :P Ciężko jest robiś fotki takim kręciołom,największy wiercipięta to białas :lol: A siostrzyczki też nie lepsze,zamiast ładnie stać,to siadają,to się obracają,to łapska postawią krzywo....ale coś tam udało mi się wykrzesać :wink: :wink: :lol:
Recommended Posts