cavallo Posted February 24, 2007 Posted February 24, 2007 Niestety Akici biznes ma sie świetnie.:angryy::angryy::angryy: Ciągle spotykam te ogłoszenia na alegratce i allegro. Coraz częściej tez właśnie spotykam mixy AA i AI. No co tam po prostu porodowodowa, niewystawiana Akita:mad: Znam ludzi, którzy mają suczkę mixa Haszczaka i Malamuta. Stwierdzili, ze musi miec szczeniaki, bo VET :crazyeye: im tak poradził DLA ZDROWIA! Toż to średniowiecze!!!!:-(
Asiaczek Posted February 25, 2007 Posted February 25, 2007 To po co my jeździmy na te wszystkie wystawy, denerwujemy się, adrenalina nam skacze, kiedy można mieć reproduktora bez wystaw....:cool1: Pzdr.
cavallo Posted February 26, 2007 Posted February 26, 2007 Asiunia02 napisała: "Niedzielne wieści :smile: Doncia po raz pierwszy została mamusią i to licznej gromadki. Pochwale sie do końca jutro, a może lada dzień będą jakieś fotki :smile: __________________ Asiunia z Hodowli Pa-Lis" Asiunia, gratulacje!! Jak się miewają Maluszki? CZEKAMY NA OBIECANE FOTKI!!!!!:loveu:
JCz Posted February 26, 2007 Posted February 26, 2007 Witam wszystkich. Anteki rośnie jak na drożdżach więc chciałbym pokazać parę fotek. Pozdrawiam wszystkich Akitomaniaków no i oczywiście Puchate Liski.
cavallo Posted February 26, 2007 Posted February 26, 2007 Anteki jest prześliczny!!!! :loveu: :loveu: :loveu: Niech dalej zdrowo rośnie i będzie taki wesolutki jak widać na fotkach! Bardzo ładne zdjęcia!
cavallo Posted February 26, 2007 Posted February 26, 2007 A ja dodam zdjęcie z niedzielnego spacerku, znowu było całkiem wiosennie, tylko ogromniato błotniście, a później tragicznie brudne łapki i podwozie..... a później zwierzaczki poszły zgodnie spać
Aville Posted February 26, 2007 Posted February 26, 2007 My też byliśmy na spacerze - po spacerze obowiązkowy prysznic, bo pies ubłocony jak nieboskie stworzenie ;) I zwierz zmęczony pospacerowo: I w łóżeczku (aż dziwne, bo na ogół z niego nie korzysta): :)
Iwona&Wiki Posted February 26, 2007 Posted February 26, 2007 [quote name='Aville']I zwierz zmęczony pospacerowo: :) Te są super:eviltong:! Ależ przegoniliście Pluszaczka:loveu:! Na pierwszym - pełnia szczęścia ,ale na drugim, to już zupełny odjazd:lol:! A jak Wam idzie PS2? A może już poszło? Wszystko OK? Cavallo, może i moja Kota patrzy z miłością, ale o takiej komitywie - nie ma mowy:p. Super:loveu:! Ech... może kiedyś! Witaj, JCz! Pięknie rosnie Twój Anteki:loveu:! A zajączek wychodzi mu pierwsza klasa;):lol:!
Aville Posted February 27, 2007 Posted February 27, 2007 Te są super:eviltong:! Ależ przegoniliście Pluszaczka:loveu:! Na pierwszym - pełnia szczęścia ,ale na drugim, to już zupełny odjazd:lol:!Przegonilismy? Faktycznie, jak wrocil do domu to padl, ale malo mi reki nie odgryzl tak protestowal przeciwko przypieciu smyczy i powrotowi do domu :lol: Swoja droga coraz ladniej zaczyna reagowac na imie i przybiega nawet jak jest czyms zajety 8) I umowilismy sie wstepnie na szkolenie, w sobote pojdziemy zobaczyc, jak to psie przedszkole wyglada :) A jak Wam idzie PS2? A może już poszło? Wszystko OK?Odpukac, ale chyba na razie mamy spokoj. :) Powtorka tabletek za 14 dni, pies po raz pierwszy zalatwia sie za kazdym razem zupelnie normalnie i przestal zabijac oddechem :roll: ___ [SIZE=2]Przepraszam za brak polskich znakow.
bety Posted February 27, 2007 Posted February 27, 2007 Aville napisał(a): Te dwa zdjęcia są przeurocze. Aż chce się podejść i przytulić tego łobuziaka. Jednym słowem :loveu: CUDEŃKO :loveu: Pozdrawiam
bety Posted February 27, 2007 Posted February 27, 2007 cavallo napisał(a): Fajny grubasek :evil_lol: Cavallo znasz może dalszą rodzinę Alpy (jakich ma przodków) bo mi kogoś ona przypomina? Ciekawa jestem czy ma z tym psem jakieś wspólne korzenie? Jeśli możesz zdradzić tą tajemnicę?!? Pozdrawiam
cavallo Posted February 27, 2007 Posted February 27, 2007 Niestety Bety, nie znam pochodzenia mojej suńki.:shake: Po starcie ukochanej Onki byłam tak załamana i zrozpaczona, że przyjaciele wracający z delegacji przywieźli mi to maleństwo. Nigdy nie zastanawiałam się nad jej pochodzeniem, bo nie ma papierów, więc do niczego nie jest mi to potrzebne. Przyjeciele wracali z Czech, byli też na Słowacji, nie kupili jej niestety w Polsce. No cóż, ja ciągle jeszcze myślę, żeby kupić AA z udokumentowanym pochodzeniem:loveu: Wcześniej nie interesowałam się tą rasą, a teraz jestem zauroczona tymi psami!:loveu:
ineczka Posted February 27, 2007 Posted February 27, 2007 Wszystkie zdjęcia boskie!!! :loveu::loveu::loveu: Alpa i mały tygrys w czasie drzemki,suuuper!!! Mandor jak dla mnie taki włochaty "czui" z gwiezdnych wojen!!! po prostu świetne te jego portreciki... Anteki też już kawał psiaka z niego ;)
weihaiwej Posted February 27, 2007 Posted February 27, 2007 Aville, Mandor jest prześliczny, a zdjęcia wspaniałe! Cavallo, super, że Twój zwierzyniec żyje w takiej zgodzie. Dużo prawdy jest w tym, że akity są kocie :) A Anteki pięknie dorasta i robi się podobny do tatusia :) Pozdrowienia!
