Matagi Posted July 4, 2005 Posted July 4, 2005 adda napisał(a):To ile one mają dni? Ponad kilogram :o O lala! Mają tydzień!!! :D :D :D Przez tydzień podwoiły swoja wagę,tak ma być!! :D :D :D Przeca one niezwykłe,no nie? :wink: :wink:
Izis Posted July 4, 2005 Posted July 4, 2005 Owszem i wiem, że zdjęcie zrobione zostało bez wiedzy i zgody a także bez zgody opublikowane. Bardzo niesmaczne uważam. Zreszta dokładnie wiem kto zrobił to zdjęcie więc możecie sobie oszczędzić pisania, że zrobił je ktoś inny i w dodatku całkiem przypadkiem... Myślę, że w odpowiednim czasie sunia pojawi się na wystawach więc jeszcze zdąży owa "tajemnicza osoba" zrobić jej niekorzystne swoim zwyczajem zdjęcie. Nie wiem po co się tak spieszy ;-) Czyżby bała się, że później ciężko będzie zrobić suni niekorzystne zdjęcie? Przecież jest w tym mistrzem, więc na pewno jej sie to uda ;-)
Asiaczek Posted July 4, 2005 Posted July 4, 2005 Izis napisał(a):Asiaczek napisał(a): Aha, spacer miał miejsce na Osiedlu "Zaspa" w Gdańsku. Pzdr. Jasne. Zupełnie przypadkiem spacerowałaś na Zaspie, zupełnie przypadkiem zrobiłaś tam zdjęcie czyjegoś psa i zupełnie przypadkiem bez zgody właściciela i z ukrycia ;-) Strasznie to grubymi nićmi szyte biorąc pod uwagę, że przecież mieszkasz w Warszawie. Hehe dziwną mają ludzie dzisiaj mentalność słowo daję. Nie wspominasz nic, żeby starsza Pani pozwoliła Ci sfotografować ową suczkę i dodam może, iż wiem na 100%, iż nie miałaś na to jej zgody, bo osobiście ją o to spytałam. Owa pani widziała i nie protestowała. A nawet się lekko usmiechała. A jeżeli wiesz, czyja jest ta pręguska, napisz. I będzie po sprawie. Na forum baskowym takie postepowanie to normalka. Nikt nie czuje się urażony, a wręcz przeciwnie - cieszymy sie, że jeszcze jeden basek został odkryty dla innych. Co to za jakieś urażone tajemnice na Waszym forum?! Pzdr.
Matagi Posted July 4, 2005 Posted July 4, 2005 [quote name='Izis']Owszem i wiem, że zdjęcie zrobione zostało bez wiedzy i zgody a także bez zgody opublikowane. Bardzo niesmaczne uważam. Zreszta dokładnie wiem kto zrobił to zdjęcie więc możecie sobie oszczędzić pisania, że zrobił je ktoś inny i w dodatku całkiem przypadkiem... Myślę, że w odpowiednim czasie sunia pojawi się na wystawach więc jeszcze zdąży owa "tajemnicza osoba" zrobić jej niekorzystne swoim zwyczajem zdjęcie. Nie wiem po co się tak spieszy ;-) Czyżby bała się, że później ciężko będzie zrobić suni niekorzystne zdjęcie? Przecież jest w tym mistrzem, więc na pewno jej sie to uda ;-) Nooooooo taaaaaak..... :-? Izyda! :P Byłaś w Ustroniu i nic nie piszesz :( Stawka była podana,ale o wyniki Cię proszę,znasz chyba :wink: Napisz,proszę :D
Izis Posted July 4, 2005 Posted July 4, 2005 Na stronie moich psow sa ich wyniki. Reszty nie znam. Dwie suczki z mlodziezy i z posredniej bodajze uzyskaly bardzo dobra. Nie wiem jaka ocene uzyskala SODA Jamni Jar ani reszta z akit. Musisz o to spytac ich właścicieli. Ja tam miałam spotkanie czysto rodzinne, więc sorki ale byłam bardziej zainteresowana małą pręguską i wspólną kąpielą całej trójki w Wiśle niż wystawianymi tam akitami. Piesak z którym TADA wygrał był naprawdę ładny ale młodziutki jeszcze. Nie mam pojecia kto wział rase i czy w ogole ja przyznano. Moje oba wygraly klase młodzieży z ocena doskonała i złotym medalem. To tyle co wiem. Wiec moze SODA wziela rase?
