Jump to content
Dogomania

Galeria Akit (prosimy zakladac oddzielne tematy!)!

Recommended Posts

Posted

Ech... bo ten apetyt jest hmm... zastanawiająco-niepokojący:cool3::crazyeye::lol:
i zupełnie nie odpowiada długości poszczenia.

A jesli będzie, to zobaczysz Ineczko - robi wrażenie:lol::lol::lol:.
I to tak wielkie, ze trudno o nim zapomnieć.

Zastanawiająca sprawa - zagadne dzis o niego weta.
Jakie tam jego podłoże, bo że nie post,
to nie ulega rzadnej watpliwości:lol::lol::lol:

Ja też żałuję ogromnie:-(
ale spotykajcie się, spotykajcie - będa sliczne zdjęcia!
A ja uwielbiam akitki w stadach!
To spotykanie niech Wam dobrze wejdzie w nawyk,
to jak mi sie dziecko przeniesie z nauka do Wa-wy,
to bedę miała gdzie wpadać:lol:

• Replies 10.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ineczka - jezeli tylko okoliczności przyrody i losowe pozwolą - będę. No i mam przecież dla ciebie płytę...

Iwona & Wiki
- no to trzymam kciukasy za Twoje dziecka, aby zdało te egzaminy w W-wie. Miło będzie się z Toba spotkać ponowie...
pzdr.

Posted

Drogie Panie,
Myślę, że Asiaczek, nie zrobi nam zawodu i wpadnie, no właśnie tym bardziej, że ma dla nas płytkę :multi:
Iwonko, proszę dopingować syna ;) wówczas w weekendy, niby do Przemka, dobrze pamiętam??? To Ty z Wiki na pola na psie spotkanko, he,he.
A tak wogóle, to niedługo zawita na nasze psie spotkania długowłosa dziewczynka, to wówczas będziesz miała radochę z oglądania fotek tego rozczochrańca:loveu::loveu::loveu:

Posted

Ineczko i Asiaczku, też się bardzo cieszę, że Wasze psiaczki mają zdrowe bioderka!
Czekam na Waszą fotorelację ze spacerku. Zapowiadają piękną pogodę, więc pewnie będą śliczne wiosenne zdjęcia! :loveu::loveu::loveu:
Pozdrawiam, Agata&Alpa

Posted

Witam wszystkich na przedwiośniu!!!
Od razu przechodzę do bardzo ważnej i pilnej!!!! sprawy. [SIZE=2](sorry za czerwień czcionki ale do tego właśnie się nadaje:angryy: )

Dotarła do Polski Wielka prośba o pomoc i jednocześnie krzyk bezsilności! Nasi wschodni przyjaciele, miłośnicy akit z Rosji, wołają o WSPARCIE każdego innego miłośnika, hodowcy "naszej" rasy, gdyż ich ustawodawcy postanowili właczyć AKITĘ INU do listy ras niebezpiecznych. Każdy mail WSPARCIA, w którym napiszecie o swoich akitach, wysłany na adres akitadog@mail.ru oraz izumigai@mail.ru będzie przekazany legislatorowi.

Niektórzy z Was otrzymali już indywidualnie mail z tą informacją. Mozecie wesprzeć tą akcję, kierując swoją energię dla sprawy WAŻNEJ BYĆ MOŻE NIE TYLKO DLA ROSJI!!!(do czego Was gorąco namawiam)- Galeria Akit jest miejscem spotkań i dyskusji m.in. lecz głównie osób kochających i posiadających nasza ukochaną rasę, więc Każdy z Waszych Głosów może pomóc Przyjaciołom zza wschodniej granicy.
Zwracam się ze szczególną prośbą o zaangażowanie się wieloletnich hodowców rasy! Wiem że wielu tu zagląda, macie "udokumentowany" wieloletni kontakt z rasą(ważne!)- na stronach swoich hodowli macie cudowne zdjęcia swoich akit doskonale wspólegzystujących z innymi domownikami i czworonogami- może i taki fotograficzny argument nie zaszkodzi....chyba żaden nie zaszkodzi!
Liczą na nas!
Przekażcie prośbę znajomym akiciarzom:multi: !
i na inne fora, jeżeli takie są!
sprawa jest baaaardzo PILNA :-(

