GR Posted July 25, 2005 Posted July 25, 2005 No nie wiem, czy to pregowane to takie piekne, a gdzie urajiro np.? Bo jak mowi wzorzec....... itd.gdzie biel na mordzie? albo na wewnetrznej stronie ud, a same takie wysokie biale skarpetki i to nie rowne wcale uroku nie dodaja, albo na tylnich nogach , gdzie ta biel jest bo cos nie widac za bardzo :o :o
Izis Posted July 25, 2005 Posted July 25, 2005 Ktos tu widze opisuje swojego psa ;-) No moze za wyjatkiem tych wysokich skarpetek... chociaz w tzw. miedzyczasie moze zostaly juz domalowane ... skoro strzalke mozna dorobic to pewnie skarpetki tez podciagnac sie da ;-)
GR Posted July 25, 2005 Posted July 25, 2005 Tak, ja akurat napisalam o tym wash and go pregowanym, ale i tak wydaje mi ze mniej roboty jest z malowaniem niz ze strzyzeniem, poza tym sam kolor w akicie nie jest niestety, albo stety najwazniejszy. Dosc istotne jest, zeby akita byla akita, a nie np. chartem, miala glowe charakterystyczna dla rasy, a nie dlugi waski pysk,miala krotka zwarta sylwetke, a nie byla podobna w dlugosci do jamnika. Reasumujac kolor nie jest rzecza najwazniejsza, a przy okazji proponuje sobie obejrzec zdjecie tegorocznego Zwyciezcy Europy. :fadein: :fadein: :fadein:
christoph Posted July 25, 2005 Posted July 25, 2005 Jeśli ktoś miałby wątpliwości co do zachowania akity wobec małych dzieci, polecam jedno z mich ostatnich zdjęć: "Mały Szymek karmi Bushi'ego".
weihaiwej Posted July 26, 2005 Posted July 26, 2005 O, Chris, dawno Cię tutaj nie było :) :) Mały Szymek to odważny chłopak :wink: A jak sie miewa Bushi, wybieracie sie na jakąś wystawę w najbliższym czasie? Pozdrowienia!
Kasia_i_Łukasz Posted July 26, 2005 Posted July 26, 2005 KOCHANI NARESZCIE DOCZEKALIŚMY SIĘ STRONKI ŁÓDZKIEGO ODDZIAŁU :BIG: www.zkwp.lodz.pl :BIG: ZNAJDZIECIE TAM FOLDER + ZGŁOSZENIE NA WRZEŚNIOWĄ KLUBÓWKĘ :lol: POZDRÓWKA :BIG:
Matagi Posted July 26, 2005 Posted July 26, 2005 Dziękuję wszystkim za gratulacje!!!!!!!!!! :P :P :P Z Ojosan "umoczyłam",jak zwykle na swoje życzenie :evil: ,muszę się poprawić :oops: Okii zaś łysy co prawda ,uratował honor hodowli biorąc BOB-a :D W parach byliśmy na II miejscu,ale przegraliśmy ze zjawiskowymi bokserami,Zwycięzcami Europy z Tulln 2005 / boksery były w 2 rękach,ja akity prowadziłam sama :wink: /.Okii nie jest jeszcze championem,CWC to ona ma kilka,ale brakuje mu tzw.dużego/w Warszawie niestety był również łysy :( /. Kasia i Łukasz! :P niestety,Michałek wciąż czeka na domek,jestem dobrej myśli :D Mam fotki akitowe z wystawy w Koszalinie i fotki z Augustowa,będe je powolutku wstawiała,a powolutku to dlatego,że czasu brak,małe makity od wczoraj dostają już 3 posiłki "nie od mamy",wychodzą już 3 razy dziennie na spacerek do ogrodu,energia je rozsadza,wyskakuja ze swego kojca i muszę sie nimi coraz częściej zajmować :lol: ,bo towarzystwo mamy Sake już nie jest aż tak atrakcyjne :wink: . Zdjęć maluchów mam full,musze je "obrobić" i zaczne tu wtykać powoli również,ale najpierw wystawy!Akitom fotki robione były nie przezemnie,każdy makita ma zrobionych ich kilka,ale myślę,że to dobrze,można sie przyglądać i delektować /albo nie :wink: /.
Agappe Posted July 26, 2005 Posted July 26, 2005 yahoo napisał(a):hejki! Było pytanko o wynik Yahoo... Biegł sam, więc: I dosk. Fotki z wystawy zamieścimy jeszcze dziś... :D dziś minęło i jest już jutro a fotek jak ni było tak ni ma :(( a Yahoo dostał CWC??i wiesz ktoś albo może ktoś inny coś wie na temat ocen : KOZUTSU Vadus CELIA Porażynianka HAIKU z Wilczego Dworu ???
