Jump to content
Dogomania

Galeria Akit (prosimy zakladac oddzielne tematy!)!

Recommended Posts

• Replies 10.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

rzeczywisce Donya ma racje , Musha czemu nie dasz wyrazic swojej opini komus innemu ? tez ma do tego prawo z reszta przeciez to firum wiec kazdy moze cos napisac. Dla ostudzenia foteczki :eviltong:

To na tyle zdjęc:lol:.
Pozdrowka

Posted

dziekuej Iwona , była bardzo fajnie i juz czekam na nastepny :evil_lol:.Akitka z sikanie to przechodzi z wiekiem moj Ares tez tak miał ( z tym ze nie sikał przy gosiciach arczej przy domownikach)
>pozdrówka

Posted

heh... no mam nadzieje, ze przejdzie, bo generalnie poza tymi momentami, to świetnie nam wychodzi załatwianie się tylko i wyłącznie poza domem. :cool3: oj fajny spacerek. niestety teraz to się nie wybierzemy przez najbliższe ponad dwa tygodnie, bo wyjeżdżam.

Posted

Co do wystaw w Łodzi.

My sie nie pojawimy głównie ze wzgledu naodleglosc, ale w przyszłym roku na 90% bedziemy bo w koncu mamy nowa droge (chociaz czesc) :)
Pisze głównie bo po drugie nie mamy bocnie z czym jechac bo łysiejemy, sezon cieczek i najwazniejsze, ze w dniu nastepnym jest co prawda krajówka w Zielonej Górze gdzie jezdzimy od wielu lat praktycznie co roku i przy okazji zalatwiamy jeszcze inne sprawy typu odwiedziny rodziny lub zakupy.

I to sa jedyne powody dla których Palisków w tym roku nie bedzie i w sumie w zeszłym było podobnie.

Co do Sopotu :)
W tym roku dużo osób nie pojechało nie ze wzgledu na tegorocznego sedziego ale na zeszłorocznego. Ja gdybym miała z kim jechac (mowa tu o kierowcy) to bym dawno była.

A co do nienawisci wsrod akiciarzy, to Nam nic o tym nie wiadomo, bo jak do dzis dnia nie oczestniczyliśmy w zadnym konfilkcie i mam nadzieje, ze w zaden nie zostalismy wplatani.
Prawda jest taka, że zamiast o tym sporach gadac czy tez pisac tutaj lepiej byłoby sprobowac je załagodzic. takie jest moje zdanie !!!

I Donya ma racje ze dopóki nie zostana pewne sytuacje wyjasnione (na szczescie ktorych nie widziałam na wlasne oczy) to nigdy prawdziwy KLUB akit nie powstanie.

A najgorsze jest to, ze niektorzy ludzie jak komus nie dokucza to chyba by spac nie mogli. Mamy nadzieje, ze wsrod akiciarzy nie ma ich za duzo.

KASIU i ŁUKASZU !!!!!!!!!!!! OGROMNE GRATKI !!!!!!!! Ogromnie sie ciesze, no bo jak by nie bylo rodzinka trzyma sie razem. A moze tym razem wziełas numer lub inny kontakt do Sylwii??

Posted

Zagladam od niedzieli z utesknieniem za fotkami Kitsune,Konnichi,Iru-doczekałam się -!!!-dzięki Gosica !!!
przy okazji czytam i rozmyślam
mam dziś extra dyzur-bo rodzi RYOKO małe RyokoTanoshimki (Asiunia nie zapeszyłaś,a czy będą to w przyszłości tak świetne akitki,jak w Twoim ryzykownym stwierdzeniu;) to sie okaże)
-i mam sporo czasu w antraktach,
-i mam wielka ochote dodać swoich parę groszy do tematu "problem z powstaniem Klubu Akit" i z "frekwencją na wystawy w Łodzi"
-i może coś się rozjasni,choć przy okazji padnie cieniem długaśnym na ...
no i tu jest spory problem,ale mam wrażenie,że forumowicze powinni wiedzieć.
Przemyślę jednak jeszcze raz,czy nie wniesie to zbyt dużego zamieszania.
niemniej jednak tak naprawde uważam,ze powinnam zebrac sie na taką odwagę,bo pewnych pomówien jest juz troche za dużo.:-(

