Jump to content
Dogomania

Galeria Akit (prosimy zakladac oddzielne tematy!)!

Recommended Posts

Posted

Niestety Akici biznes ma sie świetnie.:angryy::angryy::angryy: Ciągle spotykam te ogłoszenia na alegratce i allegro. Coraz częściej tez właśnie spotykam mixy AA i AI. No co tam po prostu porodowodowa, niewystawiana Akita:mad: Znam ludzi, którzy mają suczkę mixa Haszczaka i Malamuta. Stwierdzili, ze musi miec szczeniaki, bo VET :crazyeye: im tak poradził DLA ZDROWIA! Toż to średniowiecze!!!!:-(

• Replies 10.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Asiunia02 napisała: "Niedzielne wieści :smile:
Doncia po raz pierwszy została mamusią i to licznej gromadki.
Pochwale sie do końca jutro, a może lada dzień będą jakieś fotki :smile:

Asiunia, gratulacje!! Jak się miewają Maluszki? CZEKAMY NA OBIECANE FOTKI!!!!!:loveu:

Posted

Witam wszystkich. Anteki rośnie jak na drożdżach więc chciałbym pokazać parę fotek. Pozdrawiam wszystkich Akitomaniaków no i oczywiście Puchate Liski.

Posted

Anteki jest prześliczny!!!! :loveu: :loveu: :loveu: Niech dalej zdrowo rośnie i będzie taki wesolutki jak widać na fotkach! Bardzo ładne zdjęcia!

Posted

A ja dodam zdjęcie z niedzielnego spacerku, znowu było całkiem wiosennie, tylko ogromniato błotniście, a później tragicznie brudne łapki i podwozie.....

a później zwierzaczki poszły zgodnie spać

Posted

My też byliśmy na spacerze - po spacerze obowiązkowy prysznic, bo pies ubłocony jak nieboskie stworzenie ;)

I zwierz zmęczony pospacerowo:

I w łóżeczku (aż dziwne, bo na ogół z niego nie korzysta):

:)

Posted

[quote name='Aville']I zwierz zmęczony pospacerowo:

:)
Te są super:eviltong:! Ależ przegoniliście Pluszaczka:loveu:!
Na pierwszym - pełnia szczęścia ,ale na drugim, to już zupełny odjazd:lol:!
A jak Wam idzie PS2? A może już poszło? Wszystko OK?

Cavallo, może i moja Kota patrzy z miłością, ale o takiej komitywie - nie ma mowy:p. Super:loveu:! Ech... może kiedyś!

Witaj, JCz! Pięknie rosnie Twój Anteki:loveu:! A zajączek wychodzi mu pierwsza klasa;):lol:!

Posted

Te są super:eviltong:! Ależ przegoniliście Pluszaczka:loveu:!
Na pierwszym - pełnia szczęścia ,ale na drugim, to już zupełny odjazd:lol:!
Przegonilismy? Faktycznie, jak wrocil do domu to padl, ale malo mi reki nie odgryzl tak protestowal przeciwko przypieciu smyczy i powrotowi do domu :lol: Swoja droga coraz ladniej zaczyna reagowac na imie i przybiega nawet jak jest czyms zajety 8)
I umowilismy sie wstepnie na szkolenie, w sobote pojdziemy zobaczyc, jak to psie przedszkole wyglada :)

A jak Wam idzie PS2? A może już poszło? Wszystko OK?
Odpukac, ale chyba na razie mamy spokoj. :) Powtorka tabletek za 14 dni, pies po raz pierwszy zalatwia sie za kazdym razem zupelnie normalnie i przestal zabijac oddechem :roll:

___
[SIZE=2]Przepraszam za brak polskich znakow.

Posted

Aville napisał(a):

Te dwa zdjęcia są przeurocze. Aż chce się podejść i przytulić tego łobuziaka. Jednym słowem :loveu: CUDEŃKO :loveu:
Pozdrawiam

Posted

cavallo napisał(a):

Fajny grubasek :evil_lol:
Cavallo znasz może dalszą rodzinę Alpy (jakich ma przodków) bo mi kogoś ona przypomina? Ciekawa jestem czy ma z tym psem jakieś wspólne korzenie? Jeśli możesz zdradzić tą tajemnicę?!?
Pozdrawiam

Posted

Niestety Bety, nie znam pochodzenia mojej suńki.:shake: Po starcie ukochanej Onki byłam tak załamana i zrozpaczona, że przyjaciele wracający z delegacji przywieźli mi to maleństwo. Nigdy nie zastanawiałam się nad jej pochodzeniem, bo nie ma papierów, więc do niczego nie jest mi to potrzebne. Przyjeciele wracali z Czech, byli też na Słowacji, nie kupili jej niestety w Polsce. No cóż, ja ciągle jeszcze myślę, żeby kupić AA z udokumentowanym pochodzeniem:loveu: Wcześniej nie interesowałam się tą rasą, a teraz jestem zauroczona tymi psami!:loveu:

Posted

Wszystkie zdjęcia boskie!!! :loveu::loveu::loveu:
Alpa i mały tygrys w czasie drzemki,suuuper!!!
Mandor jak dla mnie taki włochaty "czui" z gwiezdnych wojen!!! po prostu świetne te jego portreciki...
Anteki też już kawał psiaka z niego ;)

Posted

Aville, Mandor jest prześliczny, a zdjęcia wspaniałe!
Cavallo, super, że Twój zwierzyniec żyje w takiej zgodzie. Dużo prawdy jest w tym, że akity są kocie :)
A Anteki pięknie dorasta i robi się podobny do tatusia :)
Pozdrowienia!

