danka1234 Posted August 17, 2008 Posted August 17, 2008 :multi::multi::multi::multi:Aksa,szczęściaro. Quote
agatkia Posted August 17, 2008 Author Posted August 17, 2008 Umowa podpisana, Aksa jest już moja!!! Jeszcze tylko kilkanaście godzin dzieli ją od drogi do domu- już na zawsze :multi: Quote
Rossa Posted August 18, 2008 Posted August 18, 2008 Dziś woelki dzień dla was :multi::multi::multi: Quote
agatkia Posted August 19, 2008 Author Posted August 19, 2008 Od wczoraj Aksa jest u mnie!!!! :multi: Jest fantastycznie, drugiego takiego grzecznego łobuza nie widziałam :loveu: Nie załatwia się w domu, grzecznie- choć niechętnie zostaje sama w mieszkaniu. Bardzo chciała spać ze mną, ale mam mocne postanowienie nie zapraszać moich zwierząt do łóżka. Boi się balkonu i manifestacyjnie porusza sie tylko w jednej części pokoju. Gdy ją wołam, kusze przysmaczkami odwraca wzrok w drugim kierunku, i udaje, że mnie nie widzi :evil_lol:. Myślę, zę jeszcze zapała miłością do balkonowego relaksu. W wannie siedziała grzecznie jak aniołek i jeszcze podnosiła łapki do umycia. Nawet zakrapianie uszu dzielnie znosi. No, i chodzi za mną jak cień i zal mi jej trochę, bo co sie położy to zaraz wstaje, zeby mi towarzyszyć przy wizycie w toalecie, w łazience itd. A ze śpi zabełtana w kocyk, to wygląda jak osiodłany koń :evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
agatkia Posted August 19, 2008 Author Posted August 19, 2008 Aksa ma jeden jedyny minus- nie toleruje mojego jamnika ani żadnych psów, które chcą sie do mnie zbliżyć. Nie jest to jakoś szczególnie uciążliwe, można z tym żyć, ale muszę zastanowić się, jak to dalej rozegrać. Może dałoby się oduczyć jej tego. No i przy kąpieli wykryłam u niej guzy w cycuszkach- jutro albo w czwartek pokażemy to wetowi. Poza tym jest cudna i kochana :multi: Wieczorem idziemy na spacerek razem z jamniczką moich rodziców- Iskrą (na spacerach mają do siebie olewczy stosunek) i jakmnikiem Filonem- a to wszystko w ramach zacieśniania więzi sąsiedzkich :evil_lol: Pod koniec tygodnia wkleję jakieś foteczki. Quote
Rossa Posted August 19, 2008 Posted August 19, 2008 agatkia napisał(a):Aksa ma jeden jedyny minus- nie toleruje mojego jamnika ani żadnych psów, które chcą sie do mnie zbliżyć. . Nikt nie jest doskonały;) :evil_lol:... grzeczny łobuz.... :evil_lol: określinie pasujące idealnie do Czarnulki:multi::multi::multi:..... foteczki , foteczki.... ok, spokojnie poczekam aż troszeczkę ochłoniecie z tej radości :evil_lol: Quote
agatkia Posted August 20, 2008 Author Posted August 20, 2008 Aksa jest tak zabawna, że na spacerach umieram ze śmiechu. Dzisiaj wymyśliła sobie zabawę: topimy piłkę w kałuży. Rzeczywiście świetna to była zabawa, zważywszy na to, że mój świeżo wyprany pies z płynem przeciwkleszczowym wylanym na kark- mający za wszelka cenę unikać wilgoci- utaplał się w błocie. Wyraz jej mordki- bezcenny :evil_lol: Mojej zresztą też :evil_lol: Quote
Rossa Posted August 21, 2008 Posted August 21, 2008 agatkia napisał(a):- utaplał się w błocie. :evil_lol: :evil_lol: " się wysuszy , się wykruszy":diabloti: Quote
agatkia Posted August 22, 2008 Author Posted August 22, 2008 .....i spacerowy diabełek :evil_lol:: Zmęczony pies po kałużowych szaleństwach: Ja- gimnazjalistka :evil_lol: i Aksa: Quote
agatkia Posted August 22, 2008 Author Posted August 22, 2008 Ponieważ piłka zaginęła w akcji, Aksa bawi się badylkiem... a nad nią fruwa motylek, a w pysku kwietny ma wianek... czy cuś :evil_lol: Quote
bianka0 Posted August 22, 2008 Posted August 22, 2008 Śliczne dwie młode panienki. A czy czarno-rude nie byłoby piękniejsze?Z czasem z Miłką na pewno polubiłyby się.Może Miłka czeka Agatko na Ten dom? Quote
Neczka Posted August 22, 2008 Posted August 22, 2008 Cudne:loveu::loveu::loveu: Jaktam panienka się w domku zachowuje ? rzeczywiście taki aniołek, jak na fotach domowych ? ;) Quote
agatkia Posted August 22, 2008 Author Posted August 22, 2008 bianka0 napisał(a):Śliczne dwie młode panienki. A czy czarno-rude nie byłoby piękniejsze?Z czasem z Miłką na pewno polubiłyby się.Może Miłka czeka Agatko na Ten dom? Gdybym mogła... ale w moim przypadku wchodzi w grę tylko jeden pies :-( Quote