Posted

Myśl Jolu myśl ;) a tymczasem zycze UDANEGO PORODU!!!!!!!!!!!!! i pięknych akicich maluszków!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:lol: :lol:

Asiuniu za jakies 9 dni bede miała dla Ciebie małą zdjeciową niespodziewajke ;)

Posted

[quote name='AKITY-HalneWzgórze']mam dziś extra dyzur-bo rodzi RYOKO małe RyokoTanoshimki (Asiunia nie zapeszyłaś,a czy będą to w przyszłości tak świetne akitki,jak w Twoim ryzykownym stwierdzeniu;) to sie okaże)quote]
Halniaczki, ja też trzymam kciuki za poród! I jak możesz mieĆ wątpliwości co do "jakości" maluszków?! One NA PEWNO BĘDĄ WSPANIAŁE!:lol: :loveu:
pZDR.

Posted

ktrebor napisał(a):
Oddziały prześcigają się w ilości organizowanych wystaw, prawie co miesiąc wystawa międzynarodowa, 2 krajowe dodatkowo bez problemu można pojechać za granicę.

Wbrew pozorem akit w Polsce nie ma znowu, aż tak wiele. To, że do Łodzi na "specjalistyczną" wystawę zjedzie tylko 30 sztuk. A co miało ludzi tam tak przyciągnąć? Sędzia jak na każdej innej wystawie międzynarodowej. Rozumiem, jakby ściągnąć Japończyka, jak na wystawę specjalistyczną ras japońskich w Finlandii - ludzie przyjechaliby by się przekonać co o ich psie sądzi sędzia z kraju pochodzenia.

Ktrebor ale tu Polska a nie Finlandia (niestety).Sprowadzenie takiego sedziego kosztuje!!!!!!!A tu nie ma mowy zeby zwiazkowi zwrocily sie koszty a co dopiero mowic ze cos zarobi.W koncu jezeli zwiazek bedzie tracil kase to prezesa na walnym jeszcze zagryza. A zreszta co tu mowic o japonskim sedzim w lodzi jak nawet na swiatowce w Poznaniu Japonczyk bedzie sedziowal tylko psy, suki bedzie sedziowal Slowak. Jezeli w tym roku wypali ta wystawa akit to mozna bedzie za dwa lata powalczyc w zwiazku o zorganizowanie specjalistycznej juz nie tylko akit ale ras japonskich.Ale zeby powalczyc trzeba miec argumenty.

Posted

No wiem, że Polska to nie Finlandia :), ale z tego co wiem, zaproszeni na tą wystawę sędziowie z NIPPO, sami (a właściwie ich związek w ramach swojego statutu - a więc promowania ras japońskich na świecie) pokryli koszty transportu i ufundowali nagrody dla zwycięzców.

Nie chcę krytykować odziału Łódzkiego, bo to w ogóle fajnie że ktoś stara się promować rasy japońskie jako takie, ale nie wydaje mi się rozsądne takie ograniczanie (jak na I wystawę). Gdyby zaczęli od wystawy ogólnej - dla wspomnianych ras japońskich - przyciągneliby większą ilość wystawców, szybciej to by się zwróciło i tym samym pozowliłoby to na szybsze ograniczenie do jednej rasy na wystawę w przyszłości.

Posted

Jolu czekam za wiadomosciami !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Obojetnie, jakie ty masz zdanie na temat miotu one wszystkie juz sa moimi ulubieńcami :) ;)
Spotkamy sie w Zielonej Górze, a moze Chris zawita ????

Agappe czy to za niespodzianka ??? Nie moge sie juz doczekac :)

A teraz wiadomosc z Poznania.
Na wystawę światowa jest juz zgłoszone nie całe 13.000 sztuk !!!!!!!!!
Nie wiem czy to duzo czy to mało, ale wiem, że jeśli dojdzie jeszcze duzo zgłosze to moga być problemy organizacyjne :( trzymajmy kciuki za jakby nie bylo dla wielu z Nas jedyna w karrierze światówke. Ja ze swojej strony postaram się uzyskac stawke, chociazby ilosciowa, ale jesli uda mi sie cała to bedzie super.

