Izis Posted November 4, 2004 Posted November 4, 2004 akita pies pasterski.... Jak najbardziej ... i jaki OPIEKUŃCZY :-)
Matagi Posted November 4, 2004 Posted November 4, 2004 Sssssssuper fota!!!Jak widać akita jest psem wszechstronnym :wink: :wink: :wink:
Izis Posted November 4, 2004 Posted November 4, 2004 Sssssssuper fota!!!Jak widać akita jest psem wszechstronnym :wink: :wink: :wink: Hehe... ale która? ;-)
Agappe Posted November 4, 2004 Posted November 4, 2004 akita pies pasterski.... buhahahaha ostatnia rola w jakiej widze Anate.. gdyby moja wpadła na to zdjęcie to tych ptaszków już by nie było.... A moja grzeczna suczka wyszła dziś na spacer z moją koleżanką (znają się od pierwszego dnia w którym Anata przyjechała do mnie do domu) (ja jestem chora) i postanowiła bronić Paulinę przed pijakiem, który na nią wpadł :).. moja kolezanka uraotwała pijakowi życie wpadając w krzaki i ciągnąć za sobą Anate
Izis Posted November 4, 2004 Posted November 4, 2004 A moja grzeczna suczka wyszła dziś na spacer z moją koleżanką (znają się od pierwszego dnia w którym Anata przyjechała do mnie do domu) (ja jestem chora) i postanowiła bronić Paulinę przed pijakiem, który na nią wpadł :).. moja kolezanka uraotwała pijakowi życie wpadając w krzaki i ciągnąć za sobą Anate No a w serwisie duzego psa japonskiego uparcie pisza, ze akita to taka nieuzytkowa rasa ;-) ze tylko ozdobna. Wybacz im Panie, bo nie wiedzą co mówią ;-)
Agappe Posted November 5, 2004 Posted November 5, 2004 jak wam się podoba ta suczka??? http://utenti.lycos.it/akitanews/hpbimg/web%20gent%20bis%205.jpg
Pasavera Posted November 5, 2004 Posted November 5, 2004 Suńka śliczna :D Co prawda nie mam za dużo do czynienia z akitkami ale te psiaki bardzo mi się podobają :lol: To może wstawie kilka zdjątek akitek z wystawy we Wrocławiu :wink: No to by było na tyle :wink: Może uwieczniłam któregoś z Waszych psiaczków :lol:
Izis Posted November 5, 2004 Posted November 5, 2004 jak wam się podoba ta suczka???http://utenti.lycos.it/akitanews/hpbimg/web%20gent%20bis%205.jpg Kajitsu No Ekisha-go Best in Show Japaneses Breeds in Europe
takatuka Posted November 5, 2004 Posted November 5, 2004 To teraz ja wkleje fotki z Sopotu akitek i shiby 8)
Agappe Posted November 5, 2004 Posted November 5, 2004 jak wam się podoba ta suczka???http://utenti.lycos.it/akitanews/hpbimg/web%20gent%20bis%205.jpg Kajitsu No Ekisha-go Best in Show Japaneses Breeds in EuropeWiem, wiem... chciałam to potem dodać.. najpierw zapytać co oniej sądzicie, bo ja nie jestem do końca przekonana do niej..
Agappe Posted November 5, 2004 Posted November 5, 2004 To teraz ja wkleje fotki z Sopotu akitek i shiby 8) TANOSHIMI GO Dogutti w sopocie uzyskał oc. doskonałą, medal brązowy na 5 psów czerwony psiak nie mam pojecia.. a drugi pręgus to chyba GAIBUN Żelazny Jar (Izis dobrze mówie?? ja Go nigdy na żywo nie widziałam) jeżeli to ten to w Sopocie uzyskal oc. dobrą
Agappe Posted November 5, 2004 Posted November 5, 2004 Suńka śliczna :D Co prawda nie mam za dużo do czynienia z akitkami ale te psiaki bardzo mi się podobają :lol: To może wstawie kilka zdjątek akitek z wystawy we Wrocławiu :wink: No to by było na tyle :wink: Może uwieczniłam któregoś z Waszych psiaczków :lol: z tego co się orientuje to wyłapałaś klasę championów psów :p 1 pies nie jestem pewna 2 chyba Ch.Pl BISHO Tajgeta - dosk, lokata 2 ( w drugim planie nie mam pojęcia co to za psiak) 3 chyba Int.Ch.RENGOKU de la Vallee des Dragons Sacres - dosk, lokata I, CWC, CACIB, NPwR, BOB 4. Ch.Pl BISHO Tajgeta 5. RENGOKU ponownie Zresztą najlepiej będzie jak Marek napisze co to za psiaki, bo on sam wystawiał w championach.
Izis Posted November 5, 2004 Posted November 5, 2004 Wiem, wiem... chciałam to potem dodać.. najpierw zapytać co oniej sądzicie, bo ja nie jestem do końca przekonana do niej.. Ładna jest. Podoba mi sie. Mocna i proporcjonalna a jednak ma suczy wyraz pyska.
