Jump to content
Dogomania

Galeria Akit (prosimy zakladac oddzielne tematy!)!

Recommended Posts

Posted

Detektyw napisał(a):

Kadziunia jednak wpada na akitowe forum dosyć rzadko – jako „dyżurne pogotowie zdjęciowe” – i dziwnym jest że sprawa tajemniczej suni zainteresowała ją tak żywo, że nawet w oddziale (nie swoim z resztą) zamierza ją sprawdzać ???

Wiesz co "Detektywie", taki z Ciebie detektym, jak z koziego zada armata ;) - parafrazując staropolskie porzekadło :):) Na Akitowym Forum jestem codziennie kilkakrotnie, śledząc wyniki wystaw oraz ukazujące się zdjęcia, gdyż po Samoyedach i Malamutach to Akity są kolejną rasą gr.V, którą chciałabym bliżej poznać i systematycznie rozszerzać swoją wiedzę na temat "aktualności" - trendy, exterier i konkretne psy - preferowane w Polsce.
Co zaś się tyczy Oddziału, to może mnie oświecisz, gdzie ja mam zarejestrowane psy :roll: , bo wygląda na to, ze wiesz to lepiej ode mnie :thumbs:

A z resztą, "jak się za adwokata nająłeś, to sobie poszczekaj" - qrde, jak ja lubię to parafrazowanie - ;), w końcu na statusie ANONIMA każdemu wolno, no nie??? :):):)

mfg

• Replies 10.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Asiunia02 napisał(a):
No to Asztarek bedzie mial kolezanke :laola: a moze chociaz zdradzic czy to nasza krajanka :terazpol: , czy moze z obcej ziemi przybedzie?? Juz sie nie moge doczekac zdjec nowej akitki :BIG:

Szczerze powiedziawszy bardzo długo wahaliśmy się między Włochami i Francją ale jak już spadliśmy ponownie na ziemię to doszliśmy do wniosku że na taki zakup poprostu nas jeszcze nie stać :bigcry: może kiedyś.........pożyjemy zobaczymy :lol: marzyliśmy o białej suni (takiej jak :lilangel: RYOKO Halne Wzgórze) i jak się dowiedzieliśmy że w pewnej polskiej hodowli :wink: właśnie taka biała sunia czeka na nas, to już nie mieliśmy wątpliwości :D

Posted

Detektyw napisał :

Kim jest osoba, której zależy abyście pozostali skłóceni?

:hmmmm: a może spójrz w lusterko :lol: :wink: :lol: :wink: :lol: :wink:

Posted

Kasia i Łukasz! :P Czekamy na fotki białaski! :D :D :D
A to moje dzisiejsze fotki makitowe :D Dziś było znowu ważenie :wink: Ważymy po 1,4 kg :lol:

ciekawa ta fotka wyszła :wink:

Posted

[quote name='takatuka'][quote name='Matagi']

:loveu: :iloveyou: :loveu:
mój ulubieniec :angel:
Lilcia czy masz juz pomysł na imonka? :lol:

Białasek tutaj akurat ziewał :lol: :lol: :lol:
A pomysłu na imiona nie mam :wink: Ale wymyśliłam sobie,że szczeniaczki ochrzci mi kolega kolegi,niejaki Takashi Yamamoto :wink: :lol: /zgodził się :D /,który będzie koncertował 10.07 w Łazienkach chyba :D ,jest pianistą :D

Posted

Daisunia napisał(a):
Matagi śliczne fotki !
A Sake widac nie odstępuje dzieciakow na krok :D :lol: :lol: troskliwa z niej mamuśka :)

Dzięki!!!! :P Podziwiam Sake,bo pomimo upałów siedzi przy pryszczach :P ,leżą one przy jej brzuchu,a grzać muszą ojjjjjjjjjjj :wink:

Posted

Matagi napisał(a):

A pomysłu na imiona nie mam :wink: Ale wymyśliłam sobie,że szczeniaczki ochrzci mi kolega kolegi,niejaki Takashi Yamamoto :wink: :lol: /zgodził się :D /,który będzie koncertował 10.07 w Łazienkach chyba :D ,jest pianistą :D

A może Bimbuska chciałby poznać, toż to przecież rodzina :wink:

Posted

Matagi napisał(a):
szczeniaczki ochrzci mi kolega kolegi,niejaki Takashi Yamamoto :wink: :lol: /zgodził się :D /,który będzie koncertował 10.07 w Łazienkach chyba :D ,jest pianistą :D

:o Jestem pod wrażeniem :o

Posted

Matagi napisał(a):

No to zapowiada sie ciekawie :lol:

Posted

donya napisał(a):
Matagi napisał(a):

A może Bimbuska chciałby poznać, toż to przecież rodzina :wink:

:lol: :lol: :lol: :lol: To leć w niedzielę na koncert gdzie koncertować będą Yamammoto :lol: I skrzyknij całą polską familię :lol: :lol: :lol: Rodzinnie będzie :lol: :lol: :lol: :lol:
W Japonii z Yamamotami to chyba jak u nas z Kowalskimi czy Malinowskimi :lol: :wink:

Posted

A mnie się zabawa w DETEKTYWA zaczyna chyba podobać ;-) Czyżby nasz anonimowy detektyw zapomniał o ostrożności i o tym, że w Internecie nie ma miejsce na anonimowość????

