Jump to content
Dogomania

Galeria Akit (prosimy zakladac oddzielne tematy!)!

Recommended Posts

Posted

u mnie na osiedlu jeszcze dwie białe suki biegają obie nie mają skończonego nawet roku.

...

Ilość pręgusów pewnie się zwiększy chociażby poprzez szczeniaki Izis, a z białymi pewnie pozostanie stara bida.

Czy się zwiększy na ringach ilość pręgusów to czas pokaże.

Ładny kolor ma ta sunia od Gabi.

A co do białych suczek to u mnie w domu biega taka biała TAKA :-)

Tylko jeszcze sesji zdjęciowej nie miała.

Ale jak kumpel zrobi jej zdjecia to wyślę. Śliczna jest ja na swoje niespełna 8 miesięcy :-)

• Replies 10.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nie wiem czy galeria to odpowiednie miejsce na to co tu napiszę,ale lepszego nie widzę,a bez sensu jest zakładać nowy topic.

Grzebiąc w komputerze znalazłam coś akitowspaniałego :P Mogę to przesłać chętnym,choć pora roku nie ta i jest to troche przeterminowane,ale jest naprawdę super :P Jeżeli ktoś to chce,prześlę ,niech to będzie przedwczesny prezent gwiazdkowy :P :P :P

Mój mail: matagiinu@interia.pl

Posted

A ten akito-renifer :o świetny

Heheh to ja juz wiem Lilka co przeslalas ;-)

Wiem,że wiesz ,Tobie nie prześlę ,bo ty masz :wink: boś stary działacz akitowy :P ,ale jak sie ucieszyłam,że TO mam,ehhhhhhhhhh :P :P :P

Też Ci się to podobało,nie :P

Posted

Jeśli chodzi o obecność białych psów na wystawach, to w tym roku w Lesznie na międzynarodowej był BYSHIO Pa-Lis, a w Sopocie Akushu ze Szpilkowego Lasu, poza tym znam jeszcze pięć, które w tym roku rzeczywiście nie pojawiły się na wystawach. Mam u siebie parę fotek białych akit, mogę przesłać zainteresowanym, bo tu nie mogę wkleić.

Posted

u mnie po osiedlu tez biega biala akitka,ale odkad stala sie agresywna w stosunku do moich kundli to omijam ja szerokim lukiem,wiec nie wiem z jakiej jest hodowlii:(((ale fajnie wyglada taki bialy piesek:))

Posted
u mnie po osiedlu tez biega biala akitka,ale odkad stala sie agresywna w stosunku do moich kundli to omijam ja szerokim lukiem,wiec nie wiem z jakiej jest hodowlii:(((ale fajnie wyglada taki bialy piesek:))

Kryska czy Ty aby nie przesadzasz. Olsztyn male miasto wiec łatwo sprawdzic z jakiej jest hodowli. I o ile znam zycie to sznaucery miniatury sa o niebo bardziej zaczepliwe niz jakakolwiek znana mi akita, więc pewnie ją kiedyś te Twoje zaczepiły i dlatego ich teraz nie lubi.

Poza tym nie wiedziec czemu ale takie miniaturki bardzo nie lubia białego koloru u akit. Na mojego misia tez ciagle ujadały chociaż nigdy nic żadnemu z tych bąbli nie zrobił... byłoby to poniżej jego godności ruszyć taką pchełkę ;-)

Posted

moje kurduple nie atakuja:))))tzn. chca sie bawic i leca do kazdego psiaka:)))))))))napotkanego:)))ale akurat tamta byla na smyczy i moje tez, jak byla mala to sie bawily, a teraz podrosla i wole nie ryzykowac, ze lapka machnie i sruuuuu po piesku:))one sie zbyt latwo lamia:))))

ale sprawdze w ZK czy jest zarejestrowana z czystej ciekawosci...:)))ale fajna jest-taka biala i kudlata:)))

Posted
moje kurduple nie atakuja:))))tzn. chca sie bawic i leca do kazdego psiaka:)))))))))napotkanego:)))ale akurat tamta byla na smyczy i moje tez, jak byla mala to sie bawily, a teraz podrosla i wole nie ryzykowac, ze lapka machnie i sruuuuu po piesku:))one sie zbyt latwo lamia:))))

ale sprawdze w ZK czy jest zarejestrowana z czystej ciekawosci...:)))ale fajna jest-taka biala i kudlata:)))

