Jump to content
Dogomania

Galeria Akit (prosimy zakladac oddzielne tematy!)!

Recommended Posts

Posted

cóz na to pytanie niestety nie moge odpowiedzieć, bo nie jestem jej właścicielką i nie zostałam upoważniona do udzielania takich info ;)

a odnośnie zdjęcia do usług :)

• Replies 10.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Zaległe zdjecia z wystawy w Warszawie 9.09.2006 - sedzia Zygmunt Jakubowski
suczki pośrednia:

suczka otwarta:

porownanie o NSwR / zw.kl.pośredniej i otwartej

porownanie o Zw.Rasy <od lewej: ISSUN-BOSHI Halne Wzgórze, OSHISAMA co Ty na To, BRIKO Bieżynaki, BARA Yamamoto>

Posted

Ineczka, a ja chciałabym się zapytać, kiedy zobaczymy się na wspólnym spacerze? Macie w domu baska-rudaska i z chęcia popatrzę sobie na psiaka, którego jeszcze nie widziałam... Juz nie wspomnę, że jesteś jednym z głównych filarów fanclubu Żelki!:lol:
Pzdr.

Posted

Asiunia02 napisał(a):
Ineczka uwierz mi, ze to nie chodzi w tym przypadku o przydomek i wrecz karze :) :) ci ja wystawiac rowniez w kraju :) a twoja suczka jest fajna i ciesze sie, że bede miec okazje ja zobaczyc na zywo.

dziękuje :) my nie mamy zadnych kompleksów, jesli chodzi o nasz przydomek, jestem zdania ze w każdej hodowli mogą byc fajne psiaki, tyle, że często dużo osób nie chce się do tego jawnie przyznac z różnych powodów... ( ale uważam, że to każdego osobista sprawa i nich tak pozostanie ) jeśli o mnie chodzi nie mam z tym problemów i mam mnóstwo swoich faworytów prawie z każdej znanej hodowli na tym forum:loveu: :loveu: :loveu: :loveu: szczególnie jeśli chodzi o rudzielców, no ostanio wród pręgusów także :loveu: :loveu: :loveu:
He, he, a te :lol: moje odgrażanie trzeba potraktowac z usmiechem, a co do wystaw krajowych, to na pewno jesli bedą blisko.
No i nawet z przekory jesli bedzie nasza "lala" :eviltong: w futrze to chetnie, chociażby, tylko po to aby, zwiększyć konkurencje, bo zawsze miło jeśli wygrywa się przynajmniej z 2-3 psiakami, niż jest się samotnym w klasie ;)
Co do spotkania, to z miła chęcią poznam innych właścicieli akit :) a szczegóolnie pregusów, bo teraz i te hieny są moimi faworytami :evil_lol:

Posted

Uzupełniam stawkę o następne akitki:

1. Chikaka Pa-Lis
2. Hachiko Pa-Lis
3. Anata Yamamoto
4. Bimbo Yamamoto
5. Koichikara Go Shun'You Kensha
6. Akita u Izis YOKO
7. Iru Halne Wzgórze
8. Midori Turzycowa Dolina
9. Kitsune Halne Wzgórze
10. Arashi Tajgeta
11. Asztar Imaginacja (BIMBO, czy mnie oczy nie mylą, tylko my dwaj i same baby :evil_lol: )

Posted

[quote name='Asiaczek']Ineczka, a ja chciałabym się zapytać, kiedy zobaczymy się na wspólnym spacerze? Macie w domu baska-rudaska i z chęcia popatrzę sobie na psiaka, którego jeszcze nie widziałam... Juz nie wspomnę, że jesteś jednym z głównych filarów fanclubu Żelki!:lol:
Pzdr.

he,he Żelka bije rekordy popularności, pare najliczniejszych zdjęć mam zapisane na kompie :loveu: :loveu: :loveu:
Nawet mój Piotrek, choć jest zakochany po uszy w swoim "Dinie" a.k.a Pride of Africa Ypsylon, he,he pokornie stwierdza, ze Żelka to mistrzostwo świata w Baskowej urodzie:loveu: :loveu: :loveu:
Co do Dina jest on już staruszkiem prawie 11 lat na karku, choć po jego energicznym zachowaniu, (podchodzi, to nawet pod ADHD, he,he) absolutnie nie widać jego lat....
Ze spotkaniem hm.. musiała być pogadać z Piotrkiem, bo jesli o Dina chodzi, to szatan wcielony zagryzie każdego psa, natomiast z suczkami prawdziwy dżentelmen, hm.. jeśli z Twojej strony mogło być same babskie towarzystwo, to myślę, że raczej takie spotkanie to na pewno :)
Btw. pozdrawiamy naszych ulubieńców:loveu: :loveu: :loveu: pozdrawiamy!

