Jagoodkaxd Posted July 20, 2008 Posted July 20, 2008 Katarek kupiłam pare dni temu.. niestety kiedy go zakładam swojemu psu on cały czas zdrapuje sobie nosek, za żadne skarby nie moge go przyzwyczaić do katarka.... Katarek jest z firmy Top trainer rozmiar M (max 28cm). kupiłam go za 16.30 ( jest cena) Możemy też po negocjować. Był uzywany był 3-4 razy na kilka sekund ... Używał go 4 miesięczny Amstaff Quote
Sylvia_76 Posted July 20, 2008 Posted July 20, 2008 Jagoodkaxd napisał(a):Katarek kupiłam pare dni temu.. niestety kiedy go zakładam swojemu psu on cały czas zdrapuje sobie nosek, za żadne skarby nie moge go przyzwyczaić do katarka.... Katarek jest z firmy Top trainer rozmiar M (max 28cm). kupiłam go za 16.30 ( jest cena) Możemy też po negocjować. Był uzywany był 3-4 razy na kilka sekund ... Używał go 4 miesięczny Amstaff Przepraszam, ze pytam, ale w jakim celu zakładałaś 4 miesięcznemu szczeniaczkowi kantarek? Quote
Berek Posted July 21, 2008 Posted July 21, 2008 Nie wiesz??? A czemu ludzie tego używają? Bo to "takie humanitarne urządzenie dzięki ktoremu piesek nie ciągnie". Jeszcze jeden argument księżycowy - "bo to udaje kaganiec i policja się nie czepia". :mad: :evil_lol: :evil_lol: Quote
marmara_19 Posted July 21, 2008 Posted July 21, 2008 lepsze to niz widok ok 5 miesiecznego owczarka niem. w zoologu, znudzonego, lezacego na ziemi.. : "oo popatrz, kolczatka juz dziala"!!!:angryy: Quote
moon_light Posted July 21, 2008 Posted July 21, 2008 Berek napisał(a): Jeszcze jeden argument księżycowy - "bo to udaje kaganiec i policja się nie czepia". :mad: :evil_lol: :evil_lol: ale TAK WŁAŚNIE JEST ! ! ! Quote
Jagoodkaxd Posted July 21, 2008 Author Posted July 21, 2008 Macie racje źle zrobiłam , ale tu chodzi oto ,że o strasznie ciągnie a a obroży się dusi.. i ie chciałam ,zeby się udusił.... Chodzi o to, że chce sprzedać, a nie żebyście mi mówili,że źle zrobiłam... To to ja już wiem .... Nie chciałm mu kupować kolczatki ... Quote
WŁADCZYNI Posted July 21, 2008 Posted July 21, 2008 [quote name='Jagoodkaxd']Macie racje źle zrobiłam , ale tu chodzi oto ,że o strasznie ciągnie a a obroży się dusi.. i ie chciałam ,zeby się udusił.... Chodzi o to, że chce sprzedać, a nie żebyście mi mówili,że źle zrobiłam... To to ja już wiem .... Nie chciałm mu kupować kolczatki ...[/QUOTE] może jednak kup sobie jakąś książkę o tym jak psa uczyć? Pogoglaj? Po za obrożą i kolcami można jeszcze kupić szelki (pies nie będzie się dusił...) i zacząć uczyć chodzenia na luźnej smyczy. Kolczatka na szczeniaka?! Zwariowałaś?!:angryy: Quote
Jagoodkaxd Posted July 22, 2008 Author Posted July 22, 2008 Nie zwariowałam.... Ale kolczatka i tak główo daje... A powiedzcioe mi jak nauczyć psa chodzenia na luznej smyczy? Quote
Sara_Bora Posted July 22, 2008 Posted July 22, 2008 Poczytaj tematy, chodzenie przy nodze, pies ciągnie na smyczy itp. na forum takie tamaty już były poruszane... wystarczy poszukać:) Quote
