cavallo Posted January 22, 2007 Posted January 22, 2007 wiem, przepraszam, chyba przekombinowałam.... :( już to zmieniłam i dodałam adres naszego albumu.... :)
bety Posted January 23, 2007 Posted January 23, 2007 Shoggy - dziękuję za informację, będę szukać rodzeństwa i rodziców "kudłatka" być może mi się uda. Czy to prawda co mowia, ze najwiekszy z miotu pies jest najlepszy pod wzgledem zdrowotnym? W to bym raczej nie wierzyła, wielkość szczeniaka nie ma nic wspólnego z jego zdrowiem. Owszem może to świadczyć, że jest to najsilniejszy psiak z miotu, ale ze zdrowiem w starszym wieku może być różnie. Iwona - Ty na mnie z kijem? :placz: :placz: :placz: A tak wogóle to mnie tak nie chwalcie, bo się jeszcze rozleniwię. :p Dla mnie napisanie czegokolwiek na temat AA nie jest takie trudne - mam w tym wprawę (jako taką). No i ogólnie jestem zakręcona :evil_lol: jeśli chodzi o AA. Cavallo - witaj nowy "amerykańcu" ;) No proszę robi się nas tu coraz więcej :multi: Pozdrawiam
Iwona&Wiki Posted January 23, 2007 Posted January 23, 2007 [quote name='bety']Shoggy - ....W to bym raczej nie wierzyła, wielkość szczeniaka nie ma nic wspólnego z jego zdrowiem. Owszem może to świadczyć, że jest to najsilniejszy psiak z miotu, ale ze zdrowiem w starszym wieku może być różnie. Ale zostawiając na boku genetyczne uwarunkowanie długowłosowatości, to rzeczywiście zastanawiającym jest być może ta wielkość puchatych szczeniaczków:razz:. Bo moja Wiki też hmmm... jak by tu rzec kruszynką nie była:shake:, oj nie była:eviltong:! Podobnie jak Shoggy, chyba największa z miotu! O, a przy okazji jest nowy temat - zdrowie u akity. Co o tym myślisz:razz::multi:? Asiaczku, a Basiaczki = Kociaczki - też ładnie, prawda? Bo Baskarze = Kociarze, to rzeczywiście jakoś tak dziwnie:roll:? Cavallo, rzeczywiście Wasze zdjęcia w DG-galerii http://www.dogomania.pl/gallery/221/7/1157.html u mnie nie powiększają się:shake: :p
Asiaczek Posted January 23, 2007 Posted January 23, 2007 Iwona , zgadzam się na BASIACZKI = KOCIACZKI! To mi się podoba.:loveu: Pzdr.
ineczka Posted January 24, 2007 Posted January 24, 2007 Asiaczek napisał(a):Nieeee, Ineczka nie miala aparatu. A na Pola wpadła zupełnym przypadkiem... Dzisiaj w mojej Galerii pojawi się więcej zdjęć Aiko. Zapraszam.:lol: pzdr. Iwona, dokładnie tak było... wpadłam tak na chwilę i przypadkiem...bez aparatu bez kaloszy he,he, ale za to Asiaczek zrobił piękna fotorelację btw witam równiez nowych amerykańskich akitomaniaków i w dodatku długowłosych:loveu:
Shoggy Posted January 24, 2007 Posted January 24, 2007 Iwona&Wiki napisał(a):A tak przy okazji, może Cie to zdziwi, ale u nas w zasadzie nie jeździ się po Internecie:roll: - ale się po nim surfuje:crazyeye::evil_lol::evil_lol::evil_lol:! Witam i przepraszam za zwloke w odpowiedzi, ale wdalem sie w "sarpacke" w temacie "Behawior". Brrr... U nas tez sie "surfuje", jednakze piszac w jezyku ojczystym do rodakow nie chcialem uzywac Pigin. Moze niezbyt zgrabnie uzylem tu "jezdzic", pewnie powinienem napisac "podrozujac". Natomias behawior doprowadza mnie nieomal do placzu, brzmi strasznie. Nie wyobrazam sobie wypowiedzenia zdania np. "Twoj behawior mnie koncernuje, wobec tego musimy rewiuowac nasza relajszonszip". Juz kiedys pewien poeta pisal cos na ten temat. Przepraszam, ale musialem, to taki moj drugi po psach konik. Ha, ha, rzeczywiście podobieństwo między Shoggym i Wiki jest całkiem spore, oczywiście jak na AA-chłopaka i JA-dziewczynę:razz:! Ale co by nie mówić, to ogony w całej swej długowłosowatości mają identyczne:lol:! A gdzie moge zobaczyc powiekszone zdjecia Wiki? Probowalem w glownej galerii Japonczykow, ale jej tam nie ma. Pozdrawiam