Posted

Asiunia02 napisał(a):

A teraz wiadomosc z Poznania.
Na wystawę światowa jest juz zgłoszone nie całe 13.000 sztuk !!!!!!!!!
Nie wiem czy to duzo czy to mało, ale wiem, że jeśli dojdzie jeszcze duzo zgłosze to moga być problemy organizacyjne :( trzymajmy kciuki za jakby nie bylo dla wielu z Nas jedyna w karrierze światówke. Ja ze swojej strony postaram się uzyskac stawke, chociazby ilosciowa, ale jesli uda mi sie cała to bedzie super.

byłoby super!!!!!!!! trzymam kciuki, żeby sie udało!!!

a niespodzianka = zdjęcia takiej jednej Twojej ulubienicy ;)
ale to po mojej sesji

Posted

a odnośnie ilości.. na Crufta było zgłoszonych ok 22000 psów.. nie wiem jak to można porównać ze Światową, ale obie to bardzo prestiżowe wystawy..

Posted

No ale na Cruffts, zgłosić można o wiele mniejszą ilość ras. Tak więc poszczególne rasy są o wiele bardziej obecne, pod względem liczebności. Na razie, biorąc uwagą, że impreza trwa 4 dni, wychodzi jakieś 3250 psów na dzień. Jakby udało się uzyskać stawki innych azjatów: hokkaido, shiba to byłbym bardzo wdzięczny :)

Posted

Asiaczek napisał(a):
To u Halniaków były, są lub będą 2 porody?! O rany! No to huk roboty będzie...
Pzdr.

to i tak mniej niż rok temu ;) było z tego co pamietam 27 maluszków ;)

Posted

[quote name='Agappe']to i tak mniej niż rok temu ;) było z tego co pamietam 27 maluszków ;)

hej! w zeszlym roku były 23 maluszki:lol:
Juz zaspakajam Wasza ciekawość -RYOKO powiła 7 szczeniąt(4 pręguski i 3 czerwone) -ktoś czekał na białaski? -była nikła nadzieja na białaski-ponieważ Ginger ma białą siostrę ,jednak już teraz wiadomo,że po Gingerku moga sie urodzić preguski i czerwone,białaski nie.oczywiście tatuś i GR są juz zawiadomieni -dostali nawet moc fotek:lol:
No a Momiji jest w trakcie porodu,jest na razie druzgocząca przewaga córeczek-to się tatuś ucieszy:multi:
pozdrowienia dla Bimbonka i Donyi :loveu:

jak tylko będe miała wiecej czasu to jeszcze coś napiszę,
wczoraj napisałam b.dużo i wszystko zniknelo-pewnie wdusiłam jakis sprytny klawisz?
pozdrawiam Was wszystkich,
Asiunia -niesamowita jest ta ilość na Swiatówke-zdaje sie ,ze przewidywane było ok.12tys,a zgłoszenia jeszcze sa przyjmowane -oj będzie tłok! akit będzie ok.100 a może więcej?

taka to salamandra sie urodziła;)

Posted

[quote name='AKITY-HalneWzgórze']
No a Momiji jest w trakcie porodu,jest na razie druzgocząca przewaga córeczek-to się tatuś ucieszy:multi:
pozdrowienia dla Bimbonka i Donyi :loveu:

Ach, dziekujemy! Myśle, że tatuś się cieszy z dziewczynek :roll: :lol: :lol: Jedna taką (no może już trochę większą) ma w domu i uczy ja wszystkiego co najgorsze :evil_lol:
Pozdrawiamy całe Halne Wzgórze i mamusie :lol: :lol: :lol:

Posted

AKITY-HalneWzgórze napisał(a):
hej! w zeszlym roku były 23 maluszki:lol:
Juz zaspakajam Wasza ciekawość -RYOKO powiła 7 szczeniąt(4 pręguski i 3 czerwone) -ktoś czekał na białaski?

Ja chciałam białaske :( i to bardzo bardzo !!!!
Ale i tak jest kolejny zapis w histroii bo to pierwsze pregusy z Halnego Wzgórza. GRATULACJE !!!!!!!!!!!!!!!!!

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...