Jump to content
Dogomania

Galeria Akit (prosimy zakladac oddzielne tematy!)!

Recommended Posts

Posted

Grzecznościowo, na prośbę GR zamieszczam obiecane zdjęcia z Dobrego Miasta. Tylko proszę, nie gniewajcie się, jeśli przekręce imiona i przydomki Waszych Akitek. W razie czego, to proszę poprawcie :wink: :

BETAI Toshi-??? (sorki, nie mogę rozczytać :( )

SONIA z Grodzkiego Zakątka

YAHOO Ai-Desu

TOKI Rilaf

Akita u Izis ???? (sorki, też nie mogę rozczytać), ale czasami bywa i tak :wink:

no i tak dodatkowo:

śliczny ALASKAN MALAMUTE

oraz 3 Jamniczki i 1 Yoreczek

Thanks to ImageShack for Free Image Hosting

• Replies 10.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='kadziumia']
Akita u Izis TAKA

To w ogole jest zdjecie roku. ;-)
Identycznie to samo zrobila w Bydgoszczy ;-)
hmm moja sunia olewa wystawy jak widac i w sumie pewnie ma racje.
Chociaż o dziwo nie przeszkodzilo jej to w otrzymaniu tytulu Zwyciezcy Mlodziezy. ;-)
Hehe bylam pewna, ze to zdjecie sie pojawi ;-)

Posted

weihaiwej napisał(a):
O! Chris i Ziemniak, bardzo sie cieszę, ze będziecie w Wałbrzychu:) Ja tez tam zawitam jako gosc i widz, moze tez fotograf-amator. Chris, to ja wyslalam Ci pare zdjec Bushiego z Opola i chetnie poznam Was osobiscie.
Do zobaczenia!
A wybieracie sie moze do Leszna? Ja chcę, ale nie wiem czy zdołam.
Pozdrawiam

Do Leszna też się wybieramy. W razie czego do zobaczenia, czy to w Lesznie, czy też w Wałbrzychu;-)

Posted

Zdjecie roku ????????? ???? och czuje sie zazenowana takim uznaniem :oops:Przepraszam YAHOO za deczko nieostre zdjecie, postaram sie w przyszlosci poprawic, w Slupsku, gdzie akit bedzie strasznie malo tez porobie zdjecia. Dziekuje Kadziumi za pomoc :D :D :D

Posted

GR napisał(a):
Dziekuje Kadziumi za pomoc :D :D :D

Nie ma sprawy, polecam się na przyszlość :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Jak jest serwer, gdzie można bezkarnie i limitu wklejać zdjęcia do zlinkowania, to ja chętnie, tylko osobne archiwum na te kody zdjęć musze chyba założyć ;);)

pozdrawiam

Posted

Robię dzisiaj porządki w zdjęciach 8) Znalazłam kilka,których nie ma tu,w galerii.Niektóre zostały mi przesłane dawno temu i nie były podpisane,więc nie wiem co to za akity.Ale wiem kto jest w łóżku!!!To Daria z Anatą :lol: :lol: :lol:

Posted

[quote name='Matagi']Robię dzisiaj porządki w zdjęciach 8) Znalazłam kilka,których nie ma tu,w galerii.Niektóre zostały mi przesłane dawno temu i nie były podpisane,więc nie wiem co to za akity.

A jestes pewna, ze to akity? Bo ten ciemny to ma znaczenia jak DJP a nie jak akita. Nawet akity w tzw. starym typie maja lepsze. Brak prawidlowego urajiro az kluje w oczy. Nie ma bialego podbrzusza i wewnetrznych stron lap, nie ma rozjasnien po bokach kufy... a taka cieniutka strzalka na pysku to zniknie prawie w miare dorastania... no chyba, ze mu wlasciciel bedzie ja "poprawial" ...

Posted

[quote name='Izis'][quote name='Matagi']Robię dzisiaj porządki w zdjęciach 8) Znalazłam kilka,których nie ma tu,w galerii.Niektóre zostały mi przesłane dawno temu i nie były podpisane,więc nie wiem co to za akity.

A jestes pewna, ze to akity? Bo ten ciemny to ma znaczenia jak DJP a nie jak akita. Nawet akity w tzw. starym typie maja lepsze. Brak prawidlowego urajiro az kluje w oczy. Nie ma bialego podbrzusza i wewnetrznych stron lap, nie ma rozjasnien po bokach kufy... a taka cieniutka strzalka na pysku to zniknie prawie w miare dorastania... no chyba, ze mu wlasciciel bedzie ja "poprawial" ...

Ja to już sie gubię z tymi znaczeniami u pręgusów :(
Tak samo z urajiro :( Wiem już ,że ten pręgus to Tanoshimi,oświeciło mnie,porównałam z dorosłym.Kim jest szczeniak obok- :( nie znaju.Fotkę dostałam ze 2 lata temu,miałam zapisana na płytce,bo inaczej byłoby to co z resztą zdjęć po wirusie letnim :(
A wracając do znaczeń,to niektóre czerwone też maja jakies takie dziwne te urajiro,jakby malowane,albo poprawiane/patrzyłam na fotki z Dortmundu/,ehhhhhhhh,uczyc sie będe długoooooooooo jeszcze......... :wink:

Posted

Z urajiro u pregusow jest tak jak u czerwonych, czyli bialawa wewnetrzna strona lap, podbrzusze, skarpety i bialawe rozjasnienia na pysku (w tym na policzkach). Co prawda kiedyś jak było ich tyle co kot naplakał to sędziowie patrzyli na to przez palce jak którys miał takie znaczenia ale obecnie jest już kilka ładnych i nie widze potrzeby dorabiania ideologii, że pregusów urajiro nie obowiazuje...