W takim razie dlaczego napisalaś, ze stala sie agresywna... skoro jak piszesz po prostu boisz sie o swoje maluchy z powodu ich niewielkich rozmiarów. I tak pojawiają się mity o groźnych akitach. ;-) A w rzeczywistosci np. moje suczki pobawią się z każdym psem a pies z każdą suką - nawet wrednej nie ruszy bo taki gentleman w każdym calu ;-)

I jeśli nie podchodzę do jakichś to albo dlatego bo są wredne i ugryzłyby moje biedne misiaczki albo z powodu mizernej budowy czy slabych kregosłupów (np. boję się dać im się bawić z jamnikami, bo te biedaki mają bardzo wrażliwe kregosłupy) i skok radości takiego 30 kilogramowego pluszaka mógłby się dla nich źle skończyć. I może dla kogoś kto tego nie rozumie wydawać mogłoby się, że moje takie groźne skoro bawić im się nie daję z krasnalami ;-)

Posted

hmmm, skoro moje podbiegaja w zamiarach przyjaznych merdajac na lewo i prawo ogonkiem lub reszta tego co po ogonku zostalo, przysiadajac na tylku co wg. jezyka psiego oznacza uleglosc i kiedys jak byla szczeniakiem ta akita sie chciala bawic,a teraz warczy,pokazala zeby i chciala lapa walnac malucha to mi to wystarczy-nie bede ryzykowac, a skoro pies warczy to nie jest to przejaw agresjii???i pokazuje lsniaco biale zabki do psiaka ktory przybiega w zamiarach pokojowych?Duze japonce sa znane z tego,ze w stosunku do innych psow sa takie, to z akita wole nie ryzykowac,jesli by sie okazalo nie daj Boze , ze to podobne w zachowaniu....mialam wilka, co mi polamal malucha i boje sie ryzykowac-nie te gabaryty

Posted
hmmm, skoro moje podbiegaja w zamiarach przyjaznych merdajac na lewo i prawo ogonkiem lub reszta tego co po ogonku zostalo, przysiadajac na tylku co wg. jezyka psiego oznacza uleglosc i kiedys jak byla szczeniakiem ta akita sie chciala bawic,a teraz warczy,pokazala zeby i chciala lapa walnac malucha to mi to wystarczy-nie bede ryzykowac, a skoro pies warczy to nie jest to przejaw agresjii???i pokazuje lsniaco biale zabki do psiaka ktory przybiega w zamiarach pokojowych?Duze japonce sa znane z tego,ze w stosunku do innych psow sa takie, to z akita wole nie ryzykowac,jesli by sie okazalo nie daj Boze , ze to podobne w zachowaniu....mialam wilka, co mi polamal malucha i boje sie ryzykowac-nie te gabaryty

Może ona nie lubi tłumu a może skoro dorosła nie toleruje innych suk? To byłoby zrozumiałe. Ale spróbuj podejść z jednym psem (samcem) i zobacz jaka będzie reakcja... Może ona czuje się zaszczuta skoro opada ją cała banda? ;-)

Nie uważasz, że 1:1 to byłoby bardziej na miejscu. Z Twoich słów wynika, że suczka jest raczej młoda, więc powinna się bawić.

Posted

mlodziutka,nie powinna miec wiecej jak rok,chlopa u mnie niet:)))wiec nie podejde ze psem, wole teraz na odleglosc podziwiac,bo czadersko taki futrzak wyglada to bez 2 zdan:)))

Posted
mlodziutka,nie powinna miec wiecej jak rok,chlopa u mnie niet:)))wiec nie podejde ze psem, wole teraz na odleglosc podziwiac,bo czadersko taki futrzak wyglada to bez 2 zdan:)))

No skoro samymi babami dysponujesz to już się raczej nie pobawią. Suka jest już pewnie po pierwszej cieczce i obce suki to dla niej konkurencja. Co innego gdyby z jakaś mieszkała pod jednym dachem a i tam od czasu do czasu odbywałoby sie ustalanie hierarchii ;-) Ale skoro oblatują ja nawet nie szczekajac i nie warczac same baby to raczej nie masz powodu się dziwić, że ona tak reaguje. Wróg może i niepozorny za to liczebność duza ;-) A swoją drogą jesteś pewna, że to akita?

