revii Posted July 20, 2008 Posted July 20, 2008 Wystawy, wystawy, kto raz złapał bakcyla ten ma przes...grane ;) Wybrałam się z koleżnką do Gdyni na wystawę, oczywiście z nastawieniem na ufocenie kilku rottków. W większości zdjęcia wyszły nędznie, ale wstawię te, na których choć trochę widać psy ;) Umieszczę też przypuszczalne wyniki - lokaty są poprawne, ale resztę to sama sobie dopowiedziałam :D Staweczka i prawdopodobne wyniki ;): Sędzia: Eugeniusz Nagiel (PL) PSY-kl.młodzieży ZORRO Nice And Lovely - I Zw.Mł., NJwR o.doskonała PSY-kl.championów ALIGATOR vom Hause Haase - I Zw. Rasy, NDPwR, CWC o.doskonała SUKI-kl.młodzieży JEAN von der Crossener Ranch - I NJwR o.doskonała BRIANA Ciapunia Na - IV o.doskonała BORA Aspendos - III o.doskonała KORA Lewirot - II o.doskonała ZAPHIRA Nice And Lovely - nieobecna SUKI-kl.pośrednia REGGI Amber Rottis - II o.doskonała ZOJA Bastemaro - I NDSwR, CWC o.doskonała Zdjęcia za chwilkę... Quote
revii Posted July 20, 2008 Author Posted July 20, 2008 ZORRO Nice And Lovely Zdjecia przed ringiem... (zapowiada się na masywnego, ale łepek nie w moim typie - rzecz gustu, bo przecież dostał Zw. Młodzieży...) (to nie jest postawa wystawowa, więc proszę się nie sugerować :lol:) I, powiedzmy :roll:, Zorro na ringu: Quote
revii Posted July 20, 2008 Author Posted July 20, 2008 ALIGATOR vom Hause Haase (b. ładny pies, fajna głowa, ale jak dla mnie mógłby być troszkę wyższy :lol:) (to z porównania o BOB - z tyłu Zoja) Quote
revii Posted July 20, 2008 Author Posted July 20, 2008 JEAN von der Crossener Ranch (nie mam ładnych zdjęć tej suczki - tzn. takich gdzie jest w pozycji wystawowej) (znowu: najlepsza z młodzieżowych suczek, a akurat jej głowa, a zwłaszcza uszy, to nie mój typ :roll:) (porównanie młodzieży - u góry widać Zorro) Quote
revii Posted July 20, 2008 Author Posted July 20, 2008 BRIANA Ciapunia Na Przed ringiem: (sympatyczna sunia, a tu ma zaczepistą minkę :loveu:) Na ringu: (jakość... :oops:) (Mówicie, że która lokata? Czwarta? Muszę sprawdzić! ;)) Quote
revii Posted July 20, 2008 Author Posted July 20, 2008 BORA Aspendos (ledwo widać... :shake:) (jak dla mnie sunia najbardziej się wyróżniała - była w innym typie niż pozostałe suczki - limfatyczna głowa przy suchym? tułowiu - no i cięty ogonek... a przecież to młoda suczka) Quote
revii Posted July 20, 2008 Author Posted July 20, 2008 KORA Lewirot Przed ringiem: (akurat padał deszcz - dlatego taka minka :lol:) Na ringu: (niestety, głupawe ujęcie :shake:) (wg mnie miała najlepszą głowę w porównaniu z konkurentkami, ale dość mocno zagięty ogon psuł ogólne wrażenie) (Kora, na pierwszym planie Jean, widać jeszcze łepek Bory - a ten pan z prawej to sędzia) Quote
revii Posted July 20, 2008 Author Posted July 20, 2008 Jeszcze suczki z młodzieży grupowo: (Kora i Jean) (Jean, Kora, Bora, Briana) Nieciekawe ujęcie, ale trudno - na lokatach: (IV-Briana, III-Bora, II-Kora, I-Jean - właśnie z niej schodzi ;)) Quote
revii Posted July 20, 2008 Author Posted July 20, 2008 REGGI Amber Rottis (w ruchu) (postawa - głowa słabo się odcina od tła :shake:) (suni mocno odcinają się podpalania od czarnej sierściuchy - tu dość dobrze to widać) (jednak sunia nie w moim guście - taka jakaś bez wyrazu) Quote
