Jump to content
Dogomania

Galeria Akit (prosimy zakladac oddzielne tematy!)!

Recommended Posts

Posted

Specjalnie dla Kasi i Łukasza kilka małych kruszynek :)

Matagi: to jest Fumiko Pa-Lis na wystawie w Bygdoszczy, a zeszłym roku. nie byl wtedy wystawiany, przyszedl dopingowac swoja starsza siostre Chikake :)

• Replies 10.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Asiunia02 :P Dzięki za fotki Fumiko :D Zrobię mu więcej fotek w sobotę i tu wstawię :D :D :D Ładniutkie te małe białaski :D :D :D

Posted

Witam po dłuższej przerwie!
Niektórzy pewnie już wiedzą dlaczego mnie tak długo tu nie bylo,tudzież na wystawach. :cry:
Cieszę się,też,że niektórzy juz pamiętaja Ryoko,że została zauważona. :D (i tu gratuluję Kasi i Łukaszowi białaski !,też Bosowej córci,i Kenjikowej-na pewno będzie cudna!,też :lilangel: )

RYOKO-Jej nieobecnośc na ostatnich wystawach usprawiedliwia fakt dalekiego wyjazdu jej cioci , mamy oraz przyrodniej siostry w celach matrymonialnych(a w owym czasie i sama Ryoko przechodziła swoją pierwszą cieczkę).
To już nie tajemnica-wybraliśmy się b.b.daleko,bo aż do Hiszpanii by tam pokryć nasze suczki.Z jakim rezultatem -zobaczymy,za parę tygodni. :o

to już pewnie wiadomo,że interesowałam się potomkami KAKUSUI i wynajdowałam ich w różnych krańcach Europy,by szczęśliwie dotrzeć po nitce do kłębka-tak- to na stronie KajitsuNo zobaczyłam pierwszy raz Asayake i Daiichi'ego,ale na początku myślałam ,że to Daiichi'a :sweetCyb:
dopiero kiedy jesienia trafiłam na stronę hodowli Shun'You Kensha to oświeciło mnie jaśnie,że to pies! :crazyeye:
-tak to te oczy!,ktore zuważylam tylko u Asayake i Daiichi'ego tak mnie zuroczyły!(a o czym jestem mocno przekonana to spuścizna niezwykle oryginalnej NAGASAKI),(tu musze zwrócić uwagę,że nasze Ryoko,Thayla i Momiji też mogą się pochwalić niezwykle skośnymi ślepiami)
Już jesienią 04' zaczął się miły kontakt z Sylvie Exposito współwłaścicielką DAIICHI'ego ,właścicielką hodowli SHUN'YOU KENSHA,której hodowla mocno zabazowała na importowanych z Kajitsu No kennel akitach,a potem już na potomkach KAKUSUI i HOKUUNA.

To wszystko jest przygodą,i loterią ,do DAIICHI'ego miała jechać MOMIJI -latem w ok.czerwca,ale już wiosną pojwiły się watpliwości-a jak się nie uda? :icon_roc:

Pojawił się więć pomysl by pojechać z Sayonarą i Thaylą dla wzmocnienia prawdopodobieństwa udanej dalekiej podróży...a potem,gdy
zaczęly wszystkie na raz szaleństwo godów....a pieniązki się zgadzały-to czemu nie poszaleć? :scatter:
Tak,tak,wiem a co dalej?-jeśli się udało z wszystkimi-to już plany naszej hodowli na amen się wyczerpią -będziemy dysponować PRZEOLBRZYMIĄ GRUPĄ HODOWLANĄ!!!-ale mam nadzieję silną i mocno skośnooką!
:laola:
-cóż wtedy będziemy szukać sponsorów do dalszej części zwariowanych planów,może stworzymy Zaprzęg i wyeksportujemy się na Alaskę?(pokrewny klimat do Halnej Górki) ,choć pewnie co niektórzy najchętniej by nas posłali na Syberię. :madgo:
No może dość tych wyabstrahowanych dywagacyj.

