Izis Posted May 21, 2005 Posted May 21, 2005 No proszę sami znawcy tematu. Pomyślałby kto, że w Polsce nic tylko każdemu i wszędzie rodzą się szczenięta długowłose. Zwłaszcza jeśli są to szczenięta w cudzej hodowli ;-) Dziś pojechała do nowego domu mała YASU :-)
sh_maniak Posted May 21, 2005 Posted May 21, 2005 Izis napisał(a):No proszę sami znawcy tematu. Uderz w stół a nozyce się odezwa .... Izis :evil: :lol: :lol: Wiesz i za najwiekszego znawcę, aby sie uważac trzeba coś wiedzieć ... Izis :roll: "Lekko" (delikatnie mówiąc) obrazliwe było to, ze powiedziałas, ze nie wiem co to klinowata głowa ... ale patrzac po twoich postach wcale mnie twoja wypowiedz nie zdziwiła ( zero konkretów, zero argumentów) ... myslę, ze ty jeszcze nie wiedziałas co to Akita, a ja je juz długo długo podziwiałam na ringach wystawowych :D Na koniec tylko dodam, że DOBRY PIES OBRONI SIĘ SAM!
GR Posted May 21, 2005 Posted May 21, 2005 A myslalas dobra kobieto, ze tylko ty sie znasz???????? Tkwisz w tym swoim nie zmienionym od lat akitowym swiecie, a zycie idzie naprzod, nowe swietne hodowle, stare hodowle ktore stale polepszaja swoj material hodowlany, szukaja swietnych akit, rozszerzaja horyzonty ze tak powiem, akitowe. Tak to juz jest, ze ten kto nie idzie naprzod to sie cofa, a jeszcze dodatkowo ziejac lawa nienawisci, agresji i zlosci to sie daleko nie zajdzie. Wszyscy sie znamy, staramy sobie pomagac, ( tylko prosze bez tego" he he" - bo to jest juz zalosne), a jedyna wyalienowana z naszej malej spolecznosci to hodowla jej mosci zwana "Akity u Izis FCI" dlaczego???????????? Dlatego ze zazdroscimy, jak zaraz sie dowiem, tylko czego?????????? No wlasnie czego????????? pieknych akit????????????????? pieknych szczeniat?????????????? wynikow wystawowych??????????????? .Zeby do czegos dojsc, to lata pracy, i to nie polegajace na kryciu bezrozumnym, albo kasa - kupuje sie swietne rodowodowo akity no i sie ma, a tak???????????? A juz najlepiej jak chwala hodowle inni, niz samemu swoja, bo to swiadczy o nie najlepszej niestety jakosci. koncze slawetnym slowem "amen" :x :x
sh_maniak Posted May 21, 2005 Posted May 21, 2005 GR napisał(a):A juz najlepiej jak chwala hodowle inni, niz samemu swoja, bo to swiadczy o nie najlepszej niestety jakosci. Zgadzam się w 100% :D Własny bezkrytycyzm ( swoich psów i przychówku) nigdy do niczego dobrego nie doprowadzi :-? , bo jak nasze psy sa takie przepiekne i idealne to po co poprawiac w nich cokolwiek przemyslanymi kryciami ( lecącymi w kierunku eliminacji błędów budowy własnych psów)...no po co :evil: :roll: Izis moze kiedyś ( jak zmienisz swój stosunek do hodowli) usłuszysz pochlebne słowa o sobie z ust innych hodowców, lub własciciel szczeniaka od ciebie wróci do ciebie po kolejnego ... przemysl to i powodzenia zyczę, bo to naprawde bardzo miłe :D
sh_maniak Posted May 21, 2005 Posted May 21, 2005 GR napisał(a): Aha , a ta mordka, chyba suni lezacej na dywanie jest hm............sliczna, sliczna :) :) :) mały cudny misiaczek po którym od razu widac, ze to akitka :D :D
Izis Posted May 21, 2005 Posted May 21, 2005 Tak sie jakos stalo, ze wcale nie uwazam swoich psow za najlepsze. I akitami interesowalam sie jeszcze na dlugo przedtem zanim pojawiły się one w Polsce więc daruj sobie złośliwości. A co do tego, że nabywca szczeniaka ode mnie wróci po następnego to niespecjalnie musze na to czekać, bo właśnie dziś to się wydarzyło z czego się bardzo cieszę. I sorki ale nie zabiegam o nieszczere uznanie innych hodowców. I nie muszę latać z aparatem po wystawach, żeby robić fotki cudzym psom jak niektórzy. Nie zamieszczam też bez ich wiedzy i zgody ich fotek w dodatku zrobionych w wyczekanym często wielogodzinnym staniu, bo akurat pies pokazał się tak niedobrze jak chciał go ktoś widzieć i szybko ciach fotka i radosny uśmiech na twarzy myślę, że wszyscy wiedza kogo. Uważam, że to żałosne i nie w moim stylu. I jakoś jak już kiedyś stwierdziłam nie interesuje mnie specjalnie przebywanie w środowisku o takiej mentalności. I może moja psy nie są tak doskonałe jak Wasze ;-) tylko policzcie sobie ile lat Wy już pracujecie na tą doskonałość... policzcie sobie, spojrzcie krytycznym okiem na efekty swojej pracy i dajcie na luz. Do dosknałości się dąży i ją osiąga po wielu latach pracy więc uwazam, ze wszystko przed tymi, ktorzy rzeczywiscie chca ja osiagnac. Tez uwazam, ze DOBRY PIES OBRONI SIĘ SAM... i właśnie dlatego niespecjalnie martwi mnie ta cała nagonka na mnie. Jak to powiedziała moja znajoma hodowczyni to znak, że dobrze robie i hodowcy mojej rasy poczuli się zagrożeni... no i zrzeszyli swoje siły w celu pozbycia się konkurencji. Ps. Info dla osoby, ktora dzwonila do mnie z pogróżkami przed wystawą w Łodzi. Sprawa jest już zgłoszona gdzie trzeba a następna ewentualna rozmowa zostanie nagrana o czym z góry uprzedzam.
