Jump to content
Dogomania

Galeria Akit (prosimy zakladac oddzielne tematy!)!

Recommended Posts

Posted

Cieszę się, że juz koniec bliski - nie będe musiała z kazdym z osobna latać na spacery :lol: :lol: :lol:
A wiejski amant śmieszny - zawsze czekał rano na Koisię na łąkach i zawsze odprowadzał ją do domu a potem pod bramą stał i szczekał. I strasznie się cieszył gdy Bimbo wychodził na spacer :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:

• Replies 10.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

My tez mamy takiego jednego, jak tylko zaczyna się sezon na cieczki w naszej okolicy pojawia sie tzw KAWALER... kundelek o umaszczeniu białym w dziwne żołte łaty.. sierść jak sznurek od snopowiązałki.. taki rozczochrany... wyraz pyska i postura wskazuje na starca...
Jest tak grzeczny, ułożony, nie zaczepia nikogo... nie jest natrętny.. on po postu jest... zawsze w bezpiecznej odległości... jest taki inny.. niby straszna powsinoga, bo za suczkami nocuje u nas na polu po parę dni. Na pewno ma dom bo psiak zadbany tyle, że w tym trudnym okresie nigdy nie jest upilnowany.
Nazywamy go kawaler, bo pojawia się, ale nigdy nie jest na tyle śmiały by iść w konkury do jakiejkolwiek dziewczyny... taki poczciwiec z niego.. strasznie go lubimy. A co do wieku to okazało się ze ząbki ma jeszcze bielutki, tak więc myślę, że max ma 3 lata a wygląda jakby przynajmniej jakieś 15 lat chodził po tym świecie.. no nic chciałam tu opisać wyjątkowego psiaka, który totalnie nie jest żadnym nachalem, he,he oby więcej takich amantów :lol::lol::lol:

Posted

Nie, no nasz też nie jest nachalny i nigdy jeszcze nie zbliżył się do Koi. Zawsze trzyma się w bezpiecznej odległości. A jak ja się odwrócę to odchodzi jeszcze dalej. A wygladem też nie grzeszy. Taki wilkowaty ale bez nóg :evil_lol: i w dotatku kuleje na tylna łapkę. Ale ma obrożę, na zagłodzonego tez nie wygląda. Taki własnie powsinoga :evil_lol:

Posted

Oj tak, popieram Asiaczka w całej rozciągłości. Wstawcie zdjątka tych wiernych, zakochanych szaleńców. :cool3: My też takiego miałyśmy, nasz był czarny i strasznie poczochrany, też miał obrożę i dom zapewne. Niestety Alpa przeszła zabieg, po którym nie jawi mu się już atrakcyjną. :diabloti: Teraz jak się spotkamy, obchodzi nas szeroookim łukiem i pewnie pędzi do innej.....:eviltong:

Pogoda zrobiła się mało spacerkowa, ale mam nadzieję, że jak już wiosna zagości na dobre, to w galerii pojawi się sporo nowych zdjęć! :multi:
Pozdrawiam, Agata&Alpa

Posted

Witam
Jestem zbudowany otwartością i chęcią spotkania właścicieli akit japońskich ( nie tylko właścicieli akit japońskich ) ,ale zastanawiam się czy na tym forum są jakieś akity amerykańskie bo nikt się nie odzywa.
Zdaje sobie sprawę ,że zaproszenie jest skierowane do właścicieli akit ( i nie tylko akit )z okolic Warszawy ,ale nie chce mi się wierzyć ,że Gothi jest jedyna akitą amerykańską w Warszawie.
Generalnie Gothi będzie smutno ( ja to jakoś przeżyje ) jak na spotkaniu będzie jedyna przedstawicielka swojej rasy.
Krzysiek

Posted

[quote name='Jussi']Zdaje sobie sprawę ,że zaproszenie jest skierowane do właścicieli akit ( i nie tylko akit )z okolic Warszawy ,ale nie chce mi się wierzyć ,że Gothi jest jedyna akitą amerykańską w Warszawie.
Generalnie Gothi będzie smutno ( ja to jakoś przeżyje ) jak na spotkaniu będzie jedyna przedstawicielka swojej rasy.
Krzysiek

Oj Krzysiek, a ja to co ze swoimi dziewczynami niewidzialne jesteśmy na Dogomanii czy co? :roll:
Wiesz pewnie niejedna osoba by się skusiła na takie spotkanie - ale wyjrzyj przez okno - pogoda raczej zniechęca.
Ja po Katowicach trochę kicham i napewno mnie nie będzie na Polach. Nie chcę się dorobić na dobre przed następną wystawą.
Tak więc życzę wszystkim miłego przyszłego spotkanka. :painting:

Posted

Witam
Zapomniałem napisać ,że w niedziele zamówiłem ładna pogodę ( będzie 15 stopni i słońce )
i wszyscy przychodzimy w strojach kąpielowych ha ha ha :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: .
Krzysiek

