Asiaczek Posted September 16, 2006 Posted September 16, 2006 [quote name='Kasia_i_Łukasz']Nareszcie mam wieści z Łodzi: DAICHI Omono Gawa - NSwR BOS Kumade - NPwR, BOB :laola: Dodatkowo [SIZE=5]BOSik - Najlepsza Akita (było porównanie akity amerykańskiej z akitą japońską). Gratulacje!!!!!!!!!!!! :BIG: Gartulacje!!! Aż trudno w to uwierzyc; piszę tutaj o porównaniu Akit japońskiej i amerykańskiej. Przeciez amerykańskie były baaaardzo forowane, przynajmniej do tej pory...:evil_lol: Pzdr.
Agappe Posted September 16, 2006 Posted September 16, 2006 haaaaaaaaaaaa mam wyniki!!!!! :))) zaraz zaczne spisywac wszystko :))))
Agappe Posted September 16, 2006 Posted September 16, 2006 PSY - szczeniaki: HARKU Czandoria - WO młodzież - ISSUN BOSHI Halne Wzgórze - dosk, Zw.Mł. PARYS Puchate Kreple - dosk II pośrednia: FOKUS Roal - II, ?? MARMUS Puchate Kreple - I, CWC?? WARU Rilaf - III, ?? otwarta TOSHI GORO Dogutti - I, CWC OKII Matagiinu - II, ?? CZANDOR Porażynianka - III, ?? <w klasie otwartej lub pośredniej tylko pies z pierwszą lokatą dostał ocene doskonałą, reszta dostała bdb, ale mój informator nie pamietał dokładnie która to była klasa - chyba otwarta> championy CZENAY Roal - IV, dosk/bdb?? BOS Kumade - I, CWC, NPwR, BOB, BIS TANOSHIMI Go Dogutti - II, dosk AMAI Roal - III, dosk suczki szczeniaki: HANIKO Czandoria - ?? HANU z Krobskiego Hajmatu - >??? KAYO Go Yamamoto - nb SHOJO Dąbrowskie Samuraje - WO, ?? YUGATA Halne Wzgórze - WO, I młodzież A'BAKIO Tajgeta AKISHINA Tamura ATSUMI Tajgeta CAMA Dolna Wiązów MEGAMI Go Tajgeta posrednia AIKO Tajgeta - I, ?? FUJIN Yamamoto - II, ??? AKEGATA Halne Wzgóze - III, ??? Akita u Izis YOKO - nb otwarta DAICHI OmonoGawa - CWC, NSwR ENISA Porażynianka - II, ?? KENJIKO Tajgeta - III, ?? championy BU Yamamoto - I, CWC YUKARIHIME Tajgeta - II GRATULUJE!!!! :))))):multi: :multi:
Agappe Posted September 17, 2006 Posted September 17, 2006 NIEDZIELA – krajowa V grupy PSY Młodzież: ISSUN BOSHI Halne Wzgórze Pośrednia FOKUS Roal MARMUR Puchate Kreple WARU Rilaf YORITO Akita u Izis - nb hmm własnie zauwazyłam że nie ma otwartej?? nie wiem czy zgubiła sie w przepisywaniu czy nie było.. postaram sie jak najszybciej to ustalić....hmm Championy AMAI Fakira - II BOS Kumade - I, CWC, NPwR, BOB SUKI Szczenięta: HANIKO Czantoria HANU z Krobskiego Hajmatu KAYO GO Yamamoto - nb Młodzież A’BAKIO Tajgeta ATSUMI Tajgeta - I<nie jestem pewna> CAMA z Doliny Wiązów MEGAMI-GO Tajgeta Pośrednia AIKO Tajgeta -IV AKEGATA Halne Wzgórze - III FUJIN Yamamoto -I YOKO Akita u Izis -II Otwarta BUNYA Yamamoto -II KENJIKO Tajgeta -I Championy BU Yamamoto - I, CWC, NSwR YUKARIHIME Tajgeta -II
