Jump to content
Dogomania

Galeria Akit (prosimy zakladac oddzielne tematy!)!

Recommended Posts

• Replies 10.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Witam serdecznie kolejnego akitomaniaka!!
Jakoś tak nas się duuuużo robi :)

a może powiesz kilka słów o swoim psiaku?? - w jakim jest wieku, z jakiej hodowli?

Posted

Witam:)
Jestem na na forum od momentu gdy Baquer znalazł się w naszym domku, jednak źle rozpoczęłam ten pobyt tutaj i zostałam tylko czytelnikiem.. Bauer jest zakupiony w Puchatych Kreplach- mam nadzieję że to mogłam napisać:oops:.. Jest najwspanialszym psem jakiego miałam w swoim życiu- wiele by pisać o nim.. jest ułożony, wierny, bez agresji, ma fantastyczne usposobienie- nawet dla miłośników Akit potrafi być zaskoczeniem... jednak by tak bardzo nie zrobić z niego cukierka, muszę zaznaczyć iz ma w sobie chęć obrony- i kilka osób się o tym przekonało- jest po szkoleniu- nie atakuje, lecz daje wyraźne znaki- ... niezadowolenia.. gdy zaczepiło mnie pijane towarzystwo, gdy byłam z dziećmi i podszedł obcy mężczyzna, gdy ide do mechanika i on zabiera kluczyki... Córcia pierwsze kroki stawiała przy jego boku, jeździmy razem na wczasy- wycieczki- zawsze poznamy kilka nowych osób, którzy zachwycają się naszym "pupilkiem".. od kilku dni Bauer ma towarzystwo- spanielkę- wróciły mu szczenięce lata.. i bawi się jak dwukilogramowy szczeniaczek:lol:..
pozdrawiam

Posted

odrobinka1 napisał(a):
Witam:)
Jestem na na forum od momentu gdy Baquer znalazł się w naszym domku, jednak źle rozpoczęłam ten pobyt tutaj i zostałam tylko czytelnikiem.. Bauer jest zakupiony w Puchatych Kreplach- mam nadzieję że to mogłam napisać:oops:..

Witaj... :cool3: Nie widzę nic złego, żeby powiedzieć z jakiej hodowli pochodzi pies. Ile Baquer ma lat?
Śliczny z niego psiak, dzieciątka też masz słodziutkie maluchy! ;) Pozdrawiam Cię... :lol:

• 2 weeks later...
Posted

byłam dzisiaj z Pauliną i jej dziewczynami (Fumi i Aiko) na spacerku.. i tak się on skończył dla mojej Rudej:

Jak widać Anatka była z siebie bardzo zadowolona bo wytarzała się w jakiejś padlinie.. aż jej się oczka świecą.. wyglądała wtedy miejscowo jak ciemny pręgowany akita :evil_lol: niestety nie mam jej zdjęć w tym stanie, bo zapach był zabójczy:shake::shake:

świetliki w oczach powoli nikną..

i zaczynamy się powoli wstydzić..

z minuty na minute mina Rudej markotniała..

...

Posted

i jeszcze "niedźwiedzie" zdjęcia już po delikatnym przeschnięciu - od razu "10kg" wiecej ;)

w warszawie w tym roku śnieg zupełnie nie dopisał. chyba ani razu nie było powłoczki, która by przykryła w całości trawę:shake::shake:

Posted

Akitka napisał(a):
Witam... Kto się po świętach prezentuje na wystawie w Katowicach? :cool3:

w wystawach Asia kilka razy podawała stawkę

Posted

Agappe napisał(a):
w wystawach Asia kilka razy podawała stawkę

Tak rzadko bywam na forum, że zapomniałam, że mamy taki wątek... :cool3:

Posted

Daria!! moja tajgusia w sobote wytarzala sie rowniez w pachnacym i brazowym.........czyms!! :):):)
kapiel byla rowniez, szkoda tylko,ze fotek nie zrobilam....
anatka slicznie wyglada pod prysznicem;););)

Posted

ewcik napisał(a):
Daria!! moja tajgusia w sobote wytarzala sie rowniez w pachnacym i brazowym.........czyms!! :):):)
kapiel byla rowniez, szkoda tylko,ze fotek nie zrobilam....
anatka slicznie wyglada pod prysznicem;););)

"nasze" nie było brązowe:evil_lol::evil_lol: tylko czarne:evil_lol::evil_lol:

no cóż niektóre damulki tak mają:lol: tylko Aiko jakas taka dziwna:lol:
moja Ruda zanim doprawiła się tą padlinką najpierw wlazła do czarnej kałuży i sobie brodziła w niej a potem miała czarne podkolanówki i Paulina słusznie zauważyla, że Anata lubi sobie tak pobrodzić..
najlepiej jak jest jakaś rzeczka/jeziorko.. Anata wtedy wchodzi, otwiera paszcze i woda się wlewa sama i ma sie wrażenie, że moglaby wypic tak cala tą wodę :lol::lol:

Posted

A ja ciągle szukam stawek :) Teraz czekam na Berlin bo mam dwie rywalki w swojej klasie i jesli beda to te same co w Norymbergii to licze na rewanż bo tym razem nie dam na droge Donci tabletki uspokajającej i bedzie w swoim normalnym nastroju i nie bedzie "nietykalna" przez sędziów :) W Norymbergii niestety nie byla sobą i nie polubiła sędziego :)

Posted

Bo wreszcie mamy z Tomkiem wlasne samochody którymi bez ubaw może się udać w długą trasę, choć do Berlina mamy bliżej niż do Ciebie :)
Marzy mi się wyjazd na 4 dniową wystawę do Chorwacji, ale nie wiem czy bede miec z jakim psem.

Dostał ktoś zaproszenie (informację) od Klubu Akity we Włoszech o wystawie specjalistycznej ??? Bo my dostaliśmy i znów mam nad czym myślec :)

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...