Posted

[quote name='weihaiwej']Kasia & Łukasz, śliczne maluchy! Fajnie, że pochwaliliście się nimi tutaj. Czy już wiadomo jakie mają imiona, możecie zdradzić?
Mam tu swoich faworytów i jestem bardzo ciekawa jak wyrosną te puchate miśki ;)
Jeszcze raz gratulacje dla dumnego "samczyka" ;);)

Agatko, mam nadzieję, że wybaczysz to malutkie opuźnienie :oops: - lepiej późno niż wcale :lol:

Przedstawiam pierwszy miot w hodowli "Puchate Liski" - miot na literę "A":

*dziewczynki:
- AIRA Puchate Liski (to imię nadali przyszli właściciele)
- AIDA Puchate Liski :loveu: (aida - przestrzeń)

Niestety nie posiadam aktualnych zdjęć suczek, ale niebawem zarzucę Was fotkami jednej z nich :multi:

*chłopczyki:
- AKERU Puchate Liski (akeru - świt)

- ANSHIN Puchate Liski (anshin - spokój, poczucie bezpieczeństwa)

- AGARU Puchate Liski (agaru - wznosić się)

- ANTEKI Puchate Liski (anteki - równowaga, stabilność)

Pozdrowionka :bye:

Posted

[quote name='ineczka']he,he Żelka bije rekordy popularności, pare najliczniejszych zdjęć mam zapisane na kompie :loveu: :loveu: :loveu:
Nawet mój Piotrek, choć jest zakochany po uszy w swoim "Dinie" a.k.a Pride of Africa Ypsylon, he,he pokornie stwierdza, ze Żelka to mistrzostwo świata w Baskowej urodzie:loveu: :loveu: :loveu:
Co do Dina jest on już staruszkiem prawie 11 lat na karku, choć po jego energicznym zachowaniu, (podchodzi, to nawet pod ADHD, he,he) absolutnie nie widać jego lat....
Ze spotkaniem hm.. musiała być pogadać z Piotrkiem, bo jesli o Dina chodzi, to szatan wcielony zagryzie każdego psa, natomiast z suczkami prawdziwy dżentelmen, hm.. jeśli z Twojej strony mogło być same babskie towarzystwo, to myślę, że raczej takie spotkanie to na pewno :)
Btw. pozdrawiamy naszych ulubieńców:loveu: :loveu: :loveu: pozdrawiamy!
Ineczka, zawsze można tak sie umówić, że wezmę tylko suczki. I sprawa załatwiona. Ale może być problem z puszczeniem Dinka bez smyczy, no, chyba że w kagańcu. Bo np. na Polach Mokotowskich na pewno trafi sie jakiś psi "macho". Można dokooptować jeszcze Anatę... Bo Bimbo, niestety, chyba nie zniósłby konkurenta do "swoich" bab.

Co do miejsca i terminu. Mnie jest najwygodniej podejść na Pola Mokotowskie. A termin, raczej po 8 października (moje panienki będą już po cieczkach). Myślę, że mamy sporo czasu, aby dogadać te wszystkie szczegóły, prawda?
Z przyjemnością Was poznam, no i baska-rudaska. Porobię - tradycyjnie - trochę zdjęć i pewnie Ypsylon też będzie zadowolona. A czy myslicie, aby pokazać pupilka w kl. weteranów na jakiejś wystawie?
Pzdr.
pzdr.

Posted

Kasia_i_Łukasz napisał(a):

1. Chikaka Pa-Lis
2. Hachiko Pa-Lis
3. Anata Yamamoto
4. Bimbo Yamamoto
6. Akita u Izis YOKO
7. Iru Halne Wzgórze
9. Kitsune Halne Wzgórze
10. Arashi Tajgeta
11. Asztar Imaginacja (BIMBO, czy mnie oczy nie mylą, tylko my dwaj i same baby :evil_lol: )

Jolka, Musha, Matagi, GR, Agnieszka i reszta, na co czekacie ?? Dajcie znac co z Wami w sprawie światówki !!!!!!