Posted

[quote name='Jussi']Witam
Zapomniałem napisać ,że w niedziele zamówiłem ładna pogodę ( będzie 15 stopni i słońce )
i wszyscy przychodzimy w strojach kąpielowych ha ha ha :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: .
Krzysiek

Ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha
:roflt::roflt::roflt::roflt::roflt::roflt::roflt:

Posted

oj Bety, nie daj się prosić:eviltong:
wpadaj ze swoimi dziewczynkami, które chętnie poznam ;)
myślę, że teraz parę tableteczek na poprawę stanu zdrowia i śmiało w niedziele, można się spotkać. W końcu pogoda ma być super, tu potwierdzam słowa Krzyśka, normalnie upał :evil_lol:

Posted

Witam
Spotkanie będzie za knajpą Merlin ( chyba tak się nazywa ta knajpa )
wiec jak będziesz napijemy się pifffa za Twoje zdrowie ,a jak Cię nie będzie napijemy się pifffa ,żebyś była chora jeszcze przez tydzień.
Krzysiek

Posted

A ja czekam na Wasze zdjęcia wspaniałe! Zwłaszcza jak pijecie za zdrówko w tych strojach kąpielowych!!!! :cool3:
No cóż szkoda, że dla mnie to nieosiągalne spotkanko. :angryy:
Życzę Wam udanego spacerku! :loveu:
Pozdrawiam, Agata&Alpa

Posted

Dzięki Ineczko, bardzo mi miło, ale niestety Kraków jest troszkę za daleko....:shake: Nie możemy sobie pozwolić na taki spacerek z Wami. :shake:
Może przyjedziecie na wystawę do Krakowa, wtedy chętnie poznam Akiciarzy z Forum. :multi: :multi::multi:

Posted

Ja też mam nadzieję, że uda nam się kiedyś spotkać! Chciałabym zobaczyć Wasze śliczne Akitki!:loveu::loveu::loveu:
Podrawiam, Agata&Alpa

Posted

Asiaczek napisał(a):
To może wstawcie 0 tak, dla zmiany klimatu - zdjęcia tych Waszych kawalerów, co?
Akita - nie akita, ale 4 łapy ma, prawda?:lol:
pzdr.

Przykro mi ale na zdjęcia amanta trzeba bedzie poczekać jakieś pół roku ;) Wiejski kawaler zniknął, pewnie znalazł sobie inną atrakcyjniejszą dziewczynę ;)

Posted

[quote name='Jussi']Witam
Krzysiek
O, nie!!! Ja na pewno ie przyjde w takim stroju organizacyjnym... jeszcze bym Was wystraszyla...

[quote name='donya']Przykro mi ale na zdjęcia amanta trzeba bedzie poczekać jakieś pół roku ;) Wiejski kawaler zniknął, pewnie znalazł sobie inną atrakcyjniejszą dziewczynę ;)
Szkoda. Liczyłam na małą sesje zdjęciową "wsiowego amanta"... hihihi...
Pzdr.

Posted

Jako, że z początkowego planu zrobienia badania na dysplazję musieliśmy zrezygnować, gdyż nasza "dzielnicowa" klinika miała zrobić nam to prześwietlenie w pełnej narkozie, co bardzo mnie zestresowało, podziękowaliśmy i pożegnaliśmy się ładnie, następnie poszliśmy po rozum do głowy i udaliśmy się do kliniki na Gagarina.
Na badanie czekaliśmy jakieś 1,5 tygodnia, ale opłacało się badanie z wpisem do rodowodu zrobiła nam dr Blenau, oczywiście musimy się pochwalić, że nasz lala ma bardzo "zdrowiutkie" stawy HD A z czego bardzo się cieszymy :multi::multi::multi:
jako, że to galeria wklejam zdjęcia naszej sierotki marysi :loveu:
tu zdechlaczek odpoczywa po "głupim jasiu"

Posted

No to wspaniale. Cieszymy sie ogromnie! :Cool!::Cool!::Cool!:
O tak - OGROMNIE!:Cool!::Cool!::Cool!:

Ja cały czas pamiętałam o tych Waszych
piatkowych planach i już kilka razy chciałam zapytać.:razz:

Ineczko,
uściskaj mocno od nas swojego dzielnego Zdechlaczka.

Posted

Asiaczku, Iwonko,
dzięki, my również sie cieszymy.
Co do Lali , nie grzeszy ona łakomstwem, ale mam nadzieje, że raczej z przyjemnością skonsumuje kolację.
Asiaczku, całusy dla dzielnego Dżezika, mam nadzieje, że o niedzielnych polach nie zapomniałaś.
Szkoda Iwonko, że tak daleko mieszkasz... byłoby suuper tak się spotkać ze wszystkimi akitkami z dogomanii, eh.. miło pomarzyć

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...