Izis Posted May 16, 2005 Posted May 16, 2005 Ten weekend był calkiem udany ;-) W Dobrym Mieście moje psiaki: suki - klasa młodzieży: Akita u Izis TAKA - doskonała, złoto, Zwycięzca Młodzieży psy - klasa młodzieży: Akita u Izis TADA - doskonały, złoto, Zwycięstwo Młodzieży, a później jeszcze Zwycięstwo Rasy i III miejsce na grupie szpiców, czyli stanął na pudle na grupie :-) No i przywiózl do domu dwa śliczne pucharki do kolekcji ;-)
sh_maniak Posted May 16, 2005 Posted May 16, 2005 GR napisał(a):wygral, bo byl sliczny, a jak biegl to az milo bylo patrzec, taki byl sprezysty i dynamiczny :D :D :D a ja go jeszcze nie widziałam :( ale ten ruch ma tez jego siostra co mieszka u mnie :wink: ale jej osiagniecie z niedzieli ( BOB i BOG-2) słabo wyglada przy brata :wink:
GR Posted May 16, 2005 Posted May 16, 2005 tak, ruch haszczaka przy ocenie jego ma bardzo istotne znaczenie, poniewaz sa to psy pracujace. Jezeli ona tez sie tak pieknie porusza, to ma juz polowe wygranej w kieszeni. Tylko slicznie przygotowane futerko, piekna prezentacja i juz....... powodzenia :D
daga10011 Posted May 16, 2005 Posted May 16, 2005 moze to was zainteresuje????? :oops: http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=51549879
Asiunia02 Posted May 16, 2005 Posted May 16, 2005 :( Nie rozumiem niektórych ludzi. Takich co powiedzieli ze to akita, i takich co zostawiaja na pastwe losu ukochanego zwierzaka :(
sh_maniak Posted May 16, 2005 Posted May 16, 2005 GR napisał(a): Jezeli ona tez sie tak pieknie porusza, to ma juz polowe wygranej w kieszeni. Tylko slicznie przygotowane futerko, piekna prezentacja i juz....... powodzenia :D O tak ruch to podstawa u sh :D Futerko i prezentacja :roll: .... cóz staram sie jak umiem najlepiej 8) Zobaczymy jak malutka dalej powalczy, ma dopiero 10 m-cy ( jutro konczy) :D I nie dziękuje aby nie zapeszać :calus:
GR Posted May 16, 2005 Posted May 16, 2005 fajni sa niektorzy ludzie, nie wiedza co maja, traktuja b.instrumentalnie swoje domowe zwierzeta, trzymaja w domu w nieszczegolnych warunkach, znam takich, albo tylko do wieku hodowlanego, a pozniej no niestety te 8-mio lub 9-cio letnie psiska zapadaja gwaltownie na jakies chorobska, albo uciekaja :o w najlepszym razie trafiaja do domow zastepczych i tam spokojnie spedzaja starosc. Przy okazji witam hod. Pa-Lis i prosze o kontakt na moj domowy adres. Sprawa dot. II czesci monografii akit .
Izis Posted May 17, 2005 Posted May 17, 2005 Zdjęcie z finałów grupy V w Dobrym Mieście: Na trzecim pudle Akita u Izis TADA :-)
GR Posted May 17, 2005 Posted May 17, 2005 O Boze znow!!!!!!!!!!!!!!! Rozumiem, ze trzeba sie chwalic sukcesami swoich pieskow samemu jezeli nikt z zewnatrz nie jest tym akurat zainteresowany. Ale to troche juz traci infantylizmem :( :roll:
weihaiwej Posted May 17, 2005 Posted May 17, 2005 A dlaczego Ci to, GR, przeszkadza? Przeciez wszyscy zamieszczaja tu zdjecia swoich akit, w czym problem? I skad zalozenie, ze NIKT nie jest zainteresowany psami Izis? Ja jestem ciekawa ich wynikow na wystawach tak samo jak wynikami innych. I nie widze nic infantylnego w umieszczaniu zdjec swoich psow w galerii.