Agappe Posted February 27, 2007 Posted February 27, 2007 Aville po 1 gratuluje wspaniałych zdjeć po 2 gratuluje ślicznego "modela" :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: jest cudowny!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Zakochałam się!!!!!!!
Akitka Posted February 28, 2007 Posted February 28, 2007 Daria, a co na to Anata? :cool3: Hehe ja też się w Mandorku zakochałam... :loveu: Naprawdę jest piękny!
Aville Posted March 1, 2007 Posted March 1, 2007 Dziekuje wszystkim baaaardzo za mile slowa, zawsze to fajnie posluchac (lub poczytac ;)) jak ktos sie tym _paskudnym futrzakiem_ zachwyca ;) Bo Mandor tymczasem, całkowicie świadomy tego że wzbudza zachwyt wszystkich wokół ;), pokazuje charakterek :shake: Od warczenia na wszystkich gości po kolei (i próby ugryzienia ich - cóż, nie kazdy rozumie co to znaczy "proszę go nie głaskać od razu") aż po głośne protesty przy próbach czesania i próby zamordowania grzebienia. Wydaje takie odgłosy jakbym go ze skóry obdzierała jeśli tylko grzebień zbliża się gdzieś w okolice łap albo portków, czyli okolic, które czesania wymagają najbardziej :shake: Będziemy z nim mieli wesoło :evil_lol: Za to kot powoli się oswaja i jest już w stanie coś zjeść w pokoju w którym siedzi pies. Czyli jest postęp, bo początkowo nie było mowy o najlepszych nawet smakołykach, pies musiał być pod ciagłą obserwacją. A Mandorowi niemal odpada ogon z radości jak tylko go widzi :roll:
Asiunia02 Posted March 1, 2007 Posted March 1, 2007 cavallo napisał(a):Asiunia02 napisała: "Niedzielne wieści :smile: Doncia po raz pierwszy została mamusią i to licznej gromadki. Pochwale sie do końca jutro, a może lada dzień będą jakieś fotki :smile: __________________ Asiunia z Hodowli Pa-Lis" Asiunia, gratulacje!! Jak się miewają Maluszki? CZEKAMY NA OBIECANE FOTKI!!!!!:loveu: A wiec jest nas 8 jak widać na załaczonym obrazku :) I mamy się świetnie !!!! Mamusia o Nas bardzo dba i jestesmy zawsze mocno najedzeni.
bety Posted March 1, 2007 Posted March 1, 2007 Aville napisał(a):... aż po głośne protesty przy próbach czesania i próby zamordowania grzebienia. Wydaje takie odgłosy jakbym go ze skóry obdzierała jeśli tylko grzebień zbliża się gdzieś w okolice łap albo portków, czyli okolic, które czesania wymagają najbardziej :shake: Będziemy z nim mieli wesoło :evil_lol: Moja kudłata też jak była mała nie znosiła czesania :angryy: , ale wzięłam ją na sposób "rytualne czesanie tuż przed spacerem". Bardzo szybko załapała, że czesanie = spacer, że jak będzie grzecznie stać to szybciej "męki" się skończą i szybciej będzie można wyjść pobiegać. To bardzo inteligentne psy :p wymagające inteligencji i sprytu od właścicieli. Teraz moja siedmioletnia paskuda pozwala mi na wszystko bez problemu, daje sobie czyścić uszy i zęby, obcinać pazury. Jak zabiegów pielęgnacyjnych się nazbiera (czyli wszystkie na raz) to potrafi nawet przy nich usnąć. :evil_lol: Może zamiast grzebienia czeszcie go szczotką z długimi zębami - u mnie lepiej się sprawdziła u kudłatej. Wszystko przed Wami. "Wesołych" sytuacji będziecie mieli na pewno duuuuuuużo i jeszcze trochę :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: Pozdrawiam
bety Posted March 1, 2007 Posted March 1, 2007 Asiunia02 napisał(a): Moje gratulacje :multi: Słodkie chomiczki :loveu:
Asiunia02 Posted March 2, 2007 Posted March 2, 2007 I kolejne paliski ale troche starsze :) I zaraz mój ulubiebiec :)
Asiunia02 Posted March 2, 2007 Posted March 2, 2007 Nadszedł czas na przedstawienie mojego ulubieńca :) I teraz przed pierwszym linieniem. Na zdjeciach wyszedł dosc grubiutko, ale to przez chudziutką Panią i przez to, że mial jeszcze puch szczenięcy. Dla ten piesek jest piekny i to synek mojego Akumy :)
Iwona&Wiki Posted March 3, 2007 Posted March 3, 2007 [quote name='Asiunia02']Nadszedł czas na przedstawienie mojego ulubieńca :) I teraz przed pierwszym linieniem. Na zdjeciach wyszedł dosc grubiutko, ale to przez chudziutką Panią i przez to, że mial jeszcze puch szczenięcy. Dla ten piesek jest piekny i to synek mojego Akumy :) Asiuniu02, Twój Edzio, to wspaniały chłopak - śliczny:loveu:, a te Wasze Kluseczki - rozkoszne:loveu:!
Recommended Posts