Shoggy Posted January 24, 2007 Posted January 24, 2007 Iwona&Wiki napisał(a):Ale zostawiając na boku genetyczne uwarunkowanie długowłosowatości, to rzeczywiście zastanawiającym jest być może ta wielkość puchatych szczeniaczków:razz:. Bo moja Wiki też hmmm... jak by tu rzec kruszynką nie była:shake:, oj nie była:eviltong:! Podobnie jak Shoggy, chyba największa z miotu! Acha, to juz mamy drugi taki przypadek kudlatkow wiekszych od rodzenstwa. Czy sa tu jeszcze inni forumowicze majacy puchatki? Moze warto rowniez ich zapytac? Moze jakies ogolne pytanko tworzac osobny temat? O, a przy okazji jest nowy temat - zdrowie u akity. Co o tym myślisz:razz::multi:? Wlasnie zaczalem na to odpowiadac, ale nagle okazalo sie ze musze wyjsc, a niedowierzam mojemu komputerowi. Temat rozwine nieco pozniej. Cavallo, rzeczywiście Wasze zdjęcia w DG-galerii http://www.dogomania.pl/gallery/221/7/1157.html u mnie nie powiększają się:shake: :p Mam ten sam problem. Przy okazji rowniez serdecznie witam p. Cavallo. Pozdrawiam, powroce tu wieczorem
Iwona&Wiki Posted January 24, 2007 Posted January 24, 2007 Dawno tu zdjęc nie było:evil_lol:! Więc moja Wiki - jeszcze nie dwulatek, czyli na dwa dni przed urodzinami:loveu:! I Wiki-wąchacz:loveu: - aż w trzech odsłonach, bo kocham patrzeć na nią jak szpera albo biegnie z nosem przy ziemi tak smiesznie podrzucając poopcią:lol: [SIZE=3] [SIZE=2]I znowu można spokojnie gawędzić:razz:
Iwona&Wiki Posted January 24, 2007 Posted January 24, 2007 Asiaczku, to ciesze się:lol:. Ineczko, wiem, wiem - przecież zostałam bez głowy:p;). A swoją drogą, umiesz skutecznie wpadać:evil_lol:! Bo Asiaczkowa relacja o Aiko, widziałam, bajkowa:loveu:! Shoggy, z tym surfowaniem, to nie do końca tak jest, ale tak ładnie mi zabrzmiało - z australijska:evil_lol:. Oczywiście mówi się tak, ale raczej hmmm... w mediach? Zwykli ludzie tylko np. chodzą po Internecie. Ja na ten przykład - łażę:cool3:! Dotąd nigdy nie zastanawiałam się nad behawior, ale osobiscie mnie nie razi. U nas stał się synonimem zachowania zwierząt, a jeśli ktoś wybiera się do behawiorysty, to zazwyczaj ze swoim pupilem:lol:. Zamienić to na specjalistę od zachowania zwierząt, chyba by sie nie przyjęło, a może. Pamiętam, kiedyś, wraz z pojawieniem się wtedy jeszcze aplikacji Windows i myszek, próbowano zastąpić klikanie mlaskaniem, czyli zamiast dwuklick byłby dwumlask:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:! Widzisz, róznie z tym bywa:lol:! Wiki oczywiscie jest DGM galerii, ale trzeba szukać pod Wakiko:evil_lol: - to tu. No, ciekawe, jak to jest z wielkością szczeniaczków-kudłaczków:loveu:? Zwróćmy się więc do fachowca:eviltong:, który milczy jak zaklety:shake:! Bety, naprawdę nie chciałam Cię wystraszyć:oops:! Juz się na mnie nie gniewaj - będę grzeczna mamusiu:placz:! Jest tu jakaś prawidłowość? Słyszałaś coś na ten temat:roll:? Choć myslę, że to tylko nasze odkrycie:multi::multi::multi:;)! Bety i Shoggy, powiem szczerze, myślałam, że wspólnie napiszecie o zdrowiu akity, uzupełniając Topik AA! Było by fajnie:eviltong:!
