obcy Posted January 25, 2007 Posted January 25, 2007 ''0X'' Witam wszystkich!!! Bardzo długo mnie tu nie było i za bardzo nie wiem co się dzieje. Ale myślę że to szybko nadrobię. Bo widziałem już tu kilku znajomych czworonogów:Dog_run: i ich właścicieli:ghost_2: . I tak na początek mam pytanko: Czy ktoś wie czy są kalendarze na rok 2007, (oczywiście Akita musi być w tle.) jak tak to proszę o ifo. Z góry dziekuje.
Iwona&Wiki Posted January 25, 2007 Posted January 25, 2007 bety napisał(a):"Saga Dog Breeder - Animal Cruelty" petition http://www.thepetitionsite.com/takeaction/400910523. Przeczytajcie - to straszne :angryy: :-( że takie rzeczy mogą się dziać także w Japonii.:crazyeye: :angryy: :shake: Jeśli możecie i chcecie to podpiszcie się pod tą petycją. Wisz Bety, może by załozyc tej petycji osobny watek - tam przecież tyle akitek:angryy:! W Galerii nie każdy to znajdzie, a pantofelkowa poczta też nie wszędzie moze dotrzeć:shake:! Myslę, że powinnaś dać link do zdjęć i artykułów. Szybciej przemówia zdjęcia: 1 i 2 Cała petycja i Podpisz petycję Od wczoraj po prostu nie mogę przestać o tym mysleć:-(! Nawet ten snieg już tak nie cieszy:shake:. Jak myślisz? PS hiperłącza do tekstu lub obrazka wstawia się klikając na ikonce niebieskiej kulki z nieskończonością i tam w 2-gie okienko mozna wkopiować cały link, jeśli nie wiesz
bety Posted January 25, 2007 Posted January 25, 2007 Umieściłam to na gorąco (jak tylko dostałam maila z prośbą o podpisanie), potem pomyślałam że może na osobnym wątku. Wiesz jak to jest pod wpływem chwili człowiek nie myśli. Poumieszczałam to na dogomanii w Reszcie Szpiców (w wątkach najczęściej odwiedzanych - to też dotyczy Shib), w Psach Pierwotnych (tu osobny wątek) no i na Forum Chow-Chow, nie mogę na Serwisie amerykańców (jest w generalnym remoncie). Już dużo Polaków się podpisało więc chyba nawet taka forma działa, ale zaraz coś pokombinuję. Pozdrawiam
Iwona&Wiki Posted January 25, 2007 Posted January 25, 2007 Ineczko, to wspaniale, ze nas tak zamęczasz - super zdjątka:eviltong: , więc zamęczaj;), ile tylko chcesz! A ja znowu nie mogę napatrzeć się na te aksamitne (jak pieknie powiedział Asiaczek) uszka:loveu:! Widziałam, były w niebezpieczeństwie:angryy:! U czerwonych są pięknie pluszowe - jedyna rzecz, której zazdroszczę łysolcom;), a u Twojej Blondyny po prostu aksamitne:loveu:! Wiki, nie lubi pozować i chyba nie przepada za aparatem, bo wtedy mniej zabawy. Jak widzi aparat, to obraca się poopcią:p! Agappe, to po prostu białe szaleństwo, wspaniałe:eviltong:! Nie ma jak porządny spacer z przyjaciółmi! Zdjęcia jak zawsze super! Jak udaje Ci się zrobić te w biegu:angryy:! Bety, Twoja Dziewczyna sliczna:loveu:! Z galerii AA nie powiększją mi się tylko 3 zdjęcia Cavallo (jedno To my i dwa z kotkiem), wszystklie pozostałe OK! Z ImageShackiem też mam problemy - zdjecia nie wstawiają się teraz od razu. Ostatnim razem zapamiętywałam linki przy wstawianiu, bo tych swieżo wstawionych nie było:p. Cavallo i Donya, dzieki - cieszę się.