GR Posted May 21, 2005 Posted May 21, 2005 Jeszcze raz sie odezwe, to co szanowna pani napisala to same bzdety, w ogole nie nawiazujace do tematu. To zadna nagonka, to tylko obrona, przed paszkwilami, pomowieniami, ocenami pieskow ,czy hodowli . Zdjecia szanowna pani, to dla potomnych, i dla siebie tez. A jezeli tak stajemy w obronie kogos tam, to moze lepiej zajrzec na strone tego oddzialu i zobaczyc, chyba jeszcze lepsze ujecie od mojego. Milo mi sie dowiedziec, ze tak dlugo interesujemy sie akitami, to chyba juz dawno paniusia powinna zauwazyc trendy w hodowli akit( mowie o akitach i dpj ) i na sile nie promowac tego sp.czegos jako akite :evil:
Izis Posted May 21, 2005 Posted May 21, 2005 Jak już kiedyś wyżej wspomniałam nie mam przyjemnosci korespondowac z ww. osoba i znizac sie do tego poziomu. Ktoś tu zapomniał, że tym razem nie jest anonimowy... I to nie ja wydzwaniam do czyjegoś domu z pogróżkami jak to ten ktoś mi pokaże i w ogóle i że nie mam co się pokazywać na wystawach bo znajomi sędziowie tego kogoś z miejsca bardzo źle ocenią moje psy? ;-) Mam nadzieję, że w naszym miłym kraju pozostało jeszcze paru obiektywnych sędziów więc jest sens na wystawy chodzić. I w przeciwienstwie do anonimów nawet jeśli kogoś nie darzę sympatią i nie podoba mi się to co ktoś wyhodował to nigdy i nikomu nie groziłam pobiciem i otruciem psów. A potem nie dziwiłam się niepomiernie dlaczegóż to przez cały czas trwania wystawy psy "Akita u Izis" w klatce siedzą???... Trzeba było nie wydzwaniać z durnymi grożbami to nie musiałabym ich tak strzec ...
GR Posted May 21, 2005 Posted May 21, 2005 chyba zaczynasz sie kobieto deczko denerwowac, bo coraz bardziej mowisz od rzeczy, dobrze ze przyjazne dusze wydrukowaly to wszystko co opowiadalas na forach. a reszta to obawiam sie, ze to powiem delikatnie czysta fantazja. nie mowiac juz o tym ze jest takie fajne powiedzenie: kto mieczem wojuje ten od miecza ginie a m e n
sh_maniak Posted May 21, 2005 Posted May 21, 2005 Izis napisał(a):Tak sie jakos stalo, ze wcale nie uwazam swoich psow za najlepsze. I akitami interesowalam sie jeszcze na dlugo przedtem zanim pojawiły się one w Polsce więc daruj sobie złośliwości. Jezeli ich nie uwazasz za najlepsze to dlaczego twoje posty sa bezkrytyczne?? :roll: i to nie złosliwosc, a czysta ciekawosć (chyba jest róznica) :wink: Ja nie mam najmniejszego celu w "zwalczaniu" ciebie jako konkurencji, bo nią poprostu nie byłam, nie jestem i nie będę!!
