Asiaczek Posted September 7, 2006 Posted September 7, 2006 [quote name='AKITY-HalneWzgórze']Juz zaspakajam Wasza ciekawość -RYOKO powiła 7 szczeniąt(4 pręguski i 3 czerwone) -ktoś czekał na białaski? -była nikła nadzieja na białaski-ponieważ Ginger ma białą siostrę ,jednak już teraz wiadomo,że po Gingerku moga sie urodzić preguski i czerwone,białaski nie.oczywiście tatuś i GR są juz zawiadomieni -dostali nawet moc fotek:lol: No a Momiji jest w trakcie porodu,jest na razie druzgocząca przewaga córeczek-to się tatuś ucieszy:multi: pozdrowienia dla Bimbonka i Donyi :loveu: Brawo Ryoko! Brawo dzielni tatusiowe i mamuśki (a może w innej kolejności?)! No, dobra: brawo dzielne mamuśki i tatusiowie!!! Pzdr.
weihaiwej Posted September 8, 2006 Posted September 8, 2006 Jolu, gratulujemy szczeniąt Ryoko i Momi!! Niech rosną zdrowe i wyrosną na piękne akity :):)
Agappe Posted September 8, 2006 Posted September 8, 2006 Jolu cudowna salamandra!!! ;) jej jakie one małe sie rodza.. a potem wychodzą z nich duże diabelki ;) to ile mamy bratanków a ile bratanic??????:roll: a odnośnie Poznania mi sie wydaje, że bedzie wiecej niż 100 akit..bliżej 150.. bo przecież samych Polaków będzie pewnie powyżej 50 i to może nawet sporo powyżej.. <skoro np rok temu na klubówce było 56 lub 53 zgłoszone akity>, a zza granicy pewnie przyjedzie jakieś drugie tyle jak nie więcej
AKITY-HalneWzgórze Posted September 8, 2006 Posted September 8, 2006 [quote name='Agappe']Jolu cudowna salamandra!!! ;) jej jakie one małe sie rodza.. a potem wychodzą z nich duże diabelki ;) to ile mamy bratanków a ile bratanic??????:roll: Bratanka macie jednego,a bratanic pięć ! :lol: a odnośnie Poznania mi sie wydaje, że bedzie wiecej niż 100 akit..bliżej 150.. bo przecież samych Polaków będzie pewnie powyżej 50 i to może nawet sporo powyżej.. <skoro np rok temu na klubówce było 56 lub 53 zgłoszone akity>, a zza granicy pewnie przyjedzie jakieś drugie tyle jak nie więcej ciekawa jestem,jak to technicznie będzie rozwiązane,czy suczki i psy beda sedziowane równolegle,i czy na sąsiadujących ringach,czy tak,jak przy sedziowaniu przez jednego sędziego,czyli suczki po pieskach. jak myślicie?
Agappe Posted September 8, 2006 Posted September 8, 2006 AKITY-HalneWzgórze napisał(a):ciekawa jestem,jak to technicznie będzie rozwiązane,czy suczki i psy beda sedziowane równolegle,i czy na sąsiadujących ringach,czy tak,jak przy sedziowaniu przez jednego sędziego,czyli suczki po pieskach. jak myślicie? bez sensu byłoby takie sędziowanie suczki po psach.. nie brali by wtedy 2 sędziów... po za tym za dużo nas bedzie, żeby sie tak wyrobić .. mi sie wydaje, ze będzie równolegle... pytanie tylko czy ringi będą koło siebie..oby były!!! wow rzeczywiscie córki górą!!!!! gratulacje dla Halnej rodzinki i szczęśliwego tatusia :)!!!!!!!! :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: czekam z niecierpliwością na zdjęcia kolejnych salamander ;)
Agappe Posted September 8, 2006 Posted September 8, 2006 Zielona Góra -17.IX RING 11 Ilość psów: 54 Sędzia: Iwona Urbanowska Asystenci: Klasa Ilość Nr katalogowy Godzina Bolończyk -1 10:05 Cavalier King Charles spaniel -10 Chiński grzywacz bezwłosy, owłosiony-22 Akita 454 Akita AKUMA Akairo Pies otwarta 455 Akita AKIRA z Grodzkiego Zakątka Suka młodzieży 456 Akita BADZI Bieżynaki Suka otwarta 457 Akita DONA Omono-Gawa Suka otwarta
Agappe Posted September 9, 2006 Posted September 9, 2006 Krajowa wystawa w Warszawie - 9.09.2006, sędzia Zygmunt Jakubowski (PL) psy - kl.młodzieży wynik ISSUN BOSHI Halne Wzgórze (FCI) - Zw.Mł, NPwR PARYS Puchate Kreple - dosk2 psy - kl.pośredniawynik BRIKO Bieżynaki - dosk, bez CWC suki - kl.szczeniąt wynik SHOJO Dąbrowskie Samuraje - wo suki - kl.młodzieży wynik OSHISAMA Co Ty na To - Zw.Mł. suki - kl.pośrednia wynik FUJIN Yamamoto - CWC OSAMERU Co Ty na To - dosk3 Akita u Izis (FCI) YOKO - dosk2 suki - kl.otwarta wynik BARA Yamamoto FCI - CWC, NSwR, BOB CZIKA Porażynianka - nb [SIZE="5"]gratuluje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :)))):multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi:
