Aville Posted January 2, 2008 Posted January 2, 2008 Kacedy, zdjęcia świetne :) piękny pies i świetne krajobrazy, tyle bieli :) U nas dziś też trochę śniegu sypnęło, Mandor zachwycony :lol:
Agappe Posted January 4, 2008 Posted January 4, 2008 miś jak zawsze śliczny!!!!!!!!!!!!!!!!! :loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu: ucałuj Go i wymiziaj ode mnie :))
Kacedy Posted January 5, 2008 Posted January 5, 2008 Aville- widzę, że i u Ciebie też troszkę śniegu nareszcie posypało. Mandor- ech:) "cud, miód i orzeszki :)". Zmężniał i z puchatej kuleczki wyrósł śliczny dostojny akicior :) A jak jego problemy stawowe? jest lepiej?
Aville Posted January 5, 2008 Posted January 5, 2008 Kacedy napisał(a):A jak jego problemy stawowe? jest lepiej? Kacedy :) nie ma się co oszukiwać, pies z takimi stawami sprinterem nigdy nie będzie ;) ale u Mandora jest dobrze, nie kuleje, praktycznie nie ma już "gorszych dni" mimo średniej pogody, znakomicie funkcjonuje bez jakichkolwiek środków przeciwbólowych, nie odciąża łap. Od jakiegoś czasu nawet się nie garbi :multi: (bo kręgosłup w "krytycznych momentach" to miał wygięty w pałąk aż, było to widać głownie jak się mu opuściło ogon w dół) i, jak widać na ostatnim zdjęciu, praktycznie nie pionizuje łap (co jest dużym osiągnięciem, bo na ogół u psów dysplastycznych kątowanie tylnych łap znika bezpowrotnie, stawy skokowe są aż "przegięte"). Ogółem jest ok :loveu: I oczywiście cieszę się, że się podoba :lol:
INU Posted January 5, 2008 Posted January 5, 2008 Mandorek śliczny jak zwykle:loveu:. Cieszę się, że z bioderkami lepiej:multi::multi::multi:. Wymiziaj go odemnie jeśli możesz:cool3:.
Kacedy Posted January 5, 2008 Posted January 5, 2008 Aville napisał(a):Kacedy :) nie ma się co oszukiwać, pies z takimi stawami sprinterem nigdy nie będzie ;) ale u Mandora jest dobrze, nie kuleje, praktycznie nie ma już "gorszych dni" mimo średniej pogody, znakomicie funkcjonuje bez jakichkolwiek środków przeciwbólowych, nie odciąża łap. Od jakiegoś czasu nawet się nie garbi :multi: (bo kręgosłup w "krytycznych momentach" to miał wygięty w pałąk aż, było to widać głownie jak się mu opuściło ogon w dół) i, jak widać na ostatnim zdjęciu, praktycznie nie pionizuje łap (co jest dużym osiągnięciem, bo na ogół u psów dysplastycznych kątowanie tylnych łap znika bezpowrotnie, stawy skokowe są aż "przegięte"). Ogółem jest ok :loveu: Bardzo się cieszę, że u Mandorka jest poprawa. I to duża. To tylko i wyłącznie Wasza zasługa. Waszego uporu i determinacji :). Wiem co mówię, bo z dysplazją miałam już wątpliwą przyjemność walczyć. Wiadomo, że pies sprinterem nie będzie i nikt chyba tego nie wymaga. Ale ważne że udało Wam się wywalczyć dla niego komfort życia we w miarę dobrej sprawności ruchowej, a co najważniejsze bez bólu. Nie każdy tak potrafi walczyć o swojego Przyjaciela :)
Kacedy Posted January 8, 2008 Posted January 8, 2008 hmm- trochę ruszone, ale albo ja mam zbyt szybkiego psa, albo kiepski aparat :) Pozdrawiamy zimowo.
Aville Posted January 8, 2008 Posted January 8, 2008 Jaki uśmiech na pysku :lol: widać, że uwielbia zimę :D U nas nadal biało, ale śnieg się zbyt długo nie utrzyma, do południa było +1 :shake:
cropka Posted January 8, 2008 Posted January 8, 2008 Na drugim zdjęciu Mandor wygląda bosssko, co za dumna poza :loveu:
INU Posted January 9, 2008 Posted January 9, 2008 [quote name='Aville'] http://img223.imageshack.us/img223/2145/mandorzima1zj3.jpg No to się totalnie zauroczyłam:loveu::loveu::loveu: Piękny....