Nie zamierzam nawet rozpoczynać uzasadniania całej sprawy, powiem tak ze swojej skromnej strony:
- jamnik(czka) sąsiadów po fazie merdania ogonkiem może odgryźć pół łydki - nigdy nie wiadomo podobno kiedy i komu (ja się do niej nie zbliżam, bo się boję)
- kot sąsiadów gania moje psy na moim podwórku bo jest niepoprawnym dominantem
- znajomi mają goldenkę, która w wieku 4 m-cy poharatała rękę właścicielowi bo nie chciała mu oddać kosteczki...
- półroczną socjalizację mojej pierwszej akity w psim przedszkolu diabli wzięli, bo dwukrotnie zaatakowały ją owczarki niemieckie...
- właściciel 2 briardów, które biegając luzem od tyłu zaatakowały moją Zumkę (na smyczce) - silniejsza została potraktowana przez towarzyszącego nam psa Akitę(na smyczce) przyciśnięciem do ziemi - wykrzyczał nam, po krótkiej i niepotrzebnej wymianie epitetów, że nasze psy powinny chodzić w kagańcach oraz, że są rasą "groźną"....
[SIZE=2]
bez komentarza

Posted

Abigail,
w jakim języku kierować tego typu maile?? angielski?? polski??
bo ja niestety jestem już z innego pokolenia i rosyjskiego nie umiem :shake:

Posted

W Anglii też mają problem z Akitami - ostatnio Walia rozpoczeła proces legislacyjny zakazujący hodowli Akit na tym terenie - po serii pogryzień i zagryzień.

Posted

ktrebor napisał(a):
W Anglii też mają problem z Akitami - ostatnio Walia rozpoczeła proces legislacyjny zakazujący hodowli Akit na tym terenie - po serii pogryzień i zagryzień.

Ktrebor,cholercia ty mnie nie strasz!!!!!!!! Ja chce do Anglii wyjechac z moimi ogonami.........A zreszta tam glownie sa Akity Amerykanskie,Akita Japonska nie jest nawet wystawiana na normalnych wystawach tylko na wystawach specjalistycznych psow ras zadkich.Czyli Akita Japonska jest traktowana przez Anglikow jako rasa zadka.

Posted

ktrebor napisał(a):

Wściekłam się bo zjadło mi posta!!!:angryy:

Posted

Zjadło mi przydługiego posta... więc w temacie odezwę się przed północą...
Teraz krótko:
PIISZCIE w jakim języku potraficie i wysyłajcie co uważacie, myśle że w tej sprawie oprócz pośpiechu (do poniedziałku) ważny jest sam fakt zaangażowania. :multi:
Możecie dać tu znać, kto wysłał cokolwiek!!!!

Posted

[quote name='pola.1']Ktrebor,cholercia ty mnie nie strasz!!!!!!!! Ja chce do Anglii wyjechac z moimi ogonami.........A zreszta tam glownie sa Akity Amerykanskie,Akita Japonska nie jest nawet wystawiana na normalnych wystawach tylko na wystawach specjalistycznych psow ras zadkich.Czyli Akita Japonska jest traktowana przez Anglikow jako rasa zadka.

No to byle nie do Walii. Nie wiem czy wprowadzali rozbicie na japońską i amerykańską - ale fakt wszystko co tam pokazywali to psy w typie AA. Zresztą w sumie problem też wystąpił i w USA. Popularność rasy jak i nieumiejętne prowadzenie przełożyły się na uznanie Akity jako jednego z bardziej agresywnych psów - pojawiły się nawet wyspecjalizowane serwisy poświęcone temu problemowi np. www.stopakitaproblems.com

Jednemu amerykańcowi pomyliło się nasze ainu z akitą i początkowo był zdumiony, że w domu mamy dwa samce, sukę i koty - rozpisywał się jakie to ainu są agresywne i figurują na górze listy pogryzień przez psy w USA.

