Akitka Posted April 4, 2007 Posted April 4, 2007 Gosica napisał(a):Urocze zdjęcia Ambry , widze że tez macie kantarek ;):lol: to tak jak my :P tylko ma z Aresem mamy czarny :lol: (to taki bardziej męski kolor :cool3:) Pozdrówka My go rzadko używamy. Tzn może nie rzadko, ale nie na cały spacer. Po prostu wyjście z mieszkania i przejście na trasę spacerową - w halti. Później już halti mam w ręce. ;) Tak samo wejście i wyjście ze szkolenia w halti. Ambra dziś znowu wyżywała się na swoim ukochanym za to, że flirtował z labradorką Leą. Lee też za to wytargała za ucho. A co... :cool3: Ares to jej facet! :evil_lol: Za to w trakcie jej dzisiejszej zabawy z Moresem pojawiła się krew. Wystraszyliśmy się, a to tylko ząb mu wyszedł. :lol: Szczerbatek z Moresa. A ja już myślałam, że Ambra go dziabnęła... :diabloti:
Akitka Posted April 4, 2007 Posted April 4, 2007 A tak poza tematem: czy ktoś z tutaj zaglądających wykonuje zawód nauczyciela? Proszę się przyznać... ;) Mam pilną potrzebę. :cool3:
cavallo Posted April 4, 2007 Posted April 4, 2007 NO, to OSTRA DZIEWCZYNA z Ambry!!! Dobrze, że to był tylko fałszywy alarm! :cool3:
Akitka Posted April 4, 2007 Posted April 4, 2007 cavallo napisał(a):NO, to OSTRA DZIEWCZYNA z Ambry!!! Dobrze, że to był tylko fałszywy alarm! :cool3: Właśnie, że nie jest ostra... W stosunku do Moresa to ona jest jak na akitę aż nadzwyczaj delikatna. ;) Z tym, że jak się patrzy na zabawę malucha i dużej Ambry i zauważy się krew, to pierwsze co pomyśli się, że to z winy większej. :cool3:
donya Posted April 5, 2007 Posted April 5, 2007 Akitka napisał(a):A tak poza tematem: czy ktoś z tutaj zaglądających wykonuje zawód nauczyciela? Proszę się przyznać... ;) Mam pilną potrzebę. :cool3: A o jakiego nauczyciela chodzi :roll:
Akitka Posted April 5, 2007 Posted April 5, 2007 donya napisał(a):A o jakiego nauczyciela chodzi :roll: Jakiegokolwiek, który pracuje w zawodzie i może poświęcić chwilę czasu, żeby wypełnić dla mnie internetową ankietę. ;)
donya Posted April 5, 2007 Posted April 5, 2007 Akitka napisał(a):Jakiegokolwiek, który pracuje w zawodzie i może poświęcić chwilę czasu, żeby wypełnić dla mnie internetową ankietę. ;) ja jestem nauczycielem akademickim - może być :roll:
cavallo Posted April 5, 2007 Posted April 5, 2007 Donya, a czy może nauczycielem akademickim na UW? Jeżeli tak, to zaraz Ci wysyłam PW.:multi: Pozdrawiam, Agata&Alpa
Akitka Posted April 5, 2007 Posted April 5, 2007 donya napisał(a):ja jestem nauczycielem akademickim - może być :roll: Donya - oczywiście, że może! :) Zaraz Ci wyślę PW. ;)
Agappe Posted April 5, 2007 Posted April 5, 2007 cavallo napisał(a):Donya, a czy może nauczycielem akademickim na UW? Jeżeli tak, to zaraz Ci wysyłam PW.:multi: Pozdrawiam, Agata&Alpa hahaha nie licz na to ;p nie UW.. a czego potrzebujesz z UW?? studiujesz tu?? jesli tak to co?? :> ja tu tylko przelotem:oops: :oops: , bo zaraz znowu wychodze z domu i wracam jutro, ale jutro postaram sie nadrobić wszystkie zaległości zdjeciowe i tematowe
cavallo Posted April 5, 2007 Posted April 5, 2007 Agappe, nie ja studiuję na UJ, a Ty na UW? Jeśli chcesz to napiszę Ci na PW, dlaczego interesuje mnie UW, ok?