Izis Posted November 7, 2004 Posted November 7, 2004 a drugi pręgus to chyba GAIBUN Żelazny Jar (Izis dobrze mówie?? ja Go nigdy na żywo nie widziałam) jeżeli to ten to w Sopocie uzyskal oc. dobrą Nie wiem czy to on na zdjeciach. W Sopocie siedzialam sobie na gorce z dwiema sukami i nie miałam czasu sie rozglądać. Ale wiem, że faktycznie taka ocene dostał tam GAIBUN.
Agappe Posted November 9, 2004 Posted November 9, 2004 Wiem, wiem... chciałam to potem dodać.. najpierw zapytać co oniej sądzicie, bo ja nie jestem do końca przekonana do niej.. Ładna jest. Podoba mi sie. Mocna i proporcjonalna a jednak ma suczy wyraz pyska. Ale wszystko Ci się w niej podoba??? mi coś nie pasuje, ale jak to już Lila np dziś zauważyła wiem kiedy mi coś nie pasuje, ale nie potrafie określić dokłandnie co i dlaczego a to Nasze Poznańskie akity.. ma ktoś jeszcze jakieś zdjecia? zapewne BISHO Tajgeta nie mam zielonego pojęcia.. Jak ktoś ma jakieś pełniejsze wyniki lub ewentualne poprawki do wyników z Poznania http://www.republika.pl/akitaken/wyniki.html byłabym wdzięczna za kontakt
christoph Posted November 9, 2004 Posted November 9, 2004 Jeśli chodzi o fotki z Wrocławia, to nr 1 to ASHI Joko-Inu, nr 2 na pierwszym planie na 90% CZENAJ Roal, nr 4 znowu CZENAJ. Na zdjęciach z Poznania nr 1 to na pewno nie BISHO - nie był obecny. Wg mnie to chyba CZENAJ Roal? Co do nr 2 - nie wiem.
Izis Posted November 10, 2004 Posted November 10, 2004 Ale wszystko Ci się w niej podoba??? mi coś nie pasuje, ale jak to już Lila np dziś zauważyła wiem kiedy mi coś nie pasuje, ale nie potrafie określić dokłandnie co i dlaczego Nie nie wszystko... ale przeciez nie ma psów idealnych. Brak jej w budowie tego czegoś tak nieuchwytnego co suka jednak mieć powinna - gracji ;-) Ale łeb ma suczy i ładny wyraz pyska i mocną dobrą kość, więc podoba mi się :-) Może miała bardzo ładny ruch. Ciężko to ocenić jak się psa na żywo nie widzi. Myślę, że sędzia coś w niej widział. Ale ja w ogóle jestem strasznie wybredna jesli chodzi o akity...
Agappe Posted November 10, 2004 Posted November 10, 2004 Jeśli chodzi o fotki z Wrocławia, to nr 1 to ASHI Joko-Inu, nr 2 na pierwszym planie na 90% CZENAJ Roal, nr 4 znowu CZENAJ. Na zdjęciach z Poznania nr 1 to na pewno nie BISHO - nie był obecny. Wg mnie to chyba CZENAJ Roal? Co do nr 2 - nie wiem. ojej to Czesiek jest aż tak bardzo misiowaty.. nie wydał mi się taki w Legionowie.. christoph powiedz mi jedną rzecz AMAI dostał doskonałąw Poznaniu?? I jeżeli jeszcze znasz jakieś wyniki prosiłabym o kontakt
Agappe Posted November 20, 2004 Posted November 20, 2004 a Wy co?? zima spadła.. najładniejsze zdjęcia akitek wychodzą teraz.. a tu ciszaaaa.. nikt nie ma zadnych nowych zdjęc?
Matagi Posted November 20, 2004 Posted November 20, 2004 Ty tu nie gadaj :wink: :wink: :wink: wetknij foty kieleckie,choć ciemne,może cóś uwidzę :wink: Może da się wyjaśnić ciutkę :o A co do nowych zdjęć ,nie mam nic :( Raz ,że aparat pożyczyłam,a dwa,że moje makity zmieniają ubranie na zimowe:palto zimowe ma już Akira i Ojo,Tosiek ,Sake wyglądają jakby były w postrzępionej watolinie,a Okii łysowaty ,dopiero obrasta :( ,a trzy ,to to,że u mnie śniegu tyle co kot napłakał,ledwo ziemia przykryta :( Ale za jakiś miesiąc rozpoczne produkcję zimowo-makitową :P :P :P
Cobra Posted November 20, 2004 Posted November 20, 2004 nio i fotki z kielc pokazac tego warszawkiego czempiona :) a raczej czempionke
Matagi Posted November 20, 2004 Posted November 20, 2004 :] zimowa makitowa produkcja fasolek :) A skąd wiesz? :P :wink: Właśnie za niedługo będzie produkcja zimowo-akitowa :P Rusza nowa linia produkcyjna:Sake +Okii :P :P :P Mam nadzieję,że fasolek będzie trochę.... :P :P :P
Matagi Posted November 20, 2004 Posted November 20, 2004 Mam foty kieleckie,nie dużo,nie wszystkie psy i nie za dobrej jakości,i nie wstawie ich dzisiaj tylko jutro :wink:
Recommended Posts