ineczka Posted January 24, 2007 Posted January 24, 2007 Iwona, pierwsza fotka Wiki śliczna, chyba dziewczyna lubi pozować :loveu: no i ta jej czerwień taka soczysta. odkąd jest u nas (Aiko blondyna) zakochałam się rudych akitach :evil_lol: a co do spaceru to faktycznie Asiaczek zrobił bardzo dużo fajnych fotek.. pomimo ze Aiko była prawie łysa :eviltong:, to w sumie nie wyszła na nich jakoś bardzo strasznie, he,he poprzedniego dnia wypraliśmy ją, aby pozbyć się reszty wystających kępek podszerstka.
cavallo Posted January 24, 2007 Posted January 24, 2007 Piękne te Wasze długowłose psiaczki! Rzeczywiście Długowłose mają w sobie coś uroczego.... A my byłyśmy w górach na białych szaleństwach! :multi: Ale śniegu nasypało!! Dodałam troche zdjęć do galerii, może już się będą powiększać.... :oops: A tak w ogóle, to przepraszam bo się nie przedstawiłam, mam na imię Agata, a suńka Alpa :) Bety, muszę przyznać, że kolory obu Twoich suczek, dobrane są idealnie! pozdrawiamy Agata & Alpa
ineczka Posted January 24, 2007 Posted January 24, 2007 W związku z tym, że zaczął padać śnieg i zaczęła się zima, postanowiłam wstawić trochę fotek jeszcze z grudniowej wiosny :evil_lol: Aiko na naszym podwórku ze swoim ukochanym słonikiem nie lubię ulotek :evil_lol:
bety Posted January 24, 2007 Posted January 24, 2007 Iwona&Wiki napisał(a): No, ciekawe, jak to jest z wielkością szczeniaczków-kudłaczków:loveu:? Zwróćmy się więc do fachowca:eviltong:, który milczy jak zaklety:shake:! Bety, naprawdę nie chciałam Cię wystraszyć:oops:! Juz się na mnie nie gniewaj - będę grzeczna mamusiu:placz:! Jest tu jakaś prawidłowość? Słyszałaś coś na ten temat:roll:? Choć myslę, że to tylko nasze odkrycie:multi::multi::multi:;)! Bety i Shoggy, powiem szczerze, myślałam, że wspólnie napiszecie o zdrowiu akity, uzupełniając Topik AA! Było by fajnie:eviltong:! Iwona - myślisz, że ja taka strachliwa? Nic z tego :eviltong: Co do wielkości długowłosych akitek. "Długowłosy = Największy" to raczej nie jest reguła. Swego czasu śledziłam wagi, wzrost akitek w poszczególnym wieku (do tych do których miałam dostęp) i różnie to bywało. Zaraz po urodzeniu, wagowo mój "kudłacz" plasował się dokładnie po środku całego miotu. Z wiekiem jednak wszystko zaczęło się zmieniać, Kogiku dopędziła największą suczkę i w wieku mniej więcej 2 m-cy były równe i dodatkowo największe z miotu. W innych miotach bywało tak, że długowłosy "kolos" po dwóch miesiącach nagle stawał się średnim albo najmniejszym psem i na odwrót. Na wielkość wpływa wiele czynników, ale nie sądzę aby długość włosa była decydująca. Temat Zdrowie Akitek musi poczekać bo ja mam w domu urwanie głowy - sorki :roll: Pozdrawiam p.s. Chciałam wstawić zdjęcia ale ImageShack nie chce mi dodawać nowych do mojego albumu. :mad: Nie wiem co jest zgrane :placz:
bety Posted January 24, 2007 Posted January 24, 2007 ImageShack sam się właśnie naprawił/poprawił więc wstawiam zdjęcia :lol: Tu Kogiśka ma ok. 11 tygodni i właśnie przyjechała do nowego domciu :razz: A tu 6 lat później (czyli zeszłoroczny śnieg) :lol: [SIZE=2] A za oknem w tej chwili zawieja śnieżna :multi: moje ciapki :loveu: w siódmym niebie leżą zmęczone po spacerku :evil_lol: Cavallo - dobór kolorystyczny obu dziewczyn to przypadek, nie celowe działanie - tak samo jak przypadkiem było pojawienie się akurat tych dwóch panienek w moim domu. Pozdrawiam