Izis Posted July 4, 2005 Posted July 4, 2005 Asiaczek napisał(a): Owa pani widziała i nie protestowała. A nawet się lekko usmiechała. A jeżeli wiesz, czyja jest ta pręguska, napisz. I będzie po sprawie. Na forum baskowym takie postepowanie to normalka. Nikt nie czuje się urażony, a wręcz przeciwnie - cieszymy sie, że jeszcze jeden basek został odkryty dla innych. Co to za jakieś urażone tajemnice na Waszym forum?! Pzdr. No jeśli u Was w rasie to normalne robić czyjemuś psu bez wiedzy i zgody jego właściciela zdjęcie a potem publikować je na forum to już nic mnie nie zdziwi. Uśmiechnęła się mówisz owa Pani... a to ciekawe i pewnie jeszcze poprosiła, żebyś zamieściła to zdjęcia na formu dogomanii? ;-) To bardzo przykre, że już na spacer nie można pójść z psem, żeby jacyś wścibscy ludzie bez pytania nie zaczęli mu robić fotek. Mnie uczono, że najpierw trzeba spytać o zgodę właściciela (wyjątek, gdy pies znajduje się na ringu na wystawie).
Matagi Posted July 4, 2005 Posted July 4, 2005 Dzięki i gratulacje!!!! :P Widzę,że p.Boryczko posędziowała ostro,skoro tytułów nie przyznała :-?
Asiaczek Posted July 4, 2005 Posted July 4, 2005 Izis napisał(a):Asiaczek napisał(a): Owa pani widziała i nie protestowała. A nawet się lekko usmiechała. A jeżeli wiesz, czyja jest ta pręguska, napisz. I będzie po sprawie. Na forum baskowym takie postepowanie to normalka. Nikt nie czuje się urażony, a wręcz przeciwnie - cieszymy sie, że jeszcze jeden basek został odkryty dla innych. Co to za jakieś urażone tajemnice na Waszym forum?! Pzdr. No jeśli u Was w rasie to normalne robić czyjemuś psu bez wiedzy i zgody jego właściciela zdjęcie a potem publikować je na forum to już nic mnie nie zdziwi. Uśmiechnęła się mówisz owa Pani... a to ciekawe i pewnie jeszcze poprosiła, żebyś zamieściła to zdjęcia na formu dogomanii? ;-) To bardzo przykre, że już na spacer nie można pójść z psem, żeby jacyś wścibscy ludzie bez pytania nie zaczęli mu robić fotek. Mnie uczono, że najpierw trzeba spytać o zgodę właściciela (wyjątek, gdy pies znajduje się na ringu na wystawie). Słuchajcie, co to za jakaś tajemnicza suczka?! Nietykalna?! Jeżeli ktoś ją zna, to niech się odezwie i wyjaśni, bo widzę, że tutaj działa jakaś zmowa milczenia. Co jest?! Naruszyłam jakieś tabu?! Izis, Ty piszesz tylko o starszej pani. Wynika z tego, że ją znasz (Panią, a nie suczkę), ze nie jest ona dla Ciebie obca. Ale może i suczkę znasz? Napisz, co to za zwierzaczek i już. Po sprawie. Albo niech odezwie się właściciel suni i powie, że mu się ta cała sytuacja nie podoba. Na DGM sunia jest nieznana. Tak wynika z postów. Może ona jest nie-dogomaniacka? Opisałam sytuację w dobrej wierze, że ktoś się ucieszy, że jeszcze jedna akitka została "odkryta", a tu okazuje się, że to jakaś tajemnicza suczka, o której nikt nie chce się wypowiadać? Co jest?! Nie kumam tej całej, niezdrowej sytuacji... Myślałam, że akiciarze ucieszą się ze zdjęcia pręguski :( Pzdr.