Izis Posted May 21, 2005 Posted May 21, 2005 Niektórzy są konkurencją, inni podlizują się sędziemu ... na jedno wychodzi...
sh_maniak Posted May 21, 2005 Posted May 21, 2005 Izis napisał(a):Niektórzy są konkurencją, inni podlizują się sędziemu ... na jedno wychodzi... :lol: :lol: :lol: to ci wyszło :lol: :lol: :lol: a gdzie miejsce dla tych, którzy podlizywac sie nie musza, bo ich psy same robią swoje (wystarczajaco dla ich własciciela) 8) i gdzie miejsce dla tych co pisza cherezje :roll: a nie argumenty 8) i jedyną obrona jest aktak lub obrucenie kota ogonem ... :roll:
Izis Posted May 21, 2005 Posted May 21, 2005 sh_maniak napisał(a): i gdzie miejsce dla tych co pisza cherezje Herezja to poglądy religijne uznane za błędne przez kościół panujący albo poglądy zbyt śmiałe, sprzeczne z powszechnie uznanymi. Więc jeśli o to chodzi to mogę wg niektorych pisać herezje ;-) gdyż ośmielam się mieć swoje zdanie. I przy tym pozostanę. Myślę, że spierasz się ze mną tak naprawdę o nic. Dziwi mnie tylko Twoja zajadłość. Niedawno miałam podobny przypadek gdy ktoś kompletnie mi nieznany napadal na mnie na forum - dopiero na wystawie okazalo sie dlaczego - Pani owa obsciskiwała się ostentacyjnie z pewną osobą, której jestem solą w oku. Więc już mnie takie ataki znikąd nie dziwią a raczej śmieszą... Więc pozwól, że skończę przemiłą korespondencję z Tobą :-)
Asiunia02 Posted May 21, 2005 Posted May 21, 2005 Ja chciałam tylko napisac ze w niektórych hodowlach widac ogromne róznice w postepie hodowlanym. Moge oprzec sie na naszej hodowli.W koncu hodujemy psy juz od prawie 25 lat. Jednak akity mamy od 1995 roku. Zaczynalismy od suki, która wygrywała wystawy a teraz nie jest ani podobna do akity ani nawet do djp :oops: . Z czasem nawet jej dzieci trzeba bylo "unowoczesnic" zmieniajac krew w hodowli.I dopiero z tej linii i po kryciu u roznych psów otrzymalismy to co chcielismy, w takim typie jakim Nam sie podoba. To co chcielismy to jest np. Chikaka, Fumiko, Fuji, Fuyimaru. Dopiero po wynikach tych wychowanków na wystawach dowiedzielismy sie czy nasza hodowla idzie w dobrym kierunku. I to jest dla Nas najwazniejsze, ze nasz wyhodowany typ podoba sie sedziom w kraju jak i za granica - znaczy to ze idziemy w dobra strone :) A to ze znow chcemy spróbowac czegos innego przez to zakupilismy suczke o jeszcze innym typie. Zobaczymy co z niej bedzie :) Narazie sobie rosnie i znow pojechała z panciem na weekend - ale ma dobrze :)
sh_maniak Posted May 21, 2005 Posted May 21, 2005 Izis napisał(a):Więc już mnie takie ataki znikąd nie dziwią a raczej śmieszą... Więc pozwól, że skończę przemiłą korespondencję z Tobą :-) Ataki :roll: ... skoro tak nazywasz próbę dowiedzenia się czegos o rasie, która hodujesz to w porządku 8) Ani jeden twój post nie odpowiedział na moje pytanie o rasie ... tylko piszesz jakies bzdurki kto cię lubi lub nie, kto jest sadzia lub nie, kto do ciebie dzwoni lub nie ... a to mnie akurat wcale a wcale nie interesowało i nie interesuje ... Pragnę zauważyć, że nie koresponduje z Tobą, a pisze na forum 8)
Asiunia02 Posted May 22, 2005 Posted May 22, 2005 Konczac moj ostatni post chciałam dodac ze w wyniku tak szybkiego postepu w hodowli akit niektorzy hodowcy przestali kryc swoje pierwsze suki, lub te w starym typie zeby nie stac w miejscu z hodowla. Niestety jesli chcemy miec naprawde dobre akity to musimy isc za ciosem. Oczywiuscie zdarza sie ze niektóre kroki naprzód moga okazac sie niewlasciwe, ale takie zycie - trzeba próbowac roznych rozwiazan. Czekamy za relacja z dzisiejszych wystaw. Prosimy o duza ilosc zdjec !! :) Co do zdjec to chciałam tez dodac, ze w koncu to jest galeria i nasze pupilki sa tylko dodatkowo reklamowane. Zdarza sie, ze jest bardzo ładna akita która pokazuje sie raz w roku na wystawie i zamieszczenie jej zdjecia na naszym forum daje jej mozliwosc pokazania sie szerszemu gronu akitowców. Takie jest moje zdanie a jesli ktos ma inne to trudno :) Witam Kasie i Lukasza !!! Nasze akitki to rodzinka. My mielismy 2 suki od Imaginacji, ale niestety jedna od nas niespodziewanie odeszła :( Ale jest duzo wnuczków po Imaginacji - wiec krew nie zanika :)
AKITY-HalneWzgórze Posted May 22, 2005 Posted May 22, 2005 sory,że się wlepię z postem nie na bieżąco,ale odnośnie dyskusji na dogs.pl w temacie AKITA,obiecałam pani Izydzie,że wkleję kopię "rzekomego" zaproszenia do krycia otóż i ono
weihaiwej Posted May 22, 2005 Posted May 22, 2005 w Bytomiu swietnie prezentowal sie Asztar Imaginacja, Kasia i Łukasz na pewno podadza wyniki i wkleja wiecej zdjec. A ja probuje wkleic pierwsze:) (dzieki Jola za info jak!)
