Jump to content
Dogomania

Galeria Akit (prosimy zakladac oddzielne tematy!)!

Recommended Posts

Posted

sh_maniak napisał(a):
qrcze szkoda, ze Ciebie nie będzie :(

Ja się w Sopocie szykuje na wielkie zadkobranie ... mamy taka liczna i mocna stawke, ze sie zastanawiam po co ja tam wogóle jade i te tylko 600km :roll: ... trzeci raz w tym roku nad morze chyba :lol: :lol:

Ale by sie przydało cos powalczyć ... Aska mogłaby Mł.Ch skończyc, a Sosiek zacząc ( jak narazie był, az na dwuch wystawach :lol: w klasie szczeniat na dodatek , ale fajnie nam szło miał Bis Puppy 3 i Bis Puppy 2 :angel: :angel: ) .... echh ... pozyjemy zobaczymy jak mocne bedzie zadkobranie :roll:

Ojjjjjjjj,nie kracz,nie kracz.... :wink: bo coś czuję,że to sopockie wystawianie wyjdzie Ci nie zadkiem.....myśl,Marta :P ,pozytywnie,będzie dobrze!!!!!!!!!! :D :D :D :D

• Replies 10.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

"Zadkobranie" - to słowo mi się podoba, abstrahując od jego znaczenia. Matagi ma racje - podoba się, czy nie, to słowo trzeba usunąć z naszego języka wystawowego. I MYŚLEĆ POZYTYWNIE!!!!!
Pzdr.

Posted

Mysle pozytywnie jak wystawiam nie swoje psy, z moimi zawsze mam stracha :wink:
Wystawa będzie napewno miła, ze względu na masę znajomych, 2 dni nad morzem, bardzo miła sędzine na husky mamy :D , wielka konkurencje :roll: ... końce bo będę marudzic :lol:

Posted

Zabaczcie, jak pewna właścicielke husky Chistoph przyłapał w Legnicy ( of kors nie mnie 8) ) , jeden na raczkach, drugi na kolankach :sweetCyb: , swiat sie kończy :roflt: .... psy parcujace :evil_lol:

Posted

[quote name='sh_maniak']Zabaczcie, jak pewna właścicielke husky Chistoph przyłapał w Legnicy ( of kors nie mnie 8) ) , jeden na raczkach, drugi na kolankach :sweetCyb: , swiat sie kończy :roflt: .... psy parcujace :evil_lol:

No nie wiem, czy takie wzięcie na ręce akity jest możliwe... :roll: :lookarou:
Nie zaprzeczam, że wśród akitoców istnieją na pewno jacyś "strong meni", ale uniesienie takich bysiorów, jakimi są dorosłe akity, to nie jest prosta sprawa... :wink: :)

Posted

Nooooooooo,znalazłam głowę i resztę Kozutsu Vaduz :lol: :wink: I znowu się czepiam może uszu,ale mam wrażenie,że są one za małe w stosunku do głowy,na tym zdjęciu tego za bardzo nie widać,gdzieś tu ,na dogo była taka jedna fotka,ale nie potrafię jej odszukać.Dobra,uszy,uszami,ale ta głowa ma być w typie DJP :o :o :o

Posted

Nie mowie, ze ten pies jest brzydki ale mi sie nie podoba (chyba najbardziej wplywa na to kształt kufy i uszu) :)
A co do uszu to w wiekszosci wzorcow pisze:
"Uszy: Wzgelnie male, grube i trojkatne odzielone od siebie przerwa o umiarkowanej dlugosci. Ustawione, lekko nachylone ku przodowi."
Wiec chyba za małych to on nie ma.

Posted

Asiunia02 napisał(a):
Nie mowie, ze ten pies jest brzydki ale mi sie nie podoba (chyba najbardziej wplywa na to kształt kufy i uszu) :)
A co do uszu to w wiekszosci wzorcow pisze:
"Uszy: Wzgelnie male, grube i trojkatne odzielone od siebie przerwa o umiarkowanej dlugosci. Ustawione, lekko nachylone ku przodowi."
Wiec chyba za małych to on nie ma.

