Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 182
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jest w schronisku :( Jak odchowa szczeniaki wróci do boksu, teraz przebywa w biurze schroniska... biedna mała :( Odwiedzę ją po weekendzie :( Postaram się zrobić lepsze zdjecia, może wtedy Ktoś ją zauważy.

Posted

Dobrze, chociaż teraz może to nie być łatwa sprawa, bo sunia nie chce zostawiać szczeniaków ii trudno wyprowadzić ja na spacerek albo przynajniej w miejsce gdzie jest lepsze światło do robienia zdjeć. Sama nie wiem, dlaczego nikt jej nie zauważa. Ja zakochałam się w miękkości jej sierści- naprawdę nie mogłam oderwac od niej rąk. Ale to wszystko za mało, zeby znależć jej dom, zeby ktos zainteresował sie jej losem- choćby w internecie :roll: A ona jest chyba w najpilniejszej potrzebie :(

Posted

Rozmawiałam z kierowniczką. Sunia nadal w biurze. Pomału nabiera zaufania, jest troszkę spokojniejsza. Musze upewnić sie co do wieku suni, bo nie jestem pewna informacji, które zamieściłam na pierwszej stronie.Szczeniaki mają około 4 tygodni domku, więc sunia byłaby do adpocji za jakieś 3 tygodnie.

Tak bym chciała, żeby jej się udalo...

Posted

Blackuniu, jadę do Ciebie! :multi:

Postaram się małą zabrać na spacerek i porobić kilka lepszych fotek. Dzisiaj jadę tylko do NIEJ!! Ona musi znaleźć dom.

Posted

Byłam u Blacky. Zmieniłam jej imię na AKSA. Dlaczego? Bo ma tak AKSA-mitną sierść, ze w schroniskowych warunkach jest to dla mnie fenomenem. Dzisiaj sunia już się tak nie bała, odkleiła się w końcu od podłogi i okazało sie,ze jest śliczną, smukłą panną- doskonale proporcjonalną. Jest niesamowita. Podaje łapkę :) Jak ktoś mógł pozbyć się takiego psa?...
Jest bardzo karna i uległa. I najważniejsza informacja: pod koniec sierpnia zabieram Aksę na tymczas, a jeżeli pertraktacje z mężem pójdą pomyślnie (a już sie o to postaram), zamieszka z nami na zawsze.

ŻAŁUJCIE :evil_lol:

Posted

Agatkiaaa ! :multi::modla::cunao:

agatkia napisał(a):
Podaje łapkę :)

Mogę się założyć, że nie dlatego, że jest tego nauczona, tylko robi to tak, jak większość psów, zwłaszcza w schronisku / ze schroniska, które chcą zwrócić na siebie uwagę człowieka... tak im brakuje miłości :-(
Wimiziaj tam następnym razem ode mnie Aksunię :loveu:

Posted

Neczka, ja też się cieszę- chociaż nauczona doświadczeniem staram się raczej nie popadać w euforię i przez ten czas, kiedy sunia jest z małymi postarać się maksymalnie z Aksą zaprzyjaźnić, sprawdzic jej zachowania w róznych sytuacjach. To niesamowicie uległy pies. Dzisiaj zawiozłam jej troszkę ugotowanych kurzych żołądków z makaronem i rosołkiem- jadła z wielkim zapałem, zachwycona kulinarnymi ;P zapachami, ale pozwoliła sobie grzebać w misce, a nawet ją zabrać podczas jedzenia (oczywiscie to był tylko test i zaraz zwróciłam jej jedzonko). Nie broni szczeniaków, można je brać na ręce. Podbiega do człowieka z wielka radoscią, ale juz dwa metry przed nim kładzie sie na płasko, bo jednoczesnie chce byc blisko niego, ale paraliżuje ją strach. Na smyczy troszkę ciągnie- ale to akurat nie jest problem. Mam wrażenie, ze to przełagodny pies, i w dodatku bardzo karny. Natychmiast reaguje na polecenia, jeśli nie łapie o co chodzi- to po prostu widać po niej, ze bardzo stara się zrozumieć i spełnić oczekiwania człowieka.

Jak to możliwe, że na wątku nikt jej nie zauważył? Trudno mi to zrozumieć. I paradoksalnie, jeżeli wszystko pojdzie zgodnie z planem-będę za tą ciszę na watku wdzięczna. Bo ten skarb jbył na wyciągnięcie ręki, a najprawdopodobiej trafi do mnie :multi:

Posted

agatkia napisał(a):

Jak to możliwe, że na wątku nikt jej nie zauważył? Trudno mi to zrozumieć.

Też tego nie rozumiem :shake:

A co do łagodności. Jeśli dała zabrać sobie miskę i ruszać w niej przy jedzeniu - to już można być prawie że pewnym, że pies jest niesamowicie łagodny.
Wiem, że się powtarzam, ale muszę napisać, że OGROMNIE SIĘ CIESZĘ :loveu:

Posted

Szkoda tylko, że na ten domek to musi jeszcze chwilkę poczekać. Ale nie mogę jej zabrać ze szczeniakami- niestety. Neczko, dziękuję Ci za wsparcie swoja drogą i za podnoszenie wątku.

kala&majka- bardzo dziękuję za fantastyczny banerek :) Jeżeli mogłabym prosić o banerek dla tej suni z Dąbrówki, byłabym wdzieczna:
http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=116821
Na tym wątku też grobowa cisza- moje psy jakoś nie mają szczęscia. Internet jest jedyną szansą na dom. JEDYNĄ.

Neczko, gdyby udało sie zamieścić banerek Blacky vel Aksy w moim podpisie byłabym wdzięczna. Zanim nie podejmę z mężem decyzji o tym, że Aksa zostaje u nas na stałe, wolałabym ją jednak pokazywać. Pamietasz dane?