revii Posted July 20, 2008 Author Posted July 20, 2008 ZOJA Bastemaro (druga sunia z ciachniętym ogonem) (jeśli chodzi o budowę to moja faworyta wśród suczek - ja po prostu lubię mocne psy :lol:) (ma zaczepistą głowę - wyrazistą i kanciatą - nie "opływową" jak większość suczek) (jest tak mocna, że można byłoby ją wziąć za psa, ale dla mnie taka suka to marzenie :loveu:) (tutaj Zoja z nagrodą - piszczącą piłeczką, na którą była wystawiana (spoza ringu :mad:) - niestety, bo suczka tak nakręcona na piłeczkę, że była jak w amoku, nie biegała przez to zbyt ładnie) Quote
revii Posted July 20, 2008 Author Posted July 20, 2008 Jeszcze z porównania o Zw. Młodzieży - Zorro i Jean Mam obiecane jeszcze ze dwie fotki od koleżanki, więc niedługo je wstawię. Tymczasem coś spoza ringu: BORYS Ciapunia Na (brat miotowy Briany, ale dziś nie był wystawiany - kibicował siostrze :p) Quote
revii Posted July 20, 2008 Author Posted July 20, 2008 Oto przebieg ze rodzinnego spotkania ;) (czyli Briana & Borys) :D: Stary to ty? Pewnie, że ja! Dawaj buziaka! Och ty! Tak bez pytania?! Oj, siostra, nie bądź taka poważna... Żartowałam - ja jestem rozrywkowa babka! Quote
agastaffbull Posted July 21, 2008 Posted July 21, 2008 Witam wszystkich rottweileromaniaków, do których sama się zaliczam, gdyż rottki są moją manią, miłością i pasją od końca lat 80-tych:) Revii, dzięki za fajną fotorelację! Gratuluję z całego serca Pani Tarczyńskiej-Mizak srebra, które zdobyła KORA Lewirot! Mam nadzieję, że dzięki KORZE Remedium wznowi działalność hodowlaną! A ZOJA Bastemaro-mój ideał! Taka głowa u suki zdarza się rzadko! W ogóle ZOJA to moja faworytka, idealnie w moim typie! Cóż, mam po prostu obsesję kalibru, grubej kości i rzeźby głowy:P Nawet nie wiesz Revii, jaką mi radochę sprawiłaś tymi fotkami! Pozdrawiam! Quote
asiunia Posted July 21, 2008 Posted July 21, 2008 świetne ujęcia:loveu:Briana się coraz bardziej podobna do mamy robi:loveu:co do Zorro rewelacyjnie zapowiadał się jako szczeniak,ale potem mu się łepetynka "popsuła"-zdecydowanie nadmiar skóry,poza tym super-mocny,duży;) Quote
revii Posted July 21, 2008 Author Posted July 21, 2008 Dzięęęki! Starałam się jak mogłam ;) Skoro była mowa o wyglądzie, to teraz pare słów o charakterze - może to kwestia "młodości" wystawianych osobników, ale byłam pozytywnie zaskoczona charakterem psiaków. Spokojne może nie były, ale bardzo radosne, kontaktowe i pozytywnie nastawione do świata (chyba, że czegoś nie widziałam :lol:). Wiem, że rottki właśnie takie są, ale do tej pory na wystawach spotykałam zestresowane osobniki, które agresywnie reagowały na otoczenie i zupełnie nie reagowały na właściciela - wystawianie polegało na tym kto silniejszy :shake: (no, tutaj trochę uogólniam - wiadomo) Młodzież była bardzo zabawowa i ciekawska - proszę - oto próba zaznajomienia się BORYSA Ciapunia Na z MILĄ Silver Power (czechosłowacki wilczak) (Borys: Ej, mała - pobawimy się?! Mila: Boszz, jaki idiota ;)) Quote
revii Posted July 22, 2008 Author Posted July 22, 2008 Jeszcze fotka z głównej strony wystawy na dogo: Zorro na BIS Junior: (by Lira) Quote
revii Posted August 28, 2008 Author Posted August 28, 2008 [quote name='revii']Mam obiecane jeszcze ze dwie fotki od koleżanki, więc niedługo je wstawię. "Niedługo" się trochę przedłużyło, ale lepiej później niż wcale :lol: Fotki autorstwa INU Zorro: Zorro i Aligator: Quote
revii Posted August 28, 2008 Author Posted August 28, 2008 Za ringiem Reggi, tyłem Aligator: Aligator na zakręcie ;) Bora: Trochę widać... Kora, Jean, Briana: KONIEC Quote
Recommended Posts