Matagi Posted July 26, 2005 Posted July 26, 2005 [quote name='Agappe'][quote name='yahoo']hejki! Było pytanko o wynik Yahoo... Biegł sam, więc: I dosk. Fotki z wystawy zamieścimy jeszcze dziś... :D dziś minęło i jest już jutro a fotek jak ni było tak ni ma :(( a Yahoo dostał CWC??i wiesz ktoś albo może ktoś inny coś wie na temat ocen : KOZUTSU Vadus CELIA Porażynianka HAIKU z Wilczego Dworu ??? CELIA Porażynianka chyba dostała ocenę ...dobrą,ale głowy nie dam :roll: Akity w Koszalinie:
Izis Posted July 26, 2005 Posted July 26, 2005 Ktos zastosowal sliczny zielony filtr... szkoda tylko, ze nie do wszystkich akit ;-) Zdjęcie bez tego polepszacza wyglada tak:
Matagi Posted July 26, 2005 Posted July 26, 2005 Właśnie przed chwilą wywaliło mi wszystkie foty ,które wetknęłam z Augustowa :evil: :evil: Wstawiam raz jeszcze,jak wetnie,to wstawie jutro,bo dzisiaj to juz nerwów nie mam :evilbat:
Matagi Posted July 26, 2005 Posted July 26, 2005 A tutaj 2 fotki jedenastotygodniowej akitki,kupionej od rozmażacza,to ogłoszenie było na allegro.Rodowodu oczywiście niet,któreś z rodziców ponoć miało ....ale nie na pewno.....qrde,mnie ta akitka to przypomina prawie basenji,gdyby nie sierść :wink: I przypomina mi sie dyskusja na dogs,gdzie jeden ,a może i nie jeden taki,słał peany na temat akit bez papierów :-? :-? :-? jak dla mnie to akita.....miniaturowa :wink:
Matagi Posted July 26, 2005 Posted July 26, 2005 To wsio co mam! :lol: Miałam jeszcze dzisiaj wstawić maluchy przy pierwszej misce i pierwszym spacerku ,ale mam dosyć już obrabiania fotek i wstawiania,tym bardziej,że mi wcięło i musiałam powtarzać 8) Zrobie to zapewne jutro...... :lol:
donya Posted July 26, 2005 Posted July 26, 2005 Zapytam jeszcze raz LILA Botakado jaką dostał ocenę???
Asiaczek Posted July 26, 2005 Posted July 26, 2005 [quote name='Matagi']A tutaj 2 fotki jedenastotygodniowej akitki,kupionej od rozmażacza,to ogłoszenie było na allegro.Rodowodu oczywiście niet,któreś z rodziców ponoć miało ....ale nie na pewno.....qrde,mnie ta akitka to przypomina prawie basenji,gdyby nie sierść :wink: I przypomina mi sie dyskusja na dogs,gdzie jeden ,a może i nie jeden taki,słał peany na temat akit bez papierów :-? :-? :-? jak dla mnie to akita.....miniaturowa :wink: To maleństwo rzeczywiście wygląda jak akita miniatura - nowa rasa - he he, he. Albo jak skrzyżowanie shiba-inu + akita + jeszcze coś... Pzdr.
Matagi Posted July 26, 2005 Posted July 26, 2005 [quote name='Izis']Ktos zastosowal sliczny zielony filtr... szkoda tylko, ze nie do wszystkich akit ;-) Zdjęcie bez tego polepszacza wyglada tak: Nic nie zieleniłam! Takie dostałam,zmniejszyłam i wetkłam.Ja nawet nie wiem jak to filtrować :roll: A zzielenieć to powinnam ja,po tym jak mi wcięło cały wstawiony Augustów!!!! :evil:
donya Posted July 26, 2005 Posted July 26, 2005 [quote name='Asiaczek'][quote name='Matagi']A tutaj 2 fotki jedenastotygodniowej akitki,kupionej od rozmażacza,to ogłoszenie było na allegro.Rodowodu oczywiście niet,któreś z rodziców ponoć miało ....ale nie na pewno.....qrde,mnie ta akitka to przypomina prawie basenji,gdyby nie sierść :wink: I przypomina mi sie dyskusja na dogs,gdzie jeden ,a może i nie jeden taki,słał peany na temat akit bez papierów :-? :-? :-? jak dla mnie to akita.....miniaturowa :wink: To maleństwo rzeczywiście wygląda jak akita miniatura - nowa rasa - he he, he. Albo jak skrzyżowanie shiba-inu + akita + jeszcze coś... Pzdr. I jeszcze przepuklinę ma :(
Recommended Posts