Malamutka Posted February 18, 2005 Posted February 18, 2005 super stronke masz :) i piekną akite :) lubie akity :)
Malamutka Posted February 19, 2005 Posted February 19, 2005 prosze bardzo :) ja tylko 3 razy widzialam akite .... a tak to tylko na zdjeciach :)
Ziemniak Posted February 19, 2005 Posted February 19, 2005 Matagi napisał(a):christoph napisał(a):@Ziemniak Jeśli dobrze obejrzałem fotki, to Shogun nie był w śniegu na wolności. Czy też obawiasz się, że nie wróciłby do domu? Chyba mam podobny problem. Bo najważniejsza komenda dla akity to:"do mnie" :P i nie ma problemu :P Chris Shogun zawsze wraca, czasami zajmuje mu to jednak troche wiecej czasu... no coz, tam gdzie ja bywam jest wiele biegajacych przysmakow - np. sarenki. Matagi, Donaya ciekawe czy wasze psy sa na tyle poslusze, ze jak zobacza przed soba sarne :o to wroca na zawolanie?
Malamutka Posted February 19, 2005 Posted February 19, 2005 moja malamutka sarne pogonila - myslalam ze nie wroci . ale przyszla po godzinie:)
Matagi Posted February 20, 2005 Posted February 20, 2005 Ziemniak napisał(a):Matagi napisał(a):christoph napisał(a):@Ziemniak Jeśli dobrze obejrzałem fotki, to Shogun nie był w śniegu na wolności. Czy też obawiasz się, że nie wróciłby do domu? Chyba mam podobny problem. Bo najważniejsza komenda dla akity to:"do mnie" :P i nie ma problemu :P Chris Shogun zawsze wraca, czasami zajmuje mu to jednak troche wiecej czasu... no coz, tam gdzie ja bywam jest wiele biegajacych przysmakow - np. sarenki. Matagi, Donaya ciekawe czy wasze psy sa na tyle poslusze, ze jak zobacza przed soba sarne :o to wroca na zawolanie? Sarna albo jaki zając to dobry kąsek :wink: Tutaj z wracaniem czasami jest problem :wink: Ale jak widzą psa,kota czy cokolwiek "nie rodem z lasu" to problemu niet :P
donya Posted February 20, 2005 Posted February 20, 2005 Bimbo sarny nigdy nie widział więc nie wiem. Ale jestem w stanie zawsze go odwołać gdy gania kota, psa, myszkę a ostanio bażanta. Gdy jesteśmy w lesie, Bimbo oddala się na taką odległość aby zawsze mieć mnie na oku. :lol:
Malamutka Posted February 20, 2005 Posted February 20, 2005 z moją jest identycznie :) potem sie juz pilnuje .... dzisiaj Tak sie pilnowala ze rozciela sobie opuszkę ... i krew jej leciala ...
Matagi Posted February 20, 2005 Posted February 20, 2005 Dzięki uprzejmości Eli -Takatuki :P :angel: ,która porobiła na wystawie w Gdańsku fotki,wstawiam je:
Malamutka Posted February 20, 2005 Posted February 20, 2005 wow!!!! super zdjecia :) powiedz mi jeszcze taką ciekawostke : Ile waży dorosla akita ??
Matagi Posted February 20, 2005 Posted February 20, 2005 Malamutka napisał(a):wow!!!! super zdjecia :) powiedz mi jeszcze taką ciekawostke : Ile waży dorosla akita ?? Wszystko o rasie masz u mnie na stronie :wink: zapraszam :P
donya Posted February 20, 2005 Posted February 20, 2005 Lila!!! A można wiedzieć kto jest na zdjęciach :roll:
Matagi Posted February 20, 2005 Posted February 20, 2005 donya napisał(a):Lila!!! A można wiedzieć kto jest na zdjęciach :roll: Agnieszka!!! :P Też bym chciała wiedzieć :wink: :lol: :wink: :lol: Dlatego prosiłam Yahoo aby tu zajrzeli :wink: jak zajrzą,to może powiedzą,przecie na wystawie byli :wink: Fot będzie więcej,mój aparat właśnie wraca z Gdańska :P