Agappe Posted September 9, 2006 Posted September 9, 2006 [SIZE="6"]BU Yamamoto (Kona) ukończyła dziś w swoje urodziny INTERCHAMPIONAT!!!!!!!!!!!!!! Zdobywając na wystawie w Kecskemet (Węgry) CAC, CACIB i BOB!!!! <nie wiem, na ile, nie znam stawki, ale to pewnie wszystko Musha poda jak wróci> [SIZE="6"]Gratuluje!!!!!!!!!!!!!!!! :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi:
Daisunia Posted September 9, 2006 Posted September 9, 2006 :multi: :multi: :multi: gratulacje ! licze na duzo zdjątek szczeniaczkow i z wystaw :lol:
Agappe Posted September 9, 2006 Posted September 9, 2006 ja tez mam nadzieje, ze bedzie dużo zdjęciów.. był sylwek, była ineczka mam nadzieje, ze coś wstawią?? :roll: :roll: :roll:
sylwekw Posted September 9, 2006 Posted September 9, 2006 Niestety mielismy kamerę więc zdjęcia nie będą najlepszej jakości no i żonka filmowała więc nie wszystko jest :-) Ale co tylko się da to wstawię ... tylko wybaczcie, ale byłem tak zakręcony (emocje podczas debiutu), że nie będę kojarzył kto jest kto :-)
Iwona&Wiki Posted September 9, 2006 Posted September 9, 2006 AKITY-HalneWzgórze napisał(a):Juz zaspakajam Wasza ciekawość -RYOKO powiła 7 szczeniąt(4 pręguski i 3 czerwone) -ktoś czekał na białaski? -była nikła nadzieja na białaski-ponieważ Ginger ma białą siostrę ,jednak już teraz wiadomo,że po Gingerku moga sie urodzić preguski i czerwone,białaski nie.oczywiście tatuś i GR są juz zawiadomieni -dostali nawet moc fotek:lol: No a Momiji jest w trakcie porodu,jest na razie druzgocząca przewaga córeczek Wspaniale, tyle akitowych bobasów i jeszcze pręgowany debiut!:multi: Gratuluje i niech wszystkie chowają się zdrowo!
sylwekw Posted September 9, 2006 Posted September 9, 2006 Tak jak podejrzewałem zdjęcia niestety marnej jakości no i mało ich - żonka skupiła sie na mnie a i tak jak widać nie za bradzo jest z czego wybrać :-( To my.... Przykro mi, że nie mam lepszych :-(
donya Posted September 9, 2006 Posted September 9, 2006 GRATULACJE!!! dla: BARY Yamamoto - za BOBa BU Yamamoto - za skończnie Interchampionatu oraz SHOJO za udany debiut :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
donya Posted September 9, 2006 Posted September 9, 2006 [SIZE=5]wszystkiego najlepszego z okazji trzecich urodzin dla Bary, Bu i Bimbonka (oczywiście) :BIG: :new-bday: :tort: :new-bday: :tort: :BIG:
Asiaczek Posted September 9, 2006 Posted September 9, 2006 Też się przyłączam do życzeń urodzinowych dla miotu "B"! Pzdr.
Agappe Posted September 9, 2006 Posted September 9, 2006 [quote name='donya'][SIZE=5]wszystkiego najlepszego z okazji trzecich urodzin dla Bary, Bu i Bimbonka (oczywiście) :BIG: :new-bday: :tort: :new-bday: :tort: :BIG: niechaj żyją nam sto lat albo i dłużej;)!!!!!!!!!!!!!! :BIG: :new-bday: :new-bday: :bday::BIG: :bday: :new-bday: :new-bday::BIG:
Daisunia Posted September 10, 2006 Posted September 10, 2006 gratulacje za wystawowe debiuty i wszystkiego najlepszego dla Bimbonka z okazji 3 urodzinek :multi: Pozdr :)
Akitka Posted September 10, 2006 Posted September 10, 2006 gratki dla wystawców, najlepsze życzonka urodzinowe dla solenizantów, a małym Halniaczkom życzę, żeby znalazły jak najlepszych właścicieli! :lol:
Asiunia02 Posted September 10, 2006 Posted September 10, 2006 lada dzień wstawie wiecej zdjec z naszego wyjazdu i ogólnie z wakacji, ale moze na poczatek zdjecie Akumy Akairo, dla tych którzy go nie znaja lub dawno nie widzieli. Widac ze z wyjazdu bo ma zielony pyszczek od świezo skoszonej trawy w której nurkował.
Asiaczek Posted September 11, 2006 Posted September 11, 2006 Przekazałam Agappe wyniki akitek z Chorzowa (były tylko 2) i mam też trochę ich zdjęć. Tak więc w środę/czwartek pewnie je tu zamieszczę. Mam nadzieję, że będą Wam sie ... Pzdr.
Agappe Posted September 11, 2006 Posted September 11, 2006 [quote name='Musha'] BOG V Kecskemet Węgry wow!!!! co sie nie chwaliłes?:mad: :mad: GRATULUJE!!!! :)))))))))
Agappe Posted September 11, 2006 Posted September 11, 2006 [quote name='odrobinka1'] może tak coś wiecej na jego temat???:roll: :roll:
Recommended Posts