Pewnie ku uciesze niektórych zasieję teraz ziarno wątpliwości, czy Detektyw jest rzeczywiście osobą postronną. Co więcej sądzę, że doskonale orientuje się w akitowym świecie, a może nawet jest jego częścią???? ;)))) Po przeprowadzeniu analizy językowej postów Detektywa na Dogomania.pl oraz postów pewnego Anonimowego na Dogs.pl ;-) mam wrażenie, że również i tam w topikach o Akitach brał czynny udział.

Możesz to potraktować jako żart, ale chyba masz świadomość, że każdy domorosły "haker", dobry informatyk czy zwykły administrator sieci jest w stanie sprawdzić IP piszącego w sieci, z każdego miejsca na ziemi. I nie jest to również niezgodne z prawem, bo IP jest podstawową, jawną informacją o tym skąd piszemy. To, ze na dogomanii się IP nie pokazuje, nie oznacza, że nie można go sprawdzić. I to wcale nie poprzez Modów, co juz nie raz zbuntowani forumowicze udowadniali ;-)
Jest dosyć duże prawdopodobieństwo (bo przecież mógł być to brat bliźniak, sąsiadka, albo ktoś podszywa się pod twoje IP), że na dogs.pl
to ty pisałeś:

"Nie ma co odradzać. Sama się dziewczyna przekona. Halniaki (czyli Halne Wzgórze - przyp. Ewaka) stare wyjadacze. Trzeba tylko uważać, bo już się tam u wnuczków ciemne kufy pokazują i zbieleć nie chcą i ocen doskonałych nie ma Jakby co to zawsze można wziąć pieska z tego nierejestrowanego miotu – bedzie taniej. Polecam."

i jeszcze kilkanascie inych cenny uwag dotyczących polskiego środowiska Akiciarzy.

w kazdym razie chyba komputerek był ten sam, co teraz, co?
Jeżeli to nie ty, to napisz, ktoś ty. :lol: Nikt nie każe ci być anonimowym. Oczywiście, możesz napisać, że to nie ty, ale wówczas chyba jednak musialbyś się ujawnić, a tym samym dowiedzielibyśmy się wszyscy co tak bardzo cię ubodło, że postanowiłeś przeprpwadzić swoje śledztwo w sprawie tajemniczej podrózy na szlaku Gdańsk-Warszawa oraz pochodzenia tego zdjęcia.
Inaczej sorry - nieobecni głosu nie mają. A nie ujawniając sie tutaj - dla wielu po prostu nie istniejesz, i z twoim zdaniem liczyć się nie trzeba.

Aha, jak już się bawimy w detektywów. Ja juz też wiem co to za suka. A ty? Podpowiem - jest rodowodowa i zarejestrowana w ZK. Jej imie chyba zaczyna się na te literkę co moje. :lol:

Posted

Kasia i Łukasz: 4 wrzesnia bedziemy w włocławku lub na Czechach, narazie nie wiemy :) Chyba sa minimalne szanse na pojawie sie Nas w Czestochowie. Szkoda :( Moze gdzies indziej sie spotkamy. Do Włocławka mamy blizej, a na Czechy, jesli pojedziemy to, aby powalczyc o CACIB-a do Inter Championa. Napewno spotkamy sie w 2006 roku na swiatówce w Poznaniu, bo tam nie powinno nikogo zabraknac :) To mały zarcik :) licze na wczesniejsze spotkanie :) My niestety mieszkamy w innej czesci Polski niz wiekszosc dogomaniaków i jedynie widzielismy sie na wystawie w tym sezonie w Chrisem i to w Berlinie.

Posted

domorosły hakerze - podobnie jak jedna osoba może występować pod różnym IP, podobnie różne osoby mogą występować po jednym IP.
Co zaś do śledztwa – tajemnicą poliszynela jest kto owo zdjęcie wykonał, rozesłał i uknuł intrygę pozostając anonimowy. Wszyscy doskonale wiedzą kto to, niektórzy może się tylko domyślają. Skoro sprawa jest jasna śledztwo zostaje zamknięte – do czasu uknucia kolejnej intrygi.

Posted

Kasia_i_Łukasz napisał(a):

Szczerze powiedziawszy bardzo długo wahaliśmy się między Włochami i Francją ale jak już spadliśmy ponownie na ziemię to doszliśmy do wniosku że na taki zakup poprostu nas jeszcze nie stać :bigcry: może kiedyś.........pożyjemy zobaczymy :lol: marzyliśmy o białej suni (takiej jak :lilangel: RYOKO Halne Wzgórze) i jak się dowiedzieliśmy że w pewnej polskiej hodowli :wink: właśnie taka biała sunia czeka na nas, to już nie mieliśmy wątpliwości :D

No tak sprowadzenie dobrego psa sporo kosztuje.
Ale w Tajgecie też ładne białe szczeniaki :-)

Posted

Izis napisał(a):
Kasia_i_Łukasz napisał(a):

No tak sprowadzenie dobrego psa sporo kosztuje.
Ale w Tajgecie też ładne białe szczeniaki :-)

Kasia_i_Łukasz ! czyli będziecie mieli teraz dwie akity ? Gratuluje ;) i zazdroszcze białaski ;)

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...