Bo akity na ogół nie warczą. Jeśli chca zaatakować robią to w absolutnym milczeniu. Ona może gadać do nich. Moje tak czasem gadaja a jak ktos ich nie zna to odskakuje myśląc, że chca zaatakować. ;-) Nic bardziej mylnego. To swoisty sposób ich komunikacji. :-) Takie gaduły są i czasem to nawet im fajnie wychodzi :-)

Posted

moja nigdy pierwsza nie burknęła..

małe psy albo omija z daleka gdyż zazwyczaj szczekają co ją drażni, albo jak ma już zły humor urządza sobie małe polowanie (oczywiście na smyczy) do małych spokojnych psiaków czasem podejdzie ostrożnie, obwącha, jak chętny do zabawy to się pobawi i wszystko jej jedno czy pies czy suka. Małe psy wszystkie są tolerowane o ile nie ujadają i nie udają groźnych :p

Posted

Kryska czy Ty aby nie przesadzasz. Olsztyn male miasto wiec łatwo sprawdzic z jakiej jest hodowli. I o ile znam zycie to sznaucery miniatury sa o niebo bardziej zaczepliwe niz jakakolwiek znana mi akita, więc pewnie ją kiedyś te Twoje zaczepiły i dlatego ich teraz nie lubi.

Poza tym nie wiedziec czemu ale takie miniaturki bardzo nie lubia białego koloru u akit. Na mojego misia tez ciagle ujadały chociaż nigdy nic żadnemu z tych bąbli nie zrobił... byłoby to poniżej jego godności ruszyć taką pchełkę ;-)

OOOOOOOO :o :o :o !To wy dziewczyny już się nie kłócita? :roll: Super!!! :P :P :P W Olsztynie jest akita z Dogutti/siostra pręgusa/,nie pamiętam jaki ma kolor,ale na pewno nie jest pręgowana,i jest też suka Basi -Toki,też nie pamiętam umaszczenia.A pochodzi ona z Trójmiasta ,od Twojej koleżanki ,Izyda/tej co wyjechała do Stanów/.

Moje akity niestety nie są pacyfistami :wink: Ponieważ jest ich sztuk pięć i tworzą stado,wszystko co jest "nie rodziną "należy przegonić.Suki są gorsze,dla nich bez różnicy czy pies czy suka.Z kolei moi panowie toleruja suczki.Dodam jeszcze ,że te moje makity nie gonią nikogo po ulicy,nie szarpią na smyczach ,aby lecieć i kogoś zeżreć.Jeżeli w ich pobliżu przechodzi jakiś pies ,nie warczą,nie szczekają,ale robią "durne miny"i .....się oblizują... :wink: :wink: :wink:

Posted
robią "durne miny"i .....się oblizują... :wink: :wink: :wink:

No właśnie o tym mówię. Akita nie warczy i nie ostrzega ;-)

Posted
Matagi napisała:
robią "durne miny"i .....się oblizują...

:stupid: ciekawe jak to wygląda :wink:

A wygląda ciekawie :roll: :wink: z uszu robią się samoloty,akita idzie na paluszkach,jakby był lekki jak piórko i z gęby co chwila wysuwa się jęzor.A co do warczenia,to akity warczą wtedy....kiedy się bawią :wink: Nawet trudno to nazwać warczeniem.....bo jest to bardziej ryk :wink: Ale widocznie ten typ tak ma :P

Posted
A co do warczenia,to akity warczą wtedy....kiedy się bawią :wink: Nawet trudno to nazwać warczeniem.....bo jest to bardziej ryk :wink: Ale widocznie ten typ tak ma :P

No ja to właśnie nazywam gadaniem ;-) Taki swoisty sposób komunikacji. Moje potrafia tak do człowieka zagadać na ulicy, jak je coś zaciekawi. Ludzie często sie wtedy boją. No chyba, że psiarze to wiedzą w czym rzecz i czochrają je za uszy :-)

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...