Jutro a nawet już dzisiaj zaczyna się wystawa w Buenos Aires(Argentyna)
-Światowa zresztą i mozemy tylko z daleka pokibicować.

Sory,że podam mój typ-suczki wygra ASAYAKE,a całkiem możliwe,ze i BOB przypadnie jej w udziale,a dlaczego tak sądzę?
widziałam ją w całej krasie ,codziennie przez ponad 10 dni,a i wiem,ze na wystawie w Tulln mocno wpadła w oczy sędziom z Japonii(bo bacznie obserwowali całą wystawę sam Kamisato i Awashi,a po wystawie obaj się z nia fotografowali-to już widziałam na fotkach u Sylvi,z których to fotek jedna jest na stronie Sylvi hodowli http://www.kensha.com
odsyłam tam,bo nie mogę tu wklejać nie swoich fotek,choć mam kilka świetnych od niej ,bo krąży tu jakiś Detektyw,który może się do tego przyczepić, a ja faktycznie nie uzgadniałam z Sylvią,że będę te fotki kolportować. :infinity:
mogę tylko wklejać te,które sama zrobiłam -a tych starczyloby na długo,pewnie od czasu do czasu coś wkleję.
na pewno nie omieszkam wkleić fotki IEMONA -ślicznego 4 miesięcznego akitki imp.przez Sylvi z Japonii,trzeba oddać Sylvie cześć,ze ma niezwykły talent do wyszukiwania perełek,ktorego to talentu można jej pozazdrościć. :grins:

oto śliczniutki IEMON

a to Asayake

Posted

Pani Jolu: Wielkie gratulacje za swietne dobranie krycia :)

My mamy w planach rowniez zagraniczne, ale narazie myslimy z powodu braku funduszy :(

juz sie nie moge doczekac zdjec malych akitek

Posted

[quote name='Asiunia02'] Pani Jolu: Wielkie gratulacje za swietne dobranie krycia :)
Wg. regulaminu na dogo mówimy sobie na Ty :lol: :lol: :lol:

Posted

Adda: Twoje leosie sa przepiekne !!!
kiedys chorowałam na ta rase !! widziałam ja kiedys na wystawie (pare lat temu) a pozniej ogladałam je u pana Franka z okolic Leszna (napewno znana Ci hodowla, ma takze bernardyny i mastify hiszpanskie). Ale niestety myslac o zakupie kolejnego psa zawsze mysle nad nowa rasa a i tak i tak zawsze kupuje akite :)

Wiem ze wg regulaminu tak jest ale nie zawsze wypada :)

Posted

Asiuniu zupełnie nie musisz sie,że tak powiem szczypać,wiem,że wiesz,że mam córę w Twoim wieku,widziałaś mnie i dla Ciebie jestem już "nieco"starsze pokolenie,ale tutaj łącza nas akity i śmiało możemy i też w glorii tutejszego regulaminu, zwracać się imionami,czy swoimi psudonimami,oczywiście na wystawach też!
Tak,w naszym kraju finanse to bolączka wielu ludzi,trudno jest, w większości dziedzinach,realizować marzenia. :x
My sprzedaliśmy kawałek naszej pięknej Halnej Górki,stąd finanse,normalną pracą,albo tylko hodowlą, trudno sfinansować większe marzenia. :cry:
W naszej tzw.działalności gospodarczej jeszcze 4 lata temu można było zarabaić przyzwoite pieniądze,od paru lat już nie,i tak jest u większości drobnych przedsiębiorców,a na tzw.zadupiach to już lepiej nie wspominać.
Ale życie nasze jest warte tyle na ile uda się realizować marzenia,
ale o tym wszyscy tutaj bywajacy dobrze wiedzą. :roll:

Kiedyś w latach 99-00 jeździliśmy 2 krotnie z piękną dożycą do Danii do Zw.Świata Helsinki98-pięknego psa,który wygrał w stawce 270 dogów!,wydaliśmy góry pieniędzy,co prawda i zwiedziliśmy, i poznaliśmy wspaniałych ludzi,wspaniałe psy i to musiało wystarczyć na otarcie łez,bo szczeniat nie było! do Czechów też jeździliśmy kilkakrotnie z żadnym skutkiem.Dlatego teraz aż z 3 suczkami probowaliśmy,jeśli udało się z wszystkimi trzema to będzie niezła "zabawa" :crazyeye: ,ale przy 5 osobach kręcących się przy pieskach + pracownica, to jest to do ogarnięcia,jeśli choć jedna z suń powije szczeniątka to będzie juz wystarczające szczęście. :D
pozdrawiam wszystkich