Iwona&Wiki Posted January 25, 2007 Posted January 25, 2007 bety napisał(a):Umieściłam to na gorąco (jak tylko dostałam maila z prośbą o podpisanie), potem pomyślałam że może na osobnym wątku. Wiesz jak to jest pod wpływem chwili człowiek nie myśli. Poumieszczałam to na dogomanii w Reszcie Szpiców (w wątkach najczęściej odwiedzanych - to też dotyczy Shib), w Psach Pierwotnych (tu osobny wątek) no i na Forum Chow-Chow, nie mogę na Serwisie amerykańców (jest w generalnym remoncie). Już dużo Polaków się podpisało więc chyba nawet taka forma działa, ale zaraz coś pokombinuję. Pozdrawiam Wiem, wiem, widziałam. Jesteś wspaniała. Ja tylko martwię się, że ktoś może to przeoczyć
ineczka Posted January 25, 2007 Posted January 25, 2007 My tez się podpisałyśmy pod petycją eh.. tyle okrucieństwa na tym świecie :-( Iwonka, Poszperam w archiwum może coś ciekawego znajde.. a jak nie, to podobne warunki mam za oknem jak Agappe ;) czyli warszawska wieś i pola, to może tam wezmę aparat i jak ktoś sie trafi to zabawy, to zrobimy śnieżną relację :eviltong: Agappe, fotki rewelacja szczególnie Afgan w szaliku he,he no wilczarz też fajowy jesli dobrze widze ... szkoda, że nie było mojego faworyta owczarka środkowo azjatyckiego.. następnym razem zamawiam sobie jego fotkę ;)
ineczka Posted January 25, 2007 Posted January 25, 2007 Fotki, może nie z białego szaleństwa, ale zawsze coś ;) tak wyciągam swoje giry :evil_lol: a teraz z serii : wygibasy na fotelu :evil_lol: trochę czoło mi się naciągnęł do tyłu głowy: efekt same białka zamiast oczu och troszkę się wstydzę :oops:
cavallo Posted January 25, 2007 Posted January 25, 2007 Urocza suczka! Moja psica nie mieści się na fotelu....;) A jak tylko zobaczy kocicę rozłożoną na poduszkach, to szybko ją przegania, chyba z zazdrości.....:mad:
ineczka Posted January 25, 2007 Posted January 25, 2007 Japońskie akitki sa w sumie troszkę mniejsze od amerykańskich... to pewnie dlatego ;) ale myślę ze dla Twojej Alpy troszkę większy fotel albo kanapa i heja można się pogimnastykować :eviltong:
Asiaczek Posted January 26, 2007 Posted January 26, 2007 Ale szaleństwo fotkowe!!! Ale to i dobrze, bo panowała tutaj juz duuuuża posucha... Pzdr.
Shoggy Posted January 26, 2007 Posted January 26, 2007 ineczka napisał(a):dziś ja męczę zdjęciami.. mam dziś wyjątkową cierpliwość do obróbki zdjęc tak więc oto kolejna seria pod tytułem: zabijając domową nudę.. Aiko i kumpel border collie Marker Piekne zdjecia, no tak, typowa zabawa "w parterze". Mysle ze wiekszosc Akit jest zbyt leniwa aby bawic sie na stojaco. Przynajmniej AA. No to moze i ja pare: Czy ktos mi otworzy te drzwi? Nie chce mi sie tej klapy odsuwac. A wlasnie ze sie nie dam. Mam cie!! I kto tu wygra? O rany, chyba sobie zaszkodzilem Czekaj, juz ja cie stamtad wydostane, ty maly cwaniaku Jak jej nie moge na stojaco, to ja spod lezaka Lubie sie z ta pania bawic Pomocy, to nie mial byc mecz bokserski, my jestesmy psami!!! Wprawdzie nie jest to Akita, ale pomyslalem ze chyba fajne zdjecie i nikomu nie bedzie przeszkadzalo. Na zdjeciu suczka mojej corki ON Bella i piesek znajomej, Atom
Iwona&Wiki Posted January 26, 2007 Posted January 26, 2007 ineczka napisał(a):o i jeszcze jedno bezwstydnica :lol: hi, hi, więc pewnie kolejność powinna być taka;):lol::lol: ale, tak to bywa z tymi wygibasami:lol::lol: shoggy napisał(a): I kto tu wygra? na pewno nie ten po środku:evil_lol:
