Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Tak się rozglądam i za bardzo nie mogę znaleźć, więc pytam się Was :lol:
Moja Koda kwalifikuje się do klasy M (medium) i chciałabym wiedzieć ile dla tej klasy centymetrów w zwyz mają przeszkody? I pod jakim kątem jest ustawiona palisada? Aaa i jeszcze jedno mnie ciekawi ;) Możecie mi powiedzieć, jakie przeszkody są w A0, A1, A2? Będę bardzo wdzięczna! :loveu:
Pozdrawiam
Agnieszka

Posted

Z tego co wiem to takie informacje uzyskasz przeczytajac regulamin agility.
Tam jest wszystko dokladnie opisane. A w klasie A0 zawsze tyczki są obnizone o pare cm;). Co do palisady to nie wiem, ale podejrzewam ze jest taka sama wysokosc dla wszystkich klas... ale nie jestem pewna.:p

Posted

No właśnie czytałam w Cavano, że dla mniejszych psów palisada jest pod kątem rozwartym, tylko nie wiem ile stopni ;) A czy mogę prosić o linka do regulaminu agility?

Posted

Russellka napisał(a):
No właśnie czytałam w Cavano, że dla mniejszych psów palisada jest pod kątem rozwartym, tylko nie wiem ile stopni ;) A czy mogę prosić o linka do regulaminu agility?

Polecam str. ZKwP. ;) Tam są wszystkie regulaminy. Chciałam znaleźć linka, ale aktualnie coś "wysiadło". ;) W każdym razie na stronie Związku wchodzimy w "szkolenia", potem bodajże "agility" i gdzieś powinien być odnośnik do regulaminu. ;)

Guest ajsonowa
Posted

W A0 nie masz koła, slalomu i huśtawki. Torki zazwyczaj są prostrze, szybsze i nie mają trudnych kombinacji, bo wkońcu zerówki to najczęsciej psy początkujące.
Im większy poziom zaawansowania (A1, 2, 3) tym torki są trudniejsze :p
Natomiast Openy są na takim poziomie aby zawodnicy z wszystkich tych ww klas dali radę je pobiec.

Polecam regulamin ;)