Posted

Aville
po 1 gratuluje wspaniałych zdjeć
po 2 gratuluje ślicznego "modela" :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: jest cudowny!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Zakochałam się!!!!!!!

Posted

Dziekuje wszystkim baaaardzo za mile slowa, zawsze to fajnie posluchac (lub poczytac ;)) jak ktos sie tym _paskudnym futrzakiem_ zachwyca ;) Bo Mandor tymczasem, całkowicie świadomy tego że wzbudza zachwyt wszystkich wokół ;), pokazuje charakterek :shake: Od warczenia na wszystkich gości po kolei (i próby ugryzienia ich - cóż, nie kazdy rozumie co to znaczy "proszę go nie głaskać od razu") aż po głośne protesty przy próbach czesania i próby zamordowania grzebienia. Wydaje takie odgłosy jakbym go ze skóry obdzierała jeśli tylko grzebień zbliża się gdzieś w okolice łap albo portków, czyli okolic, które czesania wymagają najbardziej :shake: Będziemy z nim mieli wesoło :evil_lol:

Za to kot powoli się oswaja i jest już w stanie coś zjeść w pokoju w którym siedzi pies. Czyli jest postęp, bo początkowo nie było mowy o najlepszych nawet smakołykach, pies musiał być pod ciagłą obserwacją.
A Mandorowi niemal odpada ogon z radości jak tylko go widzi :roll:

Posted

cavallo napisał(a):
Asiunia02 napisała: "Niedzielne wieści :smile:
Doncia po raz pierwszy została mamusią i to licznej gromadki.
Pochwale sie do końca jutro, a może lada dzień będą jakieś fotki :smile:

Asiunia, gratulacje!! Jak się miewają Maluszki? CZEKAMY NA OBIECANE FOTKI!!!!!:loveu:

A wiec jest nas 8 jak widać na załaczonym obrazku :) I mamy się świetnie !!!! Mamusia o Nas bardzo dba i jestesmy zawsze mocno najedzeni.

Posted

Aville napisał(a):
... aż po głośne protesty przy próbach czesania i próby zamordowania grzebienia. Wydaje takie odgłosy jakbym go ze skóry obdzierała jeśli tylko grzebień zbliża się gdzieś w okolice łap albo portków, czyli okolic, które czesania wymagają najbardziej :shake: Będziemy z nim mieli wesoło :evil_lol:

Moja kudłata też jak była mała nie znosiła czesania :angryy: , ale wzięłam ją na sposób "rytualne czesanie tuż przed spacerem". Bardzo szybko załapała, że czesanie = spacer, że jak będzie grzecznie stać to szybciej "męki" się skończą i szybciej będzie można wyjść pobiegać. To bardzo inteligentne psy :p wymagające inteligencji i sprytu od właścicieli. Teraz moja siedmioletnia paskuda pozwala mi na wszystko bez problemu, daje sobie czyścić uszy i zęby, obcinać pazury. Jak zabiegów pielęgnacyjnych się nazbiera (czyli wszystkie na raz) to potrafi nawet przy nich usnąć. :evil_lol: Może zamiast grzebienia czeszcie go szczotką z długimi zębami - u mnie lepiej się sprawdziła u kudłatej.

Wszystko przed Wami. "Wesołych" sytuacji będziecie mieli na pewno duuuuuuużo i jeszcze trochę :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:
Pozdrawiam

Posted

Nadszedł czas na przedstawienie mojego ulubieńca :)

I teraz przed pierwszym linieniem. Na zdjeciach wyszedł dosc grubiutko, ale to przez chudziutką Panią i przez to, że mial jeszcze puch szczenięcy.
Dla ten piesek jest piekny i to synek mojego Akumy :)

Posted

[quote name='Asiunia02']Nadszedł czas na przedstawienie mojego ulubieńca :)

I teraz przed pierwszym linieniem. Na zdjeciach wyszedł dosc grubiutko, ale to przez chudziutką Panią i przez to, że mial jeszcze puch szczenięcy.
Dla ten piesek jest piekny i to synek mojego Akumy :)

Asiuniu02, Twój Edzio, to wspaniały chłopak - śliczny:loveu:,
a te Wasze Kluseczki - rozkoszne:loveu:!

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...