Izis Posted July 4, 2005 Posted July 4, 2005 Asiaczek a nie przyszło Ci przypadkiem do głowy, że może jej właściciel nie życzy sobie aby ją ktoś odkrywał? Pokaże się jak przyjdzie jej czas. Na razie dajcie suce święty spokój. I kropka.
adda Posted July 5, 2005 Posted July 5, 2005 Matagi napisał(a):adda napisał(a):To ile one mają dni? Ponad kilogram :o O lala! Mają tydzień!!! :D :D :D Przez tydzień podwoiły swoja wagę,tak ma być!! :D :D :D Przeca one niezwykłe,no nie? :wink: :wink: To ja w takim razie nie wiem, czy pięć tysiaków to nie za mało :roll:
Matagi Posted July 5, 2005 Posted July 5, 2005 adda napisał(a):Matagi napisał(a):adda napisał(a):To ile one mają dni? Ponad kilogram :o O lala! Mają tydzień!!! :D :D :D Przez tydzień podwoiły swoja wagę,tak ma być!! :D :D :D Przeca one niezwykłe,no nie? :wink: :wink: To ja w takim razie nie wiem, czy pięć tysiaków to nie za mało :roll: Hmmm......zawsze można podwyższyć cenę.... :wink: :lol: :wink: :lol: :wink:
adda Posted July 5, 2005 Posted July 5, 2005 [quote name='Matagi']Hmmm......zawsze można podwyższyć cenę.... :wink: :lol: :wink: :lol: :wink: Pewnie, i tak będą szły jak woda 8) nad wodą
Detektyw Posted July 5, 2005 Posted July 5, 2005 witam wszystkich – od dziś mam zamiar tropić i ujawniać małe i duże kłamstewka i intrygi naszych dogomaniaków. oto jedno z nich: [quote name='Asiaczek']Hej, na tym topiku piszę po raz pierwszy. Nie wiem, czy dobrze wybrałam temat, najwyżej Administrator mnie wyrzuci. Zobaczymy. Otóż 18 i 19 czerwca br. byłam u znajomych w Gdańsku i tam podczas spaceru zobaczyliśmy suczkę akitę. Nie orientuję się zbyt dobrze w akitach, tak więc może Wy pomożecie zidentyfikować sunię. A może ona nie jest "dogomaniacka"? Oto ona: Suczka była na spacerze ze starszą panią. A zwróciłam na nią uwagę, bo bardzo lubię kolor pręgowany u psiaków (dlatego mam basenji Gusia-pręgusia). Nie wiem, w jakim jest wieku, starsza pani wołała na nią chyba Eni, Emi...? Aha, spacer miał miejsce na Osiedlu "Zaspa" w Gdańsku. Pzdr. nic nie byłoby tym dziwnego gdyby nie fakt że w typ samym czasie asiaczek spacerował ze swoimi basenji po polach mokotowskich w Warszawie http://www.dogomania.pl/index.php?name=PNphpBB2&file=viewtopic&t=23657&postdays=0&postorder=asc&start=45 Nieładnie jak dogomaniak kłamie asiaczku. Teraz w ramach odkupienia win zostaje ci się tylko przyznać kto ci przysłał to zdjęcie na @ z proźbą o wstawienie na dogo. Cóż to za tajemnicza osoba równie tajemnicza jak owa sunia - intryguje wykorzystując znajomych, a sama pozostając w cieniu?