donya Posted April 5, 2007 Posted April 5, 2007 cavallo napisał(a):Donya, a czy może nauczycielem akademickim na UW? Jeżeli tak, to zaraz Ci wysyłam PW.:multi: Pozdrawiam, Agata&Alpa Przykro mi ale ja gnębię studentow na AM ;)
cavallo Posted April 5, 2007 Posted April 5, 2007 Donya, ja nie wierzę, w to, że gnębisz!!! Dzięki za odpowiedź!!!!;) Pozdrawiam, Agata&Alpa
donya Posted April 5, 2007 Posted April 5, 2007 cavallo napisał(a):Donya, ja nie wierzę, w to, że gnębisz!!! Dzięki za odpowiedź!!!!;) Pozdrawiam, Agata&Alpa Muszę ich trochę pognębić w końcu kiedyś będą ludzi leczyć ;)
Gosica Posted April 5, 2007 Posted April 5, 2007 Donya gratuluję świetnego zawodu :multi:, najbardziej kierunku ,który wykładasz ;) lubię medycynę choć bardziej ciągnie mnie do weterynarii :evil_lol: w sumie to tez medycyna :evil_lol: Pozdrowka
Akitka Posted April 5, 2007 Posted April 5, 2007 Uhm... Jestem zasmucona... Ambra chyba ma jakąś chorobę skórną. :/ W dwóch miejscach (przed lewą tylną łapą z boku na brzuchu) i przy siusiu jej bardzo przerzedziła się sierść. Ma niemalże łysawe placki tam. I takie jakby strupeczki na skórze. Nie wiem co to... :roll: Dziś to zauważyłam. Wcześniej nie było tam aż tak łysawo i nie zwróciłam na to uwagi, bo teraz przechodzi linienie. Moje niedopatrzenie... Mam nadzieję, że to nic strasznego... :shake:
cavallo Posted April 6, 2007 Posted April 6, 2007 Akitko, a może to uczulenie? Kiedyś moja suczka miała podobne objawy przy uczuleniu.Chyba jednak wizyta u Veta Cię nie ominie....:shake: Jak juz będziesz wiedziała co jest Małej, to napisz, proszę.Trzymam kciuki, żeby to nie było nic poważnego, wymagającego długiego leczenia. Pozdrawiam, Agata&Alpa
Agappe Posted April 7, 2007 Posted April 7, 2007 Mandor jak zawsze cudowny!!!! :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: (Anata do naszego mieszkania też bardzo pasuje kolorystycznie :evil_lol: > Akitka zdjęcia urocze.. tylko sie zastanawiam czy Ambra za bardzo nie protestuje na zabawy w kantarku??? :roll: moja Ruda pewnie by siedziała obrażona i z zabawy by były nici.. Trzymamy kciuki, żeby z Ambrą było wszystko dobrze!!!! cavallo zdjecia b fajne!!! Jussi czekam na zdjecia Gothi i Pana Kaczorka :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:
Agappe Posted April 7, 2007 Posted April 7, 2007 a tak poza tym [SIZE="3"]Owcy, kozy czy baranka, prezentu od zająca z samego ranka, święconki jadalnej, pisanki nie banalnej, dyngusa bardzo mokrego i czasu radosnego. czyli [SIZE="5"]WESOŁYCH ŚWIĄT !!!
Akitka Posted April 7, 2007 Posted April 7, 2007 Barbara_bb: Dzięki wielkie! Cavallo: Takie jest podejrzenie. Byliśmy u weta i dziś i wczoraj. Wczoraj dostała 3 zastrzyki, dziś 2. Wczoraj dostała też dodatkowo takie preparaty jak Flawitol (dla dorosłych psów z problemami skórnymi) i EFA Olie. Tylko nie bardzo wiem jak już jej podawać Flawitol. Wczoraj najpierw dałam trochę z karmą, to nie chciała zjeść. Potem trochę rozmąciłam z wodą i podawałam jej strzykawką, ale dużo zostało na dnie. :/ Podawaliście kiedyś psu coś takiego? W jaki sposób? Agappe: Ambra rzadko kiedy musi się bawić w kantarku. I nie jest obrażona. Jest tak zakochana w Aresie, że nie zwraca uwagę na kantarek. ;) Tylko tuż przed szkoleniem, gdyż tam się kręci mnóstwo różnych psów. A Ambrę nie raz ciągnie do nich zbyt mocno... :cool3: Weosłych świąt dla wszystkich! :)
Iwona&Wiki Posted April 7, 2007 Posted April 7, 2007 Wszystkim Akitomaniakom z całego serca słonecznych szczęśliwych rodzinnych radosnych niezapomnianych po prostu - pięknych Świąt Wielkanocnych Iwona z Kotą i Wakiko
bety Posted April 7, 2007 Posted April 7, 2007 ZDROWYCH I SPOKOJNYCH ŚWIĄT WIELKANCNYCH, SUTEGO STOŁU, RADOŚCI POSPOŁU I TYLE BOGACTW W KOSZYKU ILE LITER W TYM WIERSZYKU. ŻYCZĄ WAM KAŚKA & KOGIKU & INARI
Agappe Posted April 7, 2007 Posted April 7, 2007 coś się "odrobine" rozpędziłam z obrabianiem tych wszystkich zdjęć.. i rzutem na taśme jeszcze kilka niewystawowych się załapało :lol: :lol: jako, ze nie byłam w stanie wybrać jednego ładnego zdjęcia z ok 20 zrobionych wstawiam całą sesję.. sesję jogurtową ;) jak tylko otwieram jogurt Anata przybiega nawet z drugiego końca mieszkania (nie mam pojęcia jak Ona to moze usłyszeć) i stoi nade mną, wpatrzona w jogurt i z cieknącą śliną (na nic innego tak nie reaguje).. jak ja już zjem jogurcik to ona dostaje do wylizania opakowanie i to wygląda zazwyczaj własnie tak ;)
Recommended Posts