Kasia_i_Łukasz Posted September 17, 2006 Posted September 17, 2006 A ja mam wieści od Asiuni z Zielonej Góry: sędzia: Iwona Urbanowska psy - kl.otwarta AKUMA AKAIRO - oc.dosk., CWC (nie wiem czy też NPwR) suki - kl. młodzieży AKIRA z Grodzkiego Ząkatka - Zw.Mł., BOB!!! :klacz: suki - kl.otwarta BADZI Bieżynaki - oc.dosk., lok.I (nie wiem co z CWC i tytułem NSwR) DONA Omono Gawa - oc.dosk., lok.II GRATULACJE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :laola: Ps. po powrocie Asia napewno wyjaśni wszystkie niejasności i uraczy nas fotkami :cool3:
Agappe Posted September 17, 2006 Posted September 17, 2006 [quote name='Kasia_i_Łukasz']A ja mam wieści od Asiuni z Zielonej Góry: sędzia: Iwona Urbanowska psy - kl.otwarta AKUMA AKAIRO - oc.dosk., CWC (nie wiem czy też NPwR) suki - kl. młodzieży AKIRA z Grodzkiego Ząkatka - Zw.Mł., BOB!!! :klacz: suki - kl.otwarta BADZI Bieżynaki - oc.dosk., lok.I (nie wiem co z CWC i tytułem NSwR) DONA Omono Gawa - oc.dosk., lok.II GRATULACJE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :laola: Ps. po powrocie Asia napewno wyjaśni wszystkie niejasności i uraczy nas fotkami :cool3: a my znamy Akire z Grodzkiego Zakątka???:roll: :roll: :roll: GRATULACJE :)))):multi: :multi:
Barbara_bb Posted September 17, 2006 Posted September 17, 2006 Niektórzy cieszą sie wystawami (i dobrze),ale ja tyż sie pochwalę! Wczoraj urodziły się u mnie dwie akitki (pierwszy miot w hodowli Złoty Charakter). Mamcia to TOKI Rilaf, a tatko OKII Matagiinu pl (jak źle napisałm to mi Lilka łeb urwie), a co tam zwalę na stres poporodowy). Jaka ja jestm szczęśliwa!!!!!!
Asiaczek Posted September 17, 2006 Posted September 17, 2006 Piękna sprawa!!! Uściski i poklepki dla pierworódki. czy możemy liczyć na zdjecia? A jakie kolorki wyszły? pzdr.
Barbara_bb Posted September 17, 2006 Posted September 17, 2006 Zdjęcia będą, a kolorki - teraz jedna jest brazowa, a druga ciemnobrazowa, podobno to się później zmienia. Waga - 370g i 280g. Jedna spokojna nie wadzi nikomu, a druga z tych co to alleluja i do przodu. Sama rozkosz.
Asiaczek Posted September 17, 2006 Posted September 17, 2006 Hahaha. Ciesz się teraz tym "allejuja", bo potem rozkosz będzie do n-tej potęgi i możesz nie zdążyć!!! Jak maluchy zaczna się rozłazić, rządzić itp... Wtedy to będzie rozkosz.:evil_lol: Pzdr.