Izis Posted May 17, 2005 Posted May 17, 2005 weihaiwej napisał(a):A dlaczego Ci to, GR, przeszkadza? Przeciez wszyscy zamieszczaja tu zdjecia swoich akit, w czym problem? I skad zalozenie, ze NIKT nie jest zainteresowany psami Izis? Ja jestem ciekawa ich wynikow na wystawach tak samo jak wynikami innych. I nie widze nic infantylnego w umieszczaniu zdjec swoich psow w galerii. :-) Dzieki weihaiwej :-)
GR Posted May 17, 2005 Posted May 17, 2005 Pewnie, ze trzeba zamieszczac fotki fajnych pieskow, dlatego pokaze calkiem calkiem ladne akitki z Dobrego Miasta, ktore nie pchaja sie same, nawet pokaze slicznego malamutka w tym samym stylu
GR Posted May 17, 2005 Posted May 17, 2005 aha!!! a to kolor jaki????????? Calkiem ladna byla pogoda w sobote, a moze w niedziele
christoph Posted May 17, 2005 Posted May 17, 2005 weihaiwej napisał(a):A dlaczego Ci to, GR, przeszkadza? Przeciez wszyscy zamieszczaja tu zdjecia swoich akit, w czym problem? I skad zalozenie, ze NIKT nie jest zainteresowany psami Izis? Ja jestem ciekawa ich wynikow na wystawach tak samo jak wynikami innych. I nie widze nic infantylnego w umieszczaniu zdjec swoich psow w galerii. I tu popieram zdanie Weihaiwej. Nie wiem jak to się przedstawia procentowo, ale wśród zdjęć, które umieściłem tutaj, jest też dużo zdjęć mojego psa. I jakoś (jak do tej pory) nikt nie miał o to pretensji. Inaczej podarowałbym sobie. Poza tym chyba m.in. po to został ten temat założony. Też chciałbym tu obejrzeć dużo zdjęć, więc aparaty w dłoń... Pozdrawiam
christoph Posted May 17, 2005 Posted May 17, 2005 Ziemniak napisał(a):... ...Chris, bedziesz w Walbrzychu? Będę. Czyli co, do zobaczenia w Wałbrzychu?
GR Posted May 17, 2005 Posted May 17, 2005 Ale oprocz swojego psiaka ktorego pokazujesz w roznych b. fajnych ujeciach dajesz nam tez mozliwosc obejrzenia innych akit, ktorych bez Ciebienie moglibysmy obejrzec. To jest fajnie gdy sie informuje, ze na wystawie jest lepiej, a czasem gorzej, a tamto to traci zdecydowanie balwochwalstwem i jest po prostu przynajmniej wg. mnie zdecydowanie beeeeeeee :evil:
christoph Posted May 17, 2005 Posted May 17, 2005 Jeszcze jedna fotka z Dortmundu (BOB), którą otrzymałem od Hiszpanów. Może doślą coś jeszcze, to wstawię.
christoph Posted May 17, 2005 Posted May 17, 2005 Agappe napisał(a):czy Wy zauważyliście, ze wszystkie te akity z dortmundu mają inne umaszczenie od tej która wygrała BOB?? u tamtej niesamowicie wyraźnie oddziela się biały kolor od czerwonego.. pomijam już intensywność tego koloru... ... 1 ogólny wniosek który mi sie nasunął po obejrzeniu zdjec, że tam wszystkie akitki są dobrze prygotowane, powiedziałabym że często perfekcyjnie czego niestety nie mozna powiedzieć o polskich akitkach :( Co rozumiesz pod pojęciem perfekcyjnego przygotowania?
Izis Posted May 17, 2005 Posted May 17, 2005 christoph napisał(a):weihaiwej napisał(a):A dlaczego Ci to, GR, przeszkadza? Przeciez wszyscy zamieszczaja tu zdjecia swoich akit, w czym problem? I skad zalozenie, ze NIKT nie jest zainteresowany psami Izis? Ja jestem ciekawa ich wynikow na wystawach tak samo jak wynikami innych. I nie widze nic infantylnego w umieszczaniu zdjec swoich psow w galerii. I tu popieram zdanie Weihaiwej. Nie wiem jak to się przedstawia procentowo, ale wśród zdjęć, które umieściłem tutaj, jest też dużo zdjęć mojego psa. I jakoś (jak do tej pory) nikt nie miał o to pretensji. Inaczej podarowałbym sobie. Poza tym chyba m.in. po to został ten temat założony. Też chciałbym tu obejrzeć dużo zdjęć, więc aparaty w dłoń... Pozdrawiam Ja sie ciesze, ze umiesciles tu duzo zdjec swojego psa. I chętnie zobaczę jeszcze więcej :-) Sliczny jest to i milo go poogladac :-) W koncu jak galeria akit to galeria akit...
Recommended Posts