Jump to content
Dogomania

Galeria Akit (prosimy zakladac oddzielne tematy!)!

Recommended Posts

• Replies 10.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Zacznę od gratulacji (lepiej późno, niz wcale):cool3:
Super, że chciało Wam się zrobić dokumentację z wystawy. :multi: Pieski piękne. Akitki to mogę oglądać zawsze i w każdej ilości:evil_lol::evil_lol:
Pozdrawiam, Agata&Alpa

Posted

jeszcze raz gratuluje Kasi i Łukaszowi!!!Wspaniała fotorelacja!!!

a teraz troszke z polskich ringów.. dziś nowy sędzia (nie przypominam sobie, ze wczesniej sędziował akity, ale moge sie oczywiscie mylic) pogromił "nasze" akity i tak na 10 obecnych akit było 4 albo 5 ocen doskonałych, 2 lub 3 bardzo dobre, 1 ocena dobra i 2 dyskwalifikacje

Posted

Ha, u nas w baskach też była jedna dyskwalifikacja!
Fajny sędzia ten p. Piotr KUBICA.
Słyszałam, że niedawno wrócił ze Stanów i - byc może - tam się napatrzył na zachowania psów na ringu...
Pzdr.

Posted

ojej a co basek mu mógł zrobić??? :roll: :roll:

bo akita to jeszcze mogła mu "powiedziec" kilka słów ;p
<chociaż nie wiem dokładnie co było przyczyną dyskwalifikacji>

Posted

cavallo, Asiaczek, pięknie dziękujemy :loveu:

Jak już zaczęłam, to dokończe. Tymbardziej, że nie zapowiada się, żebym w najbliższym czasie znalazła tyle wolnego czasu w jednym kawałku :-(

Teraz specjalna dedykacja dla donya :lol: :

tuż po powrocie do ojczyzny...akitki w oczekiwaniu na zimową wyprawę :evil_lol:

długo jeszcze będziemy czekać?

nareszcie :multi:

na koniec coś dla Kasi-Fistasi - nasz Puchaty "zajączek" :loveu:

Papatki :-(

Posted

[quote name='Agappe']a teraz troszke z polskich ringów.. dziś nowy sędzia (nie przypominam sobie, ze wczesniej sędziował akity, ale moge sie oczywiscie mylic) pogromił "nasze" akity i tak na 10 obecnych akit było 4 albo 5 ocen doskonałych, 2 lub 3 bardzo dobre, 1 ocena dobra i 2 dyskwalifikacje

Nie sędziował - to debiut. Ciekawe czy "dał popalić" :evil_lol: amerykańcom?

Kasia_i_Łukasz - Gratulację. :thumbs: Super zdjątka - kurczę ja też chcę taki śnieg :sad:

Pzdr

Posted

Ocho, i zrobiło się wystawowo:lol:!

Kasia i Łukasz, również dziękuję za piękne relacje i oczywiście
:multi::multi::multi:gratuluję wspaniałych wyników:multi::multi::multi:!

Posted

[quote name='Kasia_i_Łukasz']

Teraz specjalna dedykacja dla donya :lol: :

tuż po powrocie do ojczyzny...akitki w oczekiwaniu na zimową wyprawę :evil_lol:

długo jeszcze będziemy czekać?

nareszcie :multi:

na koniec coś dla Kasi-Fistasi - nasz Puchaty "zajączek" :loveu:

Papatki :-(

Dziękuję za cudną fotorelację nie tylko z ringów wystawowych. Jeszcze raz gratuluję sukcesów :multi:

Posted

Kasiu, jak zwykle piękne zdjęcia! Zima u Was nadal, czy też to zamierzchła przeszłość? ;)
Jeszcze raz serdecznie gratuluję Wam sukcesów Aszi i Asztara w Trencinie :D
Głaski dla całego psio-kociego stadka, a od Irulki lizuski po twarzy dla Was :eviltong:

Posted

Witam wszystkich..
dawno mnie tu nie było.. tyle informacji, tyle ślicznych fotek, śniegu po pachy :loveu::loveu:
nie wiem od czego zacząć:
Na początek gratuleuje wszystkim sukcesów na polskich i zagranicznych wystawach, tu chyle czoła w stronę Kasi i Łukasza - super!!!
co do ich fotek to nieustająco piękne :loveu:
Iwona - Twoje Wikowe portrety - boskie, kota tez super :loveu:
Donya- Twoja kanapowa ferajna mistrzowska, liczenie przez kocicaki zębów Koi rewelacja :loveu::loveu:
reszta fotek Kasi Fistasi i Akitki też cudna oraz całej reszty Amerykańskich akitomaniaków.