Kasia Fistasia Posted January 26, 2007 Posted January 26, 2007 Witam serdecznie wszystkich akitomaniaków! Nie da się nie zauważyc że przyszła piękna długo wyczekiwana ZIMA!!!!:multi: Zamieszczam poniżej kilka fotek z naszych spacerów, które kontrastują z kolorową Australią - witam serdecznie akitomaniaka z antypodów :lol: " class="ipsImage" alt=""> " class="ipsImage" alt=""> " class="ipsImage" alt=""> " class="ipsImage" alt=""> "strzała Północy" ;) ;) ;) " class="ipsImage" alt=""> Anshin stwierdził, że wygodniej chodzi się na dwóch łapach :lol: tylko dlaczego na przednich;) ;) " class="ipsImage" alt=""> Jak na razie to by było na tyle. Serdecznie pozdrawiam
Shoggy Posted January 27, 2007 Posted January 27, 2007 Kasia Fistasia napisał(a):Witam serdecznie wszystkich akitomaniaków! Nie da się nie zauważyc że przyszła piękna długo wyczekiwana ZIMA!!!!:multi: Zamieszczam poniżej kilka fotek z naszych spacerów, które kontrastują z kolorową Australią - witam serdecznie akitomaniaka z antypodów :lol: Witam, Juz mi czasem ta "kolorowosc" bokiem wychodzi. Co ja bym dal zeby Shoggy mogl sobie tak po lesie pochasac. A tutaj w buszu to strach psiaka ze smyczy spuscic bo weze. Suczka syna (Sai, to ta biala z ciemna plama na srodku grzbietu) kilka lat temu byla ugryziona, ledwie ja odratowalsmy, juz tracila przytomnosc i nieslismy ja na rekach do weta. No coz, dzieci (nawet dorosle) nie chca sluchac starych. Pozdrawiam
Iwona&Wiki Posted January 27, 2007 Posted January 27, 2007 Kasia Fistasia napisał(a):Anshin stwierdził, że wygodniej chodzi się na dwóch łapach :lol: tylko dlaczego na przednich;) ;) Może to zabawa w zajączka:loveu:!
Iwona&Wiki Posted January 27, 2007 Posted January 27, 2007 My też mamy zimowe zdjęcia z wczorajszego spaceru:lol:! Jacyś obcy ludzie w moim lesie? Nie podoba mi sie to! Jeszcze się im przypatrzę! No, dobra - już idę. O, to ulubione miejsce mojej pani - co Ona w nim widzi? To ja porozglądam się! No dobra, też trochę połażę! Coś tu jest! Ktoś tu miał śniadanko! Jak zawsze - tylko pióra zostały! To Ty chciałaś portrecik? Nic z tego! Idziemy dalej! Tędy? Już lecę! Co tam, przecież nie ma pośpiechu:lol:! Pędzę do swojej pani! Mam jej rekawicę! Lecę, to znowu ta wielka łąka! Co, znowu portecik:p? :crazyeye:, tam COŚ jest!? Tak, rzeczywiście tam było to COŚ! cdn Spokojnie, to już połowa spaceru:evil_lol:!
Asiunia02 Posted January 27, 2007 Posted January 27, 2007 Pierwsze wieści z Głogowa, oczywiscie jak co roku zasypanego po kolana :) Psy klasa otwarta Inochi Halne Wzgórze - lokata I CWC Fujimaru Pa-Lis - lokata II Suki klasa pośrednia ... Halne Wzgórze (nie wiem która bo były 2 lub nawet 3) Hachiko Pa-Lis i dalej nie wiem Niesttye przez szkołe nie mogłam być tam razem z nimi ale wysłałam jak zawsze fotoreportera i myśle ze Was nie zawiedzie. Pełne wyniki pewnie stawi cleo2000 [SIZE="3"]Pozdrawiam nowych dogomaniaków !!!!!!!!!!!! A ja nie mam kotów :) hehehe i d... z reguły :)
Iwona&Wiki Posted January 27, 2007 Posted January 27, 2007 Shoggy napisał(a):Piekny pies, nie ma dwoch zdan, Dzięki:lol:! Jak każda dziewczyna:razz::eviltong:!