Posted

Kasia_i_Łukasz napisał(a):

1. Chikaka Pa-Lis
2. Hachiko Pa-Lis
3. Anata Yamamoto
4. Bimbo Yamamoto
6. Akita u Izis YOKO
7. Iru Halne Wzgórze
9. Kitsune Halne Wzgórze
10. Arashi Tajgeta

No własnie - same baby na światówkę się wybierają. A z taką jedną muszę dzielić swoją przestrzeń życiową :evil_lol:

Posted

donya napisał(a):
No własnie - same baby na światówkę się wybierają. A z taką jedną muszę dzielić swoją przestrzeń życiową :evil_lol:

Nie narzekaj, Kochanieńka, sama tego chciałaś!:evil_lol:
Pzdr.

Posted

Asiaczek napisał(a):
Nie narzekaj, Kochanieńka, sama tego chciałaś!:evil_lol:
Pzdr.

Przeciez to Bimbonek narzeka ;) :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:

Posted

Kasiu i Łukaszu maluszki słodziutkie!! :))

Asiaczku my chętnie sie piszemy na spacerek <i tak już sie wstępnie umawiałam z Ineczką po powrocie:lol: >
Jak byłaby Anata i Aiko, ale nie byłoby Bimbonka to pewnie dziewczynki znowu bedą żyć w zgodzie :) cóż Anata uważa, że "prawo" do zabawy z braciszkiem ma tylko ona i Koisia..i zadna inna Japonka nie powinna sie do niego zblizac:shake: .. i w zasadzie tylko to je porózniło..:cool1:

a teraz zycze wszystkim powodzenia we Wrocławiu, Legionowie i Rybniku!!! i do "usłyszenia" za 2 tygodnie..
byłabym wdzięczna gdyby ktoś zaopiekował się wynikami z tych trzech wystaw

Posted

1. Chikaka Pa-Lis
2. Hachiko Pa-Lis - 1 pregusek na naszej liście
3. Anata Yamamoto
4. Bimbo Yamamoto
6. Akita u Izis YOKO
7. Iru Halne Wzgórze
9. Kitsune Halne Wzgórze
10. Arashi Tajgeta - 1 białaska na naszej liście.
11. Asztar Imaginacja
12. HANU z Krobskiego Hajmatu - 2 pręgusek z Polski
13. CAMA Dolina Wiązów

Posted

Mam kilka wiadomości z Wrocławia.
Cała reszte uzupełnia dzisiejsi wystawcy :)

Psy klasa młodziezy wygrał - Nankyoku Halne Wzgórza - ZW.Mł.

Klasa otwarta - Oda Halne Wzgórze - NPwR i CACIB
czyzby ukończył Championat Polski ??? :razz: :razz:

Suki klasa młodziezy Nami - Go Matagiinu - Zw. Mł., NJwR
miejsce 2 - Nagasaki Halne Wzgórza
miejsce 3 - Kazuma z Robertowej Chatki
miejsce 4 - Iczczite Halne Wzgórza

Klasa pośrednia
lokata 1 - Arashi Tajgeta - CWC
lokata 2 - Akari No Tsuki Halne Wzgórza

Klasa chmapionów
Bu Yamamoto - NSwR, CACIB, BOB

Res. CACIB nie przyznano :-o :-o

Czekamy na fotorelację !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Dzisiaj wstawie zaległe zdjęcia z Legnicy, bo dopiero wczoraj je znalazłam :)

Posted

Obiecane zdjecia z Legnicy :)

Akari Halne Wzgórza

I druga Halniaczka z bratem w tle na porównaniu:)

A tutaj sama w ringu :)

Inochi Halne Wzgórza - ra jego gracja :crazyeye: :crazyeye:

Akuma Akairo - moja przytulana

Akita u Izis Umon

Hanu z Krobskiego Hajmatu wraz z Sylwią :)

Posted

Amberek mi przychorował. Cały dzień dziś była osowiała i po południu poszła jej krewka z nosa, więc poleciałam z nią do wetki. Dostała 4 zastrzyki aż i ma infekcję wirusową i podwyższoną temperaturę. Muszę jej jeszcze dziś skontrolować temperaturę i jutro rano na kontrolę. Ech... :shake:

Posted

Co do światówki to mam tylko informacje ze przyjęto 20 tysiecy zgłoszeń i reszte trzeba było odrzucic i teraz pracy jest na 24 h i czasem tak bywa ze sie na noc nie wraca do domku :( Oby im sie udało. Nikt sie nie spodziewał tylu zgłoszeń.
Z powodu takiego nawału pracy i chyba sie czegos nie dowiem, bo az sie boje tam zajrzec lub kogos o coś prosić.

Posted

Jolu to sie zdjecia o których pisałam w mailu tzn. moje jedyne z wystawy w Poznaniu i niestety mam je tylko w takim rozmiarze :(
Oczywiscie pies na tych zdjeicach to nasza Chikaka :)

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...