Asiunia02 Posted September 17, 2006 Posted September 17, 2006 [quote name='Kasia_i_Łukasz']A ja mam wieści od Asiuni z Zielonej Góry: sędzia: Iwona Urbanowska psy - kl.otwarta AKUMA AKAIRO - oc.dosk., CWC (nie wiem czy też NPwR) suki - kl. młodzieży AKIRA z Grodzkiego Ząkatka - Zw.Mł., BOB!!! :klacz: suki - kl.otwarta BADZI Bieżynaki - oc.dosk., lok.I (nie wiem co z CWC i tytułem NSwR) DONA Omono Gawa - oc.dosk., lok.II GRATULACJE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :laola: Ps. po powrocie Asia napewno wyjaśni wszystkie niejasności i uraczy nas fotkami :cool3: Wróciłam i dodaje :) Tiger NPWR a Ta suczka z otwartej była w porównaniu wiec musiała dostac CWC i NSWR. Właściciel był mało rozmowny i szybko uciekł wiec nawet nie wiem. Co do suni z klasy młodziezy to jest to jak narazie ładna, młoda, okrąglutka BIAŁA sunia :) Jej zdjecie jakies mam, ale suki z klasy otwartej nie bo jedynie biegała a jak miała stac to kładła się na ziemie. Niestety ona była w kondycji a Doncia linieje jak nigdy, dotknąć jej nie idzie. Ale i ten fakt u Donci mnie cieszy :) :) wiadomo dlaczego :) Ale i tak jestem zadowolona, bo ma ładny opis i usłyszałam wiele ciepłych słów.
Kasia_i_Łukasz Posted September 17, 2006 Posted September 17, 2006 Asiunia, jeszcze raz bardzo Wam gratuluję! I czekam z niecierpliwością na fotki tajemniczej, białej damy :razz:
donya Posted September 17, 2006 Posted September 17, 2006 [quote name='AKITY-HalneWzgórze'] pozdrawiaja tatusia sześcioraczki :lol: -ALI BIMBOBO i 5 BAB! jakie śliczne maluszki :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: pozdrowienia przesyła równiez tatuś :lol: :lol: :lol: :lol:
donya Posted September 17, 2006 Posted September 17, 2006 [quote name='Agappe'] a to już latająca grupa ;) zgaduj zgadula kto jest kto ;) A ja wiem i nie powiem :evil_lol: :lol: :lol: :lol:
dana1 Posted September 17, 2006 Posted September 17, 2006 Na stronie Łódzkiego ZK fotoraportaż z Wystawy Akit i Wystawy V Grupy. Pozdrawiam Dana1
Agappe Posted September 17, 2006 Posted September 17, 2006 czy mi sie wydaje czy Cama Dolina Wiązów wygrała wczoraj młodzież?????:crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: link do zdjecia
Asiunia02 Posted September 17, 2006 Posted September 17, 2006 Tak zgadza się i Hanu w klasie młodzieży była III. Nie wiem czy nie którzy się nie obrazą, ale moj komentarz o wystawie w Łodzi jedynie jest taki: PSY - zaskoczenie :crazyeye: , ale w pewnym stopniu spodziewane. SUKI - po mojej myśli :) A co z Bunya ?? ma ktoś na zdjęciach to śliczną sunię.
Agappe Posted September 17, 2006 Posted September 17, 2006 Asia.. odnośnie psów - Czenaj podobno narozrabiał i został tak zdegradowany przez zachowanie, ale szczegółów nie znam.. odnośnie reszty wypowiadać sie nie będe.. a po zdjeciach można również dociec jakie psy miały oceny.. tam gdzie sa pucharki są doskonałe, tam gdzie nie ma pucharków oceny są niższe. tak wiec to w klasie otwartej tylko pies z I lokata dostal dosk.. chociaż hmm w pośredniej w ogole nie ma pucharków.. może nie donieśli??? oczywiscie mowie tu o krajowej akit.. do dzisiejszej wystawy jeszcze nie dotarłam ;)