ineczka Posted January 24, 2007 Posted January 24, 2007 Śliczny puchacz :lol: a szczególnie jak była maluchem :loveu: cd zdjęć z wiosennego grudnia : Aiko i słonik
ineczka Posted January 24, 2007 Posted January 24, 2007 dziś ja męczę zdjęciami.. mam dziś wyjątkową cierpliwość do obróbki zdjęc tak więc oto kolejna seria pod tytułem: zabijając domową nudę.. Aiko i kumpel border collie Marker
cavallo Posted January 24, 2007 Posted January 24, 2007 Super zdjęcia! Aiko najpierw pogdryzała słonika, a później przerzuciła się na Kumpla... :lol: Bety, myślałam, że te kolorki były przemyślanie, ale jeżeli nie, to ŚWIENIE WYSZŁO :cool3: Obydwie suczki robią wrażenie! Agata & Alpa
donya Posted January 24, 2007 Posted January 24, 2007 Wiki i Aiko cudne :loveu: :loveu: :loveu: U nas też pełno śniegu. Bimbo i Koisia prawie cały dzień spędzili na dworzu - za nic nie chcieli wracac do domu. A na spacerze szaleli jak nigdy a najbardziej Koi, która pierwszy raz zobaczyła śnieg :evil_lol: :evil_lol:
Agappe Posted January 24, 2007 Posted January 24, 2007 jako, ze wszyscy się tak rozszaleli ze zdjeciami to ja też wstawie co nieco, ale najpierw małe nadrabianie zaległości Witam serdecznie Cavalio !! :) Z Shoggim już się przywitałam, ale chciałam jeszcze pogratulować ślicznego kudłacza ;) Gratuluje Agnieszce oraz Iwonie pięknych małych i dużego kociaczków/ka!!! :) :loveu: :loveu: :loveu: Kasia i Łukasz jak zawsze wspaniałe zdjęcia :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: bety i Iwona śliczne te Warsze kudłacze :)) Aiko na plaży świetnie wygląda.. a które zdjęcie mi sie najbardziej podoba to już Ineczka wie ;):evil_lol: jako, że dziś spadł śnieg w Warszawie i ciągle sypie nieprzerwanie od 6rano i jako, że ostatnio nie miałam czasu dla Rudej (i dalej nie mam :oops: :oops: ) wybrałysmy się na nieco dłuższy spacerek.. i oto tego efekty: cdn.
Agappe Posted January 24, 2007 Posted January 24, 2007 Kasia_i_Łukasz napisał(a): kolejna zagadka...cóż to takiego? :diabloti: Pozdrawiamy cieplutko :hand: my też tak umiemy ;) + troche Warszawskiej wsi.. nie zmniejszałam zdjęcia, żeby było widać drugi plan ;) ucieczka z miejsca zbrodni
Agappe Posted January 24, 2007 Posted January 24, 2007 spotkanie z wielkoludami ;) http://img201.imageshack.us/img201/4909/dsc004300es.jpg Zdjęcie było za duże! intensywne szukanie... wiatru w polu ;) posąg ;) kolega sie zainteresował jedyną dziewczynką w stadzie ;) niuchacze http://img201.imageshack.us/img201/595/dsc004419el.jpg Zdjęcie było za duże! szczęśliwa Anatka ;) Miłego oglądania ;)
bety Posted January 24, 2007 Posted January 24, 2007 "Saga Dog Breeder - Animal Cruelty" petition http://www.thepetitionsite.com/takeaction/400910523. Przeczytajcie - to straszne :angryy: :-( że takie rzeczy mogą się dziać także w Japonii.:crazyeye: :angryy: :shake: Jeśli możecie i chcecie to podpiszcie się pod tą petycją.
Iwona&Wiki Posted January 24, 2007 Posted January 24, 2007 To okropne:angryy::shake: - oczywiscie juz podpisałam!
bety Posted January 24, 2007 Posted January 24, 2007 Dzięki wszystkim za odzew w sprawie petycji :multi: Z innej beczki - czy widzicie wszystkie zdjęcia w temacie "Akita Amerykańska" czy nie? Bo ja nie :angryy: , coś się (u mnie) dzisiaj dzieje dziwnego z ImageShackiem. :mad: Pzdr
Recommended Posts