Posted

Wyniki z MWPR Warszawa
Leos Jancik

Akita Psy szczeniąt
FOKUS Roal - wo

Akita Psy młodzieży
Akita u Izis (FCI) TADA - 1/I, dosk. m. złoty
Akita u Izis (FCI) UMON - niobecny

Akita Psy pośrednia
BIMBO Yamamoto - oc.dosk, 1/II, CWC, res. CACIB
BOKUSHI Yamamoto - oc.dosk, 2/II

Akita Psy otwarta
FUMIKO Pa-Lis - oc.dosk., 1/III, CWC, CACIB, NPwR
OKII Matagiinu PL - oc.dosk., 3/III
TCHIKADO Co Ty na To - oc.dosk., 2/III

Akita Suki młodzieży
ENISA Porażynianka -oc.dosk, 1/II, Zw.Mł.
REN'AI SABI Halne Wzgórze (FCI) - oc.dosk, 2/II

Akita Suki pośrednia
BUNYA Yamamoto - oc.dosk., 1/II, CWC
Akita u Izis TAKA - oc.dosk., 2/II

Akita Suki otwarta
AKARI Bakira - oc. dosk., 2/II
OJOSAN Matagiinu PL - oc.dosk 1/II, CWC, res. CACIB

Akita Suki championów
ANATA Yamamoto - oc.dosk., 1/I, CWC, CACIB, NSwR, BOB

Pan Leos Jancik zaprosił Bimbuśka na wystawy do Czech , powiedział, że tak pieknych akit w Czechach nie ma :P

Posted

OGROMNE GRATULACJE DLA BIMBUSIA I ANATY !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ciesze sie bardzo z wyniku Fumisia :) 2 wystawa w klasie posredniej lub otwartej i 2 x CWC.

Posted

nie wiedziałam,że ta wystawa będzie międzynarodowa,ale rozumiem,że to niejako zastępstwo za tę kwietniową.
GRATULUJE SUPER WYNIKÓW!!! :P
Ja też uważam ,że w tej chwili mamy już znacznie lepsze akity niż w Czechach,może trzeba zacząć jeździć tam na wystawy i przełamać "czeską tendencyjność" w ocenach naszych akit?
Ja miałam okazję być na wystawie w Hiszpanii,w Victorii Gastez ,była to wystawa krajowa a sędziowała ...Czeszka!(sory ale nie pamiętam w tej chwili nazwiska )akit było 8 suczki wygrała Asayake a BOB i NPwR b.ładny pies po Hokuunie -HOKUSHUMARU D'Obakosow będący w hodowli Legends Continues(http://www.legendcontinueskennel.com ),w której również aktualnie przebywa Hokuun i jeszcze piękny młody imp. z Japonii ITSI MATU GO Kubel.
Sedziowie czescy jeżdżą po całym świecie i sędziują,ale na swoje międzynarodowe wystawy niechętnie wpuszczają innych sędziów,co mnie troche dziwi-ktoś może wie dlaczego???

fotka z wystawy w Victorii Gastez 26.06.05' na fotce HOKUSHUMARU z właścicelem i sedziną

Ps.dzięki za trzymanie kciuków za suczek "odmienne stany świadomości"! :)

Posted

Co innego gdy Czech sędziuje w innym kraju a co innego w Czechach i mruga porozumiewawczo do swoich. Może nie wszyscy tacy są :roll:

Posted

No to lecimy ze zdjęciami

Najpierw rodzinnie - Anata Yamamoto i Bimbo Yamamoto (niestety to jedyne zdjęcie Bimbuśka jakie mam)