Posted

[quote name='Matagi']

:o a to jest akita??!! skąd on ma takie futro? to normalne u akit??? w szoku jestem - przecież dorosłe mają krótsze futro :o To psiak z rodowodem??

Posted

A o to juz musisz spytac Lilke.
Normalnie powinien miec metryke jesli jest z hodowli. Ale na wystawy to raczej nie pojdzie.
Jedna z moich dziewczynek jest chyba podobna ;-)

Posted

Co znaczy czy jest normalne? Chodzi Ci o to czy występuje u akit?
Bo jesli o to to tak wystepuje u akit.
A jaka psina bedzie to okaze sie jak bedzie miala z 7 miesiecy po przelince jak wyjdzie szczeniecy puch.

Posted

Teraz jest ich wiecej, nie przecze ale niestety sedziowie nie zauwazaja czasami rzeczy u akit, ktore sa dyskwalifikujace, i to bez naciagania, np.....A poza tym po co DPJ brak bieli ? To raczej nadmiar moze mu zaszkodzic- trzeba poczytac wzorzec, ktory znajduje w zbiorze wzorcow II grupy

Posted

Izis napisał(a):
Co znaczy czy jest normalne? Chodzi Ci o to czy występuje u akit?
Bo jesli o to to tak wystepuje u akit.
A jaka psina bedzie to okaze sie jak bedzie miala z 7 miesiecy po przelince jak wyjdzie szczeniecy puch.

no ale wiesz o co mi chodzi - czy taki włos jest wadą dyskwalifikującą na wystawach czy są takie psy wystawiane? Bo to że występuje to widać - tak jak np. u CTRa występują różne opdmiany barwne ale prawidłowy jest tylko czarny, a jak jest z długością włosa u akit? to jest jakoś normowane?? :niewiem:

Posted

Oj cieplo, cieplo, juz myslalam ze wzrok ci sie nadwyrezyl od tego ogladania ,tych psiakow, ale czy tylko jedna dziewczynka ??????

Posted

Pokaz mi zdjecie doroslego psa to moge sie wypowiedziec. Nie mam zamiaru wypowiadac się o siersci szczeniaka, bo czeka go wylinka jeszcze. Ale jeśli o mnie chodzi to taki szczeniak zostałby sprzedany jako wstepnie niewystawowy z zaznaczeniem, ze chce go zobaczyc w wieku ok. 7-8miesiecy i wtedy podejme ostateczna decyzje.

Ps.
Powyzszy post jest odpowiedzia wylacznie do malejwaszki a nie dla niejakiej GR z ktora to osoba nie jestem na Ty i nie mam przyjemnosci rozmawiać...

Posted

szczenie dlugowlose w miocie jest od razu widoczne, ma miekka jedwabista siersc , a pozniej zdecydowanie wiecej wloskow tu i owdzie i zadna wylinka mu nie pomoze w uzyskaniu normalnej dlugosci wlosa. Faktem jest ze akity dlugowlose sa bardziej i z mniej dlugim wlosem. Polecam moja domowa galerie akit dlugowlosych, a troche ich mam. Wlos dlugi pojawia sie rowniez u DPJ mimo, ze nie maja one czysto japonskich linii :D :D

Posted

no bo np na zdjęciach Twoje szczeniaki mają zupełnie inną sierść - gładką i znacznie krótszą :niewiem: i ja bym w życiu nie wpadła na to, że ten puchatek to akita :oops:

Posted

GR napisał(a):
Polecam moja domowa galerie akit dlugowlosych, a troche ich mam. Wlos dlugi pojawia sie rowniez u DPJ mimo, ze nie maja one czysto japonskich linii :D :D

a jak trafić do tej galerii?? :niewiem:

Posted

To jest tak: przeciez nie bede umieszczala akit dludowlosych na mojej stronie. Bo czemu ma sluzyc? Czy to jest reklama dlug. , ktore potrafia byc sliczne, np.czerwony, ktory mieszka w wojew. pomorskim, ale jednak nie hodowlane, czy po to zeby zrobic kuku konkurencji??????? To jest bez sensu. Mozna u mnie w domu :lol: :lol:

Posted

GR napisał(a):
To jest tak: przeciez nie bede umieszczala akit dludowlosych na mojej stronie. Bo czemu ma sluzyc? Czy to jest reklama dlug. , ktore potrafia byc sliczne, np.czerwony, ktory mieszka w wojew. pomorskim, ale jednak nie hodowlane, czy po to zeby zrobic kuku konkurencji??????? To jest bez sensu. Mozna u mnie w domu :lol: :lol:

aahaha no tak :lol:

Posted

Widzisz malawaszka w sumie to jest niedokladnie tak jak napisala niejaka GR. Bo szczeniaki sa puchate (i tylko puchate) i z tych jest piekny wlos wystawowy i sa o jedwabistym wlosie (a to zupelnie co innego) i z tych sa faktycznie na ogol dlugowlose. No ale trudno wymagać pełnej wiedzy od osoby, ktora w całym swoim zyciu miala raptem jeden miot akit ;-)
i brak sukcesow hodowlanych rekompensuje sobie robieniem kuku konkurencji ;-)

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...