Jump to content
Dogomania

Galeria Akit (prosimy zakladac oddzielne tematy!)!

Recommended Posts

• Replies 10.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Po przeczytaniu całego wątku (701 stron:roll:) wypadałoby się przywitać, tak więc:

Witam serdecznie :p

Nie mogłem nie zauważyć, że są tutaj sympatie i antypatie, kółka wzajemnej adoracji i takie tam różne... ale tak to już z człowiekami bywa.

Dlatego na wstępie chciałem zaznaczyć, że będę raczej cichym czytelnikiem tego forum i z wielkim "światem akit" nic wspólnego nie mam i mieć raczej nie będę. Mam tylko nadzieję, że wróci miła atmosfera, jaka miała tutaj miejsce wcześniej, ponieważ tamte strony o wiele milej się czytało oraz, że w razie moich głupich pytań znajdzie się ktoś kto na nie odpowie :p

No i oczywiście gratuluję wszystkim sukcesów i pięknych akit, których w tej galerii jest chyba najwięcej w sieci (PL) i liczę na ciągły napływ pięknych fotek.

Prawie zapomniałem...
Jestem szczęśliwym posiadaczem psiaka, który nawet został w tej galerii uchwycony (na 533 stronie, w drugim poście, na piątym zdjęciu :eviltong:), a zowie się on YUTAKA Halne wzgórze.

Pozdrawiam,
Adam.

Posted

Witaj Adamie! :)
Ja tam się nie czuję częścią "akitowego światka". Swoją akitkę mam dopiero od 4 miesięcy, a ponadto nie zamierzam jej wystawiać. Dlatego witam Cię jako zwykły szaraczek... :) Ładnego masz pieska. :)

Posted

Olej napisał(a):
Po przeczytaniu całego wątku (701 stron:roll:) wypadałoby się przywitać, tak więc:

Nie mogłem nie zauważyć, że są tutaj sympatie i antypatie, kółka wzajemnej adoracji i takie tam różne... ale tak to już z człowiekami bywa.

Dlatego na wstępie chciałem zaznaczyć, że będę raczej cichym czytelnikiem tego forum i z wielkim "światem akit" nic wspólnego nie mam i mieć raczej nie będę. Mam tylko nadzieję, że wróci miła atmosfera, jaka miała tutaj miejsce wcześniej, ponieważ tamte strony o wiele milej się czytało oraz, że w razie moich głupich pytań znajdzie się ktoś kto na nie odpowie :p

No i oczywiście gratuluję wszystkim sukcesów i pięknych akit, których w tej galerii jest chyba najwięcej w sieci (PL) i liczę na ciągły napływ pięknych fotek.

Prawie zapomniałem...
Jestem szczęśliwym posiadaczem psiaka, który nawet został w tej galerii uchwycony (na 533 stronie, w drugim poście, na piątym zdjęciu :eviltong:), a zowie się on YUTAKA Halne wzgórze.

Pozdrawiam,
Adam.

WITAMY Bardzo serdecznie!!!!! :)))))))))))))))

podziwiam, ze chciało Ci sie czytać to wszystko :)
jak bede w stanie służę pomocą :)

Posted

Dziękuję wszystkim za miłe przywitanie.
Jestem z Polski C ;), czyli Chełm w woj. lubelskim.

No i mam pierwsze pytanko...
W miarę się już orientuję w tych wszystkich BOBach, CACIBach, i tym podobnych, ale nie mam pojęcia co oznacza WO :shake: obstawiałbym na dyskwalifikację, ale...

Pozdrawiam,
Adam.

Posted

Otóż w klasie szczeniąt oceny są nieco inne niż w pozostałych klasach i tak oto:

WO - wybitnie Obiecujący - najwyższa ocena jaką może dostać szczeniak
O - obiecujący
... hmm dalej to chyba .... nie wiem :-)

Posted

Olej napisał(a):

Prawie zapomniałem...

Pozdrawiam,
Adam.

Witaj Olej!
My się już trochę znamy :lol: :lol: :lol:

Posted

No to się nieźle wstrzeliłem z tą dyskwalifikacja :evil_lol::lol:

sylwekw napisał(a):

WO - wybitnie Obiecujący - najwyższa ocena jaką może dostać szczeniak
O - obiecujący

Dzięki za wyjaśnienie, tak w ogóle to mamy psiaki w prawie identycznym wieku (Yutaka ma 8 mieś. i 2 dni), szkoda, że tak daleko od siebie, spacerki pewnie byłyby świetne :smile: , a Yutaka towarzyszy do zabawy, to za wielu nie ma :sad:

AiMiN napisał(a):
Na stronie Zw. Kynol. wszystko jest rozpisane:
http://www.zkwp.pl/regulaminy/reg_wyst.html
Potem kliknij na ---> IV. Zasady nagradzania psów
I od punktu 12-ego wszystko pięknie opisane.
WO czasami jest opisywane jako "wielce obiecujący".

Na pewno przeczytam :p

donya napisał(a):
Witaj Olej!
My się już trochę znamy :lol: :lol: :lol:

Tak odrobinkę, ale dobre i to :smile:

Posted

Olej Witam serdecznie :) a ja się zastanawiałam komu robię te zdjęcia , słyszłam ze to jakis halniak ale nie wiedziałam jaki :eviltong:. Gorące pozdrówka

Posted

Gosica napisał(a):
Olej Witam serdecznie :) a ja się zastanawiałam komu robię te zdjęcia , słyszłam ze to jakis halniak ale nie wiedziałam jaki :eviltong:. Gorące pozdrówka

Ja także serdecznie witam.

