Jump to content
Dogomania

Galeria Akit (prosimy zakladac oddzielne tematy!)!

Recommended Posts

• Replies 10.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted
akita pies pasterski....

gansundhund.jpg

buhahahaha

ostatnia rola w jakiej widze Anate.. gdyby moja wpadła na to zdjęcie to tych ptaszków już by nie było....

A moja grzeczna suczka wyszła dziś na spacer z moją koleżanką (znają się od pierwszego dnia w którym Anata przyjechała do mnie do domu) (ja jestem chora) i postanowiła bronić Paulinę przed pijakiem, który na nią wpadł :).. moja kolezanka uraotwała pijakowi życie wpadając w krzaki i ciągnąć za sobą Anate

Posted
A moja grzeczna suczka wyszła dziś na spacer z moją koleżanką (znają się od pierwszego dnia w którym Anata przyjechała do mnie do domu) (ja jestem chora) i postanowiła bronić Paulinę przed pijakiem, który na nią wpadł :).. moja kolezanka uraotwała pijakowi życie wpadając w krzaki i ciągnąć za sobą Anate

No a w serwisie duzego psa japonskiego uparcie pisza, ze akita to taka nieuzytkowa rasa ;-) ze tylko ozdobna.

Wybacz im Panie, bo nie wiedzą co mówią ;-)

Posted

Suńka śliczna :D Co prawda nie mam za dużo do czynienia z akitkami ale te psiaki bardzo mi się podobają :lol:

To może wstawie kilka zdjątek akitek z wystawy we Wrocławiu :wink:

akita2.jpg

akita3.jpg

akita5.jpg

akita4.jpg

akita1.jpg

No to by było na tyle :wink:

Może uwieczniłam któregoś z Waszych psiaczków :lol:

Posted
To teraz ja wkleje fotki z Sopotu akitek i shiby 8)

_361293_n.jpg

TANOSHIMI GO Dogutti w sopocie uzyskał oc. doskonałą, medal brązowy na 5 psów

czerwony psiak nie mam pojecia..

a drugi pręgus to chyba GAIBUN Żelazny Jar (Izis dobrze mówie?? ja Go nigdy na żywo nie widziałam) jeżeli to ten to w Sopocie uzyskal oc. dobrą

Posted
Suńka śliczna :D Co prawda nie mam za dużo do czynienia z akitkami ale te psiaki bardzo mi się podobają :lol:

To może wstawie kilka zdjątek akitek z wystawy we Wrocławiu :wink:

akita2.jpg

akita3.jpg

akita5.jpg

akita4.jpg

akita1.jpg

No to by było na tyle :wink:

Może uwieczniłam któregoś z Waszych psiaczków :lol:

z tego co się orientuje to wyłapałaś klasę championów psów :p

1 pies nie jestem pewna

2 chyba Ch.Pl BISHO Tajgeta - dosk, lokata 2 ( w drugim planie nie mam pojęcia co to za psiak)

3 chyba Int.Ch.RENGOKU de la Vallee des Dragons Sacres - dosk, lokata I, CWC, CACIB, NPwR, BOB

4. Ch.Pl BISHO Tajgeta

5. RENGOKU ponownie

Zresztą najlepiej będzie jak Marek napisze co to za psiaki, bo on sam wystawiał w championach.

Posted

Wiem, wiem... chciałam to potem dodać.. najpierw zapytać co oniej sądzicie, bo ja nie jestem do końca przekonana do niej..

Ładna jest. Podoba mi sie. Mocna i proporcjonalna a jednak ma suczy wyraz pyska.

Posted

a drugi pręgus to chyba GAIBUN Żelazny Jar (Izis dobrze mówie?? ja Go nigdy na żywo nie widziałam) jeżeli to ten to w Sopocie uzyskal oc. dobrą

Nie wiem czy to on na zdjeciach. W Sopocie siedzialam sobie na gorce z dwiema sukami i nie miałam czasu sie rozglądać. Ale wiem, że faktycznie taka ocene dostał tam GAIBUN.

