puzzle Posted July 20, 2008 Posted July 20, 2008 Jakich firm maszynki uzywacie do strzyzenia waszych psow? No i to co najbardziej mmnie ciekawi, czy strzyzecie psa po calosci? Ja poki co strzyglam tylko przod, pysk i pupe, ale wiem, ze niektorzy po trymowaniu skracaja troche grzbiet. Wydaje mi sie, ze psiak wyglada wtedy bardziej efektownie, ale czy skrocenie siersci, nie sprawi, ze stanie sie jedwabiscie miekka? Quote
bina66 Posted July 22, 2008 Posted July 22, 2008 ja tez jestem tym bardzo zainteresowana! Tak jak Ty uzywalam maszynki i wydawalo mi sie, ze po trymowaniu juz nie ma potrzeby. Jestem zainteresowana kupnem dobrej maszynki. Quote
weszka Posted July 22, 2008 Posted July 22, 2008 Ja używam ANDIS AGC2 i jestem bardzo zadowolona. Mam 2 ostrza 1.5 mm i 3.2 mm. Maszynką strzygę tylko dupkę, głowę, szyję, front. Reszta trymowana i nie strzyżona. Co do tego trymowania i później jeszcze strzyżenia są różne teorie - nie wypowiadam się bo nie uważam się za fachowca. Quote
puzzle Posted July 23, 2008 Author Posted July 23, 2008 Weszka robie identycznie jak Ty, ale ciagle sie zastanawiam nad tym grzbietem, psy z artax'a sa tak prowadzone i naprawde wygladaja pieknie. Szkoda by mi bylo tylko gdyby wlos zrobil sie miekki, bo to bylaby masakra... Quote
weszka Posted July 24, 2008 Posted July 24, 2008 Myślę że to wszystko zależy od włosa i od tego na ile udaje się wytrymować. Tak jak mówię ja tego nie robiłam i nigdy jakoś nie miałam takiej potrzeby. Może warto popytać tych co się na tym naprawdę znają - ja jestem tylko domorosły samouk ;) Quote
puzzle Posted July 25, 2008 Author Posted July 25, 2008 No ja tez zdecydowanie samouk. Zapytac w sumie łatwo tylko wiadomo jak rywalizacja wystawowa w praktyce wyglada, jeden drugiemu chetnie noge podlozy:roll:. Szczerze mowiac bylam zaszokowana poziomem rywalizacji na pierwszej wystawie, grobowa cisza, wredne uwagi i to sa milosnicy psow? Jeszcze w dodatku jednej rasy... Quote
Czarne Gwiazdy Posted July 25, 2008 Posted July 25, 2008 grobowa cisza Nas tam nie było :evil_lol: Quote
puzzle Posted July 25, 2008 Author Posted July 25, 2008 wystawa Bydgoszcz;), troche obcokrajowcow, ale Polacy:roll:, zal bierze, jeszce na koniec jakas kobieta skrytykowala od gory do dolu jaka to moja suka jest brzydka:roll:, naprawde nie wiem czemu, ale z wiele lepszymi atmosferami sie nie spotkalam na wystawach, raz trafilam na bardzo fajna dziewczyne z miniaturka, przegadalysmy cala wystawe, smialysmy sie, bylo naprawdefajnie, ale zazwyczaj spotykam sie z krytyka hodowcow, jezeli chodzi o wyglad mojego psa (pewnie dlatego, ze wyglada naprawde dobrze), ale co zrobic sa ludzie i "ludzie", hodowcy sa mili kiedy ktos jest zainteresowany ich psem (pozytywnie), albo pyta sie o szczeniaki, kiedy jest sie rywalem, mozna sie zalamac:evil_lol:. Quote
puzzle Posted July 28, 2008 Author Posted July 28, 2008 Post pod postem, no ale juz trudno:roll: Mam jeszce takie pytanko (przydalby sie znawca psich maszynek), co sadzicie o maszynkach firm muscat, trixie? Cena jest kuszaca wyglad podobny, elementy wyposazenia identyczne jak rdrozszych egzemplarzy. Wiadomo cena w tym wypadku napewno idzie z jakoscia, ale tak sie zastanawiam czy roznica jakosci jest tez tak olbrzymia jak ceny. Quote
Elitesse Posted July 29, 2008 Posted July 29, 2008 ja strzyge swoje sredniaki po trymowaniu, chyba ze robie totalnie do lysa to wtedy nie ma juz co strzyc :evil_lol: mam ostera ale podobnej klasy sa Andisy i Mosery - nie da sie ocenic ktora jest najlepsza bo to juz od indywidulanych preferencji zalezy te tansze maszynki sa warte tyle co ich cena, przy twardej siersci sredniaka sa raczej jednorazowego uzytku :roll: Quote
puzzle Posted July 29, 2008 Author Posted July 29, 2008 Elitesse napisał(a): te tansze maszynki sa warte tyle co ich cena, przy twardej siersci sredniaka sa raczej jednorazowego uzytku :roll: No i o taka informacje mi chodzilo;), musze sie rozejrzec za jakas porzadna maszynka, bo chcialabym skracac grzbiet, ktory naprawde wyglada bardziej efektownie niz taki tylko wytrymowany. Jakich trymerow uzywasz? Ja mam juz cala gablotke, a posluguje sie przynajmniej trzema zey dobrze z niej wszystko wyciagnac, a marsy u nas wypadaja gorzej, niz najtanse trixie z zoologa (ale to juz czesto zalezy od psa). Quote
Elitesse Posted July 29, 2008 Posted July 29, 2008 ja mam marsa M330, marsowskie grabki ale nie pamietam modelu, hauptner 01 i niebieski vivog Quote
Recommended Posts