Posted

Wlazlam i poczytalam.Tak oni tam pisza o Akicie Amerykanskiej ktora w ogole nazywaja Akita.czyli u nich jest Akita (nasze AA) I Japanes Akita(czyli AJ).Oni sa kompletnie popaprani-taka rasa jak Hokkaido dla nich nie istnieje!!!!!!!!!!!!! No normalnie trzeba by ich leczyc!!!!!

Posted

my też wysłaliśmy wiadomości (niestety po polsku, bo po rosyjsku znamy tylko marusia i sobaka :eviltong: )
wysłałam też maile z prośbą o pomoc do znajomych
możemy więc liczyć na kilka kolejnych głosów :Cool!:
trzymam kciuki za powodzenie akcji

Posted

A ja dostałam taką oto odpowiedź.

" Hello!
Many thanks for your letter in protection акиты. We shall struggle for our favourite breed and very much we hope it(her) to defend.

With the best regards, Galina Seryakova - the President of National Club Akita Russia."
.

Mam nadzieję, że nasz odzew pomoże...
Pzdr.

Posted

Przepraszam, że przerwę temat, ale jako że to galeria, więc zaprezentuję zdjęcia szaleństw Ambry z Maxem - psem mojego brata. ;) Widać w jakiej Ambra jest formie po sterylce... :diabloti: Ciężko mi było ich uchwycić w ogóle. ;)

No gdzie ten Max?

No co tam masz?

Masz coś w buzi? Oddaj!

Złapię cię nietoperku!

Zobaczysz... Złapię. Już prawię cię mam...

No i znowu nie biegasz...

Odpoczynek... ;)

Oszukałeś mnie... Pobiegłeś w inną stronę.

Popatrzmy sobie w oczy...

Podrapię cię noskiem za uszkiem... ;)

Goń mnie teraz Ty...

Proszę jak to smarkula rozruszała poważnego Pana (7-letniego już). Max był cały w ślinie Ambry i w takim szarym pyle od szlaki (przez to, że Ambra go tam nieźle poprzewracała). Za to Max poprzewracał Ambrę na mokrej ziemi. Zdjęcia tego nie ujęły, ale była cała w grudkach ziemi, którą musiałam z niej wytrzepać. A wieczorem chyba będziemy się musiały wykąpać. Ale psy zadowolone i zmęczone... :p

Posted

[quote name='Kasia&Wojtek']

super zdjęcie :p

a wracając do tematu rosyjskiego - to mi niestety jeszcze nie odpowiedzieli (pewnie zostali zasypani mailami :razz: )

Dzięki! Zdjęcie faktycznie świetne... ;)

Posted

Witam
Przypominam ,że w niedziele o 13 ( za Merlinem ) odbędzie się DRÓGIE ŚWIATOWE SPOTKANIE AKIT na Polach Mokotowskich.
Przewidziane jest mnóstwo atrakcji jak :
występy różowych słoni
pokazy sztuki magicznej
tresura białych myszek
i na koniec
pokazy sztucznych ogni

Mam nadzieje ,że Akity wyciągną swoich właścicieli na spacer.
Krzysiek

Posted

Jussi napisał(a):
Witam
Przypominam ,że w niedziele o 13 ( za Merlinem ) odbędzie się DRÓGIE ŚWIATOWE SPOTKANIE AKIT na Polach Mokotowskich.
Przewidziane jest mnóstwo atrakcji jak :
występy różowych słoni
pokazy sztuki magicznej
tresura białych myszek
i na koniec
pokazy sztucznych ogni

Mam nadzieje ,że Akity wyciągną swoich właścicieli na spacer.
Krzysiek

My będziemy - takich atrakcji nie mozna przegapić ;) :lol: :lol:
My tzn. ja i Koi - Bimbo był wczoraj w parku żołnierzy radzieckich - bawił sie ze soim kolegą, którego nie widział prawie pół roku :lol:

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...