Asiunia02 Posted September 17, 2006 Posted September 17, 2006 Obiecane zdjecia :) Przepraszam, ale tym razem moj fotograf nawalił :( Wstawie co mam czyli, az 5 zdjec z całej wystawy, to wszystko wina chińskich grzywaczy, które były przed Nami i bardzo Nas zezłościły, bo bardzo długo były sędziowane. Sunia z klasy młodziezy :) Na wystawie nie zauwazyłam, ale na zdjeciach widac jednak geny taty. Suczka z klasy otwartej. Jak juz pisałam innego zdjecia nie dało się zrobic, nawet gdybysmy chcieli. Co ona tram widziała ??? :cool3: :cool3: :cool3: :cool3: Niezadowolony Tiger :) Pół dnia mówił wzrokiem do mnie: "a co wy odemnie chcecie". No i dla kompletu wyliniała Dona :) Tym samym ogłaszam sezon 2005 dla Dony i Tigera za zamknięty ;) I jeszcze zdjecie kuzyna :) Obiecuje ze z fotoreportazem sie poprawie :)
Asiunia02 Posted September 17, 2006 Posted September 17, 2006 Agappe napisał(a):Asia.. odnośnie psów - Czenaj podobno narozrabiał i został tak zdegradowany przez zachowanie, ale szczegółów nie znam.. odnośnie reszty wypowiadać sie nie będe.. a po zdjeciach można również dociec jakie psy miały oceny.. tam gdzie sa pucharki są doskonałe, tam gdzie nie ma pucharków oceny są niższe. tak wiec to w klasie otwartej tylko pies z I lokata dostal dosk.. chociaż hmm w pośredniej w ogole nie ma pucharków.. może nie donieśli??? oczywiscie mowie tu o krajowej akit.. do dzisiejszej wystawy jeszcze nie dotarłam ;) Ale mi nie chodzi tylko o Cześka. Tak ogólnie. A ja nawet nie zauwazyłam ze Bunyi nie było na krajówce akit, taka ja sierotka.
Agappe Posted September 17, 2006 Posted September 17, 2006 Asiunia02 napisał(a):Ale mi nie chodzi tylko o Cześka. Tak ogólnie. A ja nawet nie zauwazyłam ze Bunyi nie było na krajówce akit, taka ja sierotka. ja wiem, że Tobie nie chodzi tylko o Czeska, ale jak już pisałam wypowiadac sie o innych nie będe za to patrzac na zdjecia widze cudowne nagrody!!! pucharki, statuetki akit... SUPER!!!!! Wielkie GRATULACJE dla oddziału Łódzkiego!!!!!!!!!Wapaniałe nagrody!!!!
Agappe Posted September 17, 2006 Posted September 17, 2006 [quote name='Asiunia02']Obiecane zdjecia :) Przepraszam, ale tym razem moj fotograf nawalił :( Wstawie co mam czyli, az 5 zdjec z całej wystawy, to wszystko wina chińskich grzywaczy, które były przed Nami i bardzo Nas zezłościły, bo bardzo długo były sędziowane. Sunia z klasy młodziezy :) Na wystawie nie zauwazyłam, ale na zdjeciach widac jednak geny taty. I jeszcze zdjecie kuzyna :) Obiecuje ze z fotoreportazem sie poprawie :) a po kim jest ta biała sunia??? Jak to sezon zamknięty??? a Światówka??????????:mad: :mad: <apropo są już jakieś wieści dotyczace ilosci zgloszonych akit??> a zdjęcia kuzyna świetne!!!!!
Asiunia02 Posted September 17, 2006 Posted September 17, 2006 Suczka biała jest po M: Saba z Grodzkiego Zakątka O: Kozutsu Vaduz Jak juz pisalam bylam ciekawa jak taka suczka wyszła po takim psie. Ale juz na zdjeciach widac podobienstwo. Zobaczymy jak sie rozwinie, bo narazie ma nie cały rok - dokładnie do 10 miesiecy.
Asiunia02 Posted September 17, 2006 Posted September 17, 2006 Co do światowki to ani Akuma ani Dona nie zawitają na niej :) My zglosiliśmy tylko Chikake i Hachiko - 2 akitki z przydomkiem Pa-Lis, ktore są u nas :)
donya Posted September 17, 2006 Posted September 17, 2006 [quote name='Asiunia02'] I jeszcze zdjecie kuzyna :) Obiecuje ze z fotoreportazem sie poprawie :) Śliczny kuzyn :loveu: :loveu: :loveu: prawdziwy misio :lol: :lol: :lol:
Recommended Posts