bety Posted January 27, 2007 Posted January 27, 2007 Iwona&Wiki napisał(a):Dzięki:lol:! Jak każda dziewczyna:razz::eviltong:! Eeeeeeee tam tu nie chodzi o płeć :cool3: tylko o ten długi włos, falujący na wietrze i mięciutki w dotyku. No i jak cieplutko jest przytulić się do takiego futrzaka w mroźny wieczór. :cool3: Pozdrawiam p.s. Shoggy i Iwona dzięki za poparcie w pierwotniakach.
cavallo Posted January 27, 2007 Posted January 27, 2007 Iwona & Wiki, piękne zdjęcia!!!! Futrzak w lesie pełnym śniegu - jest cudna!!!:loveu: A ja moją musze mieć w lesie w zimie na smyczy, bo szaleje, gdy wyczuwa ślady na śniegu, straszny z niej wtedy tropiciel! :roll: W lecie jest ok, ale w zimie, nie ma szans, tropi zwierza....:razz:
Agappe Posted January 27, 2007 Posted January 27, 2007 Iwona&Wiki napisał(a): Agappe, to po prostu białe szaleństwo, wspaniałe:eviltong:! Nie ma jak porządny spacer z przyjaciółmi! Zdjęcia jak zawsze super! Jak udaje Ci się zrobić te w biegu:angryy:! Dziękuję za słowa uznania.. :oops: :oops: :oops: Iwona przeciez Tobie też udaje się robić zdjęcia w biegu :lol: :lol: Asiunia Inochi był w pośredniej.. a oto stawka jakby ktoś jej jeszcze nie widział: Krajowa wystawa w Głogowie - 27-28.01.2007, sędzia Aleksandra Lubaszka (PL) National Dog Show in Głogów - 27-28.01.2007, judge Aleksandra Lubaszka (PL) psy - kl.młodzieży male - junior class wynik result HARUKI Czandoria KIKUSHI Eskimo River YUWAKU Halne Wzgórze psy - kl.pośrednia male - intermediate class wynik result AKEBONO Tomadachi INOCHI-O KAKERU Halne Wzgórze psy - kl.otwarta male - open class wynik result CZANDOR Porażynianka FUJIMARU Pa-Lis suki - kl. szczeniąt female - puppy class wynik result CIKO POLONIA WHITE Keddef Lee suki - kl.młodzieży female - junior class wynik result KAMI Halne Wzgórze suki - kl.pośrednia female - intermediate class wynik result HACHIKO Pa-Lis KOKORO Halne Wzgórze LAKHIRA Jamni Jar NAGASAKI MAGO KAKUSUI Halne Wzgórze NAMI-GO Matagiinu PL suki - kl.otwarta female - open class wynik result MOMO-GO Tajgeta NIAGARA MAGO KAKUSUI Halne Wzgóze WATSUI Rilaf Cała Polska zasypana ;) a my po kolejnym spacerze tym razem samotnym, ale w końcu udało mi się upolować bażanta :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: (od 2 lat chodziłam za bazantami z aparatem i zawsze byłam za daleko albo za późno:shake: ) najpierw kilka innych zdjeć z dzisiejszego spaceru ;) niedźwiadek ;) szczęście na pysku :loveu: :loveu: niuchacz moj ukochany ośnieżony nosek ;) truchtamy sobie ;) cdn.
Agappe Posted January 27, 2007 Posted January 27, 2007 cd. i znowu niedźwiadek brodzenie w śniegu ;) uśmiech do zdjecia sarenka rozciąganie szyi ;) wariatka cdn
Agappe Posted January 27, 2007 Posted January 27, 2007 polowanie na bażanta Anata wyczuła zwierzyne bażant poleciał <przepraszam, ze taka jakość zdjęcia, ale nie byłam zupełnie przygotowana na fotografowanie nieba, wiec zdjecie robione w złej opcji, w ruchu /tzn ja sie ruszałam ;p / i niestety taki efekt.. Anata rzuciła się w pogoń za bażantem niestety bażant ma skrzydła, a Ruda nie ;) wiec bażant wylądował tu : a Anata tu <pół minuty wczesniej próbowała chodzić po tym drzewie ;) > cdn
Recommended Posts