Jeśli byś miała jeszcze jakieś zdjęcia yutaki to ja byłbym ogromnie wdzięczny za przesłanie mi ich na maila ( o.l.e.j@interia.pl ), ponieważ wtedy mieliśmy tylko analogowy aparacik i prawie nie mamy fotek z okresu, kiedy był jeszcze malutki i śliczniutki (nadal jest śliczniutki, ale już nie taki malutki ;))

Pozdrawiam,
Adam.

Posted

WIADOMOŚCI WYSTAWOWE!!!!!

Wczoraj wystawa o Zw.Węgier na WĘGRZECH Budapeszt 21.10
[SIZE="5"]INOCHI-O KAKERU Halne Wzgórze Mł.Zw.WĘGIER, Best Junior
I'YOROKOBI NO IZUMI Halne Wzgorze Mł.Zw.WĘGIER
HOSEKI Halne Wzgórze CAC, BOS, CACIB, BOB, Zw.WĘGIER

Dzis wystawa Europy Środkowo Wschodniej w Budapeszcie 22.10
[SIZE="5"]INOCHI-O KAKERU Halne Wzgórze Mł.Zw.Europy Środkowo-Wschodniej
I'YOROKOBI NO IZUMI Halne Wzgorze Mł.Zw.Europy Środkowo-Wschodniej, Best Junior
HOSEKI Halne Wzgórze CAC, BOS, CACIB, v-ce Zw.Europy Środkowo-Wschodniej

[SIZE="4"]OGROMNE GRATULACJE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :))))))))
:multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi:

Posted

Asiaczek napisał(a):
Agappe - to dlatego nie odzywałaś się do mnie, bo trzymałaś kciuki i wyczekiwałaś wyników...
Gratulacje!!!
Pzdr.

łaaa nie odzywałam się??? nie dostałas odpowiedzi na smsa??? :oops: :oops: :oops:

Posted

Asiaczek napisał(a):
Na SMS-a - dostałam, ale na DGM - cisza...
Pzdr.

a bo byłam zajęta (i w sumie nadal jestem;) ) i nawet nie wchodziłam na dogo.. :oops:

Posted

Teraz, gdy już wiem, co oznaczają wszystkie (no może prawie wszystkie:p) tajemnicze skróty mogę z pełną świadomością złożyć ogromne gratulacje psiakom z Halnego :multi::multi::multi: i oby tak dalej.

Jako iż, jest to galeria i ja już się przedstawiłem pora na Yutakę. Zdjęcia może nie są najlepsze, ale...

Oto jestem:

Ciastko:lying::crazyeye::crazyeye::no-no-no:!!!!!!!!!

Ciastko, ciastko, ciastko... nie chowaj i tak widze :cool3:

Oj daj ciastko...

prooooosze!!!!!!!!!!!! :modla:

Nie to nie!!!! ...foch:obrazic: :watpliwy:

Pozdrawiam,
Adam.

Posted

Asiunia02 napisał(a):
OGROMNE GRATKI DLA HALNIACZKÓW !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Czyzby Inter w klasie pośredniej ??????????????? Coś jeszcze Inochiemu brakuje ???

Inochiemu????? przecież on jest w młodzieży!! to jaki inter????????????????????:crazyeye: :crazyeye: :crazyeye:

Posted

Stawki Budapeszt
Sobota
Pies- Szczeniaki
AMATERASU INU YOKO ZUNA MOMISI
NO TABI JHINJU

Pies- młodzież
J NOCHI-O KAKERU HALNE WZGÓRZE

Pies-otwarta
BAY KUMADE
CORI
HOSEKI HALNE WZGÓRZE

Suka- młodzież
J YOROROBI NO JZUMI HALNE WZGÓRZE

Suka-pośrednia
AMATERASU INU YOKO ZUNA TOMUMI
NO TABI OSEKKAI

Suka-otwarta
AMATERASU INU YOKO ZUNA YUTAKA
SHIRAKAMI-SHADO AIWA
SHIRAKAMI-SHADO ASANU
TARTAGAL'S HATSUGA GO

Suka -champion
DEIKA MIAMOTO-MACHUCHI

AKITA - Niedziela
Pies- Szczeniaki
AMATERASU INU YOKO ZUNA MOMISI

Pies- młodzież
J NOCHI-O KAKERU HALNE WZGÓRZE
SAKE NO UCHI BOKU

Pies-pośrednia
AMATERASU INU YOKO ZUNA MUSHASI
AMATERASU INU YOKO ZUNA TAMAKI

Pies-otwarta
BAY KUMADE
CORI
HOSEKI HALNE WZGÓRZE

Suka- młodzież
J YOROROBI NO JZUMI HALNE WZGÓRZE

Suka-pośrednia
NO TABI OSEKKAI

Suka-otwarta
AMATERASU INU YOKO ZUNA YUTAKA
SHIRAKAMI-SHADO AIWA
TARTAGAL'S HATSUGA GO

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...