Fumiko Pa-Lis

Posted

Lokaty - psy - klasa otwarta

Fumiko Pa-Lis, Tchicado Co Ty na To, Okii Matagiinu PL

Suki - młodzież
Ren'ai Sabi Halne Wzgórze

Posted

Suki - porównanie

Bunya Yamamoto, Ojosan Matagiinu PL, Anata Yamamoto

BOB - porównanie
EnisaPorażynianka, Anata Yamamoto, Fumiko Pa-Lis

Przepraszam za kropkę na niektórych zdjęciach ale padał deszcz

Posted

[quote name='donya']

Donya: Czy wyrazasz zgode abym umiesciła te zdjecie na naszej stronie ?? Ja niestety nie posiadam ani jednego zdjecia na ktorym Fumi stoi w miare ustawiony gdyz moja obecnosc rozbudza w nim diabla (najchetniej by lizał mnie po buzi pol dnia) i podczas jego wystawiania musze sie ukrywac :)

Posted

kadziumia napisał(a):
ewaka napisał(a):
Ja w kwestii formalnej:

Pomijając fakt kto, gdzie i kiedy wstawił tajemniczą fotkę pewnej tajemniczej suczki pewnej tajemniczej pani, informuję szanownych Państwa toczących pianę, że w Polsce nie obowiązuje takie prawo, że trzeba sie pytać, czy mozna zrobić pieskowi zdjęcie czy nie, i czy trzeba informować własciciela psa, co sie z własnym zdjęciem zrobi.

Jeżeli zrobiłam zdjęcia, to mam do nich prawa autorskie i tyle. Oczywiście, można się kogos zapytac, ale jest to tylko dobra wola fotografującego. Tak naprawdę pytać powinno się tylko LUDZI, których się fotografuje, i częśc profesjonalnych fotografów to robi, ale własciwie tylko w przypadku "cywilów". Jak wygląda w praktyce dochodzenie praw o naruszenie dóbr osobistych - popatrzcie na pracę papparazzich, którzy pracują, i jakoś nic im nie zagraża.

A co do psa. W końcu akit w Polsce nie jest aż takie zatrzęsienie, a zwłaszcza pręgusów. Jeżeli suka jest zarejestrowana w ZK, łatwo to sprawdzić - co to za jedna. No chyba, że to pies bez papierów, co też jest możliwe, ale to by znaczyło, że któryś z pręgusów "trzaskał coś na lewo".
Jak detektyw, chce to niech szuka.

Generalnie zdjęcia są lepsze i gorsze, i włascicielowi zawsze będzie coś nie w smak. Jeszcze się taki nie urodził, co każdemu dogodził.
Ja też chciałabym wyglądać na zdjęciach tak jak 5 lat temu, kiedy wazyłam 40 kg mniej, ale rzeczywistośc jest okrutna. Nie podobam się sobie na zdjęciach, ale robie afery, ze na tym wyszłam ładniej a na tym nie, gdy znajomi zrobią mi fotografie. Z twoich słów Izyda wynika, że każda fotografia którą setki z nas dogomaniaków umieszczamy na swoich stronach - klubowych, wystawowych (a z każdej wystawy czy zawodów, są setki zdjęć i setkami psów) - POWINNISMY SIĘ PYTAC WŁASCICIELA CZY MOŻEMY ZROBIĆ PSU ZDJĘCIE, I CZY MOŻEMY JE WRZUCIĆ NA STRONKĘ?????? W ten sposób nikt nie zamieścił by zdjec, bo pirmo - byłoby to awykonalne, secundo - jednemuy by się nie spodobał ruch włosa, innemu rzucany cień, a kolejnemu fotka - jak jego pies podczas biegu robi kupe w locie ;-)))) To jakiś absurd.
I po co to wszystko?? O jedną zwykłą fotkę zwykłej akity?? Co jest takiego drastycznego w tym zdjęciu, co nienormalnego??? bo ja tego nie zauważam. Mam kilkaset tysięcy zdjęć haszczaków, jak dorzucę jakieś fane, to wysyłam innym haszczakowcom, przekazujemy sobie co, kot, i jak. To jest chyba wazniejsze, niż afery o nic.

ps.