Iwona&Wiki Posted January 13, 2008 Posted January 13, 2008 Nie jest dziwne, Inu - Mandor ma tu całe rzesze wielbicielek:evil_lol: Ale to prawda, nie ma jak Akita w snieznym plenerze:loveu: Aville, misiek śliczny, a zdjęcia to jak zawsze:loveu: Kacedy, miło Cię widzieć z Hirkiem:loveu: Ja do dziś nie mam dobrej Wiki w galopie;):evil_lol: U nas tez była piekna zima, ale nie ufociłam:oops::oops::oops: Zostało jej juz tylko troszkę:p Dwa urodzinowe portreciki:eviltong: I Niuniowy pomponik z pozdrobieniami dla Bety;):):evil_lol:
bety Posted January 13, 2008 Posted January 13, 2008 [quote name='Iwona&Wiki'] I Niuniowy pomponik z pozdrobieniami dla Bety;):):evil_lol: http://www.imagic.pl/files/3384/WIKI/2007-01-12%20Wiki_04.jpg Aaaaaaaaaa miodzio - najlepsza strona Wiki :evil_lol::evil_lol::evil_lol: Dziękuję bardzo. Pozdrów kudłacza od nas. :lol::lol::lol: Pzdr
Iwona&Wiki Posted January 13, 2008 Posted January 13, 2008 Ale jeszcze trochę sniegu mamy:p:evil_lol: troszkę:roll: Miło na nim poleżeć i pogapić się:eviltong:
Iwona&Wiki Posted January 13, 2008 Posted January 13, 2008 [quote name='bety']Aaaaaaaaaa miodzio - najlepsza strona Wiki :evil_lol::evil_lol::evil_lol: Dziękuję bardzo. Pozdrów kudłacza od nas. :lol::lol::lol: Pzdr Ależ prosze bardzo;):) Dzięki, zrobione:) Teraz czekamy na pomponik Gabiśki:evil_lol: I jeszcze spacerowe I już
Izis Posted January 13, 2008 Posted January 13, 2008 WIKI śliczna jest i basta :-) A tutaj jedna z najmłodszych kruszynek ode mnie (jedna z pięciu córeczek RYUU-GO i EMI GO): Akita u Izis FCI ERI Na jej aktualne zdjęcie jeszcze czekam.
cropka Posted January 14, 2008 Posted January 14, 2008 Słodziak, szkoda, że jeszcze nie ma zdjęcia z nowego domku. A ja nawet nie wiem, która to Eri :oops:. Kojarzę tylko po imionkach, którymi je nazywałaś :lol: hehe.
Izis Posted January 14, 2008 Posted January 14, 2008 Domowo wolalam na nia Nike :-) To ta śliczna dziewczynka co pojechała do Poznania... a zdjecia przesla jak tylko podłączą im internet. Obiecali :multi:
Aville Posted January 15, 2008 Posted January 15, 2008 Iwona&Wiki napisał(a): :crazyeye::crazyeye::crazyeye: Manu od "drugiej strony": Mogę już zazdrościć..? :roll: ;)
Iwona&Wiki Posted January 18, 2008 Posted January 18, 2008 Aville, Misiek ma wspaniały męski tył:cool3: Nie powinien mieć dziewczęcej poopci. To przecież chłopak.:) Chyba śmiesznie by wyglądał z takim pomponem.:roll: Niunia to co innego:)
Agappe Posted January 20, 2008 Posted January 20, 2008 hahah bety coś specjalnie dla Ciebie http://youtube.com/watch?v=sGJxUuKmJ5k&feature=related mała odważna AA :) :evil_lol: < a oczywiscie to jest znalezione, a nie przeze mnie nakręcone>
bety Posted January 20, 2008 Posted January 20, 2008 Agappe napisał(a):hahah bety coś specjalnie dla Ciebie http://youtube.com/watch?v=sGJxUuKmJ5k&feature=related mała odważna AA :) :evil_lol: < a oczywiscie to jest znalezione, a nie przeze mnie nakręcone> Hi hi hi, :lol: znam ten filmik - wogóle te niektóre filmiki na youtube z puppisiami są rozczulające. :loveu: Pzdr
Iwona&Wiki Posted January 20, 2008 Posted January 20, 2008 Filmik - akurat ten bardzo fajny:) A ja tu zgoła o czymś innym:p No cóż... przyszło nowe? Czy to już typowy współczesny zapiecek?:shake: To u nas bardzo częsty widok:p
Iwona&Wiki Posted January 20, 2008 Posted January 20, 2008 Że twardo?:roll: Mozna sobie podłożyć łapkę... i jest super:shake: Na szczęście, Niunia nie ma takich pomysłów:evil_lol:
Aville Posted January 20, 2008 Posted January 20, 2008 http://1.1.1.5/bmi/www.imagic.pl/files/3384/KOTA/2008-01-13%20Kota_13.jpg Jaki miś pluszowy :loveu: śliczną ma tę rudą łatkę na pyszczku :)
Recommended Posts