Posted

Wiem, wiem... chciałam to potem dodać.. najpierw zapytać co oniej sądzicie, bo ja nie jestem do końca przekonana do niej..

Ładna jest. Podoba mi sie. Mocna i proporcjonalna a jednak ma suczy wyraz pyska.

Ale wszystko Ci się w niej podoba???

mi coś nie pasuje, ale jak to już Lila np dziś zauważyła wiem kiedy mi coś nie pasuje, ale nie potrafie określić dokłandnie co i dlaczego

a to Nasze Poznańskie akity.. ma ktoś jeszcze jakieś zdjecia?

93693.jpg

zapewne BISHO Tajgeta

74606440830.jpg

nie mam zielonego pojęcia..

Jak ktoś ma jakieś pełniejsze wyniki lub ewentualne poprawki do wyników z Poznania http://www.republika.pl/akitaken/wyniki.html

byłabym wdzięczna za kontakt

Posted

Jeśli chodzi o fotki z Wrocławia, to nr 1 to ASHI Joko-Inu, nr 2 na pierwszym planie na 90% CZENAJ Roal, nr 4 znowu CZENAJ. Na zdjęciach z Poznania nr 1 to na pewno nie BISHO - nie był obecny. Wg mnie to chyba CZENAJ Roal? Co do nr 2 - nie wiem.

Posted

Ale wszystko Ci się w niej podoba???

mi coś nie pasuje, ale jak to już Lila np dziś zauważyła wiem kiedy mi coś nie pasuje, ale nie potrafie określić dokłandnie co i dlaczego

Nie nie wszystko... ale przeciez nie ma psów idealnych.

Brak jej w budowie tego czegoś tak nieuchwytnego co suka jednak mieć powinna - gracji ;-) Ale łeb ma suczy i ładny wyraz pyska i mocną dobrą kość, więc podoba mi się :-) Może miała bardzo ładny ruch. Ciężko to ocenić jak się psa na żywo nie widzi. Myślę, że sędzia coś w niej widział.

Ale ja w ogóle jestem strasznie wybredna jesli chodzi o akity...

Posted
Jeśli chodzi o fotki z Wrocławia, to nr 1 to ASHI Joko-Inu, nr 2 na pierwszym planie na 90% CZENAJ Roal, nr 4 znowu CZENAJ. Na zdjęciach z Poznania nr 1 to na pewno nie BISHO - nie był obecny. Wg mnie to chyba CZENAJ Roal? Co do nr 2 - nie wiem.

ojej to Czesiek jest aż tak bardzo misiowaty.. nie wydał mi się taki w Legionowie..

christoph powiedz mi jedną rzecz AMAI dostał doskonałąw Poznaniu?? I jeżeli jeszcze znasz jakieś wyniki prosiłabym o kontakt

• 2 weeks later...
Posted

Ty tu nie gadaj :wink: :wink: :wink: wetknij foty kieleckie,choć ciemne,może cóś uwidzę :wink: Może da się wyjaśnić ciutkę :o

A co do nowych zdjęć ,nie mam nic :( Raz ,że aparat pożyczyłam,a dwa,że moje makity zmieniają ubranie na zimowe:palto zimowe ma już Akira i Ojo,Tosiek ,Sake wyglądają jakby były w postrzępionej watolinie,a Okii łysowaty ,dopiero obrasta :( ,a trzy ,to to,że u mnie śniegu tyle co kot napłakał,ledwo ziemia przykryta :( Ale za jakiś miesiąc rozpoczne produkcję zimowo-makitową :P :P :P

Posted
:] zimowa makitowa produkcja fasolek :)

A skąd wiesz? :P :wink: Właśnie za niedługo będzie produkcja zimowo-akitowa :P Rusza nowa linia produkcyjna:Sake +Okii :P :P :P Mam nadzieję,że fasolek będzie trochę.... :P :P :P

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...