No wlaśnie :):):) Czyli Lilka to święta kobita, a ewaka napisała świętą prawdę ;):)

A wracając do sprawy, to skoro suczka jest w Trójmieście, to ja spróbuję sprawdzić w Oddziale Gdańskim, czy mamy zarejestrowaną jakąś młodą pręguskę (tak sądzę ze zdjęcia), tylko żeby jeszcze ktoś mógł sprawdzić w Oddziale Gdyńskim ..... Chociaż to pewnie i tak nie rozwiąże "zagadki" tożsamości suni, jeśli np. jest bez rodowodu, albo "kanapowa do kochania", co często idzie w parze z "nierejestrowaniem" mimo posiadania metryki :(.

ps.
Asiaczku mój najmilejszy, ale następnym razem, to po drodze E7 proszę do mnie na kawę jeszcze zajechać :):):):)

mfg

Pamiętałam "ogólnie" o znajomych, ale sama wiesz, że miałam mało czasu, bo primo - musiałam zdążyć na spacer a Agabass, a secundo - ten wyjazd to był trochę wyjazd "kurierski"; zawiozłam, odebrałam, przekazałam itp.
A jezeli chodzi o kawę - to juz teraz zamawiam kawę o nazwie "herbata na sznurku, bez cukru, z cytryną." :lol:
I vice versa.
Pzdr.

Posted

[quote name='Detektyw']domorosły hakerze - podobnie jak jedna osoba może występować pod różnym IP, podobnie różne osoby mogą występować po jednym IP.
Co zaś do śledztwa – tajemnicą poliszynela jest kto owo zdjęcie wykonał, rozesłał i uknuł intrygę pozostając anonimowy. Wszyscy doskonale wiedzą kto to, niektórzy może się tylko domyślają. Skoro sprawa jest jasna śledztwo zostaje zamknięte – do czasu uknucia kolejnej intrygi.
Evelina - co Ty na to?!
Pzdr.

Posted

[quote name='Asiunia02'][quote name='donya']

Donya: Czy wyrazasz zgode abym umiesciła te zdjecie na naszej stronie ?? Ja niestety nie posiadam ani jednego zdjecia na ktorym Fumi stoi w miare ustawiony gdyz moja obecnosc rozbudza w nim diabla (najchetniej by lizał mnie po buzi pol dnia) i podczas jego wystawiania musze sie ukrywac :)

Oczywiście, że tak :P

Posted

No i po wystawie :lol:
Asiunia 02! :P nie zrobiłam obiecanych fotek Fumiko,ale masz fotki od Agnieszki,zapewne będzie ich tu później więcej,bo robiła je też Ela-Takatuka :D Powiedziałam właścicielom Fumiko,żeby sie z wami skontaktowali :P Kazałam też skontaktować sie z hodowcą dla właścicieli Fokusa Roal :roflt: .Oni jakoś tak nie za wyrażnie przedstawili psa,że myślałam,że to Fumiko :wink: /może mnie Tomek nie zabije :wink: /.Z wystawy jestem zadowolona połowicznie :) .Okii dostał ocenę doskonałą i 3 lokatę.Możliwe,że łysol nie zasługiwał na 1,ale i nie na 3 :wink: Sędzia opis zakończył:"dobrze prezentowany",czego nie można powiedzieć o wystawieniu Ojo :evil: Małpa jedna robiła wszystko,żeby sie nie pokazać /ona nie cierpi wystaw i fotografowania/,biegała skosem,nos przy ziemi,zachowywała sie jak pies gończy :evil: .Sędziemu podobała sie bardzo :D ,przy porównaniu z Anatką powiedział,że suka piękna,ale z Darii lepszy handler :wink: :wink: :wink: Będę musiała jakoś Darii zacząć podstawiać nogę :wink: ,bo Ojosan dostała wczoraj ocenę doskonałą,Cwc,res.Cacib i tym samym od wczoraj jest już Championem Polski :D :D :D ,bo teraz będziemy się spotykały w tej samej klasie :lol: :lol: :lol:

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...