Jump to content
Dogomania

Galeria Akit (prosimy zakladac oddzielne tematy!)!

Recommended Posts

• Replies 10.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ten weekend był calkiem udany ;-)

W Dobrym Mieście moje psiaki:
suki - klasa młodzieży:
Akita u Izis TAKA - doskonała, złoto, Zwycięzca Młodzieży
psy - klasa młodzieży:
Akita u Izis TADA - doskonały, złoto, Zwycięstwo Młodzieży,
a później jeszcze Zwycięstwo Rasy i III miejsce na grupie szpiców, czyli stanął na pudle na grupie :-)

No i przywiózl do domu dwa śliczne pucharki do kolekcji ;-)

Posted

GR napisał(a):
wygral, bo byl sliczny, a jak biegl to az milo bylo patrzec, taki byl sprezysty i dynamiczny

:D :D :D

a ja go jeszcze nie widziałam :(

ale ten ruch ma tez jego siostra co mieszka u mnie :wink:
ale jej osiagniecie z niedzieli ( BOB i BOG-2) słabo wyglada przy brata :wink:

Posted

tak, ruch haszczaka przy ocenie jego ma bardzo istotne znaczenie, poniewaz sa to psy pracujace. Jezeli ona tez sie tak pieknie porusza, to ma juz polowe wygranej w kieszeni. Tylko slicznie przygotowane futerko, piekna prezentacja i juz....... powodzenia :D

Posted

GR napisał(a):
Jezeli ona tez sie tak pieknie porusza, to ma juz polowe wygranej w kieszeni. Tylko slicznie przygotowane futerko, piekna prezentacja i juz....... powodzenia :D

O tak ruch to podstawa u sh :D
Futerko i prezentacja :roll: .... cóz staram sie jak umiem najlepiej 8)
Zobaczymy jak malutka dalej powalczy, ma dopiero 10 m-cy ( jutro konczy) :D
I nie dziękuje aby nie zapeszać :calus:

Posted

fajni sa niektorzy ludzie, nie wiedza co maja, traktuja b.instrumentalnie swoje domowe zwierzeta, trzymaja w domu w nieszczegolnych warunkach, znam takich, albo tylko do wieku hodowlanego, a pozniej no niestety te 8-mio lub 9-cio letnie psiska zapadaja gwaltownie na jakies chorobska, albo uciekaja :o w najlepszym razie trafiaja do domow zastepczych i tam spokojnie spedzaja starosc. Przy okazji witam hod. Pa-Lis i prosze o kontakt na moj domowy adres. Sprawa dot. II czesci monografii akit .

Posted

O Boze znow!!!!!!!!!!!!!!! Rozumiem, ze trzeba sie chwalic sukcesami swoich pieskow samemu jezeli nikt z zewnatrz nie jest tym akurat zainteresowany. Ale to troche juz traci infantylizmem :( :roll:

Posted

A dlaczego Ci to, GR, przeszkadza? Przeciez wszyscy zamieszczaja tu zdjecia swoich akit, w czym problem?
I skad zalozenie, ze NIKT nie jest zainteresowany psami Izis?
Ja jestem ciekawa ich wynikow na wystawach tak samo jak wynikami innych. I nie widze nic infantylnego w umieszczaniu zdjec swoich psow w galerii.

Posted

weihaiwej napisał(a):
A dlaczego Ci to, GR, przeszkadza? Przeciez wszyscy zamieszczaja tu zdjecia swoich akit, w czym problem?
Ja jestem ciekawa ich wynikow na wystawach tak samo jak wynikami innych. I nie widze nic infantylnego w umieszczaniu zdjec swoich psow w galerii.

:-) Dzieki weihaiwej :-)

Posted

Pewnie, ze trzeba zamieszczac fotki fajnych pieskow, dlatego pokaze calkiem calkiem ladne akitki z Dobrego Miasta, ktore nie pchaja sie same, nawet pokaze slicznego malamutka w tym samym stylu

Posted

weihaiwej napisał(a):

I tu popieram zdanie Weihaiwej. Nie wiem jak to się przedstawia procentowo, ale wśród zdjęć, które umieściłem tutaj, jest też dużo zdjęć mojego psa. I jakoś (jak do tej pory) nikt nie miał o to pretensji. Inaczej podarowałbym sobie. Poza tym chyba m.in. po to został ten temat założony.
Też chciałbym tu obejrzeć dużo zdjęć, więc aparaty w dłoń...
Pozdrawiam

Posted

Ale oprocz swojego psiaka ktorego pokazujesz w roznych b. fajnych ujeciach dajesz nam tez mozliwosc obejrzenia innych akit, ktorych bez Ciebienie moglibysmy obejrzec. To jest fajnie gdy sie informuje, ze na wystawie jest lepiej, a czasem gorzej, a tamto to traci zdecydowanie balwochwalstwem i jest po prostu przynajmniej wg. mnie zdecydowanie beeeeeeee :evil:

Posted

Agappe napisał(a):
czy Wy zauważyliście, ze wszystkie te akity z dortmundu mają inne umaszczenie od tej która wygrała BOB?? u tamtej niesamowicie wyraźnie oddziela się biały kolor od czerwonego.. pomijam już intensywność tego koloru...
...
1 ogólny wniosek który mi sie nasunął po obejrzeniu zdjec, że tam wszystkie akitki są dobrze prygotowane, powiedziałabym że często perfekcyjnie czego niestety nie mozna powiedzieć o polskich akitkach :(

Co rozumiesz pod pojęciem perfekcyjnego przygotowania?

Posted

christoph napisał(a):
weihaiwej napisał(a):

I tu popieram zdanie Weihaiwej. Nie wiem jak to się przedstawia procentowo, ale wśród zdjęć, które umieściłem tutaj, jest też dużo zdjęć mojego psa. I jakoś (jak do tej pory) nikt nie miał o to pretensji. Inaczej podarowałbym sobie. Poza tym chyba m.in. po to został ten temat założony.
Też chciałbym tu obejrzeć dużo zdjęć, więc aparaty w dłoń...
Pozdrawiam

Ja sie ciesze, ze umiesciles tu duzo zdjec swojego psa. I chętnie zobaczę jeszcze więcej :-) Sliczny jest to i milo go poogladac :-) W koncu jak galeria akit to galeria akit...

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...