Moniek193 Posted July 22, 2008 Posted July 22, 2008 Ja jak uczylam moja Sare chodzenia przy nodze to wg jakiejs ksiazki kazali trzymac ja przy nodze i powtarzac hasło równaj,albo noga a jezeli pies ciagnie to kazac mu usiasc i potem spokojnie mowiac znow komende ruszyc dalej jezeli pies choc przez chwile nie ciagnie nalezy pochwalic. Moze znajde te ksiazke to podam tytul w kazdym razie moja Sara sie nauczyla wiec nie narzekam na ten sposob;)Ale slyszalam tez o innych sposobach. I bez nerwow pamietaj pies tez sie denerwuje lub zaczyna sie bawic(jak to moja sara robila) i z nauki nici. Czasami trzeba troche psiaka pociagnac nie za mocno ale zeby wrocil do nogi zeby nie byl przed toba ale jezeli ciagnie dalej no to wtedy siad i komenda i odnowa:loveu: zeby sie nie zadusil biedaczek. Quote
WŁADCZYNI Posted July 22, 2008 Posted July 22, 2008 ja wolę drzewko i cofanie psa jak ciągnie niż powtarzanie komendy - wolę mieć zachowanie na jedno słowo a nie równajrównajrównaj...;) kolcy trzeba umieć użyć wtedy działają Quote
Moniek193 Posted July 22, 2008 Posted July 22, 2008 Jasne ze nie caly czas komende powtarzac ale osc czesto gdy pies zaczyna wychodzic przed ciebie :cool3:;)Taki myk Quote
WŁADCZYNI Posted July 22, 2008 Posted July 22, 2008 nie widzę żadnego myku tylko raczej tradycję komenda jako ostrzeżenie i jeżeli pies nie wykona to korekta brrr bo słowo równaj jest dla tak samo obojętne jak monitor dopóki my nie nadamy mu znaczenia. w moim wykonaniu pies napina smycz, ja staję, zachęcam psa do zluzowania smyczy i ruszamy. Jeżeli pies już później sam z automatu luzuje to albo zostawiam tak albo dorabiam komendę jako ewentualne przypomninie o umowie 'idziemy tylko jeśli smycz jest luźna'. Quote
Moniek193 Posted July 23, 2008 Posted July 23, 2008 :loveu:tez dobre:loveu:Ale moja bestyjka juz nauczona;)A dzis ma ciezki dzien bo wymiotuje od rana a o tym juz na innym watku:oops: Quote
Sara_Bora Posted July 23, 2008 Posted July 23, 2008 My również uczyłysmy się coś w stylu drzewka jak Władczyni. Gdy pies ciągnął ja mówiłam nie wolno i stawała, odwracałam sie i szlam w drugą strone, pies za mną,komenda i gdy nie ciągnął był nagradzany smakołykiem. Jak ciągnął to znowu nie wolno i zatrzymanie.. wyglądało to komicznie ale skutkowało:D Quote
Jagoodkaxd Posted July 25, 2008 Author Posted July 25, 2008 Dzięki za rade:0 napewno spróbuje jak tylko mój pies wyzdrowieje, bo potrącił go samochód i ma coś z łapą:(( Wczoraj byliśmy u weta i on powiedział,że to złamanie nie jest, ale że mamy jechać na prześwietleie więc dzisiaj pojedziemy.. Quote
Moniek193 Posted July 25, 2008 Posted July 25, 2008 Biedaczek oby szybko wyzdrowial 3mam kciuki;) Quote
w-lenka Posted July 30, 2008 Posted July 30, 2008 ja mam 2 letnia suke która strasznie ciagnie. jesli jest w trybie sesyjnym idzie ładnie pszy nodze ale jak juz idziemy na spacer normalnie ulica to ciągnie. cwiczyłysm drzewo - na napiecie smyczy stawałam suka luzowała ruszałam - ale za kilka kroków to samo i tak w kółko, cwiczyłysmy z zmianą kierunku i znów to samo wracała za mna i znow ciagneła-kupiłysmy kantar-----są chwile kiedy idzie na nim ładnie ale czasami łepek chce sobie ukrecic- ale z 2 str nie chce do konca rzycia chozic z nia na kantarze-kiedy i jak moge go zaczac eliminować? Quote
Recommended Posts