Izis Posted February 20, 2005 Posted February 20, 2005 Wyniki Gdanska 20.02.2005: Psy kl. szczeniąt: ENGI Roal - WO. I Psy kl. młodzieży: YAHOO Al Desu - dosk. I Psy kl. pośrednia: ANTOKU Nippon - bdb II TANOSHIMI-GO Dogutti - dosk,I,CWC,NPwR,BOB Psy kl. otwarta: BOKUSHI Yamamoto - nieobecny -------------------------- Suki kl. szczeniąt: EHIME Roal - WO I,NS BIWA Nippon - OB. II Suki kl. młodzieży: CHUSHA Suteki - dosk. I Suki kl. pośrednia: INAZUMA of Amayadori Ken - dosk. CWC, NSwR Suki kl. otwarta: CHIMIDORI Połkrza - dosk. I ANZU ze Szpilkowego Lasu - dosk. II EISHA YUMI z Wilczego Dworu - bdb MIYA Połkrza - bdb LIKA Czech Jakobin - nieobecna Wyniki podała Takatuka (Ela) Jak widac żadnych niespodzianek nie bylo. Wiadomo było kto rase weźmie. ;-) No za to NSwR akurat w tej stawce to chyba zaslużenie dostała (sadzac po zdjeciach). No i zasluzenie "zebra" nie była na pierwszym... chociaż nie powiem trochę dziwi mnie tylko to ocena doskonała przy takiej wadzie koloru... no ale skoro pies prawie bez wymaganych znaczen rase dostal nie dziwi nic... ;-) akita, ktora stoi ma prawidłowe skarpetki... a ta co leży nie ma ich praktycznie wcale... http://strony.psy.pl/aura/hiena.jpg [zdjęcia max 500x500 pikseli pamiętać :wink: -MOD]
yahoo Posted February 21, 2005 Posted February 21, 2005 hejki! Tu ta druga( lepsza :wink: ) polowa od Yahoo. Widziałam zdjęcia i mogę podać opis, bo Marcin wskazał jedynie te, na których on jest... Więc tak: 1. Chimidori Połkrza 2. Engi Roal 3.----//----- 4. Yahoo 5. ...?... 6. Yahoo 7. Chusha Suteki 8. Inazuma of Amayadori Ken (???) 9. suki kl. otwarta: Anzu ze Szpilkowego Lasu, Chimidori Połkrza, Eisha Yumi z Wilczego Dworu 10. Anzu ze Szpilkowego Lasu 11. Chimidori Połkrza, Anzu ze Szpilkowego Lasu 12. Chimidori Połkrza, Anzu ze Szpilkowego Lasu, Inazuma of Amayadori Ken Chyba nie pomieszałam..:)) pozdrawiam
Matagi Posted February 21, 2005 Posted February 21, 2005 No aparacik nawrócił się,kilka fotek jest,niestety nie najlepsze :( ale coś widać.Dzięki Yahoo za przypisanie do obrazków :P W tej porcji fotek jest też coś dla Ciebie :P :P :P
yahoo Posted February 22, 2005 Posted February 22, 2005 Hejki! Na prośbę Matagi podaję opis drugiej sesji zdjęciowej akit :D : 1. Yahoo 2. Antoku Nippon 3. -------//-------- 4. Tanoshimi-Go Dogutti 5. Biwa Nippon 6. Tanoshimi-Go Dogutti 7. Engi Roal, Ehime Roal P.S. co do opisu 5. nie jestem pewna... pozdrawi :laola: am
Matagi Posted February 22, 2005 Posted February 22, 2005 Yahoo :P dzięki :P :P :P A Wy nie macie fotek? :o
yahoo Posted February 23, 2005 Posted February 23, 2005 Hej Co do fotek...hmmm mamy, mamy - co prawda niewiele bo nasz aparat się spóźnił (teraz służy 5-tce maluśkim haszczakom naszych znajomych, którzy codziennie robią im sesję zdjęciową :) ... Ale jak tylko do nas wróci to wstawimy... pozdrawiamy
anetta Posted February 23, 2005 Posted February 23, 2005 A ja mam fotki 8) ale nei wiem czego i chcialam sie was spytac :P Czy to o jest Akita? Jak dla mnie ma za dluga ta siersc :roll: ale moze sie myle...Sunia ma 4 mieszki, nie ma rodowodu :evilbat:
Izis Posted February 23, 2005 Posted February 23, 2005 anetta napisał(a):A ja mam fotki 8) ale nei wiem czego i chcialam sie was spytac :P Czy to o jest Akita? Jak dla mnie ma za dluga ta siersc :roll: ale moze sie myle... Owszem to akita. Raczej dlugowlosy. Chociaz zeby orzec na 100% trzebaby go zobaczyc po przelince za ładnych parę miesięcy. I tak naprawdę to jest jak z owczarkami niemieckimi. Wygrywają te na pograniczu długiego włosa, bo są najbardziej efektowne.
anetta Posted February 23, 2005 Posted February 23, 2005 Dzieki :) No, ja jestem bardzo ciekawa co z niej wyrosnie :P
Recommended Posts