Kasia_i_Łukasz Posted July 5, 2005 Posted July 5, 2005 Czy ktoś z akiciarzy wybiera się może do Zakopca :question: Mieliśmy sobie odpuścić wystawy na okres wakacji i Łukasz twardo się tego trzyma :nonono2: a mnie jakoś brakuje tego dreszczyku wystawowego i całej tej atmosferki dlatego spróbuje go przekonać :modla: żeby poprostu połączyć wakacje z wystawką i skoczyć na kilka dni do Zakopca :multi: pozdrówka :hand:
Matagi Posted July 5, 2005 Posted July 5, 2005 [quote name='Detektyw']witam wszystkich – od dziś mam zamiar tropić i ujawniać małe i duże kłamstewka i intrygi naszych dogomaniaków. oto jedno z nich: [quote name='Asiaczek']Hej, na tym topiku piszę po raz pierwszy. Nie wiem, czy dobrze wybrałam temat, najwyżej Administrator mnie wyrzuci. Zobaczymy. Otóż 18 i 19 czerwca br. byłam u znajomych w Gdańsku i tam podczas spaceru zobaczyliśmy suczkę akitę. Nie orientuję się zbyt dobrze w akitach, tak więc może Wy pomożecie zidentyfikować sunię. A może ona nie jest "dogomaniacka"? Oto ona: Suczka była na spacerze ze starszą panią. A zwróciłam na nią uwagę, bo bardzo lubię kolor pręgowany u psiaków (dlatego mam basenji Gusia-pręgusia). Nie wiem, w jakim jest wieku, starsza pani wołała na nią chyba Eni, Emi...? Aha, spacer miał miejsce na Osiedlu "Zaspa" w Gdańsku. Pzdr. nic nie byłoby tym dziwnego gdyby nie fakt że w typ samym czasie asiaczek spacerował ze swoimi basenji po polach mokotowskich w Warszawie http://www.dogomania.pl/index.php?name=PNphpBB2&file=viewtopic&t=23657&postdays=0&postorder=asc&start=45 Nieładnie jak dogomaniak kłamie asiaczku. Teraz w ramach odkupienia win zostaje ci się tylko przyznać kto ci przysłał to zdjęcie na @ z proźbą o wstawienie na dogo. Cóż to za tajemnicza osoba równie tajemnicza jak owa sunia - intryguje wykorzystując znajomych, a sama pozostając w cieniu? Skoro taki z Ciebie Detektyw :wink: ,to może Ty mi powiesz,kto mi przesłał zdjęcia,które zamieściłam tu,w galerii akit.Jest tam też pręgowana,tajemnicza suczka i białe akity.Nie wiem też co to za psy,więc może drogą dedukcji oświecisz mnie?Czy Ty tylko czepiasz sie Asiaczka? - wybacz,ale mam takie wrażenie,że Detektyw zalogował sie ,tylko po to aby dopiec Asiaczkowi. :-? Zdjęcia,o których mówię,są na 91 stronie w galerii.Czekam więc na efekty pracy Twojej,Detektywie :wink: :wink: I nie ja tu intryguję, i nie ja chowam się pod tajemniczym nickiem.To nie dogs,tutaj trzeba się zalogować było,żeby komuś "dowalić",Anonimy tu niby nie piszą,no...prawie :wink: Przedstaw się więc Detektywie,albo idź sobie szukać afery gdzie indziej. :-?