Wiem jakie uszy ma mieć akita,wzorzec znam,ale nie chodzi mi tutaj o wzorzec.Ja po prostu mam wrażenie,że jego uszaki są .....za małe w stosunku do głowy.To zdjęcie nie oddaje tego,co widziałam na innej fotce.Na tamtej,która jest gdzięś tu,może i w galerii,może w zdjęciach z wystawy,Kozutsu ma głowę jak sklep z doczepionymi jakby ,szczątkowymi uszkami.O to mi chodziło,nie było tam chyba proporcji.Może się czepiam,ale takie uszki utkwiły mi w pamięci,ot co :D
Ale nie powiem,że jest to głowa DPJ,choćby ze względu na uszy :wink: :D :lol:

Posted

Matagi: Zgadzam sie z Toba w 100%. Jego glowka nie tworzy calosci. Musimy poszukac tego zdjecia - to bylo z jakies wystawy wiec trzeba sprawdzic, na jakiej byl wystawiany.

Posted

Tu są zdjęcia Kozutsu Vaduz z Koszalina, wstawione przez Yahoo - czy to te, o które Ci chodzi Matagi?

[quote name='yahoo']Obiecane zdjęcia z Koszalina...

wybór NPwR

PIES z klasy otwartej - KOZUTSU Vaduz

dwa dorosłe psy: EDO YUMI i KOZUTSU Vaduz

Posted

Hej!!!
Witam Was po dluzszej przerwie ale bylem na urlopie 8)
W niedlugim czasie wrzuce kilka zdjec z mojego wypoczynku
A tak swoja droga, to nic sie tutaj nie zmienilo.
Czytalem wyniki z ostatnich wystaw, ciekawe, ciekawe....
A teraz pora na Sopot, no i klubowke... my sie wybieramy tylko na klubowke, pewnie jak wiekszosc z Was :wink: .
Moze bysmy zrobili sobie jakies oficjalne spotkanie po tym wszystkim?
Pozdrawim Marek

Posted

[quote name='weihaiwej']Tu są zdjęcia Kozutsu Vaduz z Koszalina, wstawione przez Yahoo - czy to te, o które Ci chodzi Matagi?

[quote name='yahoo']Obiecane zdjęcia z Koszalina...

wybór NPwR

PIES z klasy otwartej - KOZUTSU Vaduz

dwa dorosłe psy: EDO YUMI i KOZUTSU Vaduz

Na środkowej fotce już lepiej widać uszy /ależ ja jestem upierdliwa :wink: /,ale to nie to zdjęcie,tamto było z jakiejś wcześniejszej wystawy tegorocznej.Będę miała chwilkę czasu,to poszukam,na razie czasu brak,dzieci dają mi równo popalić,skończyły już 6 tygodni,temperamencik mają po mamusi,więc się nie nudzę.... :wink: :lol: :wink:

Posted

Kolejne zdjecia moich pupilków. Tym razem preguski.
Hachiko akurat jest w wieku w którym nie wyglada zbytnio korzystnie, ale i tak jest fajniutka

Pregusy zamkniete na wybiegu :)

Hachiko "tulona" przez Dona i tatusia

Posted

[quote name='Matagi']na razie czasu brak, dzieci dają mi równo popalić,skończyły już 6 tygodni,temperamencik mają po mamusi,więc się nie nudzę.... :wink: :lol: :wink:

Matagi, a może podzielisz się nowymi zdjęciami Sakowych dzieci? :D

Posted

Szczenięta w Matagiinu PL :P Ciężko jest robiś fotki takim kręciołom,największy wiercipięta to białas :lol: A siostrzyczki też nie lepsze,zamiast ładnie stać,to siadają,to się obracają,to łapska postawią krzywo....ale coś tam udało mi się wykrzesać :wink: :wink: :lol:

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...