weihaiwej Posted May 22, 2005 Posted May 22, 2005 Powyzej mi sie w koncu udalo, sama nie wiem jak:O A teraz sprobuje z następnym:) " class="ipsImage" alt="">
Izis Posted May 22, 2005 Posted May 22, 2005 Do Halnego: nie napisalam, ze rzekome zaproszenie do krycia a ze rzekomo trzy Pani dostala a to roznica. A poza tym jak ja dostaje jakies zaproszenie, ktorym nie jestem zainteresowana to nie czepiam sie kogos, ze je wyslal a co najwyzej nie korzysta z niego. To tyle A co do wynikow to dzis w Slupsku: Psy klasa młodzieży: YAHO Ai-Desu - doskonała, złoty medal (co tam jeszcze dostal niech wpisze juz wlasciciel) Akita u Izis TADA - doskonała, srebrny medal Suki klasa mlodziezy: Akita u Izis TAKA - ocena doskonała, złoty medal (bez Zw.Ml). BIWA Nippon - lokata druga
donya Posted May 22, 2005 Posted May 22, 2005 To ja się pochwalę - Radom Bimbo Yamamoto CWC, NPwR, BOB, BOG, BIS III
GR Posted May 22, 2005 Posted May 22, 2005 Gratulacje, gratulacje. a w Slupsku BOB zdobyl BUT SU Omono Gawa, w kl. ml. tytul zw. ml. YAHOO Ai Desu, zreszta w porownaniu najlepsza mlodziez. I to by na tyle. Zdjecia pozniej, czyba zeby p. Ela lub od Yahoo dali wczesniej ode mnie. I tez gratulacje. Calkowiecie zgadzam sie z Asiunia 2, wlasnie o to chodzi w hodowli, i nie koniecznie trzeba hodowac np, przez 25 lat akity zeby zrozumiec hodowle. Trzeba tylko byc uwaznym obserwatorem, interesowac sie choc troche ta rasa, wspolp[racowac z innymi hodowcami i sa efekty. ---- widoczne golym okiem. Ale jezeli czas sie traci np-. na ekscytowanie sie ze sprzedalam szczenie chore na nosowke, to efekty, a wlasciwie ich brak to widac jak na dloni. I ja bym uprzejmie tez prosila o darowanie sobie gloszenia ( np. na wystawie w Slupsku), tych bzdur np.: bo 1. czy szczenieta w 1994 chore na nosowke potrafiono juz leczyc? 2. jaka to byla nosowka - typ????, 3. prosilabym o dowodziki, tego so szanowna pani glosi, 4. gwoli informacji szczenie jako dlugowlose zostalo sprzedane za 1/ 13 ceny obowiazujacej w tym czasie, a nie jak to u pani prawie za pelna cene obowiazujaca obecnie. Jak ten bialy zyl., to na wystawie w Sopocie rowniez proponowala paniusia uslugi seksualne swojego bossa. Poniewaz byla to akurat inna rasa i na stwierdzenie ze to dpj, uslyszeli oni " a coz to przeszkadza " . A odnosnie zdjec, to sa moje, moj aparat, moja klisza, moje stanie wielogoddzinne,( jak paparozzi) , a nie podwedzanie komus ze strony
donya Posted May 22, 2005 Posted May 22, 2005 Dziękujemy bardzo. Oprócz trzech pucharków dostaliśmy też kosz wędlin, więc głodować przez najbliższe pere dni nie będziemy :wink: Gratulujemy też innym sukcesów :P :P
takatuka Posted May 22, 2005 Posted May 22, 2005 [quote name='weihaiwej']w Bytomiu swietnie prezentowal sie Asztar Imaginacja, Kasia i Łukasz na pewno podadza wyniki i wkleja wiecej zdjec. A ja probuje wkleic pierwsze:) (dzieki Jola za info jak!) [img=http://img93.echo.cx/img93/9522/img03373en.th.jpg]" class="ipsImage" alt=""> wpisujesz adres stronki, zaznaczasz i naciskasz img :)
Recommended Posts