malawaszka Posted July 5, 2005 Posted July 5, 2005 hahaha Detektywie - ktoś okradł mi dziś garaż - pomożesz??? :modla:
Izis Posted July 5, 2005 Posted July 5, 2005 Wystawę w Ustroniu wspominam bardzo miło. Bardzo sympatyczni właściciele akit. Fajne plenery a jak komuś za bardzo dokuczył upał to zawsze można było się popluskać w Wiśle tuż za płotem praktycznie ;-) No i spotkałam słodką sunię z mego drugiego miotu. Strasznie towarzyski psiak. :-)
Asiunia02 Posted July 5, 2005 Posted July 5, 2005 U nas rowniez panuje sielankowa atmosfera gdyby nie odwieczny problem pani Izis o zdjecia. A czy detektyw wie kiedy to spotkanie basenji sie odbyło?? Albo nie doczytałam albo nikt tam daty i godziny nie podał. wydaje mi sie, ze wlascicielka preguski nie ma nic przeciwko temu. Chyba, ze ktos jej nagadał jakis głupot, ze nie wiadomo co o jej psie sie mówi. Ja podam opienie o tej pregusce i prosiłabym bardzo o przekazanie jej wlascicielce, bo gdybym mogła powiedziałabym prosto w oczy. BARDZO FAJNIUTKI KOLOREK !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! I czy to cos złego ???
Matagi Posted July 5, 2005 Posted July 5, 2005 [quote name='Izis']Wystawę w Ustroniu wspominam bardzo miło. Bardzo sympatyczni właściciele akit. Fajne plenery a jak komuś za bardzo dokuczył upał to zawsze można było się popluskać w Wiśle tuż za płotem praktycznie ;-) No i spotkałam słodką sunię z mego drugiego miotu. Strasznie towarzyski psiak. :-) Jejjjjjjjjjj :wink: Jak ja bym chętnie teraz wlazła z nimi do wody :lol: :lol: :lol: A smaże teraz kotlety,gorąco w kuchni jak diabli :evil: Fajne zdjęcie,Izis :D :D :D
malawaszka Posted July 5, 2005 Posted July 5, 2005 a ja już wiem dlaczego Akit na wystawie nie widziałam :lol: w Wiśle siedziały :lol:
Asiunia02 Posted July 5, 2005 Posted July 5, 2005 Asiaczek: Dziekuje za pokazanie Nam nowej akitki. Doncia razem z wlascicielem naszej hodowli (moim tata) leniuchuje na kocyku. w sumie musiałabym napisac czesc donci bo reszta podczas linienia gdzies uciekła :) http://www.palisakitas.republika.pl/dogo/dona+tata.JPG I nasz najwiekszy nygus http://www.palisakitas.republika.pl/dogo/rychu.JPG Kasia i Łukasz: My do Zakopanego nie jedziemy, bo dla Nas za daleko, ale wybieramy sie w druga strone na wypoczynek polaczony z wystawa. najwiecej wystaw czeka Nas we wrzesniu.
adda Posted July 5, 2005 Posted July 5, 2005 Matagi napisał(a): A smaże teraz kotlety,gorąco w kuchni jak diabli :evil: Smażysz kotlety zamiast trzymać za łapki makity? :o
Matagi Posted July 5, 2005 Posted July 5, 2005 Asiunia02 napisała: A czy detektyw wie kiedy to spotkanie basenji sie odbyło?? Albo nie doczytałam albo nikt tam daty i godziny nie podał. "Dedektyw" zapewne śledził Asiaczka :wink: :lol: Albo "wydetektywował" to w swojej głowie, :lol: bo ja też nie doczytałam kiedy to spotkanie się odbyło :lol: :lol: A może na spotkaniu był sobowtór Asiaczka :roll: :lol: :lol: :lol: Ehhhhhhh,jak ja "lubię" takie mąciwody :evilbat: :evil:
Matagi Posted July 5, 2005 Posted July 5, 2005 adda napisał(a):Matagi napisał(a): A smaże teraz kotlety,gorąco w kuchni jak diabli :evil: Smażysz kotlety zamiast trzymać za łapki makity? :o Ja się troję: smażę te kotlety :evil: ,czytam dogo i po drodze do kuchni miziam makity :lol: :lol: :lol: Nawet w przelocie fotki maluchom zrobiłam,wetknę później :D :D
adda Posted July 5, 2005 Posted July 5, 2005 Wtykaj, wtykaj :D Normalnie kobieta pracująca, żadnej pracy się nie boi :o
Recommended Posts