Posted

Akitka napisał(a):
Heh... Podzielę się wam śmiesznym zdarzeniem z popołudniowego spacerku. :) Otóż... Ambra powąchała drzewko, podniosła nogę i osikała je... :crazyeye: Skąd u suczki coś takiego? Czy to konsekwencja tego, że ostatnie dwa tygodnie była na "feriach" w Zawierciu i miała kontakt z dwoma pieskami - kundelkami? I teraz to było naśladownictwo? Ale w Zawierciu nie widziałam, żeby tak robiła. Zresztą dziś wcześniej też po przyjeździe z Zawiercia dwa razy normalnie się wysiusiała. Widocznie Ambra mnie jeszcze nie raz zaskoczy... :evil_lol:

he,he widzę ze coraz bardziej popularne jest siusianie na chłopaka :loveu:
Moja Aiko robi to juz od dawna, podnosi nożkę jak siusia, ale ostatnio osiągnęła apogeum, podnosząc wysoko nogę i jak pies obsikała ławkę.. byłam w szoku, dziś zrobiłą to samo z drzewem :-o

btw raz razem z Agappe miałyśmy śmieszną sytuacje jak Aiko i Anata weszły na klomb tyle ze jedna z jednej a druga z drugiej strony i w tym samym momencie podniosły nogi i zazanczyły teren :lol:
a jeszcze wcześniej gdy takowe zdarzenie miało równiez miejsce w parku, pewien pan trzymając na smyczy psa i chcąc go z niej spuścić musiał się nas zapytać czy to na pewno suki, bo po sposobie siusiania nie był już wcale pewny z jaką "płcią" naszych suczek ma do czynienia, he,he
tak więc jak widać u akit to normalna sprawa:evil_lol::evil_lol:

Posted

Widać to przypadłośc V grupy, bo tez zauważyłam ze Asiaczkowe Basenji też tak siusiały ;)
Szpicowate i pierwotne to dominujące dziewuchy :eviltong:

Posted

[quote name='ineczka']...
bo po sposobie siusiania nie był już wcale pewny z jaką "płcią" naszych suczek ma do czynienia, he,he...:evil_lol::evil_lol:
:roll:to kucyki z kokardami załatwiłyby sprawę;):lol:

akutat z tym, to u mnie nie było by problemu:razz:,
ale mój slimaczek:eviltong: zawsze przykuca:roll:

Ineczko, dzięki. A Wy macie coś nowego:eviltong:?
Z przyjemnością pogapię się na Twojego Aksamitnego Pluszaka:loveu:!

Dan Kasi, ciakawa jestem, jak ufociłeś swoje Dziewczyny:razz:?

Posted

ineczka napisał(a):
Widać to przypadłośc V grupy, bo tez zauważyłam ze Asiaczkowe Basenji też tak siusiały ;)
Szpicowate i pierwotne to dominujące dziewuchy :eviltong:

Ha! Gdyby im popuścić, to zdominowałyby wszystkich...:lol:
Pzdr.

Posted

he,he masz racje u Twojej Wiki myślę ze takiek kokardki miałby rację bytu ze względu na dłusze włosy, to i kucyka lub warkoczyk można by zrobić :loveu:
a u Aiko jedynie w grę wchodzi kokarda na ogonie tak jak różwe słonie każdy kokardę ma na ogonie, he,he :lol:
co do fotek to niedawno wróciliśmy z wakacji i ciągle brak czasu, na razie musze nacieszyć się Lalą bo przez tydzień też była w hotelu i stęskniłam się za nią okropnie.

Posted

Asiaczek napisał(a):
Ha! Gdyby im popuścić, to zdominowałyby wszystkich...:lol:
Pzdr.

He,he coś o tym wiem... takie małe a daje popalić...:diabloti: przy baskach akity to anioły :lilangel:

Posted

Oj Iwonko nie ufocił, bo nie było kiedy... (ach, ta sesja). :roll: Ale po dzisiejszym egzaminie już mam wolne. Więc może jakieś zdjęcia się pojawią. :)
Kasiu: Piękne zdjęcia. Najbardziej z tych wystawowych podoba mi się to, na którym Arashi się uśmiecha! :loveu: Śliczne... :)
Ineczko: no to faktycznie już nie wydaje mi się to być takie nienormalne... :)

Posted

To szkoda, ale pewnie że egzamin był ważniejszy. Odpoczniesz i będziecie się mogli focić do woli:eviltong:. Tym bardziej, ze może znowu będzie biało:lol:.
Ufff u mnie sypie dziś prawie cały dzień:eviltong:. Zima powróciła:multi:!

Ineczko, to wtedy już w ogóle nie będzie wiadomo: dziewczyny, chłopcy czy... słonie;):evil_lol:? Tylko chyba powinny być - cztery:cool3:?
Musisz i to koniecznie! A Aiko Tobą:lol:!

Posted

oj Iwonko: u nas śnieg się dziś stopił. Jak wyszłam rano przed blok, to miałam wrażenie, że wiosna... Ciepły wietrzyk i słońce. :cool3:

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...