agatkia Posted August 22, 2008 Author Posted August 22, 2008 Neczka napisał(a):Cudne:loveu::loveu::loveu: Jaktam panienka się w domku zachowuje ? rzeczywiście taki aniołek, jak na fotach domowych ? ;) Neczko... to jest po prostu wspaniały pies. Ja już nie pamiętam, jak to było, kiedy jej nie było!!!!! W domu jest fantastyczna. Wieczorem próbuje wskakiwać do łóżka, ale wystarczy, że każę jej zejść (a raczej ładnie proszę :p) na legowisko, i tam już śpi do rana. W nocy nie łazi, nie spaceruje,mało tego- nawet gdy obudzi się wcześniej niż ja grzecznie czeka na swoim posłaniu aż ja wstanę. Wtedy jest czysta radość, szaleństwo, lizawkowy szał itd. Ani razu nie załatwiła się w domu. Grzecznie zostaje sama, nie nieszczy, nie szczeka nie wyje. W lesie i na łące ZAWSZE przychodzi na zawołanie. W 3 dni nauczyła się pięknie chodzić na krótkiej smyczy- chodzi z głową przy moim kolanie- choć naprawdę aż takiej dyscypliny od niej nie wymagam. Przed pasami, na polecenie : STÓJ- staje i czeka. Generalnie powoli przyzwyczaja się do nowego życia, choć wiele rzeczy jeszcze ją przeraża, np balkon, na który do dziś nie weszła. Obawiam się, że barierka- kraty mogą przypominać jej schronisko, bo wysoko nie mieszkam (1 piętro). Cudny pies. W przyszłym tygodniu czeka nas operacja wycinania guzów. Troche się martwię, ze t dla niej kolejny stres, ale lekarz mówi, ze lepiej nie czekać. Musi być dobrze. Quote
Rossa Posted August 22, 2008 Posted August 22, 2008 :multi:Jakie śliczne fotki :multi::multi::multi: Aksa w kałuży :evil_lol: Agatko, będzie dobrze :lol: moja mała Agusia miała dwa razy operację , raz wycinana jedna listwa , przy okazji sterylka ( przed 3 laty ) a przed rokiem przepuklina :roll: też sie denerwowałam - ale na szczescie wszystko ok . U Aksy będzie tak samo :lol: Quote
agatkia Posted August 22, 2008 Author Posted August 22, 2008 No, mam nadzieje. Bo te guzy dokładnie takie jak u mojej jamniczki. Ona miała je kilkakrotnie wycinane, i niestety strasznie szybko rosną. Teraz już jest wiekową Panią i nie ryzykujemy operacji- zresztą za namową lekarza. Ale mimo wszystko jestem dobrej myśli . Usuniemy i będzie po sprawie. Quote
Neczka Posted August 22, 2008 Posted August 22, 2008 No to cudnie:loveu: Przekochana sunia... A tymi guzami musi być dobrze :kciuki: Quote
Rossa Posted August 22, 2008 Posted August 22, 2008 [quote name='agatkia'].... Teraz już jest wiekową Panią i nie ryzykujemy operacji- zresztą za namową lekarza. Ale mimo wszystko jestem dobrej myśli . Usuniemy i będzie po sprawie. Agatko , moja Agusia ma obecnie 16 lat ;), czyli 1 była w wieku 13 lat a druga w wieku 15 lat:lol:, oczywiście też miałam obawy:roll: Od pewnego czasu Agusia jest już głucha , tzn. trzeba albo bardzo glośno do niej mówić albo " na migi" i nieraz trzeba jej szukac po działce ;), no i już wzrok coraz słabszy , ale ... mimo wszystko jak na swoje 16 lat jest w miarę dobrej kondycji :multi: Quote
danka1234 Posted August 22, 2008 Posted August 22, 2008 Cudownie dwie zadowolone dziewczyny:loveu:niewiem tylko która bardziej :evil_lol: Quote
agatkia Posted August 23, 2008 Author Posted August 23, 2008 Ja bardziej, ja bardziej!!! Aksa wytarzała się dzisiaj w bardzo śmierdzącym CZYMŚ, więc czeka ją kąpanko. I tak się kończą psie szaleństwa- chciała, to ma!!! Zapewne będzie szła szła do łazienki na bardzo obrażonych łapkach :evil_lol: Quote
bianka0 Posted August 23, 2008 Posted August 23, 2008 Ty Agatko masz tylko jedną panienkę do tarzania się.Wyobraż sobie jak czretech chłopców w lesie czasami znajdzie COŚ bardzo śmierdzącego i wytarzają się.Zaczyna Maluch albo Joguś ,a potem przyprowadzają resztę i pokazują jak to zrobić.Jeżeli Lilithka też będzie to lubić to jako panienka zapewne będzie miała pierwszeństwo do kapieli. Quote
agatkia Posted August 24, 2008 Author Posted August 24, 2008 bianka0 napisał(a):Ty Agatko masz tylko jedną panienkę do tarzania się.Wyobraż sobie jak czretech chłopców w lesie czasami znajdzie COŚ bardzo śmierdzącego i wytarzają się.Zaczyna Maluch albo Joguś ,a potem przyprowadzają resztę i pokazują jak to zrobić.Jeżeli Lilithka też będzie to lubić to jako panienka zapewne będzie miała pierwszeństwo do kapieli. Nie wyobrażam sobie takiego prania!! :megagrin: Wesoło macie, nie ma co :loveu: Quote
Recommended Posts