Jump to content
Dogomania

Galeria Akit (prosimy zakladac oddzielne tematy!)!

Recommended Posts

Posted

Kacedy, zdjęcia świetne :) piękny pies i świetne krajobrazy, tyle bieli :)
U nas dziś też trochę śniegu sypnęło, Mandor zachwycony :lol:

• Replies 10.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

miś jak zawsze śliczny!!!!!!!!!!!!!!!!! :loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu:
ucałuj Go i wymiziaj ode mnie :))

Posted

Aville- widzę, że i u Ciebie też troszkę śniegu nareszcie posypało. Mandor- ech:) "cud, miód i orzeszki :)". Zmężniał i z puchatej kuleczki wyrósł śliczny dostojny akicior :)
A jak jego problemy stawowe? jest lepiej?

Posted

Kacedy napisał(a):
A jak jego problemy stawowe? jest lepiej?

Kacedy :) nie ma się co oszukiwać, pies z takimi stawami sprinterem nigdy nie będzie ;) ale u Mandora jest dobrze, nie kuleje, praktycznie nie ma już "gorszych dni" mimo średniej pogody, znakomicie funkcjonuje bez jakichkolwiek środków przeciwbólowych, nie odciąża łap. Od jakiegoś czasu nawet się nie garbi :multi: (bo kręgosłup w "krytycznych momentach" to miał wygięty w pałąk aż, było to widać głownie jak się mu opuściło ogon w dół) i, jak widać na ostatnim zdjęciu, praktycznie nie pionizuje łap (co jest dużym osiągnięciem, bo na ogół u psów dysplastycznych kątowanie tylnych łap znika bezpowrotnie, stawy skokowe są aż "przegięte").
Ogółem jest ok :loveu:

I oczywiście cieszę się, że się podoba :lol:

Posted

Mandorek śliczny jak zwykle:loveu:. Cieszę się, że z bioderkami lepiej:multi::multi::multi:. Wymiziaj go odemnie jeśli możesz:cool3:.

Posted

Aville napisał(a):
Kacedy :) nie ma się co oszukiwać, pies z takimi stawami sprinterem nigdy nie będzie ;) ale u Mandora jest dobrze, nie kuleje, praktycznie nie ma już "gorszych dni" mimo średniej pogody, znakomicie funkcjonuje bez jakichkolwiek środków przeciwbólowych, nie odciąża łap. Od jakiegoś czasu nawet się nie garbi :multi: (bo kręgosłup w "krytycznych momentach" to miał wygięty w pałąk aż, było to widać głownie jak się mu opuściło ogon w dół) i, jak widać na ostatnim zdjęciu, praktycznie nie pionizuje łap (co jest dużym osiągnięciem, bo na ogół u psów dysplastycznych kątowanie tylnych łap znika bezpowrotnie, stawy skokowe są aż "przegięte").
Ogółem jest ok :loveu:

Bardzo się cieszę, że u Mandorka jest poprawa. I to duża. To tylko i wyłącznie Wasza zasługa. Waszego uporu i determinacji :). Wiem co mówię, bo z dysplazją miałam już wątpliwą przyjemność walczyć.
Wiadomo, że pies sprinterem nie będzie i nikt chyba tego nie wymaga. Ale ważne że udało Wam się wywalczyć dla niego komfort życia we w miarę dobrej sprawności ruchowej, a co najważniejsze bez bólu. Nie każdy tak potrafi walczyć o swojego Przyjaciela :)

Posted

Jaki uśmiech na pysku :lol: widać, że uwielbia zimę :D

U nas nadal biało, ale śnieg się zbyt długo nie utrzyma, do południa było +1 :shake:

Posted

Nie jest dziwne, Inu - Mandor ma tu całe rzesze wielbicielek:evil_lol:
Ale to prawda, nie ma jak Akita w snieznym plenerze:loveu:

Aville, misiek śliczny, a zdjęcia to jak zawsze:loveu:

Kacedy, miło Cię widzieć z Hirkiem:loveu:
Ja do dziś nie mam dobrej Wiki w galopie;):evil_lol:

U nas tez była piekna zima, ale nie ufociłam:oops::oops::oops:
Zostało jej juz tylko troszkę:p

Dwa urodzinowe portreciki:eviltong:

I Niuniowy pomponik z pozdrobieniami dla Bety;):):evil_lol:

Posted

[quote name='bety']Aaaaaaaaaa miodzio - najlepsza strona Wiki :evil_lol::evil_lol::evil_lol: Dziękuję bardzo. Pozdrów kudłacza od nas. :lol::lol::lol:
Pzdr
Ależ prosze bardzo;):) Dzięki, zrobione:)
Teraz czekamy na pomponik Gabiśki:evil_lol:

I jeszcze spacerowe

I już

Posted

WIKI śliczna jest i basta :-)

A tutaj jedna z najmłodszych kruszynek ode mnie (jedna z pięciu córeczek RYUU-GO i EMI GO): Akita u Izis FCI ERI

Na jej aktualne zdjęcie jeszcze czekam.

Posted

Słodziak, szkoda, że jeszcze nie ma zdjęcia z nowego domku. A ja nawet nie wiem, która to Eri :oops:. Kojarzę tylko po imionkach, którymi je nazywałaś :lol: hehe.

Posted

Domowo wolalam na nia Nike :-)
To ta śliczna dziewczynka co pojechała do Poznania... a
zdjecia przesla jak tylko podłączą im internet. Obiecali :multi:

Posted

Aville, Misiek ma wspaniały męski tył:cool3:
Nie powinien mieć dziewczęcej poopci.
To przecież chłopak.:)
Chyba śmiesznie by wyglądał z takim pomponem.:roll:
Niunia to co innego:)

Posted

Filmik - akurat ten bardzo fajny:)

A ja tu zgoła o czymś innym:p
No cóż... przyszło nowe?
Czy to już typowy współczesny zapiecek?:shake:

To u nas bardzo częsty widok:p

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...